Alla inlägg under september 2022

Av Sofia - 18 september 2022 19:10

I natt sov jag drygt tio timmar. Frågan är om det är nåt fel på mig? Så många timmar behöver inte en vuxen person. Brukar klara mig hyfsat på 7 i veckorna men kanske har jag nåt i kroppen. Igår när vi körde hem från Ingarps Trä somnade jag i bilen, hur trött som helst.

Idag satt vi ute och åt frukost, helt otroligt varmt och gott i solen. Men sitta-ute-tiden sjunger på sista versen. Dagarna blir kortare och det är nästan helt mörkt kl 20 på kvällarna.

Firade David 21 år i deras lägenhet med 11-kaffe idag. Kaffe och jättegoda frallor. Mormor och morfar var med o mamma hade gjort vackraste och godaste tårtan, som alltid. Stella kom också o grattade. Så mysiga timmar i deras fräscha lägenhet.

När vi åkte hem kom det både hagel och regn, nästan som aprilväder. Vi hade lite byteshandel med mamma och pappa. Vi fick lingonsylt och vinbärssaft - de fick med en stor påse med paprikor från växthuset.

En löpartur genomförde vi mellan skurarna och nu är det brasa och värme som gäller. Älskade kamin. Guld värd!!

Urmysig lägenhet. Notera lampan som Johanna gjort tillsammans med sin pojkvän elektrikern Oliver.

21 år

Tjusig och god

Fina David och Matilda

Av Sofia - 17 september 2022 17:22

Idag har jag haft äran att följa med min man på 75-årskalas. Hans arbetsplats Ingarps Trä fyller i år 75. Igår var det leverantörer och kunder som fick komma. Idag var det anhöriga till anställda och övriga intresserades tur. Notera att produktionen var igång under tiden.

1947 startade bröderna Arne och Eskil Gerhardsson företaget i liten skala. Företaget har onekligen växt i rasande fart. Idag cirka 85 anställda och en omsättning på över 650 miljoner.

Idag fick alltså jag följa med på resan. Information om dåtid, nutid och framtid. Imponerande att företaget fortfarande är familjeägt och att det visar så framgångsrika resultat, även under pandemi och omvärldens kriser. Nuvarande ägare Nicklas Gerhardsson påtalade idag att det är ett av Sveriges modernaste sågverk och Sverige är ett av de största aktörerna inom denna branschen.

Dagens besökare blev indelade i 12 grupper, 35-40 st i varje och sedan fick vi mycket och intressant information om stockens väg mot slutprodukt. Nu kan jag allt, ha ha. Nej det kan jag inte men jag kan mer.

Nörd som jag är skrev jag ned de olika stationerna och tog bilder.

1 Justerverk
2 Hyvel 4
3 Fingerskarv
4 Transport - fordon
5 Kontor
6 Mätstationen (25 timmerbilar per dygn levererar)
7 Sågen
8 Slipverkstaden (40 bilar i veckan hämtar flis)
9 Hyvel 3 o 2
10 Råsorteringen
11 Bearbetningscenter
12 Torkarna

Nån gång skymtade Jonas som ett jehu i sin tryck. Jag har ju studiebesökt honom en gång och fick åka med i trucken några timmar. Det går fort kan man konstatera.

Efteråt var det god mat, lasagne och sååå god sallad, kaffe o bakelse. Perfekt arrangerat och allt flöt på. Under tiden blev det underhållning med Triple & Touch. De hade även med en sydafrikansk tjej som sjöng helt fantastiskt. Det gungade ordentligt inne i virkeshallen. Nya VDn Anders Wiberg presenterades oxå.

En jättehärlig dag! Suveränt ordnat från början till slut. En goodiebag fick vi med oss hem. Bok om företaget, godis, isskrapa, penna o h lite annat smått och gott!!

Tack Ingarps Trä att jag fick komma och fira er!!

Inledningstal av VD Nicklas Gerhardsson

Justerverk

Hyvel

Mycket virke i hallarna

Transport

En eltruck är tagen i produktion

Mot virkesmätningen

Sågen

Sågen

Råsortering

Mycket folk att utspisa

VD talar

Underhållning av Triple & Touch

Härlig sång och musik

Tack för ett härligt firande och en fin goodiebag

Av Sofia - 16 september 2022 18:37

...idag är det DAVIDS födelsedag. Den tjugoförsta i ordningen. Eftersom han inte längre bor hemma kunde jag inte leverera någon glass på sängen som var lite tradition när de var små. Frågan är väl om han verkligen vill ha just det som start på en snickardag. Kort med Posten, SMS och samtal har han hur som helst fått och på söndag kommer vi för att fira dig, tillsammans med mormor och morfar. Ser fram emot en fika i deras mysiga lägenhet.

Du är en sån fin kille, David. Listan på superlativen kan göras lång. Snäll, klok, ordningsam, flitig, omtänksam, målmedveten. Riktigt sur ser jag dig nästan aldrig, möjligen i bandymålet om spelet inte går din väg. Å även det är väl en bra egenskap. Älskar dig mer än du någonsin kommer att förstå!!
Hoppas din dag är och har varit toppen.

Idag har jag varit ledig. Tvättat, städat, sprungit och börjat klistra in kort. Från 2021. När jag ser vårbilder längtar jag redan dit. Till nästa vår!!

Love U

Av Sofia - 15 september 2022 18:32

Vilken märklig dag! Många typer av känslor har genomsyrat dagen. Från kärlek och glädje till sorg och tomhet. Min kropp är till största delen uppbyggd av känslor. Vi börjar med det som gjorde mig ledsen. Det har varit en tuff vecka efter valresultatet och allt vad det innebar med att Centerpartiet backade samtidigt som SD gick så framåt. Idag var det nämnd - som då består av representanter från olika partier - och att få beskedet att Annie Lööf avgår som partiledare timmarna innan jag ska in och presentera ekonomi satt verkligen inte utanpå. Det var helt enkelt jobbigt.

Nu tycker jag att Annie tar ett klokt beslut. Hade gärna sett henne stanna kvar - hon är så stark och har stått upp för det som är rätt, ända in i kaklet. Men är det värt att sätta så mycket på spel? De avskyvärda dödshoten - det är så ovärdigt och fruktansvärt. Hon har varit ledare i 11 år. Förra valresultatet var historiskt och sensationellt bra. Tack Annie! Du är fantastisk!

I går morse fick jag ett mejl av Henry med en bifogad länk. Han hade blivit intervjuad om sitt arbete på Espresso house som master barista och den finns att läsa på deras hemsida. Hur coolt som helst och jag är otroligt stolt och glad. Mammahjärtat svämmar över av kärlek.

Passar bra när det är kärleksvecka i Nässjö kommun. Jag gick en runda i vår fina stadspark på lunchen och fotade regnbågshjärtat, skapat av esteteleverna på Brinell. Å de fina stolarna som ALLA får sitta i oavsett vem du är!



Tack Annie!

Fick inte till kortet som visar att det är ett hjärta men det ÄR ett hjärta!

Här är ALLA välkomna att sitta!!

Av Sofia - 14 september 2022 19:08

I går kväll firade vi en 50-åring. Bästa kollegan Cecilia Lindqvist. I nästan exakt 13 år har vi jobbat ihop, vi började jobba på tekniska serviceförvaltningen med en veckas mellanrum i september 2009. Vi båda har fått vara med om en fantastisk utveckling av tekniska serviceförvaltningen. När vi började fanns ett enormt underhållsberg eller man kan kalla det för en gigantisk underhållsskuld. Man la c a 6-7 miljoner på planerat underhåll och det dubbla på akuta åtgärder och felavhjälpande. Numera är Cissi fastighetschef och allt eftersom har det planerade underhållet ökat och de akuta åtgärderna har minskat i förhållande till varandra. En av anledningarna är såklart alla nya förskolor och nya skolor Nässjö kommun har satsat på och byggt. Vi har investerat otroligt mycket pengar på nya och ändamålsenliga lokaler. Positiv utveckling.

Dessutom har vi två klickar från dag ett. Hon är en av mina absolut bästa vänner. Stöttar och peppar och dessutom kan hon siffror vilket underlättar när vi sitter och följer upp månad för månad.

Ledningsgruppen plus några åkte till Jönköping och käkade på Black stone, en restaurang på tändsticksområdet. Första gången jag var där och det var en mycket speciell upplevelse. Du tillreder själv ditt kött eller fisk på en MYCKET het lavasten. Jag valde sea food grill mix med tonfisk, svärdfisk och några stora räkor. Plus en massa goda tillbehör. Riktigt riktigt gott. Vill gärna åka dit igen och då testa kött. Det var fina bitar som mina kollegor hade på sina fat. En mycket trevlig kväll och en dessutom varm. 10 st varma lavastenar på ett bord höjde tempteraturen.

Idag på eftermiddagen var delar av tekniska serviceförvaltningen på en gemenskapsaktivitet. Vi började med lunch på Almenäs källare och därefter tog vi oss ut till Lövhult för 9 hål frisbee-golf. Otroligt kul att spela och dessutom skönt att bara gå i naturen några timmar. För det blir en del skogsbesök för mig som inte kastar så rakt, ha ha. Vissa hål gick hur bra som helst, andra hål gör jag inget annat än sneda kast och träffar träd. Det viktigaste är att träffas och ha trevligt. Bra väder fick vi vilket såklart är skönt när det gäller utomhusaktiviteter.

Nyss hemkommen från övningskörning hem från stan med Stella. Nu är det nära uppkörning och jag är så trygg när jag åker med henne. Det måste väl ändå vara ett mycket bra tecken.

Ha en fin kväll!

50-åringen som vi firade, här tillsammans med Joel och Tommy.

Chefen överlämnar present från förvaltningen

Mums på detta!!

Frisbeegolf - grym utsikt från Lövhult

En riktigt bra eftermiddag med jobbarkompisarna

Vi avslutade med fika på Lövhults café med såååå goda bullar!

Av Sofia - 12 september 2022 21:02

Ja det är verkligen dagen efter. På många sätt. Ett valresultat som verkligen inte gick vår väg på något sätt. Centerpartiet backar vilket jag givetvis är besviken över. Magkänslan den senaste tiden sa mig något annat. SD går framåt vilket gör ännu mer ont, faktiskt. 28 procent i Nässjö. Alla röster är inte räknade men de ytterligare röster som saknas förändrar bara verkligheten marginellt. Folket har sagt sitt. Resultatet får man respektera när vi lever i en demokrati.

Man kan välja att se det från andra sidan. Det är 72 procent i Nässjö som INTE har röstat brunt. Idag hjälper det inte att vända på det. Kanske i morgon. Eller dagen därpå. För inom mig är jag stolt centerpartist som tror på vår ideologi, ett öppet och inkluderande samhälle. Men jag är ledsen idag. Ledsen för andras oro, de som är olika. Ledsen för att en femtedel av svenska folket inte inser att vi måste rädda klimatet. Ledsen för att folk överlag verkar vara så missnöjda med allt och inte ser all bra utveckling i vår kommun. Det finns alltid saker att jobba på. Det kommer det alltid att finnas. Oavsett vem som styr.

Vi samlades ikväll, i vår centerlokal och meningen var att vi skulle fira. Smörgåstårtan var god men stämningen var dämpad. Det var ändå lite skönt att sitta ned och prata med partikollegorna om gårdagens val och resultatet. Vi kämpar på. Vi kommer igen. För Sveriges och Nässjös bästa!

Väljer ut denna bild till kvällens inlägg. Pride i Stockholm.

Morgonens vy. En vacker dag. Ledsen och besviken.

Av Sofia - 11 september 2022 18:15

Valdagen är här! Känns lite som att komma i mål. Vid närmare eftertanke är det nu allt börjar. Arbetet med att få till en regering efter kommande natts resultat. Alla förhandlingar och samtal som ska föras om det inte blir klar majoritet. Så även på kommunal nivå.

Efter dagens frukost blev det uppladdning och urladdning - en go löpartur till Grimstorp och Sjömilsås o sen hem. Skönt löparväder, lite kallt i början men supersvettig vid målgång.

Jag, Jonas och Stella åkte till Träcentrum för att rösta. Det är platsen för oss som bor på Nässjös landsbygd. Stella som fyllde 18 drygt för en vecka sen får rösta för första gången - lite häftigt. Å hon läser samhällsvetenskap och är väl insatt i värdet av att rösta. Hur viktigt det är att utnyttja den rätt och makt man har när man lever i en demokrati. Men mig röstar hon inte på. Så mycket har hon avslöjat, ha ha. Som hon sa, då blir det bara ännu fler möten för dig att gå på. Underbara unge. Älskar dig!! Efteråt bjöd jag oss på MAX. Supergott!

Valvaka i kväll och beroende på hur pigga vi är sitter vi uppe länge. Å andra sidan får man ju veta inom en snar framtid hur det har gått. Jag hoppas och önskar för Sveriges, Jönköpings län och Nässjö kommuns bästa - att Centerpartiet går starkt! Såklart!

Ha en fin kväll!

Jag fick rösta första gången 1988 - då hade jag fyllt 18 samma år. Likadant med Stella. 18 år och förstagångsväljare.

Av Sofia - 10 september 2022 18:10

Dan före dan. Lite som julafton i morgon. Valdagen. Extremt spännande och en väldigt viktig dag. Artikeln om Centerpartiet, som jag skrev om igår, var med i dagens tidning. Läste tidningen mycket noga i morse, till lördagsfrukosten. Det var många artiklar om lokal politik.

Sedan åkte jag till Bodafors. Det sista kampanjuppdraget i denna valspurt. En riktigt trevlig dag. Så mycket folk, liv och rörelser precis överallt. Vilket engagemang i Bodafors. Härligt att se! Vi var ett glatt och gott gäng som fanns på plats och det var både intressant och roligt att prata med folk runt omkring. Vi bjöd på både grönsaker, Centerchoklad och information. Som vanligt frös jag så jag skakade efter några timmar.

En skön promenad när vi kom hem. Nu en varm brasa. I morgon är det valdag. Framtiden lite avgörs. Jag hoppas folket röstar för jämlikhet och ett öppet samhälle. Det är så otroligt viktigt!

Ha en forsatt fin kväll!!

Smålands dagblad idag

Jonas fyndade på marknaden - han kunde inte låta bli.

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22
23
24 25
26
27 28
29
30
<<< September 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards