Alla inlägg under december 2020

Av Sofia - 16 december 2020 19:31

Första gången denna månaden som solen sken. Vad paff man blir när man helt plötsligt ser lite blå himmel och ljuset sprider sig. Så skönt. Ända till strålarna bländar mig vid datorskärmarna och jag ironiskt nog får stänga solen ute genom att dra för solskydden.

En bra arbetsdag. Utvilad på ett annat sätt när man får sova hela natten. Det är liksom A och O. Var ute o gick en sväng och pratade både med Henry och Johanna. Pratade lite jul och ledighet. Längtar ihjäl mig efter dem. Alla barn kommer att sakna juldagen med alla kusiner hos mormor och morfar i Torset. Känns så grått och tråkigt. MEN är vi duktiga denna julen och håller avstånd får vi förhoppningsvis uppleva fler.

Vi har i dagarna fått en ny granne. Vi har haft första parkett o har sett hur bygget under detta år har löpt på. Nu är det klart. På kvällarna när vi nu går kvartersrundan är det upplyst o fint. Kul när det blir fler ljuspunkter i området. Det är otroligt fint och välbehövligt med alla ljusslingor här ute.

Å dagens Herre Gud o Co. Klockren för mig just nu. Jag ska nog sluta tänka. Jag blir bara förvirrad. På tal om jobb och ännu mer jobb.

Ha en fortsatt fin kväll?

Av Sofia - 15 december 2020 20:43

Jag startade dagen med Luciamorgon. Orkade inte sätta mig framför datorn kl 6 utan låg kvar i sängen o tittade på Luciamorgon. Gudomligt vackert. Från Jokkasjärvi. Tårarna bara trillade när jag hörde de gamla välkända melodierna. Jul, jul strålande jul som mamma och jag alltid inledde med på julbönen i Norra Sandsjö kyrka på julbönen. Så många år vi höll på och nu är det fina minnen. Allt har sin tid och man kan inte hålla på i evigheter. Men jag saknar det och det var väl på senare år som jag avböjde på grund av jobb. Så hektiskt i slutet av året. Att man alltid sätter plikten först och avstår det som verkligen ger energi. Lite sorgligt!


Känner mig så skör för tillfället och ledsen. Jag sov så dåligt i natt o när John Blund inte behagade infinna sig satte jag mig vid midnatt o jobbade en timme. Ligger man klarvaken o grunnar är det lika bra att ordna till det man grunnar på.

Satt i budgetmöte i stort sett hela dan. Det gick mycket bra men jag kände mig som en zoombie- fick tänka bort tröttheten. Tog en löparrunda sen lunchtimme medan det var ljust i regn o sex grader plus. Som jag behövde det. Sen kändes det mycket bättre.

Nu har vi suttit en bra stund vid elden o ätit kvällsmat. Njuter av stillhet. Hopas på en bättre natt med bra sömn. I morgon är en ny dag.

Godnatt!!!

Memories!

Av Sofia - 13 december 2020 16:47

Har inte lyssnat på någon luciamorgon. Tyvärr. Jag sov. Länge. Det blev ingen Lucia för Stella pga Corona. Som jag hade sett fram emot detta, nu när hon har musiktillägg sång på gymnasiet via kulturskolan. Inte ens en digital variant fick vi törstande föräldrar njuta av. Men det kommer fler år.

Idag minns jag Lucia förr. I Norra Sandsjö kyrka. Mamma var ledare för ungdomskören och det var alltid lika roligt, mysigt och spännande. Jag sjöng alltid solo - Det strålar en stjärna eller ?Det lider mot jul? och än idag när jag sjunger den, hör den, kan jag minnas känslan av att stå i en nedsläckt kyrka med mitt ljus o texten på ljusmanchetten. Lite nervöst, mycket roligt. Alltid fullt med folk.

Jag hittade ett kort i mitt första fotoalbum som Carl-Johan Wilson har tagit. Han fotade oss massor av gånger och det finns förutom Bodaforsboken en skatt av kort från honom.

Jag har fler minnen av Lucia. När jag som liten alltid sjöng för pappa och mamma hade fixat lussefika tidigt. Minns på förskolan när barnen var små. Första året på Renstigen och halva barnaskaran på förskolan hade löss. Många saknades. Våra kids fick det oxå men senare.

Glad Lucia på er.

Stort Luciatåg. Lill Adolfsson var Lucia. År 1984

Av Sofia - 12 december 2020 20:41

I dag var det bandymatch mellan Nässjö IF och Kungälv i Kungälv på Skarpenord. David berättade igår efter träningen att han skulle få stå målvakt och vakta buren. Redan då blev jag nervös. Eftersom jag nu prenumererar på Bandyplay och kan streama live kopplade jag upp vid kl 18 på en av jobbdatorskärmarna. Perfekt bild. En riktigt bra match och Nässjö spelade mycket bra. De ledde med 2 mål efter 20 min. Ökade på ledningen till 5-0 och di blåe åker hem med seger. 5-1. De insatser David fick göra gjorde han bra. Alla små hår på armarna reser sig när jag hör kommentatorerna bara säga ?David Storme?. Alltså - det är speciellt att vara målvaktsmamma. Eller så är jag bara jag. Gjord av känslor. Mer känslor än blod och vatten.

Grattis Nässjö IF och David. Härligt jobbat. Två viktiga poäng.

Annars har denna lördag varit mest en vardag. Jobbade som bara den 5-6 h med knappt en rast. Budget 2021. Hatälskar momentet. Men jag har fått så mkt bra gjort utan att bli avbruten av telefon eller teams-samtal. Jonas lämnade mig kl halv åtta för att titta på älgkalvar i skogen. Det sköts inget.

Min plan var att springa ha en runda men den sparar jag till i morgon. Till kvällen blev det lax från ugnen och samtidigt som vi åt den såg vi bandy. Har ett härligt minne från Skarpenord. Dåvarande tränare Ekedahl i NIF (tror det var säsongen 94-95) lovade att åka skridskor i rött raffset om NIF vann o gick upp i serien. Det gjorde de den kvällen och han åkte. Som hängiven Röda bollare-fan på den tiden är det otroligt kul minne.

Go kvälll!!

Av Sofia - 10 december 2020 18:54

9 december blev en av de värsta och 10 dec en av de bästa. Dagarna.

Igår startade dagen som vanlig. Upp tidigt o satte mig vid datorn. Trotsade mörkret vid halv sju o gick en kortare runda då jag skulle sitta still mer eller mindre hela dagen o knåpa budget för fastighet- och byggavdelningen ihop med kollegan Cecilia. Förberedde lunch o jobbade fram till hon anlände kl 08. Då ballade nätet ur. Så hjälplös o liten man känner sig. Kan inte gör nåt.

Fick sätta mig i bilen o dra till jobbet och innan dess väcka Stella för att skjutsa henne till hennes pappa - ett place med fungerade Wi-Fi. Lektion kl 10.

Vi blev inte alls så effektiva under dagen då mina skärmar saknades. Suck. Så ledsamt att det skulle vara strul idag - har funkat klockrent i fyra veckor.
Det var nån avgrävd kabel nånstans.

Idag fungerade nätet igen. Fick tidigt morgonbesök av Nässjö glasmästeri. Äntligen kom glaset till vår fina vinkällare eller just nu tomtebo. Det blev såååå bra. Å fint. Bättre än jag förväntat mig. Duktiga grabbar som jobbar där. Ett gott samarbete. De vågade ju gå ut på glaset o då vågade jag oxå. Men....det suger till i magen onekligen.

I skrivande stund sitter jag på KF. Hoppade in vid halv tre o det är många timmar kvar. Är dödens trött. Kanske sätter mig i källaren så får Jonas lägga på locket, ha ha.

Lister monteras innan glaset ska på

Spännande moment

De vågade

Då vågade jag

Så mysigt

Av Sofia - 8 december 2020 19:40

Det blev en annorlunda start på veckan jämfört med de andra fyra veckorna jag suttit hemma och arbetat. Nu är även Stella hemma och hemmapuggar. Det är som Löfven sa, inget förlängt jullov....utan klockan 8.15 ska de starta sitt Team. Man får onekligen ha lite koll på henne men sammanfattningsvis såhär långt har det gått bra. Det är ju en stor omställning för de unga liven. Att helt plötsligt plugga helt in cyber. Hade någon sagt till mig för ett år sedan att Stella skulle ha pianolektion via Teams hade jag nog trott att det var ett skämt. Men igår fick Jonas o jag gå på promenad runt kvarteret vid halv sju på kvällen för då skulle Stella spela. Tur att vi har ett piano, tänker jag. Undra vad pianoläraren tyckte om det ostämda pianot. Hmmmm, får ta tag i det.

Idag har det varit möte från 07-15. Inkl en visning eller utbildning light i To Go, Teams, One Note, One Drive, o andra fiffiga digitala hjälpmedel. Ja det finns hur mkt som helst att lära och det handlar väl om att förändra sitt arbetssätt. Jag antecknade bredvid, på papper BTW.

Ja, det är mysigt att sitta hemma bland tomtarna som nu är upplockade ut lådorna. De gick pianot som hem. Juligt!

Av Sofia - 6 december 2020 17:49

Vilken disig dag. Jösses. Var är solen? Det var onekligen extra mysigt att tända andra ljuset i ljusstaken till frukost. En löparrunda med reflexer mitt på ljusan dag. För att eventuellt synas bättre.

Stella har bett om att vi skulle göra julgodis och idag blev den dagen. Jonas och jag gjorde dessutom favoritkakorna från hans mammas recept. Biskvier med smörkräm som fyllning. Kul när vi skållat och skakat all mandel - den var för gammal och smakade härsket. Skulle läst på förpackningen innan. Bara o göra om. Bakar jag för sällan eller?

Sedan kom mamma och pappa med en burk goda goda pepparkakor som mamma bakat. Underbart att ha. Vi bjöd på fika utomhus och det var ett mysigt avbrott i julstöket.

Därefter blev det Mozartkulor och Ernst choklad- och jordnötsgodis. Extra allt. Stella rullade valnötsbrownies i nougat och mandelmassa runt detta. Vi doppade dem i choklad och garnerade. Köpte guldpulver....det fanns inte förr när man höll på. Kanske tur när barnen var små. Guldskimmer i hela köket.

Är rätt trött nu. Funderar på hur jag orkade förr....

Ernstgodis extra allt

Tjusiga med guld

Av Sofia - 5 december 2020 18:41

Vaknade tidigt i morse av att David gjorde frukost. Nässjö IF skulle till Karlstad för match mot Boltic. Inte ens där sken väl sola? idag. Vilken grå dag. Men vi har förgyllt den med diverse.

Lång frukost och tidning. Gratulerade vår granne som idag fyllde 80 år. Han fick motta en Amaryllis-bukett på fartstun. Kaffe får vi ta när Corona har lugnat ned sig eller när vi får vårt vaccin.

En lång slaskig runda efter det som förövrigt piggade upp. Frisk luft i lungorna är alltid skönt oavsett väderlek.

Sedan hände det. Plötsligt gör det det. Jag ställde till med lussebullebak. För att förhindra faltum, då min make som har fördomen att alla lussebullar är torra, fyllde jag snurrorna med mandelmassa. Så gott! Älskar att jobba med den gula saffransdegen o idag krävdes extra simultanförmåga då jag samtidigt skulle följa bandymatchen i Karlstad via Bandyplay på mobilen. Seger med 4-2 till vårt köra blågula. Gott jobbat! Härligt att åka hemåt med två poäng i säcken.

Å visst var Nadja en värdig vinnare av Idol igår. Vilken pipa! På spåret såg vi på play efteråt. Carolas version av ?Det går en vind över vindens ängar?, så underbar. De enda höga poängen jag knäckte var resan till Linköping. Ledtrådarna Söndermarken o Med solen i ögonen kan inte vara nåt annat än Lasse Winnerbäcks hemstad. Å jag fattade inte att det var Kalla de efterfrågade i Vem där? Men jag såg min kusin Mia Karlsson i filmen o även dottern Frida i filmen. Det var riktigt roligt.

God kväll!!!

Gott!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28 29 30
31
<<< December 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards