Alla inlägg under september 2022

Av Sofia - 9 september 2022 19:14

Idag blev jag och Ann-Cathrin Gunnar, min kloka och erfarna centervän, intervjuade av Smålands dagblad. Min bror skulle kampanja i Tranås och kunde på kort varsel inte komma med. Då fick jag förtroendet vilket var riktigt roligt. Vi skulle prata om Centerpartiets valplattform och prata frågor vi tycker är viktiga för Nässjö.

Jämställdhet ligger oss båda varmt om hjärtat och naturligtvis tryggheten i vår stad och kommun. Att det ska gå så bra som möjligt för alla kommunmedborgare är allas vilja såklart. Jag menar att utvecklar vi Nässjö, säljer mark till företag som vill etablera sig löser det många utmaningar. Det skapar jobb och ger folk sysselsättning. Nässjö får fler kommuninvånare vilket ger högre skatteintäkter vilket i sin tur leder till högre välfärd, mer klirr i kassan.

Det är inte enkelt att sålla ut tre viktiga frågor. Allt är viktigt. Miljön och klimatet - får vi inte den pusselbiten på plats kan vi hälsa hem. Få folk att åka mer buss och tåg, eller rättare sagt få Länstrafiken att öka turerna till kransorterna är ett sätt. Gemene man får nog oxå tänka till framöver. Sänka innertemperaturen en eller två grader, släcka lampan i tomma rum etc etc.

Vi får se vad det blir för artikel i tidningen. Förhoppningsvis i morgon.

Jag tog BUSSEN hem idag, är klar med delårsbokslutet. Gott!!! Nu eldar vi i brasan och tacos är på G. Valfredag. Snart partiledardebatt. Igen. Det är nära nu. Val på söndag om någon eventuellt har missat detta.

Ha en fin fredagskväll!

Jag och Ann-Cathrin Gunnar. Grön partifärg förenar och lika syn på väldigt mycket!

Av Sofia - 8 september 2022 19:50

Valåret och särskilt valspurten har varit ett lopp. Ibland är det tungt och uppför och ibland och oftast känns det nedför och går lättare.

De senaste pendlarkampanjerna på Nässjö station har känts bra. Folk tar vår kasse, eller i varje fall fler än som avböjer. Trevliga människor ler och svarar godmorgon trots att de har bråttom till tåg och bussar. Nån känga har vi fått för att tågen är inställda och man får respektera frustrationen.

Idag frågade en surmulen dam vad vi hade i kassen. En morot och ett äpple, svarade jag. Nu får ni väl ta o h ge er, svarade hon rätt irriterat. På nåt oförklarligt sätt blev jag ledsen. Mina obefintliga gåsfjädrar försvann helt. I vissa stunder kan de där fjädrarna växa ut en millimeter men oj vad fort de kan försvinna. Vad är det för fel på morot, äpple och information i en kasse om man ska på resa?

Vi är ett gott gäng som kampanjar och det var verkligen lite otur att jag hade ett delårsbokslut att få färdigt just nu. När man liksom kommit igång. Endast några få dagar kvar innan valet på söndag. Vi är på upploppet och det känns bra. Vi har ökat mot slutet. Vårt avstånd från den bruna smörjan verkar gå hem hos folk. Centerpartiet vill ha ett öppet samhälle där alla människor har rätt att få ta plats. Olika är en styrka - låt oss se den enorma kraften i det, utan att skapa problem.

På lördag är ni välkomna till Bodafors. Marknad och folkfest. Partierna kampanjar och det lär finnas gott om knallar och föreningar.

På söndag är just DIN röst viktig. Gå till vallokalerna och använd din makt. Det är ett viktigt val. Det är ditt val!!

Mina gröna fina morgonpigga kollegor!

Av Sofia - 6 september 2022 20:30

Ytterligare en magisk dag. Dimma i morse och bara tre ynka grader när vi lämnade vårt ställe vid Spexhultasjön som vi då inte ens såg. Graderna steg dock under dagen och när det var dax för jobbavslut svidande jag om till löparkläderna. Vilken underbar runda det blev hem. Efter en lång dag full av siffror med start kl kvart över sex trodde jag aldrig jag skulle orka kuta. För tiden drog iväg och det strulade med diverse. Men som jag orkade. Åh vilket väder. Magiskt.

Väl hemma mötte jag Jonas som kom från sin runda och vi planterade nytt i krukorna. Ljung på plats och de numera vissna solögonen fick fara till komposten. Nu blev det åter fint i utekrukorna. Å höstligt.

Sista doppet gjorde vi inte idag. I fredags badade vi och nu var kylan i vattnet påtaglig. Vi tog inte så många simtag direkt. Tunnan efteråt gjorde susen och värmen i kroppen återkom.

Ha en fortsatt fin kväll!!

En fin kväll

Av Sofia - 5 september 2022 19:40

Gick till jobbet i morse. En kall men helt ljuvlig morgon. Startade kl 06 då jag hade första uppföljningsmötet för dagen kl 07.30 Jag förundrades över nattens fantastiska arbeten utmed vägen. Alla dessa spindelnät som fanns precis överallt. Jag bara undrar - hur många spindlar finns det i världen eller åtminstone i Spexhult? Vilket jobb. För de gör väl ett nät per spindel eller gör en spindel flera nät? Ja vilka stora frågor jag bär på, konstaterar jag nu.

Jag har lite spindelfobi vilket innebär att jag kan acceptera småspindlar men stora åbäken - fy vad otäcka de är. Stella har spindelfobi deluxe och jag har t.o.m köpt en spindelmaskin eller spindel-antimaskin kanske är mer rätt. En grej man sätter i vägguttaget och ger ifrån sig nån typ av nånting som inte spindlarna gillar. Å det fungerar. Hur som helst - näten är vackra.

Bra men lång dag på jobbet. Delårsbokslut augusti är på god väg att bli klart. I varje fall siffermässigt. Nu ska det skrivas texter etc.

Vi laddar inför partiledardebatt ikväll. Nu är det nära val. Mindre än en vecka. Adrenalinet flyter i ådrorna. Ända in i kaklet!

Go kväll!!!

Många spindelnät i skogen

Av Sofia - 4 september 2022 19:55

Skördefest i Solbacka. Har plockat upp all vitlök och chili. Vitlöken blev inte lika stor och fin som förra året vilket berodde på för dålig jord, vi hade inte gödslat ordentligt. Vi kommer nog vara självförsörjande till november. Däremot chili - den räcker till 2028 cirka. Jösses vad chilis. Vi har torkat i ugnen två nätter i rad och idag har vi malt. Bra att ha. Chilipulvret från förra året är inte slut än på länge, ändå använder vi ofta och mycket. Nästa år sätter vi inga chiliplantor.

Vi tog en fisketur på spegelblank sjö. Som en vän tillika fiskeexpert sa i somras. När det är spegelblankt kan man likaväl sitta och kasta på gräsmattan. MEN det är otroligt härligt att åka ut på sjön när det är just spegelblankt och så fint. Vi dragade bort mot specialstället och Jonas fick en turabborre mitt på sjön. Sen började det helt plötsligt blåsa och precis när vi skulle äta ostmackor med solmogna tomater började det regna. Så typiskt. Jag kurade ihop mig i båten för att slippa blåsten. Rätt mysigt ändå.

Väl hemma och vi åter skulle gå i land var det hur fint som helst och hemma hos oss hade det inte regnat en droppe.

Nej, det blev inte abborre till middag. Fylld paprika från igår smakade helt sagolikt gott.

Ha en fin söndag!!

Spegelblankt och fisketuren började bra.

Jag gav upp fisket

Paprika i mängder

Fyllda godingar

Av Sofia - 3 september 2022 17:44

Sovmorgon! Så otroligt skönt. En gofrukost på det. Läsa tidningen i pappersform noggrant. Lördagsmys!

Sen begav vi oss til Forserums marknad där Centerpartiet skulle kampanja. Har aldrig tidigare varit på Forserums marknad och som nån sa, det var fler politiska stånd än övriga knallar, ha ha, men så ÄR det ju i valtider. En jättebra dag och riktigt roligt! Solen slösade sina strålar och jag hade en del bra politiska samtal. Både med kollegor i mitt parti, från andra partiet och vanligt folk. Om vi politiker nu är ovanliga. Ibland känns det så. Vi som vill stå på barrikaderna istället för att se på och bara tycka.

Jonas var med mig och när vi packade ihop avslutade vi med langos till lunch som en matvagn sålde. Eller taraffel som Jonas sa. Gott och lite mysigt att sitta på Forserums lekplats att inta detta.

En mil i vår underbara skog avverkade vi när vi kom hem och nu har vi skördat nästan all vår chili. Jösses vad mycket växthuset har gett oss. Torka och mala är nästa steg. Guld att ha i höst och vinter. Dessutom har vi hur mycket paprika som helst. Så ikväll fyller vi några med godsaker och bakar i ugn. Närodlat.

Ha en forsatt fin lördagskväll!

En centerbild på mig och min bror innan han for vidare till Sävsjö för att tala på stadens 75-årsjubileum.

Ett grönt skönt gäng

Langos i solen. Eller taraffel som Jonas sa. Inte så nyttigt kanske men väldigt gott.

Chiliskörd

Paprika i mängder

Av Sofia - 2 september 2022 17:06

Idag har jag inte slitit på klotet så mycket. Sprang till jobbet och tog bussen hem. Fyra grader i morse så det var vantar på, ett tag. Underbar stund att springa förbi en rykande Spexhultasjö, runda Handskerydssjön och Ingsbergssjön som då var dränkta i solglitter.

Jobbet gick som en dans efter den energikicken. På lunchen promenerade några av oss till Brinellskolsn för att äta lunch. Street food på menyn - ett nytt koncept som ska prövas framöver. Några dagar då och då, mat som verkligen tilltalar unga människor än de mer traditionella rätterna. Å det tilltalade medelålders människor oxå. Så gott. Tortilla, rödlök. sallad, rödkål, sojanuggets och jättegod dressing. Kanske var det nån som hörde om eventet på radion idag. Min kollega Jessica blev intervjuad.

Å så var det cykelkampanj ā la Centerpartiet. Ta en bild på dig och din cykel och lägga ut en bra text. Jag valde att fota eller hylla min kollega Tommy som är cykelfantast, dessutom engagerad i vårt gröna parti. Han cyklar i ur och skur till jobbet. Alltid. Innan bodde han i Ormaryd, nu i Nässjö. Nu cyklar han till jobbet inklusive omväg, ha ha. Lite min stil!!

Ha en forsatt underbar kväll!!

I morse såg det ut som rök på sjön

Go morgonrunda

Min kollega Tommy Friman - en cykelfantast och vi slår ett slag för #tacykeln

Vilken underbar eftermiddag

Av Sofia - 1 september 2022 19:35

13 år på kommunen idag. Halvvägs till guldklocka, lite drygt. Om jag stannar kvar får jag en present innan jag går i pension. Eller så höjer de pensionsåldern - igen - och man får jobba till man är 70.

Å stanna vill jag. Särskilt efter dagar som denna. Uppföljning augusti började bra. Inte klar men siffror på plats. Lite mer att greja med vid delårsbokslut men eftersom jag bytte tjänst för tre år sedan, idag, är det fjärde gången jag gör detta. Första gången jag gjorde det var jag inte kaxig. Minns att jag gick hem kl halv åtta några dagar i sträck vid den här tiden o grät i duschen. Kommer aldrig reda ut det här, tänkte jag. Allt var nytt och en enorm utmaning var antagen. Ett enormt ansvar vilade på mina axlar. Men?jag grejade det. Nu när tiden och åren har passerat känner jag mig lugn, är så tacksam för att jag kämpade på.

Började morgonen på stationen - ytterligare en pendlarkampanj med gröna vänner och vi delade ut 150 påsar med tomat, morot och centerinfo.

Dagen avslutades på vår badplats och Jonas klippte gräset och jag skurade av bryggan från fågelskit. Plus öste ur båten vilket tog en stund. En mycket trevlig granne kom ned för bad och vi satt och pratade en bra stund, om politik och så hyllade vi världens bästa badplats. I morgon ska vi bada. September är sista månaden bryggan ligger i och då badar man. Det är regel.

Ha en fortsatt härlig kväll!!

Pendlarkampanj med gröna vänner

Vi gör fint på badplatsen

Ytterligare en ljuvlig kväll - första september

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22
23
24 25
26
27 28
29
30
<<< September 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards