Alla inlägg under januari 2022

Av Sofia - 15 januari 2022 19:54

En underbar dag! Vädermässigt framför allt och annars oxå. En skön och lång promenad runt Holma och Spärvälling i blek januarisol. Torrt och fint överallt, ingen is eller blask och framförallt näst intill vindstilla. Vi hälsade på några älgjägare - det var de enda vi mötte. Tog en apelsinfika på halva vägen. Sura blodapelsiner men det ger ju lite vätska och energi. När jag tog fram ett gäng pepparkakor ur fickan blev min godisgris till äkta hälft glad. Det var gott, bara kaffet som saknades.

I eftermiddags har jag sålt korv i kiosken med bästa Hea och Signe i Stinsen Arena. Lördagsmatch kl 17.00 mot Kalix och det gick åt en del korv, kaffe, godis och kakor. Dessutom en härlig vinst för di blåe. 9-4 är goa siffror. Å mitt mammahjärtat hade så längtar efter att få se David i målet. Just idag efter förra veckans händelser. Det hade varit ett logiskt beslut. Å mina tankar styrks av så många fler som tyckte dito. En match till istället bara för förmodligen en enda denna säsong. Men that is life. That is bandy.

Jonas var o hälsade på i Landsbro under eftermiddagen och han fyllde på vedhyllan med fars fina ved.

Ha en fin kväll!!!

Såhääääär glad blev Jonas när jag tog fram pepparkakorna

Av Sofia - 13 januari 2022 19:17

Idag var dagen. Då alla fakturor ska tömmas i systemet och det är samma vanliga tjatiga visa. Jag börjar tidigt på morgonen och levererar rapporter hur vi ligger till. Just do it! Som jag skrev. Gå in och hantera era fakturor. Jag har all respekt för att folk har liiite annat i sina kalendrar som möten etc men jag vill oxå ha respekt tillbska att just denna dagen hjälps vi åt att tömma födet, en idé som kommer från centralt håll och man vill gärna inte vara den förvaltning som är sist - alltså förlorar tävlingen.

Med tanke på att tekniska serviceförvaltningen har 50 procent av hela kommunens fakturor så är det att jobb att göra.

Under dagen skulle det oxå klämmas in en nämnd där jag skulle redovisa internbudget 2022. Nämnd ca två timmar och jag vet ju att många av de som attesterar fakturor sitter med på nämnden.

Ja vi kan kalla det curling på proffesionell nivå. Tjatmejl ett, tjatmejl två osv. Under de sista dagarna kallar jag mig själv fakturahäxan i mejlen. Vet inte om de tänker så om mig men i denna process ingår faktiskt lite humor. Jag vet ju att systemet inte exploderar om det ligger en faktura kvar. Men det säger jag naturligtvis inte.

Men vi kom i mål öven i år. Halv fem var vi rena. Otroligt skönt. NU kan vi snart börja plocka ut siffror för 2021. Bara lite uppbokningar som ska göras. Såna kostnader eller intäkter man vet tillhör 2021 som inte av någon anledning dykt upp. Hoppas bringa klarhet i detta under morgondagen.

Nu stundar lax från ugnen. Glömde visst bort att äta idag?

Ha en god kväll!!

Dax för nämnd, fintröja på framför Teams

Bokslut 2021, budget 2022?. Titta ut och andas!!

Av Sofia - 12 januari 2022 19:14

Nej, den kunde vi ju inte låta bli att testa. Årets semla som har blivit lite av Thimons konditoris grej. Att varje år skapa en ny variant. Det har blivit en hel del spännande verk - Princessemla, semmelsmoothie, semmelwrap, Crongla m fl. Har inte testat dem alla men vi åt lakritssemla förra året och konstaterade - den klassiska är absolut bäst. Alltid.

Men idag köpte vi med oss två hem. Vågade inte ta två chimlor utan en av varje där den ena då var klassisk förstås. Chimlan var överraskande god får jag lov att tillstå. Chili i mandelmassan och chokladsmak i själva bullen. Otroligt god kombo. Men faktum kvarstår- den klassiska är godast. En gång ibland såhär i vintertid är det otroligt gott med semla och det smakade alldeles förträffligt gott framför brasan.

Nu slår hjärtat lugnt. Annat var det igår när Nässjö IF spelade mot Boltic i Karlstad. David i målet och det är så nära hjärtattack man kan komma. Fattar inte hurdan jag är. Men man får ju aldrig slappna av - målvakten vilar inte utan befinner sig i spel och på plan i 94 min som det oftast blir med diverse tillägg. mer ansträngande att titta på Bandyplay två timmar än en arbetsdag på 10 timmar i en bokslutsvecka...

En pinne fick de med sig hem. Ledde ett bra tag men matchen slutade 4-4. David gjorde en grym insats och Nässjö spelade bättre bandy - de borde ha vunnit. Mitt hjärta smälte lite - trots snabba slag - när kommentatorerna berömde David. En av dem var bandylegenden Ola Fredriksson, ursprungligen från Nässjö. Riktigt kul! Man blir så himla stolt!
Heja Nässjö!

Ha en go kväll!

Klassisk semla o Chimla från Thimons

Av Sofia - 11 januari 2022 18:49

.....idag är det Henrys födelsedag!  Jag säger då det, det är lite tur att jag inte hade mitt nuvarande jobb när barnen var mindre. Det känns väl alltid som om jag jobbat lite för mycket men denna period är totalt sanslös.

Har precis loggat ut och kunde väl ha suttit ett par timmar till men nu sa både huvud, själ och hjärta ifrån. Helt dimmig i skallen och ögonen är trötta.

Tur att Henry har en helt underbar flickvän som gav frukost på sängen tidigt, innan jobbet. När jag pratade med honom under lunchpromenaden hade han haft en jättebra dag, så långt. Ett kortare pass på Espresso house så de kunde fira lite dagen till ära.

Å jag byter till Bandyplay nu. David står i kassen när Nässjö IF möter Boltic i Karlstad. Mina trötta ögon vill ju se detta. Å nervös är jag redan. Hopplösa mamman. Önskar såååå att de tar med sig en seger hem. Heja di blåe!!

Å Henry! Grattis älskade unge! På söndag hälsar vi på! Julklappar på väg!

Grattis finaste Henry!

Det ska börjas i tid?

Av Sofia - 10 januari 2022 19:33

För 22 år sedan var jag stor. Dagen innan Elin bestämde sig för att komma till världen. En enorm mage och bebisen ville ju aldrig komma ut. Två veckor över tiden och visst var jag glad att det kuggade över till nytt millennium MEN det var drygt. I drygt nio månader bar jag dig och vi visste ju inte om det var en flicka eller pojke. Detta utspelade sig på den tiden då man inte så ofta tog reda på könet. På den tiden funderade man kanske inte lika ofta på planeringen. Det blir ju liksom det det blir. Eller inte.

Jag födde en lite Elin. En fantastiskt nöjd och glad lite tös som sällan var ledsen - eller skrek. Sov från natt ett i sin säng och var nöjd med det mesta. Storasyster Johanna var den bästaste syrra man kan tänka sig. Så stolt och hjälpsam och det märktes aldrig nån jobbig avundsjuka som iofs kan vara väldigt normalt när man är 3,5 år och får en bebis till i huset.

I femton år var du tjej men sen efter år av mörker och en energikrävande process hände saker. Med facit i hand vill jag inte ha detta ogjort även om det där och då var många tårar och frågor och mycket mammaångest. Jag bestämde mig tidigt att jag skulle göra allt i min makt att hjälpa dig och försöka förstå. Det är en förälders skyldighet. Jag tycker att jag lyckades. Jag förstår! Å då var könsidentiteten bara en del av allt, depression och ADD var också iblandade.

Idag när jag ser dig, hör dig och upplever det liv du skapat - jag får nypa mig i armen och fattar inte riktigt att det är sant. Dina ambitioner, din livsglädje skänker mig så mycket glädje och stolthet. Du har bevisat att man kan vända mörker till ljus.

Flicka eller pojke - spelar ingen som helst roll. För mig är du - du! Helt unik!

22 år av kärlek - minus en dag plus 9 månader och två veckor

Storasyrra och lillasyrra

Mormor och Henry i ett sommarfint Torset

Av Sofia - 9 januari 2022 18:33

Idag efter frukost hjälptes vi åt att skotta. Det tog en timme. Bra och gratis träning. Å fint blir det. Men det är tungt.

Vi gick en skön tur och retur till Vallbohaga men det var besvärligt att gå. När grusvägarna är nyplogade blir det glashalt och broddar hade vi ju inte satt på. Man får spänna benen lite extra och vara försiktigare helt enkelt. För frisk luft är aldrig fel.

Vi har nu skrapat våra världskartor. Som en jättelik trisslott skrapar man de länder man varit i. Vi köpte inte en gemensam utan var sin och med automatik blir det så klart en tävling.

Vi har haft lite delade meningar om Jonas ska få skrapa Norge när han bara varit inne o vänt med bilen en timme. Å jag som varit i Norge många gånger och i flera dagar tyckte det kändes orättvist. Men han fick skrapa Norge. Jag ville ju å andra sidan skrapa Förenade Arabemiraten - vi mellanlandade i Abu Dhabi 2001
på väg till Thailand. Men vi gick ju några timmar på flygplatsen hursomhelst. Eller rättare sagt sprang efter Elin som då var ett år.

Sen skrapade jag faktiskt inte hela Spanien även att Stella o jag var på Teneriffa för drygt två år sen. Har varit på Mallorca likaså men, där gick gränsen för mitt samvete. Jag skrapade inte heller hela Grekland trots att jag har rest till Rhodos.

Med tanke på pandemin kanske det är färdigskrapat. Men man har sina drömmar. Italien, Skottland och Irland - att få vandra där. Sen är ju Teneriffa bara en liten flugskit på den stora kartan. Kanada är ju enormt stort att skrapa och jag har ju bara - inte så bara - varit i Ottawa och i Toronto.

Sen finns det många länder som kommer förbli svarta. Kina o Ryssland - inte alls sugen på att resa dit.

Hur gick då tävlinge? jag leder med 23 - 17. Bara så ni vet!


Ha en fortsatt go kväll!!

Jonas skrapar

Tjusigt!!

Av Sofia - 8 januari 2022 17:12

Så blev det helg igen. Papperstidning och knäckebröd, kokt ägg och the - en bra start på lördagen.

Vi bestämde oss för att gå en runda. Underbart skönt väder. Ingen vind och temperaturen på nollan. Å vintervackert. Även om jag inte gillar det så måste jag tillstå att det är fint. Faktiskt. Om det nu bara får ligga, det vita. Dessutom behöver det inte komma mer.

Till kvällen blir det Stjärnorna på slottet. Ikväll är det Carolas tur. Min första stora riktiga idol. Minns den där kvällen 1983 när hon i sin gula dräkt förändrade hela min värld med låten Främling. Nej, främling blev hon aldrig mer efter den dagen. För mig blev världen aldrig mer sig lik efter det. Jag var fullkomligt galen, smått tokig i allt vad hon gjorde.

Jag fick oxå gott sällskap i min Carolahysteri. Grannflickan Sara Henriz i prästgården och jag älskade Carola. De hade ett uthus i trädgården som vi döpte till Carola-kojan. Väggarna var tapetserade med planscher och jag minns att vi sov över där ofta, lyssnade på hennes låtar. Vi skrev brev till hennes fanclub och nån gång ringde vi till npn som skrivit ned henne i Expressen. Ja, jösses.

Vi anordnade Carola-shower, övade och slet som djur med playback och egen sång till kassettbandspelare. Vi bjöd in de närmast sörjande och alla som ville fick lyssna. Det var tider det. Otroligt kul att ha en hel del kort från dessa stunder.

Nu, i dagarna, är det precis 10 år sedan Sara lämnade oss. 39 år fick hon göra världen lite ljusare, lite roligare. Fuck Cancer! Tack o lov har jag kontakt med Anna, hennes lillasyster. Det värmer. Hon fick oxå vara med på dessa shower. Hittade även nåt kort när min vän Susanne var med.

Jag är tacksam för alla fina minnen med Sara. Just en sån här kväll när Carola intar scenen blir minnena så starka. Å Sara kollar nog oxå, någon annan stans, på sitt sätt!!

Ha en fin kväll!!

På Liseberg med mammas ungdomskör. Självklart tog jag kort på detta!

Sara in action

Å jag?

En härlig bild på oss alla. Lilla-syster Anna, jag, lillebror Martin, Susanne o Sara

Av Sofia - 7 januari 2022 19:34

Dagen har förflutit i all hast. Hade ställt klockan och kom upp vid ca 6. Hyfsat pigg trots att jag har blivit väckt av Jonas ljud då och då. Alltså nu med facit i hand vet jag att han inte har Covid - han har fått svar på sitt test. Annars hade jag varit oroligt på riktigt och det var jag nog i nattens mörker. Kändes inte alls bra att höra honom.

Jag är piggare men har inte fått svar på testet. Otroligt dåligt kan jag tycka men förmodligen har jag ju inte heller jag någon Corona-variant.

En stor kopp the med honung lenade både hals och mage och man kan ta itu med arbetsuppgifterna. Nu är det fokus fakturor - att få in allt som gäller 2021 och eventuellt boka upp det som inte hunnit komma till vår inskanning.

Lunchpromenaden byttes mot en knapp timme skottning. All rörelse är bra även om det är roligare att promenera utan en snöskyffel.

Till kvällen tog vi tag i projekt fotoböcker. En gällande vår resa till Björkliden i somras och en för resan till Los Gatos nu i december. Å att hitta alla kort i telefon o de man inte hittar där får man leta efter i molnet - ett litet äventyr bara det. Jag håller mig lugn och gör om - Jonas blir mest arg och tycker allt är djävulens verk. Men vi kom i mål. Nu kan jag ju tillägga att jag igår satt o beställde pappersfoton via Hegethorns för nästan hela 2021. Jag lovade mig förra året vid denna tid att jag skulle göra det oftare men det löftet höll inget vidare. Tre timmar höll jag på. Check på även det. Det kommer att gå på en slant?men det är det värt.

Foto är såååå kul. När det är färdigt!

Go kväll!

Fotobok 1 - resa till Björkliden

Fotobok 2 - resa till Kalifornien

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4 5 6 7 8 9
10 11 12 13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards