Alla inlägg under augusti 2021

Av Sofia - 10 augusti 2021 20:48

Ooops! Hade en härlig natt?eller inte? Tog min andra dos 2 vaccin Covid 19 igår. Å det kändes härligt. Tills kvällen kom. Började frysa och kände mig riktigt ruggig. Ville aldrig lämna den varma duschen vilket jag iofs alltid har lite svårt för.

Ont i armen är ju lite faktum men det gjorde mycket ondare denna gång (än första dosen). Sedan kom febern och en fruktansvärd huvudvärk. Hela natten igenom. Frossa och feber. Var kokhet men frös ändå, har inte varit så dålig sedan jag hade lunginflammation för fyra år sen och det var en nära döden upplevelse. Törstig och drack vatten, yr när jag gick upp.

När Jonas åkte till jobbet levererade han en Ipren och jag lyckades somna om. Vaknade efter en timme och var totalt genomsvettig och sängen var en sjö (lite överdrivet). Faktum att jag var mycket piggare och dagen som jag trodde fick tillbringas i vertikalt läge blev ändå rätt hyfsad. Kände mig rätt pigg hela dan även om jag var trött. Helt otroligt hur kroppen kan reagera och återhämta sig på detta sätt. Funderar på hur jag hade reagerat om jag fått Covid?. Tacksam att jag inte åkt på det även om jag är medveten om att man kan bli smittad, trots vaccin. Att få en reaktion måste väl ändå vara lite bra, tänker jag. Kroppen får ju ändå en gnutta virus att jobba med och ska skapa motståndskraft.

Eftermiddagen var så mysig. Mor o far kom på fika och levererade några lådor ved, inför höstens kvällar med brasor i kaminen. Innerligt tacksam att de finns, att de är pigga, att vi får ved.

Ha en fortsatt fin kväll!

Vedställ fyllt! Gott!

Av Sofia - 9 augusti 2021 16:41

Nu är jag färdigvaccinerad för Covid 19 (såvida vi inte ska ha en tredje dos framöver). Började dagen med att vandra eller promenera (för jag är ju inte i fjällen längre) till vårdcentralen och var där kl 09.00 Med andra ord ingen direkt sovmorgon trots att jag faktiskt är ledig. En riktig go känsla att ha fått andra dosen samtidigt som jag förundras över hur snabbt sju veckor kan gå. Första dosen den 21 juni, före midsommar, före semestern, före sommaren även om det känts som sommar idag.

Tog en macka o cappuccino plus jos på Espresso house för att lite fira check på vaccin. Gick hem och startade upp datorn även om jag nu var ledig. Lika bra att kolla mejl och fakturor plus om dokumenten för vår budget 2022 hade kompletterats av mina kollegor. De var inte klara men deadline är inte förrän torsdag.

Sedan har jag haft huvudbry ett par dagar men bestämde mig för att tacka nej till ett hedersamt uppdrag i en av vår stads fina föreningar. Jag måste vara realist när det gäller tiden och jag är helt enkelt för feg, rädd att inte göra ett bra jobb. Jag får stötta och supporta ändå.

Tre år sen idag vi skrev på för vårt ställe i Solbacka. En het och varm dag 2018. Tre år går fort. Särskilt när man har roligt.

Ha en fortsatt fin måndag!

Dos 2 check - firade på Espresso house efter en lång promenad och det är ju lika långt hem?

Tre år sen firade vi att vi köpt vårt drömställe med billig korv?.

?.å dyra bubblor

Av Sofia - 8 augusti 2021 17:52

Sista dan på semestern. Tanken var väl att det skulle bli en typ av vilodag, anamma det som komma skall. Men det blev precis tvärtom.

Löpning, altantvätt, rensa bort gurkplantor o tvätta lerkrukor, plocka av de enda vinbären på vår buske, göra vinbärskaka (för det räckte varken till gelé eller saft), göra västerbottenpaj inför kräftorna. Så dagen har gått i ett och allt hände innan himlen öppnade sig och bjöd på kraftigt regn och åska. Bra gjort! Gott att få saker och ting gjorda och så tänker man mindre på kommande arbetsstart.

Dagen startade med kräftkok. 11 st ätbara och stora på fem burar. 21 st små slängdes i - inte illa. Å det har spruckit upp och är vindstilla och solen tittar fram. Så nu inväntar vi kräftorna! Mums!

Faktum är att jag är flexledigledig måndag och tisdag. I morgon ska jag ta min andra dos vaccin, känns såååå bra! Äntligen färdigvaccinerad. Hoppas bara jag inte får något men av sprutan fram mot onsdag torsdag då allvaret startar.

Ha en fortsatt fin söndag!

Mata i burarna

Underbar gårdagskväll

Beta om vid mörkrets inbrott

Marschaller på visa bryggor, så mysigt

Fin fångst

Av Sofia - 7 augusti 2021 16:24

7 augusti. Idag är det kräftpremiär, så även i Solbacka. Vi har inget kräftvatten men en mycket vänlig granne som har det bjuder alltid in oss att få fiska sina fem burar en dag av de sju som gäller. Å det räcker för oss. En smak räcker. Jag som äter kräftor som en dammsugare - det vill säga äter ALLT utom mage, ögon och skal, då räcker det med fyra-fem. Otroligt gott och det är alltid så festligt med kräftor på nåt sätt. Stämning.

Det krävs lite förberedelser - meta upp lite mört vilket vi gjorde efter morgonens frukost. Det nappade bra men de var så rackarns små så det räckte inte riktigt till. Vi gick till Willys och köpte chorizo-korv vilket oxå gillas av kräftor. Köpte en färsk laxbit oxå då vi längtat efter det ett tag. En go promenad i lagom värme.

Vi tog med oss fika på sjön, smakar gudomligt gott på sjön. Vi har fiskat på tok för lite denna semestern men man hinner inte alltid allt man vill. Ibland när vi har haft tid har det varit på tok för varmt eller varit för blåsigt. När vädret har varit bra har vi varit på annat. Men livet tar ju inte slut bara för att semestern är slut. Livet forsätter - vilken tur!!

Ha en fortsatt fin lördag!

Jonas är väldigt bra på att sätta på mask på kroken. Det är inte jag eller så säger jag bara det för att jag tycker det är så äckligt. Men säg inget till Jonas, är ni snälla?

Fika på sjön. Gott!

Några små rackare fick vi.

Av Sofia - 5 augusti 2021 18:29

Rubriken låter som ett valspråk. Nu har vi verkligen gjort nåt! Inte bara tänkt och sagt kanske? Nu har vi bestämt oss och slagit till. Känslan är smått euforisk.

I början på sommaren ringde det en kille från ett företag som säljer och installerar solpaneler. Tanken har funnits länge men vi har själva inte tagit tag i saken. Eftersom jag ändå är bekant med idén eftersom vi har installerat många anläggningar på kommunens fastigheter har jag varit nyfiken. Hur skulle det te sig för oss och jag tänker på hur perfekt vårt tak ligger till när det gäller solens läge. Hela dan skiner strålarna på taket utan träd eller annat i vägen. Det heter ju Solbacka av en anledning!

Igår kom försäljaren och presterade offerten, vad det skulle kosta, hur mycket vi skulle sänka vår elkostnad, hur mycket el vi själva skulle kunna sälja.
Det visade sig att det blev långt bättre än vi hade föreställt oss, lägre investeringskostnad än vi hade trott. Så det blev affär och jag tror vi var minst lika nöjda som säljaren. Förtroendeingivande kille som kunde sin sak.

Det känns så otroligt gott att få solpaneler på taket till hösten. Solen lyser gratis och varför inte nyttja den. Pay off tiden blev ca 10-11 år och det var absolut ingen glädjekalkyl. Att ha möjlighet att göra en gnutta för vår värld känns bra. För framtiden och för miljön. Att dessutom sänka sina elkostnader är en grymt bra känsla.

Ha en fin kväll!

21 solpaneler och en pay off tid på ca 10-11 år. Taget!!

Av Sofia - 3 augusti 2021 18:57

Idag blev den klar. Trappen! TRAPPEN! Den jag har önskat mig och funderat på sen?tja..vi köpte det här placet. Absolut inget nödvändigt men visst är det gott att ha en trapp ned till trädgården, en trapp är alltid inbjudande att sitta på, att ta sitt morgonkaffe eller smoothien eller nån go drink.

Det blev precis så som jag förväntade mig, en länk som binder samman altan med trädgården - gör den lite mer åtkomlig. Hur bra som helst. O nu när vi ändå byggde ut altanen en liten bit blev det av. Å Jonas snickrade med den äran - jag har mest varit en positiv påhejare.

Under tiden trappen trallades idag har jag inte heller legat på latsidan. Tvätt av altanräcke fram till entrén. 3 h och två sektioner plus entretrappa. Två och en halv somarpratare hann jag med. Min idol Jonas Karlsson och då är det inte min äkta hälft jag pratar om utan skådespelaren - mycket bra. Lyssnade även på Parisi Amiri (hon som vann På Spåret ihop med Gunnar Wetterberg). Helt suveränt det oxå. Vilken bright kvinna! En halv Olga Persson hann jag med innan jag avbröt detta never ending work och jag ställer mig frågan - varför kan inte män bara vara snälla mot kvinnor? Alla de kvinnor som bryts ned, blir slagna och tom mördade av män i nära relationer. Urk! Ska lyssna färdigt på henne nån annan dag. Viktigt!

En tur till blåbärsskogen och sedan inviga nya trappen med en mojito. En härlig kväll som avslutas med hemmagjord pizza med kidzen.

Här går det att dricka både nyttigheter och onyttigheter.

Å bese utsikten

Parabolen ska flyttas om nån nu undrar?

Trappen blir en länk till allt de vackra

Av Sofia - 2 augusti 2021 18:18

Ja det är mycket man vill göra på semestern. Träffa folk, resa bort för miljöombyte, greja hemma och slappa eller bara vara. Vi har hunnit allt ovan förutom möjligen kanske slappa. Inte allt för ofta hur som helst även om det har förekommit.

Idag var det greja hemma som gällde, fick tom försaka min löparrunda och jag fattar ju att ska det hända nåt så får man prioritera.

Omgrävning av trädgårdsland (då en stor bit av det nuvarande landet försvinner när trappen ned till trädgården blir färdig) var ett moment. Tog sina timmar att gräva och flytta växter och lökar. Förmodligen inte alls bra att göra just nu?

Jag skrapade och målade fönsterfoder där färgen sett sina bästa dagar då solen ligger på. Jag säger bara en sak, det finns miljarder grå nyanser och naturligtvis fick vi inte rätt från början. Tebax till Nyhems o blanda i mörkare. Hem - rätt - check!

Jonas monterade vangstycke till trappan plus drog om linan till gräsklipparen. I morgon kan trallen fixas och voilà har vi en trapp att gå i, ned till trädgården (eller sitta i, för att sitta i en trapp o bese utsikten - hur underbart som helst).

Snart årsmöte i vår förening. Full rulle!

Vi får se vad växterna tyckte om det flyttkalaset?

Snart trapp

Nu kan det regna och snöa igen?

Tidigare bild när taket byttes ut och förlängdes en bit - god hjälp av Jonas son Pelle snickare

Å David hjälpte oxå till

Trallen fixade husets egen snickare

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5
6
7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25 26 27 28 29
30
31
<<< Augusti 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards