Alla inlägg under juli 2022

Av Sofia - 12 juli 2022 21:58

I morse, tidigt, kunde jag inte sova. Ett väldigt litet dubbelrum med noll ventilation. Fönstret öppet och Fredrikshamns alla fiskmåsar cirkulerade tydligen vid vårt fönster. Dessutom lite tyngre trafik klockan fem, sex. Låg och funderade och kom på en idé. Även Jonas tyckte det var ett bra förslag. Så efter en supergod frukost hyrde vi varsin cykel och lät bilen stå. Vårt mål för dagen var Skagen, c a fyra-fem mil. Danmark är ju kända för sina fina cykelvägar typ överallt så varför inte. Perfekt väder, inte mycket vind, sol och vackert.

Tyvärr fanns inga hjälmar att hyra och affärerna hade inte öppnat - utifall nån nu ser detta på bilderna. Fantastiska cykelvägar hela vägen upp mot Skagen. Platta vägar och helt ljuvligt att åka utmed havet.

Lite möra kom vi fram, tog en god lunch vid hamnen. Besökte det välkända konstmuseet med alla underbara och välkända tavlor. Älskar dem!

Vi tog oss ut till Grenen där haven möts. Jobbigt att gå i sanden. Nej, vi gick faktiskt inte riktigt ända ut - det var enormt mycket folk överallt som ville se samma sak. Dessutom visste vi vad som väntade oss. Samma cykelresa tillbaka. Gick omkring i mysiga Skagen en stund. Ett fantastiskt ställe helt översållat med turister.

På hemvägen tog vi oss en titt på kyrkan som delvis är begravd i sand. En liten omväg men när vi ändå var så nära.

Hemåt det bar och motvinden var kraftig på sina ställen. Dessutom lite regn. Alltså jag känner mig hyfsat vältränad men dagens tur var lite tooo much. När det var 17 km kvar till Fredrikshamn kändes det tungt. Men de sista km gick, de oxå.

Den duschen när vi kom hem, sååå skön. Å maten ikväll, var knappt hungrig. Men äta bör man efter ett sånt pass. Nu är ju nio mil på cykel inget konstigt beroende på vem du frågar, ha ha. Men vi är inte särskilt tränade på cykel och inte världens bästa cyklar. Lite vatten över huvudet var det.

Kanske man sover gott inatt i vårt lilla rum,

Fina cykelvägar

Alla hus verkar vara gula i Skagen

Grenen i bakgrunden

Alla dessa underbara tavlor från Skagenmålarna

Den delvis begravda kyrkan i bakgrunden

Den resan tog på krafterna

Av Sofia - 11 juli 2022 21:28

Hade en trevlig eftermiddag och kväll igår hos Erik och Melinda med barn. Så härligt att kunna titta förbi en dag, på vägen, när det annars skiljer så otroligt många mil. Kul att få lite tid med Harlow och Stellan. Den lille ler så fort man tittar på honom och nu kan Harlow säga mitt namn. Soefeia med sin kanadensiska dialekt.

Vi gick på en liten promenad med tösen medan föräldrarna åkte och handlade och det är perfekt att ha Stora Amundön intill deras hus. Perfekta stigar med bara gångtrafikanter. Å hästar som går helt lösa i naturreservatet. En go grill med fantastisk solnedgång innan vi kröp ned i goa bäddar. Tidigt! Erik och Mel hade varit i London i helgen o kollat Wimbledon och flyget hem gick allt annat än enligt schema. Tröttsamt att vänta i evigheter på flygplatsen så klart.

På båten till Fredrikshamn i dag. Drygt tre timmar och det känns nästan lite overkligt att frottera sig med så mycket folk. Överallt. Efter pandemin är man inte van.

Världens minsta dubbelrum har vi nu tagit i besittning några dagar. Vi ska hålla sams för annars blir det inte lätt, ha ha. Fredrikshamn är mysigt och ikväll har vi kollat in en av restaurangerna. Gott och skönt i en ljummen sommarkväll. Första semesterdagen är snart till ända. Nu kan tiden stanna upp.

Ha en forsatt go kväll!

På en liten cykeltur med Harlow

Farfar och Stellan

En go kväll i solnedgången

Till havs

Fredrikshamn

Lite mat och dryck

Av Sofia - 10 juli 2022 12:01

Nej, jag pratar inte EM-fotboll nu. Jag pratar eller skriver om den fina utmärkelse som Henry fick i fredags. Sent i fredags kväll fick jag bilder på diplomet. Han hade erhållit titeln månadens barista Espresso House region MITT. Å den regionen är inte så liten. Norrköping, Linköping vidare söderut ända till Västervik.

Jag fick tillåtelse att dela och berätta och vissa kanske anser det som skryt, det får ni gärna tycka. För mig är det total glädje och seger. Rakt igenom seger. Å nu menar jag inte att själva diplomet är avgörande för den beskrivningen, bara att Henry jobbar och försörjer sig är en seger med tanke på historien. Allt hon och han kämpat med, hur hopplöst allt kunde kännas. Hur vi, föräldrar, skola, BUP och framför allt Henry tillsammans vände detta, steg för steg för steg. Till alla som lever med psykisk ohälsa - det finns hopp och en väg ur detta. Att individen själv är mottaglig för hjälp är förstås en förutsättning och väldigt viktigt.

Att hitta något man trivs med och brinner för, jag skulle vilja säga, smular sönder betygens betydelse. Ett inre driv kan försätta berg. Henry är ett levande bevis på detta. Å plugga kan man göra senare i livet, om man vill, behöver och har motivation.

Är så innerligt glad för den bekräftelse du har fått. Jag vet att du blev halvt chockad i fredags - jag menar det finns så många Espresso house shoppar. Ett stort grattis från djupet av och hela mitt hjärta! Min egen favoritbarista. Du har lärt mig så mycket om livet, Henry och jag vill inte vara utan denna erfarenhet. Du har oxå lärt mig så mycket om kaffe, det i sig är himla kul!

Nu sitter vi i bilen mot kontinenten. Vi byter Solbacka mot röpölse, smörrebröd, möjligen nån Tuborg och Skagenmålarna för några dagar. Typ 30 år sen jag var där och jag är så svag för makarna Ancher, Kröyer med flera. De kunde konsten att fånga det där speciella ljuset som finns där. Där haven möts. Kattegatt och Skagerack.

Vi börjar med ett stopp hos Erik, Melinda, Harlow o Stellan. Mysigt!!!

Ha en forsatt fin söndag!

Min favoritbarista Henry

Så fantastiskt kul!

Av Sofia - 9 juli 2022 19:55

...idag är det Jonas födelsedag. 9 juli. Exakt en månad efter mig. Eller några år före mig beroende på hur man väljer att se det.

Gofrukost inkusive paket. En vit och en blå kortärmad linneskjorta fick han av mig. För att jag vill att han ska ha det och som tur är hade Jonas samma åsikt. Han blev glad. Tur där. Sen blev det löpning och det är nog lite tur där oxå att Jonas har kommit igång med tanke på födelsedagspresenten.

Vi fixade födelsedagsmiddag till Pelle och Lina med barn. Jonas andra barn med familjer kunde tyvärr inte komma just idag men det tar vi nån annan gång.

Vi skulle grilla och NATURLIGTVIS tar gasolen slut när vi har gäster. Gasol slut i stora behållaren, ingen fara sa Jonas och hämtade reservbehållaren. Det visade sig att den oxå tagit slut och vi har glömt att byta. Fram med stekpannorna men sen kom vi på att vi faktiskt har en kolgrill. Det tog lite tid innan vi kunde äta men gott blev det och mätta blev vi. Jordgubbar och glass fick ersätta tårta. Gott!

Nu laddar vi för EM-fotboll. Sammanfattningsvis en mycket härlig dag och födelsedag för Jonas.

Ha en fortsatt fin lördag och HEJA HEJA Sverige!!

Födelsedagsfrukost

Trädgårdsaktivitet i väntan på mat

Plan B när gasolen tar slut

Äntligen käk

Födelsedagsbarn och farfar

Barnen plockar smultron

Fådd fin blomma

Av Sofia - 8 juli 2022 17:45

Fredag. Ledig. Sovmorgon. Var pigg tidigt och efter havregryn, mjölk och blåbär samt lite morgon-TV gick jag ut på promenad. Det regnade så en extra tröja plus regnkappa på. Det dröjde inte länge förrän solen tittade fram och min utrustning var alldeles för varm. Sommarprat av Mischa (jurymedlem i Mästerkocken) och E-type hann jag med och jag blev svettigare och svettigare,

Hem o vattna växter, övningskörde med Stella till ICA och handlade. Klockan 13 kom mina vänner Camilla och Susanne. Vi gick gymnasiet ihop och umgicks då och håller kontakten idag. Camilla bor sedan 30 år i Linköping och är lärare men kommer från Kärrabo utanför Almesåkra.

Laxsallad och många trevliga timmar på altanen. Så kul att träffas och prata igenom livet. Högt och lågt. Från klimakteriet till arbetssituationen. Pratade barn, syskon och föräldrar och lite krämpor. Vi enades om att tiden går fortare och fortare. Tusen tack fina vänner för en härlig eftermiddag!

Fick så fina grejor av dem vilket de inte alls behövt men det är såklart kul. Jonas kom hem med ett leende på läpparna. Semester!!!

Ha en fortsatt go kväll!

Susanne, Camilla och jag

Sallad med rökt lax, minimozzarella, avokado o lite annat. Toppat med rostade pinjenötter

En sån fin blomma av Susanne

Fina servetter m.m från Camilla, förmodligen kommer jag spara dem länge?

Av Sofia - 7 juli 2022 19:34

Det är ju knappt man är berättigad till en AW med kollegorna när man inte jobbat men så blev det idag. Tog bussen in till stan halv fyra - de få fordon som går - och det blev trevliga timmar på Brasseriet. Firade in semestern. Det är en go känsla i luften när man samlas och folk gör sin sista dag i morgon. Några veckors ledigt och sen ses man nån gång i augusti.

I morse lyckades jag somna om när Jonas åkte kl 06. Var lite irriterad att jag inte var trött när hans klocka ringde. Bara för att jag får sova och kan ligga kvar är jag helt plötsligt piggare än normalt. Men jag ansträngde mig och somnade om till klockan 09. Så skönt. En balja gröt och två ägg. Så gott!

Sen blev det löpning och naturligtvis öppnade sig himlen på turen, det regnade så kraftigt att jag placerade mobilen i en plastpåse jag brukar ha för säkerhet skull. Men turen var skön ändå. Särskilt skönt att ställa dig i duschen efteråt.

Ikväll äter vi rester av gårdagskvällens grill. Bjöd upp grannen på lite mat som tack på förhand att han vattnar våra plantor nästa vecka. Det är mer eller mindre ett heltidsjobb att fixa detta.

Go kväll!!

Nu är Mårbackan så fin, den jag fick i sångtack för morbror Göstas begravning.

Från Halla till city på AW

Av Sofia - 6 juli 2022 17:35

Den känslan. När man går till jobbet sista arbetsdagen före semestern. Den är obetalbar och obeskrivligt skön. Att ha nästan fem veckors ledighet framför sig, känns som en evighet. Av erfarenhet vet jag dock, att dessa veckor går fort som blixtens hastighet. Njuta, njuta, njuta. Minns när jag första gången hade betald och intjänad semester. På mitt första jobb. Det var så overkligt lyxigt. Att få vara ledig och få lön ändå. Man har ju tjänst in det men känslan var grym.

Lyssnade klart på Charlotte Kallas sommarprat och när hon avslutade med att berätta om sitt avslut på sin karriär, då kom tårarna. Hon vann SM i Falun. Hon har gett Sverige så många medaljer och hon är värd så mycket kred. Sen blev det sommarprat av Christian von Koeningsegg. Jag visste inte så mycket om dessa fräna sportbilar men jag har faktiskt varit på fabriksområdet där de tillverkas i Ängelholm. En vän till oss, Jonas barndomskompis Lillis visade oss runt i bygden där han bor och körde in här.

Men, vad fascinerande hans prat var. Hur han levde för sin dröm att bygga en egen sportbil, alla år det tagit och nu - ett etablerat företag som går mycket bra. Det var häftigt. Han sa många klokheter. Sånt där som befäster ens egna tankar och funderingar. Väl värt att lyssna på. Han gav aldrig upp trots motgångar. Hårt jobb och slit, bra vänner och kollegor som stöttade. Han lyckades. Bilnörd sen liten och på den vägen är det.

Att komma hem idag var en ännu skönare känsla än att gå till jobbet, ha, ha. Om det nu är möjligt.
S E M E S T E R ! ! Kanske den bästa dagen på hela ledigheten.

Ha en fin kväll!!

Till fots till jobbet. Sista arbetsdagen före semestern - ljuvlig känsla!!

En bil från Koeningsegg

Klokheter

Semester idag

Skål på den!!

Uppladdning av batterier under semestern inför hösten!

Av Sofia - 5 juli 2022 18:43

Efter regn kommer sol. Så även idag. Å sen regn igen. Å i desa regnskurar sprang jag hem från jobbet. När jag tänker tillbaka på rundan kan jag konstatera att det är skönare att kuta i regn än i sol och för hög värme. Att man blir blöt gör inte så mycket och i den fuktiga luften kan man andas vilket är oändligt skönt.

En superbra arbetsdag har passerat. Uppföljning juni mer eller mindre klart och idag har jag kallat in samtliga avdelningschefer på deras semestrar. Så det var Teams-möte från Italien, från Varberg, trädgårdsarbete och lite annat. Det gick fint och resultatet för tekniska är fint. Så här långt. Vi lever i en värld där mycket är osäkert. Ökade kostnader för elpriser och transporter bland annat, som påverkar hela förvaltningen. Dessutom ökade kostnader på material av alla de slag. Utmaningarna är många och det är väl det som gör jobbet spännande. Att sätta en prognos på vart vi hamnar i slutet av året är inte så lätt men vi gör vårt bästa.

Skönt att få juni klart innan man tar ledigt för semester och jag är oändligt tacksam att mina kollegor tog sig ett par timmar för att stämma av.

Grillade halloumi-burgare står på menyn ikväll och vi väntar sällskap av bästa Tina och Havanna.

Ha en fin kväll!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27
28
29 30 31
<<< Juli 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards