Alla inlägg den 1 januari 2022

Av Sofia - 1 januari 2022 17:07

Alltid samma känsla. Nyårsdagen. Nått nytt! Fortsättning på resten på nåt vis. En go känsla helt enkelt. Extra lyxigt att vara så pigg oxå. Uppe med tuppen och käkade go frukost efterföljt av en härlig löpartur på drygt 11 km. Å nu var det åter mitt vinterväder. 2 plus, vindstilla och is och snö var borta.

Nej, det blev ju inget party för oss igår. Av olika tråkiga anledningar försvann först första paret och sedan andra. Vi gick runt sjön och fikade i vindskyddet på andra sidan sjön, åt löjromspizza som vi egentligen skulle haft som kvällens förrätt. Mycket mysig promenad. Avsluta året runt sjön är så nice.

Vi var inställda på att vara hemma, fixa en potatisgratäng och oxfilé i Sousviden samt grönpepparsås. Vi blev inbjudna till mycket goa vänner kl fyra och vi höll på att bli övertalade. Dock tröt orken och festhumöret var liksom borta. Vi tackade varmt men tackade nej. Dessutom hade vi redan börjat greja i köket. Vi hade en fin kväll. Käkade gott, kollade På Spåret, fortsatte med en dansk riktigt bra serie - Brottet. Sen tog vi på oss morgonrockarna kl kvart i tolv, lyssande på Nyårstalet från Skansen inklusive Lena PH. Det var en del fina fyrverkerier här ute - så festligt!! Vi sparade champagnen, vi hade ju borstat tänderna. Det var den lugnaste nyårsafton sedan jag låg sjuk i influensa samt höggravid i 40 veckan med Henry 1999/2000.

Inte en sekund har vi idag tittat på varken backhoppning, nyårskonsert från Wien eller Ivanhoe. Men längdskidor tittade vi på och förhoppningarna på Frida Karlsson var stora. Men så hände nåt i spåret och Frida fick tre minuter tillägg som nåt slags straff. Så attans tråkigt och jag led såååå med henne. Skit oxå!! Stor styrkekram till dig Frida!

Nu väntar vi snart hem David o Matilda och vi ska tillsammans med Stella grilla gott kött och hugga in på potatisgratäng och grönpepparsås från igår. Vi gör om nyårsfirandet lite ikväll. Det är ju lördag.

Gott Nytt 2022

Runt sjön

Mums

Ett år av bilder på vår ek och utsikt. En nyårsskål som var en av höjdpunkterna förra året. En resa till Kalifornien som mot alla odds blev av.

Gårdagens förrätt. Parmesanflarn med heta räkor

En underbar oxfilé (rester från midsommar som jag hittade i frysen). Den var fin.

Idag spegelblank sjö - isen ligger tjock men mycket vatten på

Å en skön löpartur - fick ta av mig mössan efter tre km för att få ut värmen helt enkelt.

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards