Alla inlägg under augusti 2022

Av Sofia - 21 augusti 2022 16:40

En mysig vistelse i Stenungsund har passerat. Soligt och lagom varmt väder. Gårdagen spenderades med Jonas barn och barnbarn hos Miccan och Johan. Deras äldsta tjej Elise fyller tre år nästa vecka och kalas för släkt och vänner ägde rum idag.

Det var många barn i samma ålder så ljudnivån var maffig. Kokt korv med bröd och goda tårtor som dessert. Kalasmat. Å fiskdamm. Elises ögon riktigt tindrade när hon öppnade alla paket. Vi hade köpt en keyboard och lyckan var total. Jag hade även beställt en lär-dig-spela-piano-bok för barn. Tyvärr hann den inte bli levererad så den paketen får överlämnas vid ett senare tillfälle.

Sitter i bilen på väg hem. Det tar en stund att resa och jag är så trött. Sov inte jättebra i natt på luftmadrassen. Väl hemma blir det tidigt möte med kudden, det gäller att vara utvilad inför en ny arbetsvecka, en ny supervecka i valspurtsanda.

Innan vi går till sängs ska vi äta en massa tomater. Plantorna levererar mängder just nu. Den uppgiften att äta solmogna tomater känns dock helt problemfri.

Ha en fortsatt fin söndag!!

Morfar och farfar Jonas med ett gäng kusiner

Jonas o lille Isak

Tant på lekhumör

Stenungsund

Elise, William o Molly

Paketöppning

Vi köpte blommor med oss från @blomsterkrukanisolbacka ??

Sång och blåsa ljus

Av Sofia - 20 augusti 2022 13:52

Vi fick rejält med regn igår. Så underbart. 16 mm i mätaren. Totalt 42 mm denna veckan. Var lycklig och glad så länge det varade. Det hade gärna fått regna hela natten men så blev det inte, inte hos oss i varje fall. Vi slapp oxå skyfall och störtskurar som t ex Båstad fick häromdagen. Totalt kaos och vattenfyllda källare. Så ledsamt.

Åskan mullrade från att jag kom hem och i flera timmar. Tack och lov inte så nära, höll stenkoll på blixtrarna. Stängde av dammsugaren säkert tio ggr för att kolla. Jag hann precis ta ett bad i sjön innan det drog igång. Vara på sjön och bada är inte lämpligt vid åskoväder. Det kan plötsligt smälla till rakt över.

Men vi behöver mer regn. I dagens tidning stod det om att situationen börjar bli akut, är akut. Emån har t ex katastrofalt låga vattennivåer. Bevittnar Spexhultasjöns låga nivå varje dag, man ser stenar och grund man inte visste om. Å det är Nässjös vattentäkt. Blir det inte ordning på detta kan det bli ytterligare restriktioner i de värst drabbade kommunerna. Delvis strypt tillgång på vatten. Alla uppmanas att spara på vatten.

Å med ref till ovan finns det ett parti som hävdar att vi inte har nån miljökris. Som förnekar. Att någon vettig människa kan lägga sin röst på detta parti, det är en stor gåta. Blåsippan ute i backarna står - sorgligt nog kanske inte så länge till.

Ha en fortsatt fin lördag!!!

Av Sofia - 18 augusti 2022 18:53

Stellas första skoldag. Trean på gymnasiet. Nu är hon äldst på Brinell. Den yngsta jag har är äldst. . Jag förstår knappt hur det gick till. Den där lilla tösen. Men så är livet. Åren går och åren går allt fortare. Skjutsade henne till skolan och sen följde en lång och varm arbetsdag. Många möten. Beredning av ärende till nämnd i september. På eftermiddagen var det nämndsmöte augusti.

Nu har jag lite lätt huvudvärk och efter ett välbehövligt bad sitter vi på altanen och njuter av blivande kväll. Man blir verkligen bortskämd av detta väder. Jackor och koftor har vi inte behövt tänka på att ha med - för säkerhets skull - på länge. Sitter i shorts och linne och vinden är ljummen. Likadant igår. Vi gick en kvällspromenad och fick se en underbar solnedgång. Så ljuvligt fint. Morgonen likaså. Förevigande vår ek än en gång i morgonsolen. Vackert.

Nu startar vi snart grillen och jag ska ugnsrosta ett gäng tomater från växthuset. En ofantlig lyx, bara att gå ut och hämta.

Sen är det partiledare Annie Lööf som frågas ut i SVT. Måste ses och höras. Å i brevlådan kommer nu i strid ström valbroschyrer från både höger och vänster och från MITTEN!

Ha en fin kväll!!

En ljuvlig kväll

En underbar morgon

Väder för nu - men det blir snart ändring

Av Sofia - 17 augusti 2022 19:17

Klockan är 19 och jag sitter på altanen i 24 grader. Sensommarvärmen håller i sig och det är gudomligt skönt. Lite friskare värme dessutom efter gårdagens åska och regnskurar. Vi fick ytterligare en rejäl skur i går kväll vilket var såååå välkommet. Samtidigt måste jag dementera mm från igår. Norra Sandsjö fick inte alls 19 mm, de fick totalt 5 igår. Rätt ska vara rätt :)

På dagarna jobbar jag mest med att sammanställa budgetdokument och komplettera med osäkertsfsktorer såsom inflation och stigande räntor. Omvärlden är osäker och det är mer gissa än vanligt. Inte ser roligt.

Mer roligt är stigande siffror när det gäller Centerpartiet i senaste opinionsundersökningarna. Det stärker. Särskilt när man i morse var mer än trött när klockan ringde och man skulle kampanja på stationen i pendlarkampanj. Från 06-08. Väl där, trevligt och idag var folk mer mottagliga för både kaffe och valbroschyrer. Härligt!

Gick hem och det var underbart skönt att simma en tur i en ljummen sjö. Så gott.

I morgon är det nämnd. Månadsuppföljning juni vilket nu känns lite passé - men det är så det fungerar - semestern hackar av. Dessutom ska nämnden besluta om budget 2023 i sin helhet och som sagt - osäkerhetsfaktorerna är många. Vad som händer och sker.

Honung från Malmbäck delades ut i morse.

Av Sofia - 16 augusti 2022 19:47

Jag älskar för tillfället regn. Åh vad jag blir lyckligt glad för alla droppar som kommer. 23 mm idag! Wow! Väldigt lokalt dock. I Torset där mina föräldrar bor, de hade fått EN!!! Alltså 1 mm. Mina bondebröder i Norra Sandsjö hade fått 19. Kan tro att de är glada. Alla bönder är glada nu, för blöta moln.

Men åska - det är jag inte riktigt lika glad åt. Vaknade kl 04.30 av blixtrar och lyssnade klarvaket i en timme tills jag skulle gå upp. Drog ur alla sladdar till TV o wifi. Vågade inte gå till jobbet utifall. Åkte med Jonas.

Vi skulle äta lunch på Hotell Högland och gick ut i ett klibbigt och kvavt väder. Mörka moln runt om. Vi satt ute. När jag fick in min delikata gös brakade det loss. Blixt på blixt rakt över och skyfall. Vid varje blixt likdom hoppade jag till. Mina kollegor tyckte bara det var mysigt. Jag njöt nada av maten. Var bara rädd.

Stella messade under tiden att hon inte ville gå in och dra ur sladdarna, hon vågade inte gå ut från sin stuga. Led med henne.

Nu är det lugnt runt om men något friskare i luften. Å jag är tacksam för regnet.

Godkväll!!

Av Sofia - 15 augusti 2022 21:38

Kl 06.30 stod jag löparklädd i hallen och skulle precis ge mig iväg på en morgontur. Tänkte jag skulle hinna det i lagom temperatur flre jobbet. Då fick jag en blixtvarning. Bytte snabbt om till jobbkläder och åkte till jobbet. Min värsta löparfiende är åska, min näst värsta är hög värme. Det blev ingen åska och inget regn under hela dagen trots att vädret var klibbigt och kvavt.

Rivstart på jobbet och timmarna gick fortare än vanligt. Kul att träffa de flesta av kollegorna igen. Tog en lunchpromenad och det var hett men ändå skönt med lite rörelse.

Stella hade dubbellektion på körskolan så jag fick hämta henne och tillbaka till stan. Sedan var hon klar lagom till jag slutade jobbet. Köpa frallor till kvällens möte. 13 härliga centerpartister samlades hemma hos mig och Jonas i Solbacka på gruppmöte. En ljummen go kväll med bra politiska diskussioner samt information om valspurt, gjorda och kommande kampanjer med mera. Det är fullt ös nu. På alla fronter. Många av oss önskar nog att man kunde förverkliga önsketänkandet kloning.

Jag är så uppe i varv så jag kommer att få svårt att sova. Många tankar om vindkraft, elpriser, enskilda vägar, solpaneler kryddat med ännu fler tankar om jobbet och allt som ska göras och bli klart framöver. Å så lite skjutsa till skolan, övningskörning och kommande 18-årskalas på det. Det kallas visst livet. Vill ju hinna springa oxå. Fiende nr ett utlovas i morgon. Åska.

Godnatt!!

Ett härligt grönt gäng hemma i Solbacka

Av Sofia - 14 augusti 2022 19:07

Vilken underbar helg som snart har passerat. Värme och svalkande bad i mängder. I morse gick vi en längre tur på vår fina Höglandsled och med gott om vatten och skuggiga skogspartier gick det bra. För röra på oss måste man ju. Absolut. Som jag brukar skriva, tänk om man kunde stoppa ned den där känslan i en burk o leta fram och öppna när gråheten, slasket och kylan kommer. Nu är allt så enkelt. Minimalt med kläder, ett par bra skor och bara ut i den varma bastun - för det känns lite så. Att sedan få doppa sig i sjön. Det är så otroligt lyxigt.

Sedan ger sjön mer än bara svalkande dopp. Förutom en helt fantastisk utsikt dag ut och dag in oavsett väder och årstid skänker den oss goda kräftor. Igår åt vi upp dem som Jonas tillsammans med grannen fiskat. David kom ut eftersom han älskar kräftor. Även Stella gjorde ett mycket tappert försök att käka. Det uppskattar jag enormt. Jag äter typ ALLT utom mage och ögon så när mina var slut kunde jag äta rent hos andra, ha ha.

I morgon är det ny jobbarvecka och nu står regn högt upp på önskelistan. För att det behövs.

Ha en fortsatt fin kväll!!!

Mums

En varm promenad

En helt ny rastplats med jättefin grillplats. Wow!!

På vägen hem passade vi på att köpa en bukett i vår fina blomsterbutik i området. Lyx! Tack @blomsterkrukanisolbacka

Dessa dagar?. Oförglömliga!!!

Av Sofia - 13 augusti 2022 18:20

Valdagen närmar sig med hög hastighet. Igår var det exakt en månad kvar till valet den 11 september. Nu är valspurten och kampanjandet igång på allvar. Igår kom valaffischer och idag gick jag till stan för att kampanja några timmar på torget. Stekhet förmiddag och inte så många själar på plats. Stranden lockade nog mer idag. Men en del intressanta samtal blev det. Både med mina egna gröna kollegor, kollegor från andra partier och människor som ville diskutera.

Det finns människor som har något mörkt i blicken när de ser på oss politiker, det finns människor som river ned valplakaten redan första kvällen eller natten de kommer upp. Jag undrar om de förstår hur viktiga vi är? Jag frågar mig om de begriper hur lyckligt lottade vi är som lever i en demokrati. Folkets makt. Oavkortat. Att ha olika åsikter om hur saker och ting ska ske - det ingår i spelet. Att få ha olika åsikter är grejen. Motsatsen är diktatur. Kan någon vettig människa vilja det?

Liberala demokratier har på senare år minskat och försvagats. Inte så ofta genom militärkupper eller revolution men däremot har politiska parter vunnit makten och SEDAN sakta monterat ned den liberala demokratin inifrån. De begränsar oppositionens inflytande, avvecklar domstolarnas oberoende, inskränkta press- och yttrandefrihet för att nämna några exempel. Det har lyckats i Ungern och Polen, man har försökt i USA och det kan hända iSverige.

Det är oerhört viktigt att vi alla förstår hur värdefullt det är med demokrati. Jag är en liten grön pusselbit i detta spel, ett engagemang och ett ansvar för att visa hur viktigt det är att vi värnar demokratin. Det är jag otroligt stolt över. När du håller valsedeln i din hand, låt din röst gå till ett parti som står upp för rättvisa, jämställdhet och alla människors lika värde.

En liten grön pusselbit

Klart min bror ska till riksdagen!!!

Kampanj på torget denna heta dag

Mitt stöd och uppmuntran när det kan kännas tungt

En gång bonnatös - alltid bonnatös

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6 7
8 9 10
11
12 13 14
15 16 17 18
19
20 21
22
23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards