Alla inlägg under januari 2022

Av Sofia - 23 januari 2022 16:45

Dagens promenad gick i skogen söderut och avslutades med Åsen. Under rundan skickade mamma ett mess med Grattis på namnsdagen. Jag vet ju att Gunilla har namnsdag nån gång nu i slutet av januari men det kändes inte riktigt rätt. Googlade o det var Frej och Freja som har dagen idag. Mamma hade blivit väckt av pappa med kaffe o blomma på sängen. Så gulligt o jag blir varm inombords att de trots över 60 år som gifta håller på och grejar för varann. Det är så fint. Sen att pappa var en vecka för tidigt ute - det må så vara. Nästa söndag har mamma namnsdag och jag och Stella. Då är det Gunilla! Idag grattar vi Feja så grattis lilla goding i Borås, hoppas Johanna och Oliver ger dig nån extra god kattmat i dag.

Åsen hade klarat sig bra i stormen, bara några enstaka träd som låg över stigen. Idag vsr det lite trängsel på Åsen. Eller rättare sagt vi mötte tre personer och tre hundar. Det hör till ovanligheterna ksn jag säga. Sen fick vi sällskap ett par kilometer - en sommarstugeägare som bor i södra änden av Spexhultasjön kom precis samtidigt och vi slog följe. Lite kul att prata om området rent allmänt.

Har jobbat ett par timmar, good job. Check på det och jag slipper tänka på just detta i morgon.

Brasa, bastu och kvällsvard. Så ser schemat ut för kvällen. Å sen Allt för Sverige. Rätt kul program. I dag ska de tydligen till Sävsjö. Häftigt!!

Ha en fortsatt go kväll!!

Tallen i bakgrunden är inte stormens resultat. Den har legat så i flera år?

Av Sofia - 22 januari 2022 21:25

Idag på morgonen blev Jonas morfar. Igen. Å jag bonusmormor. Grandpa. Bästefar. Femte barnbarnet i ordningen. En liten Isak såg världens ljus tidigt i morse. Underbart att allt gick bra. Storasyster Elise är stolt och hela familjen i Stenungsund såklart.

En underbar lördag. En härlig promenad på Höglandsleden inklusive kaffe och lussebulle från frysen. Mums på den. Vi såg utmed vägarna hur stormen i början av veckan ställt till det. Jösses så många träd som ligger huller om buller.

Väl hemma sågade Jonas ned den halvruttna björk som står alldeles för nära huset. Å eftersom han högg i skogen som yrke under flera år gick det galant. Den föll åt rätt håll. Nu kan jag sova gott vid nästa storm.

Hämtade in resten av vitlöken vi odlat. Det är många fina lökar kvar. Det bästa vi odlat. Å så enkelt. Närproducerat! Gott!

Brasa, hemmapanerad spätta o stjärnorna på slottet - i den ordningen - avslutade kvällen.

God natt!!!

Där föll björken

Av Sofia - 21 januari 2022 19:11

Den känslan. Fredag. Arbetsdagen är slut efter sån där vecka som går till historien som en av de tuffaste. Å det mesta har väl rett ut sig och det som inte har rett ut sig får eller måste reda ut sig nästa vecka.

Sitta vid elden och bara ta in - ledig! Ett par dar. Med blixtens hastighet går ju helgen förbi men nu nu nu i denna stund är det fredag kväll och känslan är så go. Nybadade efter tunnedopp under millioner stjärnor. Björkar och granar som står still runt omkring - det är lycka. Bara lagom kallt för knoppen när vattnet är 39 grader. Men jag blev så trött. Inte konstigt när man börjar jobba kl 05. DET hör iofs till ovanligheterna vill jag då tillägga men när man ligger i sängen klarvaken kvart i fem är det ingen mening med att ligga o grunna på allt jobb, lika bra att starta igång.

Stämplade ut kl halv fyra. Orkade liksom inte mer. Å kom inte längre heller för den delen. Väntar på uppgifter för att kunna jobba vidare.

En frisk promenad i skogen gav ny kraft och sedan städa av ett dammigt hus. Jösses. Dammråttorna flyttar ksnske in på riktigt annars.

Å Jonas hade med sig sushi hem och sashimi som jag äääälskar. Där får han några extra bonuspoäng kan jag ärligen tillstå.

God och fridfull kväll!!!

Av Sofia - 20 januari 2022 20:35

20 januari. Riktig vinter. Isvindar. Somliga älskar. Vissa älskar inte. Vissa är jag. Jag tycker det är så träligt. Bara ta sig ut och isa av bilen?. Å dessutom riktigt riktigt halt på vägarna. Förutom att jag konstant är orolig när mina barn är ute i trafiken är det inte speciellt kul att köra själv. Å jag kör väl alldeles för sakta tycker nog de trafikanter som hamnar bakom. Men det släppte verkligen fullständigt i rondellerna i dag och då, som sagt, körde jag sakta.

En lång dags färd mot natt är snart till ända. Dagens höjdpunkt var en fika med vännen Tina på Thimons. Man borde väl inte gjort en sån grej i dessa Omikrontider men det var lite folk så jag hoppas jag förblir negativ. Prata om livet, vardagen och allt annat var skönt. Tack Tina för en mysig stund.

Meningen var att jag skulle till bokhandeln på releaseparty där författaren Kristin Fägerskjöld skulle sälja o signera sin senaste bok. Ja, det blev ju inställt. Men den som väntar på nåt gott.

Godnatt!!

Av Sofia - 19 januari 2022 20:21

Nu blåser det igen. När man sitter inne vid elden är det lite mysigt men nu är jag mest orolig för att strömmen ska försvinna. Dock är inte vindarna lika hårda som härom natten. Man kan bara hoppas. Var ute en runda på lunchen idag och visst är det skönt med friskt luft men det finns gränser. Rejält med snålblåst och efter några kilometer började det dessutom regna. Isregn som jag kallar det. Sådär kallt ni vet. Men jag hade ju kläder på och när man sen kom in var det extra skönt. Det var många träd som fallit i den hårda blåsten - på visa ställe såg det ut som ett gigantiskt plockepinn.

En bra dag förövrigt. Härligt mycket har blivit gjort och nu för första gången på länge ligger jag lite i fas. Det kan inte annat bli när man sitter så många timmar iofs. Det gör mig inte så mycket - bara det blir resultat. Å det blev det ju. Några millar plus på totalen för tekniska serviceförvaltningen. Några avdelningar går plus och några minus. Pandemieffekterna minskar intäkter på kost- och städavdelningen samtidigt som det har försenat arbeten på fastighets- och byggavdelningen.

Ett nytt år är kommet och jag hoppas på att pandemin planar ut, för allas skull. Evenemang som äntligen skulle bli av skjuts nu på framtiden igen. Vi skulle på konsert 31 jan o lyssna på Miriam Bryant. Fick besked idag att det blir flyttat till slutet av april. Å vi hade inte bokat tåg och hotell ännu. Kors i taket!

Fick en bild av mor idag igen. När jag var liten. Å det har hänt lite på 45 år. Fler rynkor, ingen lugg istället för HEL lugg. Men leendet är sig likt.

God kväll!!!

1976 o 2021

Av Sofia - 18 januari 2022 19:07

Att somna utan storm och se träden utanför stå still. Tacksam! Att vakna med ström, en god kopp the och lite morgonnyheter på TV innan arbetsdagen startar. Tacksam! Att vara strömlös ett antal timmar föder verkligen tacksamhet. Att jobba en hel dag och få hur mycket som helst uträttat i bokslutstider, det gör mig tacksam. Siffrorna är bara en del av allt som ska göras. Texter, nyckeltal, avstämningar årets alla investeringar och exploateringar. Grej för grej, check för check. Å sen ska allt toppas med en bokslutspresentation inför kommunstyrelsen - de högsta hönsen. Den har jag inte ens påbörjat men den ska ju inte heller ske ännu, riktigt.

Men jag har inte mått nåt vidare idag. Började i morse med lite feberkänsla och ont i huvudet. Plus riktigt ont i armen. Dos 3 igår. Nu känns det bättre och även på alla vis. En extra påfyllning av motståndskraft till vidriga Covid 19 och man får ju bara hoppas att man inte blir smittad. Å blir jag smittad får jag det förhoppningsvis milt eller mildare än om jag inte tagit sprutorna.

Med posten idag kom två fotoböcker. Åhhh vad kul att kolla i och vad fina de var. Tacksam för dessa två resor under året. Vilka minnen att ha med i bagaget och minnen blir lite tydligare med bilder.

Ha en fortsatt go kväll!!!

Av Sofia - 17 januari 2022 18:46

Nämen så roligt. Som om det inte var nog för tillfället fick vi lite strömlöst oxå. Jag brukar jämföra stress med att ha en rulle taggtråd inombords. Inatt sov jag på liknande underlag och åt det dessutom till frukost? Nu såhär efteråt när jag äntligen färdigjobbad sitter framför elden kan man ju le åt eländet men i morse var jag gråtfärdig.

Det började ju blåsa lite inatt - eller väldigt mycket för att vara med exakt. Vaknade av oljudet kl 02 cirka. Månskenet gjorde så man såg de vajande trädtopparna extremt tydligt. Å dessa träd, mer eller mindre döda björkar som står så nära vårt hus. Vi har fått löfte av den tomma granntomtens ägare att ta ned dem. Men just den lilla detaljen har inte blivit av.

Jag bestämde mig för att lägga mig i soffan i vardagsrummet. Jag ska inte dö av ett träd som faller in i sovrummet - dessutom inte innan bokslutet är klart. När jag släckte fönsterlampan såg jag världens blixt ut över sjön och sen blev det svart. Å tyst. Strömlöst. Eftersom jag är rädd för även åska la jag mig i sängen igen. Lyckades till slut somna om

Strömlöst och kallt i hela huset i morse. Helst inte öppna kylen, inget kaffe eller gott the. Jag startade upp datorn och för att få tillgång till mejl delade jag surf från mobilen. Batteriet i datorn räckte till ca halv tio. Dags att skjutsa Stella till skolan, ta sig till jobbet o ladda upp maskinernas batterier. Dessutom mundkydd på - nytt från denna veckan. När man har som mest att göra - då ska det jävlas ännu mer.

Å när jag ändå höll på att stressa ihjäl mig skulle jag ta dos tre vaccin Covid 19. Det var ju ändå något positivt. Sedan ned till Stadshuset för att överlämna dokument uppbokningar tillika interimsposter, påskrivna. Då visades det sig att jag helt har bommat en halvdags utbildning om omvänd skattskyldighet för kommuner. Ja, hur jag skulle ha klämt in den på förmiddagen är ju en gåta. Brukar aldrig missa nåt sånt. Så nu får jag plöja ett antal ppt-sidor på egen kammare.

En vanlig dag på jobbet, eller inte. Glädjen var total när strömmen kom tillbaks strax efter lunch när jag kom hem och hade hämtat Stella. Underbart!!!

De döda björkarna ska ned nu!!

Mamma hörde hur ledsen jag var i morse. Då skickade hon denna bild. På dig själv som 7-åring. Så söt och go! Det HJÄLPTE!!!

Av Sofia - 16 januari 2022 19:18

Idag åkte vi till plattare marker. Staden på slätten. Linköping där min älskade son Henry bor med sin Alexandra. Exakt en komma fem timmar tar det från Solbacka till Emriks gata minus ett tulpanbukettsköp på Kvantum.

Vi parkerade bilen intill den snart nya simhallen. Wow vilket bygge. Har läst att budget för detta kalas är typ 850 mille. Då snackar vi simhall.

Vi bjöds på gott kaffe - såklart!!!! och jättegoda Ricciarellis. Har aldrig ätit men så goda italienska mandelkakor som var nybakta för dagen. Ska jag absolut göra själv. Inte särskilt söta - bara god mandelsmak och en touch av citron.

Sedan var det julklappsutdelning o Stella var tomte. Det är alltid en fröjd att bara se paketen och de fina etiketterna man får från Henry. Vill knappt öppna och förstöra. Fint innehåll också för den delen. Gott the och fina kaffebönor bl a. Jonas fick whiskystenar att lägga i frysen. Fyndig tanke och väldigt genomtänkt. Jag fick oxå en berlock - en jaspissten och den ska ge mig extra kraft och styrka. Tack - det kan jag behöva. Särskilt nu.

Vi köpte hem mat såhär i pandemitider och timmarna går fort när de är mysiga. Varmt tack Henry och Alexandra o era fina kissar för allt!
Hoppas vi ses snart igen!

Ha en fortsatt fin kväll!!

Demitrius

Florens

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards