Alla inlägg under januari 2022

Av Sofia - 6 januari 2022 19:01

Man får väl ändå säga att Trettondagen är en bonusdag. I form av ledighet. Alla har ju inte riktigt koll på varför det är en röd dag, varför man är ledig. Vi som nu är det. Det finns ju de som jobbar järnet oavsett dagens färg och dessa är vi evigt tacksamma. Jag brukar säga det. Även om man inte tror på Herren så har det gett oss lite ledighet fördelat över året. Att stjärnan visade vägen för de tre vise männen och att de hittade till stallet och den nyfödde konungen 13 dagar efter julafton ger oss lite fritt. Gott!

Idag förde nte stjärnan oss till nån krubba men vädret drev oss ut och vi kom fram till Torsa stenar i lagom lunk. I dag ville dessutom David sällskapa oss. Plötsligt händer det, som det heter. En underbar promenad i strålande eftermiddagssol på vår ås fram till sjön. Otroligt skönt och otroligt vackert. Väl hemma blev det stuvade makaroner och prinskorv som inte gick åt på julbordet. Mums.

Alla tomtar har plockats ned och vilar sig i form till nästa jul. Den känslan är lika skön som det är mysigt att ta upp dem. Å det värsta dammet fick sig en tuff match av mig idag. Julen är bortstädad och golven är rena. Härligt.

Vi tuffar på här hemma med våra förkylningar eller vad det nu är. Fortfarande inget svar på våra tester. Det verkar som om appen 1177 har ballat ur helt.

Ha en fin kväll i mon är det fredag!!

En härlig promenad

Av Sofia - 5 januari 2022 17:08

Ibland kan man tro att den kalender jag en gång köpte från Herre Gud o Co är skriven för mig. Som idag till exempel. En riktigt bra som stämmer. Ett steg i taget. Ibland går det framåt. Men så är jag oxå fyrkantig i ögonen och trött. Men ändå piggare än igår. Har fått så enormt mycket gjort och det har gått bra, nästan hela tiden. Att aktivera anläggningar kräver koncentration och man känner sig lite som i en bubbla. Jösses vad gator vi har asfalterat i år. Hoppas ni läser alla Nässjöbor om ni inte redan har märkt det.

Vaknade i natt och hade sååå ont i halsen. Tänkte att nu ÄR det Covid och det kommer bara bli värre. Jag hittade en gammal och förmodligen dammig halstablett på hyllan och somnade om. I morse när klockan ringde var jag hejdlöst trött men halsontet var borta. Satte mig vid skärmarna med en stor kopp the med honung och malde på. Nu är det kväll och helg och jag är klar. Klar med den arbetsuppgiften i varje fall. Tusen återstår men inte idag.

Vi har inte fått svar på våra Covidtester vi gjorde i måndags. Tråkigt men det är väl hårt tryck för de som analyserar kan jag tro. Jonas låter värre än mig o han är sämre. Nu känner jag mig hyfsat pigg vilket är så skönt. Då kan man göra följande analys. Jonas har vilat och tittat på film i sängen de tre senaste dagarna. Han är fortfarande inte så pigg. Jag har jobbar järnet och långa dagar de tre senaste - jag är piggare. Eller är det bara så - han är man. Jag är kvinna!!

Ha en bra kväll!!

Av Sofia - 4 januari 2022 18:27

Sjukstuga i vårt hem o det mesta känns tungt. Överhopad med arbete där till och med ett toalettbesök känns irriterande och som spilleri med tid. Är helt inne på danska uttryck för tillfället. Tidsspilleri är ett väldigt bra ord.

Å inte har jag kunnat skriva av mig heller. Min bloggportal Bloggplatsen är då och då varit svajig och jag har väl haft planer på att byta. Men all historik, jag har ju ändå skrivit nästan dagligen sedan feb 2009. Inte klokt vad många år. En otrolig skatt att ha en elektronisk dagbok över så lång tid.

Igår självtestade vi oss och väntar nu på svar. Inte för att jag tror att vi har Covid. Vi är förkylda med onda halsar, ont i huvudet och en känsla av orkeslöshet. Lukt och smak finns kvar.

Tur att Jonas är hemma och sköter om mig. Sliter mig från skärmarna när det är dags att äta. Annars skulle jag bara jobba vidare antagligen. I dag tog vi en lugn och kortare promenad på lunchen i det vackra vädret. Härligt även om minsta uppför kändes lite mer.

Nu har jag stängt ned för idag. Oändligt trött men det är ju tillåtet. Nya året började med förkylning och nu längtar jag bara på att bli kurant. En stor fördel att ha grejerna hemma - hade verkligen inte kunnat sitta på jobbet i mitt skick. Å andra sidan skulle jag väl ha legat i sängen som Jonas har gjort. Kanske inte kollat på älgfilmer men kolla film är ju mer vilsamt än att aktivera asfaltsbeläggningar på Nässjös gator. 47 underlag har jag fått och idag har jag ändå lyckats få 11 klara. Det går framåt.

Go kväll till er!!

Välbekant vy. Idag var den särskilt vacker.

Av Sofia - 1 januari 2022 17:07

Alltid samma känsla. Nyårsdagen. Nått nytt! Fortsättning på resten på nåt vis. En go känsla helt enkelt. Extra lyxigt att vara så pigg oxå. Uppe med tuppen och käkade go frukost efterföljt av en härlig löpartur på drygt 11 km. Å nu var det åter mitt vinterväder. 2 plus, vindstilla och is och snö var borta.

Nej, det blev ju inget party för oss igår. Av olika tråkiga anledningar försvann först första paret och sedan andra. Vi gick runt sjön och fikade i vindskyddet på andra sidan sjön, åt löjromspizza som vi egentligen skulle haft som kvällens förrätt. Mycket mysig promenad. Avsluta året runt sjön är så nice.

Vi var inställda på att vara hemma, fixa en potatisgratäng och oxfilé i Sousviden samt grönpepparsås. Vi blev inbjudna till mycket goa vänner kl fyra och vi höll på att bli övertalade. Dock tröt orken och festhumöret var liksom borta. Vi tackade varmt men tackade nej. Dessutom hade vi redan börjat greja i köket. Vi hade en fin kväll. Käkade gott, kollade På Spåret, fortsatte med en dansk riktigt bra serie - Brottet. Sen tog vi på oss morgonrockarna kl kvart i tolv, lyssande på Nyårstalet från Skansen inklusive Lena PH. Det var en del fina fyrverkerier här ute - så festligt!! Vi sparade champagnen, vi hade ju borstat tänderna. Det var den lugnaste nyårsafton sedan jag låg sjuk i influensa samt höggravid i 40 veckan med Henry 1999/2000.

Inte en sekund har vi idag tittat på varken backhoppning, nyårskonsert från Wien eller Ivanhoe. Men längdskidor tittade vi på och förhoppningarna på Frida Karlsson var stora. Men så hände nåt i spåret och Frida fick tre minuter tillägg som nåt slags straff. Så attans tråkigt och jag led såååå med henne. Skit oxå!! Stor styrkekram till dig Frida!

Nu väntar vi snart hem David o Matilda och vi ska tillsammans med Stella grilla gott kött och hugga in på potatisgratäng och grönpepparsås från igår. Vi gör om nyårsfirandet lite ikväll. Det är ju lördag.

Gott Nytt 2022

Runt sjön

Mums

Ett år av bilder på vår ek och utsikt. En nyårsskål som var en av höjdpunkterna förra året. En resa till Kalifornien som mot alla odds blev av.

Gårdagens förrätt. Parmesanflarn med heta räkor

En underbar oxfilé (rester från midsommar som jag hittade i frysen). Den var fin.

Idag spegelblank sjö - isen ligger tjock men mycket vatten på

Å en skön löpartur - fick ta av mig mössan efter tre km för att få ut värmen helt enkelt.

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards