Alla inlägg under juni 2022

Av Sofia - 10 juni 2022 19:14

I dag tog jag med Stella på lunch på Espresso House. I dag var sista skolavslutningen för Stella. Sista dagen i andra ring. Nästa år smäller det på riktigt! Student! Ett härligt år att se fram enot.

I morgon smäller det för hundratals studenter i Nässjö. Vi ska fira två stycken. Härligt för dessa ungdomar att få ett normalt utspring från Brinelldörrarna. Till skillnad från två år av pandemi även om jag faktiskt tycker det blev stämning när David och hans klass sprang ut. Fördelen var att man såg sin grabb ordentligt - det gör man inte i det vanliga folkhavet.

Det har varit en bra dag. Ett jättebra budgetmöte med samtliga förvaltningsekonomer hela förmiddagen. Det ska börjas i tid. Gjort tidsschema och fördelat ut ansvar, vem gör vad. Skön avstämning inför höstens kommande arbete.

Nu är det fredag! Helg! Inte så mycket vila för morgondagen blir fest och partaj till sena natten.. Studentkalas är det roligaste som finns att få gå på. Vi hoppas på bra väder.

Ha en fortsatt fin kväll!

Go lunch med en go tjej!

Av Sofia - 9 juni 2022 20:47

Min födelsedag. Alltid lika löjligt förväntansfull och jag har verkligen fått uppvaktning och uppmärksamhet dagen till ära. Härligt! Att få finnas på jorden är en present i sig och jag njuter av att få bli ett år äldre, pigg och frisk. Förutom en envis förkylning då, men det går åt rätt håll.

Jag fick frukost i soffan av min make i morse och stämplade in samma tid som jag föddes. 5.56 o då fick jag första grattishälsningen från mamma och pappa. Vid samma tidpunkt för 52 år sedan svimmade min far svimmade på toan och fick aldrig fick se mig komma till världen. Sjuksköterskorna hade förmodligen mer sjå med honom än med mig och mamma.

Till jobbet och vi, tekniska servicenämnden hade avstämningsdialog med kommunstyrelsen. Det gick fint och dialogen var bra.

Till torget och kampanja på lunchen i Center-tröja. Tillbaks till möte och sedan fick jag stämpla ut för dagen. En underbar promenad till Torsa stenar i värmen innan kvällens överraskning. Ledig från kommunfullmäktige pga födelsedag och Jonas överraskade med middag på O?Learys. Stella och vi åkte till stan och när vi kom fram stod David och Matilda och väntade på oss. Ögonen blev lite blöta då. Lycklig!

God mat och alldeles för fina presenter. Älskar er så mycket. Å de andra barnen har ringt, mängder med grattishälsningar via SMS, Insta, Facebook. Det är kul att fylla år. Helt klart!! Tusen tack alla som har skönt mig en tanke idag!

Godnatt!!

Frukost i soffan

Jag pratar siffror

Vilken dag jag fick

Jag fick en fin promenad i eftermiddags

Chilla

Bästa sällskapet på O?Learys!!! Tack älskade Jonas för att du fixade det!

Av Sofia - 8 juni 2022 18:25

Sitter i djungeln. I växthuset och njuter av grönskan. Ovanligt fina plantor i år. Tredje året vi odlar i växthuset och plantorna har aldrig varit så fina. Mängder med blommor både på tomaterna, chilin och paprikorna. Ångrar nu att vi inte satte några gurkor men det kommer fler år.

Om det är svalare utomhus är växthuset perfekt att sitta i vid solsken. Nu skulle vi egentligen varit på stan och tittar på alla fina studenter i sina kostymer och vackra klänningar. Men, min kropp är inte hundra. Det känns nästan som jag fått om förkylningen. Jag är extremt trött. Med vila kan det kanske gå om. Ville inte stå i stark vind i en timme på torget.

I morgon är en tuff dag. Avstämningsdialog med kommunstyrelsen och vi ska dialoga om tekniska servicenämnden. Efter det är det kampanj för Centerpartiet på torget då det är torsdag. Möte kl 13 och sen är det ju även min FÖDELSEDAG. Inte att förglömna.

9 juni. Jag fyller i en tid när allt är som vackrast, allt är som fräschast. Grönt och helt ljuvligt. Mitt i höet så även kallat. Mina bröder och min äldste kusin har fixat all skörd nummer ett i dagarna på lantbruket. De är i fas!

Ha en fortsatt fin kväll!!

Av Sofia - 6 juni 2022 18:09

Grattis till Sverige! Grattis till alla oss som har turen att få födas, leva och bo här. Det är med stor glädje och tacksamhet vi hissar vår flagga idag. En fin dag - varmt och skönt. Inte så mycket sol men när man ska träna och uträtta saker är det rätt skönt när det inte steker på.

Idag var första löparturen efter min envisa förkylning. Gick fint. Pigg i ben och kropp. Tog inte heller ut mig fullständigt vilket är klokt när man haft baciller i kroppen.

Hem och måla utsida altan. Det blev så fint och altanen lirar nu med övriga huset. Jonas klippte vår häck så nu är den åter jämn och fin och lite mindre trafikfarlig vid utfarten från tomten. Bilarna kör oftast hyfsat sakta men ibland och särskilt under denna helg, kommer cyklister i full speta nedför backen o såna vill man inte ha i plåten. Å de vill nog inte landa där heller.

Har övningskört med Stella. Genom stan och bort mot Brinell, tränat parkering och start i motlut. Det går superbra och jag njuter av stunden tillsammans med Stella i bilen men det är grymt jobbigt. Är så rädd för andra trafikanter som inte alltid kör enligt regelboken. Det finns tyvärr många av den sorten.

Å tack Cissi och Claes för en härlig kväll igår. De ska låna vårt partytält till sin studentfest nästa lördag och vi passade på att bjuda dem på grill igår. En underbar kväll, både vädermässigt och socialt!

Ha en fortsatt fin nationaldag!!

Glad nationaldag!!

Målning!

Klart och färgen räckte precis.

Jämn o fin häck igen

En härlig kväll med bästa Cissi och Claes

Av Sofia - 5 juni 2022 15:50

Igår firade vi William student. Jag, Jonas, David och Stella. Tre år är slut efter på bygg och anläggning i Nifsarp. En mycket härlig studentfest och vädergudarna var på rätt humör. Varmt och soligt men inte för varmt.

Mycket släkt och vänner samlades i Sandrydet på eftermiddagen när studenten hade sprungit ut från skolan för sista gången. Jättegod mat smakade mycket bra, särskilt när vi inte hunnit med lunchen hemma. En banan och kaffe på stående fot blev det under tiden jag väntade på att håret skulle torka till. Förmiddagens timmar bara flög iväg och på nåt sätt tog de snabbt slut.

Jag höll mitt lilla tal och studenten verkade uppskatta mina ord som naturligtvis var huvudsaken. Många fina presenter öppnades och det var riktigt bra sätta-bo-grejer. Brödrost, köksknivar, handdukar och vinglas, vid närmare eftertanke behöver man inte så mycket mer.

Framåt halv midnatt åkte vi hem och det var tur för Stella som kommit hem tidigare hade låst in husnyckeln i huset. Med tanke på att hennes lya inte har toalett.

Idag, ytterligare en underbar dag med sol och värme, ljuvlig grönska och fågelkvitter. Det är lättare att leva då.

Ha en fortsauskön söndag!

Av Sofia - 3 juni 2022 18:03

Tack Stockholm för denna gång. Ett par dagar här skapar tacksamhet att komma hem. Man uppskattar Solbacka och lugnet ännu mer. Om drygt en timme är vi hemma och fredagskänslan börjar smyga sig på.

Vi har haft jättebra dagar här i huvudstaden. Idag efter frukost tog vi oss per fots via guldbron till Slussen upp till Söder dit SKR ligger. Sveriges kommuner och regioner jobbar för kommuner och regioners bästa - kort sammanfattning. Tillhandahåller olika typ av nätverk, stöd och råd. Vi fick rundvandring och gedigen information. Tyvärr finns det inte så mycket nyckeltal inom just teknisk förvaltning, fastigheter men vi tjatar på och frågan lever.

Innan tåget hann jag in i några affärer men jag hittade ingenting. Bra för plånboken. Mycket folk överallt och jag längtade bara hem. Uppföljning av ekonmin till och med maj månad är avklarad på upp- och hemväg. Skönt!! Nu är vi snart hemma. Gott!

Ha en fortsatt fin fredag!!

Framför maktens hus

Härligt väder i morse

Innergård på SKR

Ett gigantiskt krigsfartyg låg vid Slussen. Kolla helikoptrarna? Tydligen nån stor Natoövning

Av Sofia - 2 juni 2022 17:20

Idag har vi studiebesökt den nya guldbron vid Slussen. Guld och guld men färgen ska påminna om det i varje fall. En projektledare från SKANSKA och som ansvarar för vissa delar av detta gigantiska bygge mitt i huvudstaden tog emot oss och visade i hällande regn vad som har pågått, pågår och ska pågå. Det är enormt många projekt i projektet och anledningen till att man bygger om är dels att de gamla konstruktionerna var slitna och livslängden var slut, att man bygger om för att välkomna gångtrafikanter och cyklister och leder om biltrafik och kanske den viktigaste orsaken - man säkrar dricksvattnet till Stockholm stad och kan öka avtappningskapaciteten i Mälaren då det blir översvämning.

Vi fick en gedigen genomgång av processen i en av SKANSKAS alla byssjor och vi var alla helt imponerade. Ett projekt som har pågått i flera år och kommer att pågå en lång tid framöver. Den totala kalkylen var 7 miljarder, nu var summan uppe på 17 och det är inte klart än. Mycket att ta hänsyn till. Ca 500 tusen resenärer varje dag på tunnelbana, cykel, och med bil. Mängder med arkeologiska fynd och utgrävningar att ta hänsyn till. Dessutom lite mindre roliga fynd, som alltid, förorenad mark lite här och var.

Det finns mycket information om detta projekt - jag vill veta mer!!!

En riktigt riktigt bra dag förutom vädret. Regn och paraply hela dagen.

Vi får en visning av guldbron

Renovering av Katarinahissen ingår som ett delprojekt

Många byggkranar

Det är den femte nya sluss-lösningen i ordningen. Första 1642

Vänster bild hur det såg ut, höger bild hur det kommer att se ut när allt är klart i prototyp

Av Sofia - 1 juni 2022 18:56

Första sommardagen är här! Första juni. Kanske inte så varmt som man kunde önska men kvällen som är nu är helt fantastisk. Spegelblank sjö och naturens lummiga grönska är magiskt vacker. Vill stanna tiden. Vill inte att juni ska försvinna som maj månad pep iväg. Vart tog den månaden vägen?

Idag grattar vi Micaela. Min bonusdotter fyller år och jag hoppas att du har och har haft en toppendag!

Idag har klippt av mig håret en bit. Så otroligt skönt att få kalufsen genomklippt och få bort allt det slitna. Det känns som om jag var och gjorde det alldeles nyss men det var efter bokslutet, i februari.

Känner mig mycke piggare idag. Har idag med full kraft gjort uppföljning för maj så vi kan ha uppföljningssamtal på tåget till Stockholm i morgon. SJ har aviserat förseningar och vi har redan bokat om hemresan en gång. Slipersbyte pågår!!

En underbar kväll har vi. Grillad halloumi väntar.

En sån kväll och eken är fullt lövad

Grattis Miccan på dagen! Detta är vår blomma! Antar att du, precis som jag, fått många buketter genom åren.

Nykapad

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards