Alla inlägg under december 2022

Av Sofia - 11 december 2022 18:19

Idag har det eldats några vedklampar i vår kamin. Inte bara hos oss, det har synts rök från skorstenar runt om här i området. Vi startade till frukosten och intog söndagens godaste mål framför kaminen i värmen. Så skönt. Finns bara ett problem - svårt att ta sig därifrån. Men det gjorde vi och gick vår favoritrunda i skogen och på åsen. Rejält klädda för vinter. Hade med oss fika, kaffe o pepparkakor. Några lussebullar har det ännu inte bakats i vårt hus och jästen är nog snart för gammsl. Annars hade det varit gott.

Hem och elda igen. Tvättade sängkläder men hängde inte ut dem på tork i den bleka vintersolen. Täcket fick hänga ute en stund dock. Vi handlade till veckan och jag jobbade en stund.

Till kvällen blir det torsk med hackad rödbeta och kapris i brynt smör. Bland det godaste jag vet, just till torsk. Så mycket bättre till kvällen vilket är förvillande. Det programmet känns mer som lördag men helgen är slut och nu väntar en maratonvecka.

Ha en fortsatt fin söndagskväll!

Gofrukost vid brasan

Kall vacker morgon

Fika på turen

Kan ju inte låta bli att göra Centermönster

Av Sofia - 10 december 2022 16:45

2 mil från Surte sitter vi nu. Har efter tredje försöket äntligen fått tag på en laddstation och har följt Nässjö IF?s match mot Surte via nätet. Att di blåe vann var dagens skönaste stund. Allt annat denna dagen har gått emot oss.

Eftersom David fick stå i målet i dagens match bestämde vi oss för att åka dit. Vi bryggde en termos kaffe, packade med oss varma kläder och drog västerut. Vi hade gott om tid. Vi skulle ladda i Göteborg då min nya bil inte fixar hela sträckan på grund av vinter. Dessutom hade den i natt inte addat upp fullt av nån anledning. Igår kollade jag laddstationer och förberedde.

När vi kom fram till första laddstationen var det upptaget. Andra laddstationen var upptagen. Till tredje laddstationen körde vi fel och tiden rann iväg. Det visade sig vara nåt fel på den laddstationen och efter tre-fyra försök ringde vi support. Hon startade om hela laddstationen men det hjälpte inte. Som jag frös. Vi åt en ljummen degig hamburgare och såg början på matchen. 3-0 ledde Surte med. Aj, aj, aj.

Vi hittade en ny station med ytterligare en app att ladda ned. Denna var upptagen men vi var tvungna att vänta och inte chansa på att leta upp nån ny. Matchen vände och det stod 3-6 till NIF. Underbart. Laddaren blev vår och livet återvände och hoppet. En Preem-mack blev vår tillflykt, kaffe och choklad och jag skickade GRATTIS till David. Åhhhh så underbart att de fick med sig två pinnar hem. 6-8 slutade matchen. Komiskt att sitta två mil ifrån och missa kalaset!

Denna dag går till historien som mycket märklig. Åka till Göteborg o äta svampig hamburgare och åka hem igen.

Om jag ångrar att jag valde el-bil? Möjligen idag!!! Kram David! Du är bäst! Å Nässjö IF!!

Av Sofia - 8 december 2022 22:26

Nyss hemkommen från tre timmar kommunfullmäktige. Många viktiga beslut är tagna. Planprogram för Västra staden. En ny stadsdel som binder samman Åker med övrig stad. Ny cykel- och gång väg över järnvägen, varierad bebyggelse med grönt och trä. Hållbart! Främja cykel och gång. Det är ett långsiktigt projekt och när jag är 70-80 år kandke det är klart. Satt och läste hela luntan i helgen i höjd med Öresundsbron. Tänkte där och då, här bygger man nya stadsdelar - Malmö - , bro över hav, under hav och konstgjord ö. Kan de så kan vi.

Det finns orosmoln för projekt Västra staden. Markförhållandena är inte de bästa, föroreningar i mark, Nässjö kommun äger inte all mark, vissa järnvägsspår i vägen. För att ta några exempel. Men alla utmaningar kan bli möjligheter för en ännu bättre stad. Programmet är antaget.

Detaljplan för ärlan 6 - fd kvarteret Centralskolan blev antagen ikväll. Äntligen säger jag. Hoppas Riksbyggen snabbt sätter spaden i jorden och formar kvarteret enlig plan.

Linden förvärvar Ingsbergs herrgård - äntligen händer det och snabbt har denna beslutsgången varit. Ett så vackert hus förtjänar ett bättre öde. Nya större bostäder! Heja!

Dessutom delades årets byggnadspris ut samt miljöpris. Det nya fina huset vid Ingsberssjön vann och lite extra kul att känna en av de som byggt det. Årets miljöpris gick till brf Orion för installation av solceller. Applåder, blommor ä, plakett och ära!

Bra kväll! Å jag var uppe och sa några väl valda om Västra staden. Det gäller att öva, ha ha!

Godnatt!!

Årets byggnadspris

Årets miljöpris

Fiiiika

Av Sofia - 7 december 2022 17:37

Efter en lång dag av arbete inklusive en kylig lunchpromenad runt Träslända sitter vi i bilen. Mot A6 för att handla de där julklapparna vi inte får tag i hemmavid. Å förhoppningsvis nya löparskor. Önskar mig i julklapp en stor sportaffär i Nässjö stad med brett sortiment. Saknar det.

Igår hade vi julfest med Centerpartiet Nässjökretsen. Drygt 30 härliga människor samlades på Café Vipan - där jag vanligtvis jobbar. Vi njöt av en mycket god julig landgång och vi fick höra lite aktuella ting om styret och läget i Nässjö. Anders informerade om när han slutar och fortsätter till Stockholm för politiskt uppdrag i riksdagen. Vi hade lotteri och jag gjorde en kupp och drog upp min bror för att sjunga Jul jul strålande jul. Inte helt spontant för jag hade skrivit ut texten men det var helt oövat. Lite kul ändå. Det hör till saken att min bror har en enormt fin röst.

Å man tittar ut över oss som sitter där och konstaterar att jag är yngst. 52 år. Påfyllning av unga människor med politiskt intresse är skral. ABSOLUT inget fel med äldre personer, deras kunskap och erfarenhet är värdefull och viktig. Men fenomenet är likväl bekymmersamt. För demokratins skull. Hur ser det ut om några år om inte nya krafter kommer in i de rummen där besluten fattas.

Man kan påverka samhället och omvärlden mycket mer än man tror. Många har gott om åsikter men få vill vara med och tycka till och engagera sig. Olyckligt för allt det vi kämpar för! Det finns för få unga människor i de flesta partier. Så snälla, en uppmaning eller ta det som en vädjan. Engagera er! Testa på! Va med en gång och lyssna. Klart jag vill ha fler till vårt parti men huvudsaken är att det blir ett engagemang och verkligen i ett parti med bra grundvärderingar. Vill man inte ha uppdrag kan man vara stödmedlem för en hundring om året. Allt intresse är välkommet!

Demokrati måste erövras varje dag! Glöm inte det! Så oerhört viktigt och vi ska vara rädda om rätten att få tycka, säga och visa vår åsikt!

Ha en fin kväll!

Syskonduett

Jonas vann en julklapp

Av Sofia - 5 december 2022 20:48

Vilken dag! Uppföljningsmöte med kost- och städ samt fastighets- och byggavdelningen. Det är lite för att inte säga mycket spännande att tillsammans sätta en bra prognos i november. December är en månad där allt kan hända. Av erfarenhet kan det slå lite både upp och ned med exempelvis löner beroende på hur många semesterdagar som tas ut. Kul att se vid bokslut hur nära vi kom.

På lunchen hämtade jag julklapp på OKQ8. Två gånger var jag där. En gång med lapp och en gång utan lapp, om ni förstår vad jag menar. Å så har jag Postnords app i mobilen. Ja jösses. Det är mycket nu. Men många steg blev det i snömodden. Blev så taggad av kylan, he he så jag sprang sju varv runt Ingsbergssjön efter jobbet. Hann med detta med skohorn innan kvällsmöte. Gott och vackert men kan erkänna att det blev lite enformigt mot slutet.

Sen centermöte med LRF som bjudit in sig för diskussion. Hur intressant som helst. Deras frågor är i mångt och mycket våra frågor. Å jag trodde det var vanligt gruppmöte och hade lurat dit Jonas. Han tyckte det var jätteintressant och go fika fick vi.

Godnatt! Lång intensiv dag men otroligt givande.

Vackra pärla mitt i stan.

Mycket bra information på en disktrasa - LRF

Av Sofia - 3 december 2022 22:17

Klockan cirka elva rullade två JoRo-bussar in i Köpenhamn. Med anställda på Ingarps med respektive. Före det hade en tidig morgon passerat, gick upp 04.50 och vi var på plats i Ingarp kl 06 för avfärd. Bussfika i Örkelljunga med välbehövlig fralla och kaffe. Gott!! Tipsrunda i bussen - vi satt dock still och bältade och chansen att vinna fina priser var lika med intet. Svåra frågor. Efter fikat ägnade jag mig åt att läsa 40 sidor planprogram för Västra staden i Nässjö. En vision och en framtida ny stadsdel som så sakteliga börjar få lite mer tydliga ramar än bara en dröm. Den som lever få se. Framtidshopp!!

Vi ägnade några timmar åt att gå på Ströget och insupa atmosfären, vi åt lunch och besökte en gammal pub som var vårt sällskaps favorit. Anno 1723 och det var helt knökfullt med folk. Jag gjorde misstaget att beställa glüwein. Det absolut vidrigaste jag smakat. Trodde det skulle vara glögg men ack nej. Varma drycker var att föredra idag. En sväng ned till Nyhavn innan vi återvände stelfrusna till hotellet.

Gemensam middag på hotell Comfort som var både trevlig och god. Sedan ut i regnet och blåsten för att gå in på Tivoli. Så otroligt oturligt att vädret var så dåligt. Det kvittar hur vackert allt är upplyst, trots allt det fina och granar med hundratals julkulor - det var för kallt och för blött. Men mysigt att se och har varit där.

God kväll!!

På väg mot Köpenhamn i buss

Tipstolva

På bron

Dansk arkitektur

En välbesökt pub Anno 1723

Nyhavn

Tommy Halldin med fru Anna, jag och Jonas

Här går det åt några kilowatt

Jonas försök till dans runt granen

Av Sofia - 2 december 2022 18:21

Andra december. Snöflingor i luften, eller snöregn. Uppföljning ekonomi november. Den sista vanliga uppföljningen före bokslut. Gick otroligt bra. Hann till och med att kika på lite budgetuppgifter under dagen. Det blir som alltid extremt stressigt att få detta klart och jag vill ha det klart innan jag kokar skinkan, alltså går på julfritt. Så mycket skinka lär jag inte koka i år eftersom vi inte ska vara hemma över julafton.

Anmälde mig till en kurs idag. Svinga klubban och arrangeras av Centerpartiet. Nu kommer jag - bara - sitta som andra vice ordförande i kommunstyrelsens arbetsutskott i min kommande roll som kommunalråd men det är verkligen inte fel att få mer kunskap om att hålla i klubban. Man har ansvarat för dagordningen och varit informell ordförande tusentals gånger. Nu är det mer på riktigt och allt måste bli rätt i jobbet. Har lärt mig mycket genom nämndsammanträde och kommunfullmäktige men det är en helt annan sak att klubba själv.

Har precis julpyntat klart. Det skulle bara bli lucian fram men det slutade som vanligt. Alla nissar och nissarinnor är uppe plus mitt fina stall i trä som jag för längesen fick av mamma. Å mina favoriter - barnens egenhändigt gjorda julpyssel från förskolan.

Ha en fin fredagskväll!!

Lucian

Stallet

Det finaste jag har och äger i form av julpynt - barnens alster från förskolan

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7 8
9
10 11
12
13
14
15 16 17 18
19 20
21
22 23 24 25
26 27 28
29
30 31
<<< December 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards