Alla inlägg den 13 augusti 2021

Av Sofia - 13 augusti 2021 18:16

I flera veckor har jag kunnat hämta en stor skål med solmogna, söta små tomater från växthuset. Det är som godis ärligt talat och känslan av lyx är stor. Det vi skördar nu har inneburit jobb, omplantering, vattning, binda upp?ja ni vet, men det gör väl att de smakar ännu godare. Vi valde en bra sort i år som verkligen är utmärkt i smaken. Förra året smakade nån sort inget alls vilket är lite tråkigt när man lägger ned jobbet. En orsak kan vara att det fattades lite näring förra året. Man lär sig lite efter hand.

Dock?.börjar det nu sina på plantorna. Tomaterna börjar ta slut och det känns verkligen ledsamt. Men så är det ju. Nu längtar man efter att få rengöra alla krukor och städa ur växthuset. Å så längtar man till nästa säsong. Såklart!

Vi har även dragit upp morötter och gulbetorna. Vi satte inte så mycket men det som sattes kom i varje fall upp och det är gott. Knapra på en egenodlad morot är mums.

En arbetsvecka är gjord. Nu är man igång. Har haft tid denna veckan att grotta i siffror vilket det oftast inte finns så mycket tid för. Det känns bra. Vaccin dos 2 är gjord och en häftig reaktion på den. Jösses! Idag sprang jag hur som helst och det var bra ork i kroppen och det var bara skönt (nästan). Älskar inte uppförsbackar i 20 grader men endorfinerna gör att jag älskar helheten.

Barnen snart åter. Stella har jobbat i fyra veckor på sitt första riktiga sommarjobb. Från kl 7-16. Härligt och ännu härligare när slantarna trillar in den 27 som är kommunens utbetalningsdag. Å förhoppningsvis har har hon en god kunskap om att skrapa färg och måla - det lär ju bli dax även här i Solbacka framöver. Ha, ha?

Ha en härlig fredagskväll!

Lite men gott!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards