Alla inlägg den 12 juli 2022

Av Sofia - 12 juli 2022 21:58

I morse, tidigt, kunde jag inte sova. Ett väldigt litet dubbelrum med noll ventilation. Fönstret öppet och Fredrikshamns alla fiskmåsar cirkulerade tydligen vid vårt fönster. Dessutom lite tyngre trafik klockan fem, sex. Låg och funderade och kom på en idé. Även Jonas tyckte det var ett bra förslag. Så efter en supergod frukost hyrde vi varsin cykel och lät bilen stå. Vårt mål för dagen var Skagen, c a fyra-fem mil. Danmark är ju kända för sina fina cykelvägar typ överallt så varför inte. Perfekt väder, inte mycket vind, sol och vackert.

Tyvärr fanns inga hjälmar att hyra och affärerna hade inte öppnat - utifall nån nu ser detta på bilderna. Fantastiska cykelvägar hela vägen upp mot Skagen. Platta vägar och helt ljuvligt att åka utmed havet.

Lite möra kom vi fram, tog en god lunch vid hamnen. Besökte det välkända konstmuseet med alla underbara och välkända tavlor. Älskar dem!

Vi tog oss ut till Grenen där haven möts. Jobbigt att gå i sanden. Nej, vi gick faktiskt inte riktigt ända ut - det var enormt mycket folk överallt som ville se samma sak. Dessutom visste vi vad som väntade oss. Samma cykelresa tillbaka. Gick omkring i mysiga Skagen en stund. Ett fantastiskt ställe helt översållat med turister.

På hemvägen tog vi oss en titt på kyrkan som delvis är begravd i sand. En liten omväg men när vi ändå var så nära.

Hemåt det bar och motvinden var kraftig på sina ställen. Dessutom lite regn. Alltså jag känner mig hyfsat vältränad men dagens tur var lite tooo much. När det var 17 km kvar till Fredrikshamn kändes det tungt. Men de sista km gick, de oxå.

Den duschen när vi kom hem, sååå skön. Å maten ikväll, var knappt hungrig. Men äta bör man efter ett sånt pass. Nu är ju nio mil på cykel inget konstigt beroende på vem du frågar, ha ha. Men vi är inte särskilt tränade på cykel och inte världens bästa cyklar. Lite vatten över huvudet var det.

Kanske man sover gott inatt i vårt lilla rum,

Fina cykelvägar

Alla hus verkar vara gula i Skagen

Grenen i bakgrunden

Alla dessa underbara tavlor från Skagenmålarna

Den delvis begravda kyrkan i bakgrunden

Den resan tog på krafterna

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27
28
29 30 31
<<< Juli 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards