Alla inlägg under december 2022

Av Sofia - 22 december 2022 17:16

Jobbade hemma idag. Sov så grymt dåligt inatt och när jag äntligen somnade om var det otroligt skönt att få sova lite längre. Det är så många tankar som far runt i skallen och hjärnan har varit på högvarv så länge. Det ska bli så gott att få vara lite ledig. En mycket bra arbetsdag på många sätt. Har fått mycket gjort och rett ut en massa frågetecken.

Igår efter jobbet åkte vi en social runda till Landsbro. Hälsade på Jonas mamma och önskade god jul och fikade. Sedan tomtade vi för barnbarnen William, Molly och Oliver. Alltså vi klädde ut oss till tomtefar och tomtemor eller rättare sagt tomtegubbe och tomtetant. De blev verkligen upprymda och de satt som ljus i soffan.

Stella kom hem från sista dagen i skolan för denna terminen och hade med sig ett pepparkakshus. Hon och några klasskamrater hade vunnit pris för finaste hus. Kul!!

Ikväll ska vi på Avatar. Stella och jag. Evigheter sedan jag var på bio. Ser fram emot det. Hoppas inte John Blund har bokat plats bredvid. Det finns en uppenbar risk att han har det.

Tjusigt

Av Sofia - 20 december 2022 21:16

Idag kom jag i mål. Budget inför 2022 inknackad och allt stämmer. Oj, vad timmar som har lagts ned på detta och arbetet började nånstans i oktober månad. Tänk om alla fattade hur mycket arbete som man lägger ned för att få det så rätt och riktigt som möjligt. Allt förarbete jag gör innan det är dax för hårddatansning. Det här kommer jag verkligen sakna i mitt nuvarande jobb. Den otroliga kick när man känner sig klar och färdig.

Å jag njöt av varje steg på lunchen. Den värsta halkan hade smält bort och det var mestadels bar mark under fötterna. Underbart. Jag inhandlade två paket till kvällens pre-julfest. Ett gäng skulle genomföra julklappsleken och det var premiär för mig. Hur kul som helst!! Två fina doftljus blev till slut mina!

Sedan var det dax för julfest tekniska serviceförvaltningen. Detta var vår julklapp. Julbord med tåg. Museitåget till Alvesta och vända. Supertrevligt och supergott! Underbara kollegor. Är så oerhört tacksam för att ha dem som arbetskamrater!! Cirka 170 pers var vi och allt flöt på bra i vagnarna.

God kväll!!

Julklappsleken

På tåg med mycket julkänsla

Julbord på räls

Av Sofia - 19 december 2022 20:29

Köttbullefix. Check. Över hundra stycken färglösa men väldigt goda. Sedan några år tillbaka görs de numera på plåt i ugn efter rullandet. Det var Jonas som införde detta och den osande stekningen gick fett bort. De får ju efter detta steget inte riktigt rätta ytan och färgen men det fixar man till sedan. Tar upp så många som behövs och steker vid behov. Perfekt!!

En bra arbetsdag är till ända. Jag och avdelningschefen för kost och städ knöt efter många timmars arbete ihop säcken och fick budgeten till noll. Intäkter och kostnader ska vara lika stora. Det är en grym känsla och det är en budget vi tror på. De kritiska punkterna är löneökning 2023 och naturligtvis ytterligare skenande kostnader när det gäller livsmedel.

Läste senaste ekomiska rapporten från SKR när det gäller läget framöver för regioner och kommuner. Utmaningarna som kommer är grymt tröttande att läsa om. Begynnande lågkonjunktur, ökade pensionskostnader, inflation som urholkar pengarnas värde. 90 sidor, jag orkade en tredjedel. Man får stycka elefanten i mindre delar helt enkelt.

Gick en runda på lunchen och efter en stund började det regna. Detta innebar senare ishalka och det var riktigt otäckt på vår väg här i Spexhult. Hata är ett starkt ord men jag gör faktiskt det. Hatar halka och isiga vägar. Allt elände det för med sig.

Snart vänder det!!

Färglösa men gooooooda

Av Sofia - 18 december 2022 19:15

Nu börjar julstämningen verkligen infinna sig här i huset. Lilla granen är klädd, tomten och granen har flyttat in i vinkällaren och tomten på loftet - han har suttit där hela året. Han håller ständigt koll så vi är snälla och sköter oss. Annars blir det inga paket.

De bästa tomtarna var på besök tidigare i eftermiddags. De från Torset. De hade med sig ved, struvor och taterkonfekt. Kan då inte tro att vi varit så snälla men tydligen. En mysig stund och massor av tända ljus. Plus brasa. Inte för att det är så kallt idag men vinden är ruggig och mysfaktorn med eld är hög.

På förmiddagen gick vi in till stan för att besöka Nässjös julmarknad. Många stånd på torget som ville sälja både det ena och andra. Inhandlade hyacinter och oliver. Oliver, inte särskilt juligt om du frågar mig men men. Man kan ju inte bara smaka utan att köpa är min fasta ståndpunkt även om Jonas inte tycker lika.

Argentina vann tydligen den där fotbollstävlingen oxå. Fotbolls-VM mitt i vintern. Känns helt uppochner. Men grattis Argentina. Jag höll på Kroatien tills de föll bort, sen Frankrike och de blev i varje fall näst bäst i världen. Har sett minimalt med matcher.

Ha en forsatt fin kväll!

Tomten på loftet vakar ständigt över oss. Han får sitta kvar när granen åker ut. Den passar för året om.

Tomten har flyttat in i vinkällaren

De bästa tomtarna bor i Torset. Mina fina föräldrar

Av Sofia - 17 december 2022 18:35

Återigen en helg där inga måsten finns. Kalendern är ren vilket är gudomligt skönt efter en tuff arbetsvecka. Frukost vid brasan och Stella tog bilen till jobbet. Extraknäck på Hemmakväll typ hela dagen.

Vi läste tidningen länge och sedan gav vi oss ut på tur. Kallt och lite snålblåst men solen var framme och gjorde allt otroligt vackert. Eftersom det ligger snö på solpanelerna blir det noll kWH o h det smärtar men så är det på vintern.

När vi passerat Torsa stenar och vår fina ås i skogen blev det kaffe o pepparkakor vid bänken. Gott! Sen tog vi vägen hem via isen. Så vackert så det gör ont när solen öser ned över Spexhultasjön. Säkra källor säger att isen är tjock men vi gick intill kanten hela tiden.

Hem o klä granen. Den dyra blågranen mini som jag köpte på torget i torsdags. Att den kan planteras ut efter jul kanske berättigar priset men hålet får jag nog gräva själv. Hela skogen är full av granar, som Jonas sa.

Klädde den med det finaste jag har. Egenhändigt gjorda juletiketter av barnen, som jag samlat på mig.

Ut på kall tur.

Go fika

Vi tog sjövägen hem

Klädde den dyra blågranen

Kläddes med det finaste jag har, etiketter jag sparat på mig, gjorda av barnen

Juligt hörn

Av Sofia - 16 december 2022 18:33

Idag startade dagen med förvaltningsinformation i stora salen för tekniska serviceförvaltningen. Den sista för året. Jag presenterade samma siffror som jag drog på nämnden igår. Kanske var det min sista dragning i min roll som förvaltningsekonom. Vemodigt med råge.

Minns för drygt tre år sedan när jag gjorde min första och jag var åh så nervös. Med tiden har jag blivit säkrare och lugnare och nu nästan älskar jag det. Jag brinner verkligen för att få folk att förstå, dels siffrorna men oxå hur intressant och spännande det är med ekonomi. Förhoppningsvis har jag fått någon att bli lite mer intresserad av hur det går med kostnader i förhållande till budget. Idag passade jag oxå på att tacka för det goda jobb alla gör när de hanterar fakturor. Det är många som hanterar, konterar och attesterar fakturor.

Efteråt bjöds vi på god och julig frukost på Parkgården. Otroligt smakrikt. Å jag stod mig hela dan. Det fanns till och med energi över för en lunchpromenad runt Träslända. Otroligt kallt och det tog nästan fem km innan fötterna börja tina upp. Blodet i min kropp kändes som sirap, det ska ta sig en bit runt i min 1.79 meter långa kropp. Oändligt vackert hur som helst runt Träslända.

Å jag hann hem innan solen gick ned. Solen sjönk med i grantopparna strax efter jag förevigade den, runt kl kvart över tre. Vackert.

Städning av hus på det och nu - VÄRME och BRASA!!!

God fredagskväll!!

Kyligt runt Träslända idag

Solnedgång den 16 december

Av Sofia - 15 december 2022 19:50

Idag presenterade jag siffrorna för november. Sista uppföljningen detta året, eller näst sista är väl mer rätt. Sista uppföljningen för året är ju bokslutet men det presenteras inte förrän en bit in i februari. För en helt ny nämnd. Idag var det sista sammanträdet med dessa ledamöter.

Efter valet har flera fått uppdrag i andra nämnder och vissa kommer vara helt nya fritidspolitiker. Kändes nästan lite vemodigt idag. Vi startade med jultallrik i vår restaurang på Parkgården och samtliga avtackades med en påse grus från Nässjö kommun. Verkligen en poäng från tekniska serviceförvaltningen. De fick faktiskt ett presentkort oxå som gäller i flertalet Nässjöbutiker.

Å så min äldsta dotter. Har följt projektet på Instagram. De var bjudna på en fest där man ska klä ut sig. Hon syr en klänning och som jag förstår hade hon inte särskilt mycket tid på sig. Jag gissade rätt efter några bilder. Alice i underlandet skulle hon vara. Vilken tur att hon inte bor där utan i vårat land och hyfsat nära. Till jul får jag träffa henne. Faktum är att vi hade Alice som tänkbart namn till henne men när hon kom var det en Johanna!

Ha en fortsatt fin kväll!!

Coola Johanna! Hon bestämmer sig och gör. Så har det alltid varit.

Av Sofia - 13 december 2022 18:30

Det är inte många toner som är rätt, det sjungs i andra tonarter än kompet och takter taktar inte MEN glädjen i Luciatåget är oslagbar. Den lycka man känner när daglig verksamhet uppträder på Vipans café inför alla som jobbar i huset är något alldeles extra. Jag är så stolt att jobba i en kommun när detta få ta plats. När verkligheten har ett stort hjärta. Vi är alla unika och när dessa personer i dag får huvudrollen, då är livet på riktigt. Jag fick skärpa mig när en tjej sjöng Cohens Halleluja på svenska. Falskt men otroligt vackert. Nära till tårar.

Kom tidigt till jobbet och såg alla dukade bord och alla instrument stod uppradade. God skinkmacka och kaffe kl 09 ovh vi trängdes bra - många personer på plats. Tekniskas förvaltningschef Kenneth tackade alla efteråt o samtliga fick en chokladask. Applåderna dånade.

Sedan har dagen bestått av intervjuer. Någon ska få min tjänst. Det känns overkligt. Å det är jobbigt. Jag gråter lite inombords och jag vet inte riktigt varför. Det är jag själv som valt detta och jag vet att det är det rätta men det känns. Jag lämnar en tjänst som jag älskar och jag vet inte vad som väntar. Trots att jag just nu har den intensivaste period på året ger jag 110 procent för att budget 2023 ska bli bra och rätt och vara färdig i tid.

Stängde av allt på lunchen och gick snabbt runt Träslända. Ett nio min per km tempo och jag fick till slut upp värmen. Å intervjuerna var bra. Två riktigt bra kandidater. Synd att det inte finns två jobb, ha ha.

Nu. Eld. Värme. Kväll. Frid.

Gårdagens promenad till jobbet var sagolikt vacker.

Dukade bord inför Lucia på Vipans café

Instrumenten står o väntar

God macka

Kenneth talar och tackar alla som varit med och sjungit

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14
15 16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26 27 28
29
30 31
<<< December 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards