Alla inlägg under juni 2022

Av Sofia - 22 juni 2022 19:12

Skjutsade Stella till sommarjobbet eller rättare sagt hon körde med grön skylt på bilen. Hon får öva lite varje dag och utsätts för olika situationer och beslut i trafiken vilket är bra. Jag blir allt lugnare som handledare men är inte på nåt sätt sams med mina inre demoner. Men detta ska på nåt sätt genomlidas och hon ska ha sitt körkort. Å vi har trevligt i bilen. Har inte varit osams en enda gång.

Stämplade ut kl 11 och som en kalv på grönbete tog jag en lång rask promenad runt Spjärvälling. Med betoning på snabb, i varje fall på grusvägen till ovan place. Lyckades hamna mitt i ett bilrally. Kunde ana ljudet men eftersom vägen inte var avstängd gick jag på. På ladugårdsplanen i Spjärvälling stod säkert 20 bilar med lika många förare - logiskt. Gick snabbt förbi då ingen sa något och precis lagom tills jag hunnit ut på Holma-vägen körde de igång igen. Hållbar aktivitet. Hmmmmm. Observera att jag inte skrev vad jag tyckte om motorsport. Konstaterade bara fakta! Köra runt och förbruka massa drivmedel.

En underbar tur. Hösträngar på åkarna. Doften påminner om barndomen. När pappa tog upp strängarna med självlastarvagnen. Nån gång fick man åka med om det var hyfsat lugnt och inte regnet hängde i luften. Blommor vid dikesrenen. Så vacker allt är nu.

Ha en fortsatt fin kväll!

Gammal vägskylt med annan stavning av Spjärvälling

Av Sofia - 21 juni 2022 19:53

Idag har vädret varit helt underbart. Svensk sommar. Frisk värme, inte kvalmigt, go bris och sol. Optimalt med andra ord. Stella övningskörde till sommarjobbet och hon gick till driftsavdelningen och jag gick till mitt kontor. Hon målar och jag grejar med siffror. Försökte att få till det när det gäller vår investeringsbudget inför 2023. Skulle vara så skönt att få det klart innan semestern börjar. När jag är åter i augusti ska det vara färdigt för att skickas till nämnden. Allt löser sig.

En sån trevlig lunch på Akropolis med bästa Lotta Roos. Längesedan vi sågs och vi hade såååå mycket att prata om. Glömde helt bort att fråga om deras resa till Island som ägde rum för några veckor sedan. Det får vi ta nästa gång.

Efter jobbet blev det löpning runt Grimstorp och Sjömilsås. 23 grader och sol. Alltså - det är inte mitt element - att springa i värme. Ändå är 23 grader inte särskilt mycket. Men jag gjorde det och det gick åt mycket vatten och lite kläder. Å man kan inte, får inte klaga på värmen när det äntligen har kommit.

Grill och vi sitter ute och äter. Våra altanglas skyddar perfekt mot kvällens vind.

God kväll!!!

En härlig kväll!!!

Av Sofia - 20 juni 2022 18:20

Jag gillar inte åskoväder med betoning på inte. Känner mig makt- och hjälplös och det är ju så det är när det gäller den lilla människan mot naturen. Det är väl det enda vi inte kan styra. Vädret. Även om vi verkligen skulle vilja.

Just nu mullrar åskan och jag ser på min blixtapp att de flesta nedslagen är runt Bodafors och Grimstorp. Det är inte långt härifrån. Men som vi har konstaterat och grannarna har berättat. Åskan är sällan mitt över Spexhult. Det är som om sjön motar bort ovädret. Antigen går det framför eller bakom sjön. Just nu sitter vi på altanen och ser de mörka molnen över sjön. Men det verkar inte komma hit. Oändligt tacksam för detta!!

Efter jobbet åkte Stella och jag till Biltema. Rockringar skulle inhandlas. Tänkte det var en bra grej att ha hemma om ett gäng barnbarn hälsar på. Å så ville jag öva lite själv oxå. Jag var duktig på det när jag var liten men jag kan konstatera att jag verkligen behövde träna, ha ha! Stella fick en present oxå. En liten mini-kyl för dricka att ha i sin stuga. Klart tjejen ska ha kylskåp på rummet. Stella övningskörde hem från stan. Tryggt och säkert i värsta rusningstrafiken.

Å då njuter vi av en blommande pion. Det gäller att njuta fort och intensivt för de blommar så. Kort och intensivt! Se o h njut!

Åska över sjön

Rock it!!!

Njuta!!!

Av Sofia - 19 juni 2022 19:26

Åter i Solbacka efter en helg i Göteborg. Har besökt Jonas son Erik med familj. Premiärbesök i nya huset. Premiär att Eriks syskon Pelle och Miccan med familjer träffas när alla kusinerna är födda. Premiär att alla kusinerna träffas. Efter år av pandemi har det hunnit bli 7 stycken. Otroligt i sig. William föddes 2017. Molly. Elise och Harlow föddes 2019 och Isak, Oliver och Stellan föddes i år. Dessa killar med 11 dagars mellanrum. Ännu mer otroligt. Alltså fullt ös på alla fronter. Hur kul som helst. Jonas är verkligen rik. Vilken skatt! Å för mig är det bonus!!! Allting!

Så kul att se det nya huset, Eriks o Melindas fasta punkt här i Sverige. Ett naturreservat strax intill så läget var hur lugnt som helst. När man är inomhus eller på altanen känns det lite som att vara på en stor båt. Enorm utsikt och så vackert. Inte svårt att trivas.

Igår var det svalkande vindar, idag var det lugnare. Vi fixade dagens lunch, allt från handling till tillagning. Igår monterades grillen så vi köpte kyckling att lägga på den. Nypotatis, gratinerad i ugn - ville helst slippa använda gasspisen. Såna apparater känns farliga eller så är man helt enkelt inte van.

Efter gårdagens mat gick vi en liten runda i det fina naturreservatet. Alldeles för kort för min smak men jag har en känsla av att vi har tillfälle att utforska stora Amundsön flera gånger.

Nu är vi hemma. Rusade av mig på löpartur och nu är jag genombröt. Har bytt havsutsikt mot utsikten vi har mot i Solbacka mot Spexhultasjön. Det är inte fel. Borta bra men hemma bäst. Alltid!!

Ha en fin söndagkväll!!

Gudomlig utsikt

Stora Amundön bakom

Paket till Harlow överlämnas. Molly hjälper till.

Molly o Elise målar

Tre kusiner. Tre killar på 11 dagar. Nästa år ligger de inte still?.

Känns lite som att vara på en båt

Jag och Isak

Jonas o Stellan

Jonas och Oliver

Lunchpizza

Det här gänget alltså! Alla samlade!

Promenad på stora Amundön

Av Sofia - 18 juni 2022 10:58

Igår efter lunch bytte jag Vipan mot Karpvägen och jobbade hemma. Hade beställt fönsterputs av Höglandets städ. I stället för att slita med det själv i timmatal med dåligt resultat köper jag mig fri för en billig peng och resultatet blir skinande rent. Så nöjd. Två gubbar i en timme - klart. Dessutom håller det bra!

Gick en längre promenad på eftermiddagen i underbart väder. Kände fredagskänslan komma smygande. Underbart med helg. Det har varit en mastig vecka och man känner för varje dag som går att man är i behov av semester och ledighet. Några veckor till, sen så är man där.

Innan molnen tog överhanden satt jag ute på altanen och njöt en stund. Av alla fina växter. En för mig ny och kul idé är att plantera popcornkärnor i stora krukor. Växer upp som jättefint gräs - fin dekoration på altanen. Verkligen ett bra tips!!

Nu är vi på väg mot Göteborg. Alla Jonas barn och barnbarn samlade på en och samma plats, i Erik och Melindas nya hus. Det är många år sedan vi var samlade alla. Jag har en man bredvid mig som njuter och det kan jag verkligen förstå.

Ha en forsatt härlig lördag!!

Popcorn

Av Sofia - 16 juni 2022 19:04

Startade morgonen på stationen. Med goa centervänner och en balja kaffe. Förmedla vårt budskap genom broschyrer och bjuda på kaffe o bulle, hembakta från Älgaryds bageri. Supergoda i sig. Haffa dessa personer som har en minut över för att stanna upp i morgonproceduren. Till och från tåg. Vissa är vänliga och säger godmorgon, vissa tar till och med en broschyr och en kopp kaffe plus bulle. Vissa säger inget och vissa ger en blickar som kunde mörda. Det är med blandade känslor jag står där. Mitt tvivel om att vi får nya väljare genom stationskampanj blandas med övertygelsen om att det är bra att synas. Överallt! Det är hursomhelst trevligt att träffa och prata med mina gröna kollegor.

Till jobbet och göra lite nytta. Det märks att många nu börjar gå på semester. Mycket att fixa och ordna med innan ledigheten tar vid.

Till torget och dela ut broschyrer eftersom det var torsdag och torgdag. Härligt väder och mycket folk. Hade trevliga samtal med före detta grannar och en av stadens närpoliser. Jag delade dock inte ut så många broschyrer. Sedan var det avtackning barn- och utbildningsförvaltningen Gun-Ann, numera centerpartist från centern. Hoppade buffén - kände att jobbet kallade.

Nämnd klockan 15 och jag drog uppföljning maj. Check på den. Jonas hämtade och vi han besöka butik Älska Plåt innan de stänger. En midsommarstång och en ängel. Klart Erik och Melinda ska ha Nässjö-producerade inflyttningspresenter nu när vi i helgen för första gången får hälsa på dem i deras nya hus utanför Göteborg. Otroligt fin butik och jag ville bara köpa mer.

En helt sagolikt ljuvlig kväll här i Solbacka. Grill och uteliv. Ha det gott!

Jag, Per, Leif, Ann-Cathrin och Anders

Av Sofia - 15 juni 2022 19:13

Igår var vi på studiebesök med centerpartiet på Emåns ekomuseum i Bodafors. Alldeles för sällan är man där. Senaste tillfället var för fyra år sedan då David sommarjobbade, feriepraktik som Nässjö kommun anordnade. Det är fridfullt att komma dit. Otroligt vackert och välskött. Alf Nilsson som har lagt ned och lägger ned otroligt många ideella timmar på föreningen pratade om lite gammalt och ursprung. Han berättade om byggnaderna och förklarade att vi satt i stallet. När möbelfabriken i Bodafors hade sin blomstrande tid fanns hästarna här som användes för transport av möblerna som producerades. Det jobbade mellan 300-400 personer här på den tiden och folk fick gå lite omlott på lunchrast och därmed sluta olika tider. Det var för farligt att alla dessa personer skulle ta sin cykel hem vid samma tidpunkt. Häftiga tanke att det var hästar och cyklar som gällde på den tiden.

Igår pratade vi mest elbilar som fordon då Göran Dahl, Nässjö kommuns energirådgivare, inledde mötet med ett föredrag om energi. Han pratade solenergi och vindkraft med mera. Mycket visste jag redan men absolut fick jag mer kött på benen när det gäller hur Sveriges energibehov ser ut. Installationer av solpaneler växer vilket är oerhört positivt för miljön och människan. Enkelt och smidigt. Win-win även om det kostar en slant att installera ? det betalar sig dock över tid, c a 10-12 år. Det där har vi ju självklart räknat på eftersom vi kickade igång vår egen anläggning i december men för någon som läser detta och är intresserad kan det vara värdefullt att veta.

Vi fikade gott och vi var ett bra gäng som samlades igår. En vacker kväll och det regnade och solen sken lite om vartannat. Maj-Inger Johansson, ordförande i föreningen pratade avslutningsvis om framtida planer och projekt. Idéer som går hand i hand med Agenda 2030, våra globalt antagna mål. T ex hur ska vi odla i framtiden för att vår planet ska leva vidare. Det var många tankar som snurrade igång, i varje fall i mitt huvud. Problemet som alla föreningar har är ju pengar. Det finns bidrag att söka, från arvsfonden bl a, det gäller ju bara att få dem. Osäkerhetsfaktor finns.

Vi pratade mot slutet lite politik också. Läget på riksplanet är kanske inte så hoppfullt. Det är mycket tjäbbel och ingen kommer riktigt överens. När ingen riktigt har majoritet får politiska vildar en enorm makt. Invalda av folket på ett villkor, sedan ändras förutsättningarna. Men, det är ju så systemet är riggat.

Bodafors är en pärla. Med sitt Ekomuséum, sin kulturgata, hembygdsförening, dockmuséum, aktivitetsrunda och fina affär. Å föreningslivet lever ? helt klart!!! En härlig och intressant kväll.

Av Sofia - 12 juni 2022 18:11

Studenter 2022. Att återigen, efter några år av pandemi och restriktioner, få stå vid Brinellskolan i folkvimlet. Att höra dunket från basen i musiken, se alla vita mössor innanför dörrarna, ivriga och otåliga att äntligen få springa ut för sista gången. Springa ut i livet.

Att sedan få se dem lössläppta på gården, hoppandes och höra alla glädjevrål. Det är så häftigt. Så mycket glädje, hopp och lycka på en och samma gång och på väldigt lite yta.

Vädret var perfekt i går. Lagom med värme och sol och framförallt inget regn. Vi hittade studenterna vi skulle fira och det är mycket känslor när man får krama om dem och gratulera.

Under tiden de åkte flak på stan tog vi en fika på Espresso house och tittade på när lastbil efter lastbil i snigelfart åkte genom stan dekorerade med mer eller mindre barnvänliga budskap.

Vi välkomnade Vincent och eftermiddagen blev en härlig och god tillställning full av glädje. Jag talade, mamma Tina höll ett fint tal till sin son, David talade till sin vän och jag lipade. Känslosamt. Är mycket ledsen för att jag inte filmade det. Tänkte inte på det när han började prata.

Vi for till nästa student, Emma och kvällen blev lång. Mängder med ungdomar samlades i huset som ligger strategiskt rätt för att sedan ta sig till hotellet. Otroligt fint att se så många unga människor samlade.

Vi gick hem till Solbacka i en kylig juninatt. Fotade månen både vid Ingsbergssjön och Spexhultasjön. Vackert!!

Idag har det varit städning, vila och födelsedagskaffe i efterskott för mig med våra föräldrar. En härlig helg är till ända!!

Redo för studentfirande

Ett av flaken?.

Vincent student 2022

Syskon - Dani och Vincent

Mor och far med på bild

Mina fina

Presentbord

Matbord

Tina talar

David talar

Till nästa student

Emma student 2022

Vacker natt och måne vid Ingsbergssjön

Hemma efter en kylig promenad - samma måne vid ny sjö. Spexhultasjön

Mitt tal till Vincent

Dagens födelsedagsfika

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16
17
18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards