Alla inlägg den 13 augusti 2022

Av Sofia - 13 augusti 2022 18:20

Valdagen närmar sig med hög hastighet. Igår var det exakt en månad kvar till valet den 11 september. Nu är valspurten och kampanjandet igång på allvar. Igår kom valaffischer och idag gick jag till stan för att kampanja några timmar på torget. Stekhet förmiddag och inte så många själar på plats. Stranden lockade nog mer idag. Men en del intressanta samtal blev det. Både med mina egna gröna kollegor, kollegor från andra partier och människor som ville diskutera.

Det finns människor som har något mörkt i blicken när de ser på oss politiker, det finns människor som river ned valplakaten redan första kvällen eller natten de kommer upp. Jag undrar om de förstår hur viktiga vi är? Jag frågar mig om de begriper hur lyckligt lottade vi är som lever i en demokrati. Folkets makt. Oavkortat. Att ha olika åsikter om hur saker och ting ska ske - det ingår i spelet. Att få ha olika åsikter är grejen. Motsatsen är diktatur. Kan någon vettig människa vilja det?

Liberala demokratier har på senare år minskat och försvagats. Inte så ofta genom militärkupper eller revolution men däremot har politiska parter vunnit makten och SEDAN sakta monterat ned den liberala demokratin inifrån. De begränsar oppositionens inflytande, avvecklar domstolarnas oberoende, inskränkta press- och yttrandefrihet för att nämna några exempel. Det har lyckats i Ungern och Polen, man har försökt i USA och det kan hända iSverige.

Det är oerhört viktigt att vi alla förstår hur värdefullt det är med demokrati. Jag är en liten grön pusselbit i detta spel, ett engagemang och ett ansvar för att visa hur viktigt det är att vi värnar demokratin. Det är jag otroligt stolt över. När du håller valsedeln i din hand, låt din röst gå till ett parti som står upp för rättvisa, jämställdhet och alla människors lika värde.

En liten grön pusselbit

Klart min bror ska till riksdagen!!!

Kampanj på torget denna heta dag

Mitt stöd och uppmuntran när det kan kännas tungt

En gång bonnatös - alltid bonnatös

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4
5
6 7
8 9 10
11
12 13 14
15 16 17 18
19
20 21
22
23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards