Alla inlägg under augusti 2021

Av Sofia - 20 augusti 2021 18:58

Så kom den där fredagskänsla åter. När man har knegat en hel vecka och helgen kommer. Det som på semestern blir suddigt i gränserna och känslan av lördag-hela-veckan gör veckodagarna lite otydliga. Båda är en skön känsla men jag föredrar nog vardag och helg lite mer. Å det är väl tur då livet består av mest vardag-helg o minst semester, ha ha.

En stimmig arbetsdag. Många puckar att lösa. Ibland är det en nackdel när man byter tjänst inom förvaltningen. Man blir liksom aldrig av med ryggsäcken från det före detta jobbet och man ska komma ihåg rutiner och detaljer kring arbetsuppgifter man genomförde för två år sedan. Allt löser sig dock - på något sätt.

Vi hade budgetpresentatiion igår för kommunstyrelsen och politiker. Hade ont i magen då vi hade för många bilder i vårt PowerPoint-spel. Allt skulle hinnas med på två timmar inklusive en vettig dialog. Men vi hann och det höll. Alltså - mina fina kollegor i detta gäng. Avdelningscheferna och jag plus chefen. Gott!!!

Jag hatälskar att prata inför så mycket folk, ca 30 pers på Teams men det gick bra. När jag väl börjar så släpper det. Å när man är trygg i siffrorna känns det bra. Dock är det lite svårare via Teams. Träffas man i en sal får man kontakt på ett annat sätt. Drar en parallell med löpning - när det är gjort är känslan awesome.

Fredag som sagt. Hortensian har skiftat färg till cerise och en röd solros blommar för fullt. Vackert så det gör ont.

Av Sofia - 18 augusti 2021 17:54

Jag tillhör den skara som följer Carina Bergfeldts Instagramkonto. Är en stor beundrare av henne. Både henne som person och hennes sätt att vara journalist. Hörde hennes sommarprat (förra året tror jag att det var) två gånger. Lika många tårar första som andra gången. Har sett alla hennes talkshower på TV. Hon är en reporter som har ?det?. Framställer fakta utan smaskigheter utan hon gör det med en personlig värme.

Hennes initiativ att swisha 57 kronor till svenska Afghanistankommittén blev en stor dominoeffekt och nu är beloppet uppe i över 1 miljon. Även jag har bidragit även om man skulle kunna göra det gånger tio. Tanken är att så många som möjligt ska skänka en slant. Genomslagskraften har varit enorm. Ett underbart initiativ.

För de senaste dagarna har jag varit lite deppig. För all skit som händer i världen inklusive då förstås det som händer i Afghanistan. Å så allt störtregn. Nu senast i Gävle. En hel stad som svämmar över. Vatten överallt! Människan är liten när det kommer till naturens krafter.

Det piggar lite upp att vi på måndag får besök av Se Sol?s projektledare som ska mäta taket o ska kolla var växelriktaren ska sitta etc. Solpaneler känns rätt i tiden. Ett litet strå till miljöstacken.

Ha en fortsatt go kväll!

Av Sofia - 16 augusti 2021 17:42

Nä, regn är inte farligt men det är väldigt blött. Särskilt som det har regnat idag. Satt i möte på förmiddagen och såg hur det vräkte ned. Sedan vid lunchtid sprack det upp och jag tänkte, jag tar en löparrunda.

Hade väl precis kommit iväg o så öppnade sig himlen och den fortsatte med att vara öppen ungefär hela löparturen. 11 km drygt. Regnet i sig var inte så farligt. Man blir ju ändå rätt varm när man springer och regnet var ändå ganska rakt ned. Ingen vidare vind. Med keps är det rätt ok. Jag var mest rädd för att min mobil skulle drunkna i löparväskan. Har alltid en plastpåse som reserv för att kunna lägga den där vid skyfall men igår blev den påsen svamppåse o nån ny hade inte lagts i.

Men jag klarade både mobil och hörlurar men det är nog det blötaste jag varit med om. Det var lite som att springa i en konstant vattenpöl, det hann liksom inte rinna undan. Jag hade riktigt bra ork i dag så jag skrattade mest åt eländet när jag kom hem. Det rann om mig och nu ligger både skor, keps o löparväska på tork uppstoppade med tidningspapper. Hursomhelst - endorfinerna hoppar i kroppen oavsett väder.

Snart gruppmöte Centern. Jonas sitter i skogen och pyrschar på bockar, David är o tränar, Stella grejar med sina naglar inför morgondagens första skoldag. Olika prio o sysslor i familjen ikväll med andra ord.

Ha en fin kväll!!

Av Sofia - 15 augusti 2021 20:12

6 km bort från vårt hus ligger Hulu berg. Smålands näst högsta punkt, 364 möh. Tomtabacken, strax utanför Malmbäck är högst med sina 377 m.

Minst en gång per år beger vi oss på promenad till Hulu berg som ligger utmed Höglandsleden, tar med fika och går med darrande ben uppför utsiktstornet. Det sista är bara min reflektion. Löjligt men jag har svindel och tycker alltid det är jobbigt att befinna mig för många meter upp utan markkontakt. Från tornet ser man både Nässjö kyrka, vattentornet och lasarettet. Även vårt eget berg här i Solbacka kan man beskåda vilket ligger 344 möh. Vi vet ju vart man ska titta. Tyvärr börjar skogen växa upp så sikten är lite begränsad.

Vi fikade och plockade svamp, mängder med kantareller, sen började vi gå hemåt och tog en fika igen. En sån härlig dag och ingen stress till nåt annat. Perfekt väder med lagom grader, vind och sol.

Nu har vi avnjutit tacos ihop med Stella (SOM HAR NAMNSDAG IDAG - GRATTIS) och en del av kantarellerna var ett gott tillbehör.

Gårdagskvällen var mysig. Kräftor hos min bror Anders o Lotta med min andre bror Pelle, hans fru Monica samt mor o far. Gods kantarellpajer o goda kräftor och avslutningsvis en superb tårta som mor hade med dig. Nu blir det rester på den o kaffe innan kudden. Uppladdning för ny arbetsvecka!!

Hulu berg med det fina utsiktstornet

Gofika

Bilden visar inte vyerna tyvärr

Mer fika

Kräftskiva hos bror Anders, Lotta o Anton som oxå var hemma

Mums

Fina far o mor

Av Sofia - 14 augusti 2021 17:21

Ikväll är vi bjudna på kräftskiva till min bror Anders och Lotta i Norra Sandsjö. Alltid fantastiskt mysigt att komma dit och äta de små läckra skaldjuren och naturligtvis träffa alla de närmsta, min andre bror med fru samt mor o far. Även nån av kusinerna kanske är hemma, kvällen till ära.

Vi var på stan förut och köpte en gå-bort-blomma samt grattis till 30 år som gifta i år. Just den dagen inträffade den 6 juli men gratta och fira kan man göra hela året ju.

Så naglarna är målade i kräftfärg - händer sällan att jag tar mig tiden och de blir sällan röda. Är mer åt det rosa håller. Men Mavala nr 72, Nice var en cool färg.

En ny dammsugare blev oxå inköpt idag. Den förre la av för några veckor sedan och jag sa adjö till en trogen vän som verkligen gjort sitt bästa i sju år. Den har fått slita. Vi hade en reserv i förrådet som hade 180 decibel. Den snygga svarta som nu står i huset levererar endast 57 decibel. En fröjd för örat. Känns bra i magen att handla i Nässjö även att de hade tre st att välja på jämfört med Elgigantens 213 st.

Ha en go kväll!!

Ton i ton med kvällens kräftor

Av Sofia - 13 augusti 2021 18:16

I flera veckor har jag kunnat hämta en stor skål med solmogna, söta små tomater från växthuset. Det är som godis ärligt talat och känslan av lyx är stor. Det vi skördar nu har inneburit jobb, omplantering, vattning, binda upp?ja ni vet, men det gör väl att de smakar ännu godare. Vi valde en bra sort i år som verkligen är utmärkt i smaken. Förra året smakade nån sort inget alls vilket är lite tråkigt när man lägger ned jobbet. En orsak kan vara att det fattades lite näring förra året. Man lär sig lite efter hand.

Dock?.börjar det nu sina på plantorna. Tomaterna börjar ta slut och det känns verkligen ledsamt. Men så är det ju. Nu längtar man efter att få rengöra alla krukor och städa ur växthuset. Å så längtar man till nästa säsong. Såklart!

Vi har även dragit upp morötter och gulbetorna. Vi satte inte så mycket men det som sattes kom i varje fall upp och det är gott. Knapra på en egenodlad morot är mums.

En arbetsvecka är gjord. Nu är man igång. Har haft tid denna veckan att grotta i siffror vilket det oftast inte finns så mycket tid för. Det känns bra. Vaccin dos 2 är gjord och en häftig reaktion på den. Jösses! Idag sprang jag hur som helst och det var bra ork i kroppen och det var bara skönt (nästan). Älskar inte uppförsbackar i 20 grader men endorfinerna gör att jag älskar helheten.

Barnen snart åter. Stella har jobbat i fyra veckor på sitt första riktiga sommarjobb. Från kl 7-16. Härligt och ännu härligare när slantarna trillar in den 27 som är kommunens utbetalningsdag. Å förhoppningsvis har har hon en god kunskap om att skrapa färg och måla - det lär ju bli dax även här i Solbacka framöver. Ha, ha?

Ha en härlig fredagskväll!

Lite men gott!

Av Sofia - 12 augusti 2021 18:52

Igår fick jag ett samtal från en begravningsentreprenör - anhöriga till en nyligen avliden kvinna ville att jag skulle sjunga på hennes begravning. Otroligt hedersamt men jag bad att få återkomma då jag satt mitt i ett jobbmöte och visste inte riktigt hur kalendern såg ut. Å sen vet jag ju att extra uppgifter i en späckad arbetsvecka kan kännas mycket.

När jag idag gick min lunchpromenad funderade jag och som alltid när jag inte riktigt kan komma till en lösning, lyfter jag blicken mot himlen o liksom frågar hur jag ska göra. Å som en ilning genom kroppen, en känsla visste jag att jag skaulle tacka ja. Har jag nu fått en gåva av vår Herre, en röst, ska jag ju använda den. Å särskilt eftersom de som frågade hade hört min mor o mig på många julaftnar i Norra Sandsjö kyrka och tyckt mycket om det de hörde. Dessutom älskar jag att sjunga. Att begravningen infaller mitt i en ekonomisk uppföljning efter Augusti vilket betyder delårsbokslut - det får hinnas med. Det finns andra värden i livet än jobb. Det är bara min hjärna som måste försöka förstå det lite bättre.

När jag ringde dottern och sa att jag ville sjunga blev hon såå glad och nu känns det så bra. Att dessutom få sjunga i sin barndoms kyrka Norra Sandsjö är fint. Akustiken i den byggnaden förlåter mycket även om en ton skulle gå fel. Allt låter liksom lite bättre.

Veckans väder fortsätter att leverera. Underbara solnedgångar som vi får njuta av på ett bättre sätt sätt nu när Jonas har fått lov att gallra tomten till höger.

Ha en fin kväll!

Tjusigt!

Av Sofia - 11 augusti 2021 18:54

Vardagsrummet eller rättare sagt matsalsbordet är åter arbetsplats. Skärmar och dator är uppkopplade och jag startade arbetsdagen på riktigt vid en spegelblank sjö med sol och dimma. Fantastiskt vackert! Det enda som störde mina tankar var det kommande besöket hos tandläkaren kl 08.20 Rotfyllning, del 3. I dag skulle de tre tandkanalerna fyllas och jag hatar verkligen alla moment. Plastduken över truten känns som man ska kvävas, man gapar så stort så käken liksom fastnar. Jag behöver inte förklara, alla ni som varit där, vet. Har en kollega som kan SOMNA hos tandläkaren - den är helt otrolig!

Men rotfyllningen blev bra, röntgenbilden visade det och nu ska jag tillbaka en gång till o göra den sista topplagningen. Hade ju önskat att de gjort allt idag men de ville väl helt enkelt inte plåga mig mer. De märker väl min avsky, varenda cell i kroppen har ångest för att det ska göra ont. Det är som ett träningspass att ligga i den där stolen - är helt slut efteråt.

Hem o jobba vidare. Tog morgonkaffet på trappen och sprang på lunchen. Ljuvliga dag. Kanske dock inte var optimalt att springa dryga milen efter hög feber och frossa pga av vaccinreaktion i går natt. Var onormalt trött helt enkelt.

Möte fram till fem med ledningsgruppen och trots att det sker på Teams är det himla kul att se alla. Jobbstarten gick bra, man är igång.

Ha en fin kväll!

Ljuvlig morgon

Kaffe på trappan

Arbetsplatsen riggad

Löparvägar

Idag blev det förbi Craigh na dun eller Torsa stenar ;)

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards