Alla inlägg den 13 juli 2022

Av Sofia - 13 juli 2022 18:02

Nattens sömn var god. Man värdesätter det när man är till åren kommen! ?? Efter gårdagens cykeltur sov vi som klubbade sälar trots både värme och ett oljud utanför, utan dess like. Men är det semester är det små problem. De största är att det inte finns tillgång till is eller kylskåp på rummet, att rummet är i minsta laget. Det kan man man överleva.

Idag tog vi bilen - INTE CYKELN - till Lökken. Har aldrig varit där, bara hört talas om desa oändliga vita sandstränder. För evigt i mitt hjärta är Skrea strand den vackraste och bästa jag har upplevt. Men det klart - Lökken slår det mesta. Vi gick några km i stark motvind och mitt planerade bad uteblev. Tyvärr. Så kallt i vinden men i skrivande stund ångrar jag mig såklart. Vi fick njuta av vidderna och det mäktiga som stranden, havet och himlen gav oss. En stjerneskrud till lunch i mysiga Lökken. En macka med stekt fiskfilé, rökt lax och räkor. Mums! Helt i min smak.

Hela dagen har jag varit extra glad och lycklig. Johanna ringde mig igår och berättade att hon blivit antagen till sin utbildning vid Göteborgs universitet. Som hon har kämpat för detta. Läst till betyg som hon inte hade - kemi och matte 2, läst upp betyg då denna utbildning är smal och med få platser. Högskoleprovet check och så till hösten börjar äventyret. Konservator är målet och det känns som handen i handsken för henne. Restaurera gamla ting, tavlor, möbler etc. Minns en gång när jag sommarjobbade på Norra Sandsjö Kyrkogård. Jag var så fascinerad av en tjej som då arbetade som detta och penslade bladguld på träsniderierna. Är så stolt över dig Johanna! Du har haft fokus och ett mål och vissa delmål. Nu är du vid porten. Till ett yrke! Så häftigt!! All lycka in i evigheten!

Go kväll!!

Min soldyrkande och beachälskande make Jonas - eller inte :)

Här kör man bil mil efter mil på stranden

Vit strand så långt ögat kan nå

God lunch i Lökken - Stjerneskud

Rea i många butiker. Den här ville följa med hem. En mjuk flanellskjorta. Perfekt att jobba i.

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16
17
18
19
20 21 22 23 24
25 26 27
28
29 30 31
<<< Juli 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards