Alla inlägg under januari 2023

Av Sofia - 16 januari 2023 18:35

Igår bänkade vi oss framför TVn klockan åtta. Annie Lööf var gäst hos Anna Hedenmo i programmet Min sanning. Det var mycket känslor på en timme. Värme, kärlek, tårar, sårbart, fruktansvärt. Att Annie har orkat igenom allt är en fråga som är ganska enkel att ställa. Allt hon har varit med om. Blev så tagen när hon berättade om sin dotter nr två som fick förlösas i vecka 28 då livmodern brast. Jag kan inte ens föreställa mig den ångest Annie måste ha känt då den lilla flickan flera gånger slutade andas. Jag själv har inte varit i närheten av dessa komplikationer - gått över tiden fyra gånger, mellan en och två veckor varje gång. Så härligt att den lilla tösen är frisk och även Annie själv.

Å så hoten och allt hat. Det som hände i Almedalen och att det senare kom fram att faktiskt hon var måltavlan. Hur ångesten griper tag när barnen hotas. Demokratin har ett mycket högt pris och jag har stor respekt för de som orkar. Med andra ord har jag respekt för mig själv. Jag brinner för demokratin och för mig är det så självklart att man ska stå upp för den. Alternativet är så att säga mindre trevligt.

Ett mycket bra program igår och jag önskar Annie och hela hennes familj nu lugn och ro, en mer normal vardag.

Av Sofia - 15 januari 2023 14:22

Så bra jag mår när jag får ha alla mina barn med respektive hemma omkring mig. Så rik jag känner mig! Ytterligare bonus när mor och far kan komma. Då känner jag mig ännu rikare.

Henry och Alexandra kom i fredags eftermiddag med tåg. De kom upp till mitt jobb och jag visade dem min arbetsplats och vi åkte därifrån strax efter tre. Lite dåligt samvete att jag gick tidigare men så löjligt dumt att känna så när jag säkert lagt drygt 50 h på jobbet i veckan.

Hem och tända en brasa och vi gjorde hemmapizza. Henry öppnade paket och av Alexandra fick han en chorrusmaskin. Spännande! Vi sparade detta projekt till lördagen.

I går var det övningskörning med Alexandra på schemat. En bra stund höll vi på och det gick jättebra. Vi gick en runda på stan och de som är vana vid Linköping tyckte Nässjö är så fint, mysigt och lagom. Stolt visade jag Storgatans nya fina sittbänkar, luciatåget i cortenplåt som ännu inte har vandrat in i förrådet. Å de mysiga butikerna vi har. Hos Gretas, Greens och Hemmastil. Jag hade egentligen köpstopp men jag gjorde undantag. Ett kärt möte på stan när vi träffade på Henrys fd estetlärare Åsa Lindsjö.

David o Matilda samt Johanna och Oliver anlände till Solbacka och vi gjorde chorros. Lite meckigt men väldigt goda. Möjligen inte så fina.

Senare på kvällen kom Stella som jobbat och även mor och far. Tacos mättade magarna och sen blev det mer paket till Henry och tårta från mormor. Sällskapsspelet Med andra ord spelade vi i några omgångar. Hur mysigt och kul som helst.

Efter en sen frukost i morse tog vi adjö av Borås och Linköping och det kändes som alltid extremt tomt när de åker!

Det ska bli chorros till slut

Av Sofia - 12 januari 2023 18:31

Centerpartiets valberedning har nu förslagit Muharrem Demirok till ny partiledare för Centerpartiet. Eller Murre som han kallas. Ett mycket bra val. Enligt mig och många många fler. Processen har pågått ett tag. Strax efter att Annie Lööf förklarade sin avgång fanns det tre olika kandidater, Murre, Daniel Bäckstrand och Elisabeth Thand Ringqvist. De gjorde en partiledareturné och blev intervjuade i olika forum och medier.

Vi i partiet skulle lyssna, se och tycka till. Svårt. Det är ju inte enkelt att bilda sig en uppfattning om huruvida de kan ta partiet uppåt och framåt på några intervjuer. Jag lyssnade på poddar. Lyssnade faktiskt två gånger på var och en, under mina promenader och under skottning av snö.

Jag fastnade omgående för Muharrem. Det var hans sätt att tala, enkelt och han verkar brinna för liberala och gröna värderingar. Tyvärr försvann Daniel från min lista när media uppmärksammade hans tvekande svar om han kunde tänka sig att viga samkönade par och gå långt fram i Prideparaden. Det är ett MÅSTE för mig.

Vi snackade på fikat idag på jobbet om nyheten att nu valberedningen har utsett Murre som sin kandidat. Å hans några misstag för drygt 20 år sedan. Jag försvarar absolut inte dumheterna men även politiker är människor och gör fel. Har man tagit sitt straff är det inte särskilt rimligt att fortsättningsvis straffas för det resten av livet. Ska man ha en person i toppen som aldrig någonsin gjort nåt fel - blir det nån person kvar?

Heja Murre! Det här fixar du med bravur. Precis som min bror i dagens tidning tyckte.

Nu ska han bara väljas oxå. På extrainsatt partistämma i Helsingborg den 2 februari. Å jag kommer att vara där. Häftigt! Då är jag klar med bokslutet för tekniska serviceförvaltningen! Deadline 31 januari. Jag får fira lite extra då!!

Murre i mitten

Heja Murre! Å heja min bror Anders!!

Av Sofia - 11 januari 2023 18:34

Idag är det verkligen ingen vanlig dag, idag är det Henrys födelsedag. Rubriken är hans första sex siffror i personnumret och hyfsat häftigt!! Minns förr när man ringde till vården, kunde liksom inte låta bli att säga - noll noll noll, ett ett ett. Fick alltid samma fråga tillbaka - Vad sa du? Rätt att säga är ju faktiskt noll noll, noll ett, elva om ni nu hängde med bland alla nollor och ettor.

Idag har min dator verkligen fått jobba med nollor och ettor. Vilket race! Aktiveringar av belysning Stortorget, bro i Anneberg, förbättringar på Grimstorps badplats och belysning i Sandsjöbaden och väldigt många fler projekt. Många härstammar från en halv miljon idéer där boende i kransorter och mindre orter i Nässjö kommun har fått tycka till om vad som ska förbättras. Bra där!

Detta varvat med avstämning för förvaltningarnas alla fordon och på det har jag varit fakturahäxan. Bett folk att tömma sina elektoniska fakturalådor. I morgon eftermiddag ska det vara helt tomt, det ska inte finnas en enda faktura kvar. Sen är det lite att boka upp oxå, he he. Allt som gäller december har inte hunnit komma in.

MEN jag ringde mitt födelsedagsbarn på lunchen och grattade! Idag var Henry ledig från jobb och han hade blivit så fint firad av Alexandra!!!

Grattis igen älskade Henry! På fredag ses vi. En hel helg får vi rå om dem!!

GRATTIS 000111

Av Sofia - 10 januari 2023 18:16

I dag för 23 år sedan hade jag gått över tiden nästan två veckor. Henry, du trivdes bra inne inne i min mage, jag gick över tiden i 14 dagar. Vilket jag naturligtvis var glad för. Du var beräknad till den 27 dec 1999 och får man välja ville man såklart ha nedkomsten på 2000-talet.

Å du kom till oss som en flicka, nöjd och glad. En mycket lugn liten bebis och din storasyster Johanna var så snäll mot dig. Du sa inte ett ord förrän du började på förskola, två och ett halvt år ihop med lillebror David. Jag var inte så bekymrad över detta. Alla sa ju att orden skulle komma och de gjorde de, med besked. Allt på en gång. En ordsamlare.

När du var femton trivdes du inte med livet. Inte med skolan och inte i den kropp du hade fått. När jag tänker tillbaka på denna process andas jag häftigare och jag kan känna ångest för hur jag kände då. Hur skulle det gå? Jag bestämde mig tidigt för att försöka förstå och någonstans i allt mörker såg jag ändå ljuset och hoppet. Allt som föll på plats.

Du blev Henry och du började så sakta må bättre. Med skolan och BUPs hjälp och en evigt tjatande mamma fick vi ordning på det mesta. ADD-diagnosen var ett av alla delar av detta.

Nu när jag ser dig är det så hjärtat svämmar över av stolthet och kärlek. Proud, Pride, Pridare! Jag ser din och Alexandras kärlek, ert liv tillsammans. Ett sånt signum och statement för att vi måste få älska vem vi vill, vara vem vi vill. Inget av de här jobbiga åren vill jag ha ogjorda. Det har gjort mig till en bättre och fördomsfriare människa. Å som du har lyckats med det du brinner för. Master Barista i kombo med måleri och skapande.

Jag är så lycklig för att jag fick bli just din mamma! Så tacksam! För 23 år sen visste jag inte om du var tjej eller kille och det är det som är så stort. Det spelar ingen roll. Huvudsaken är att du är - just du!

Den där blicken har du kvar!

I år var du jultomte i Torset, dock inte utklädd

Av Sofia - 8 januari 2023 16:51

Fantastiska Frida! Stort grattis till segern i Tour de Ski. Överlägset dessutom. Tyvärr fick hon väl inte njuta av segern så mycket till en början. Som tur tittade jag inte, det var läskiga bilder sa mamma. Jag tittade igår, eller TVn var på medan loppet gick. Vågar knappt inte titta när de åker utför och jag får en dum känsla att det händer när jag tittar. Frida repade sig efter ettårsgräns idag och jag hoppas hon firar stort. Det är hon så värd!

Jonas och jag gick in till stan och det var labbigt, slaskigt och isigt om vartannat. Men är man sugen på semla så är man. Vi köpte tre och bjöd in oss på fika hos vännen Tina. Mysigt att se hennes lägenhet och semlan var såååå god. Princess kan det här med semlor. Årets första men absolut inte den sista!

Traskade hem och vi var nästan lite Frida-trötta. Nej, ingen kollaps men nära utslagna efter att ha fått i oss mat. Ett varmt tunnebad mjukade upp oss och framförallt min onda axel. Fattar inte vad det är och inte vad jag har gjort. Det värker i den och jag vaknar på nätterna. Suck!!

Ute regnar det och fortsätter det såhär kommer det vita snart vara borta. Mycket vatten till grundvattnet och våra sjöar.

Ha en forsatt fin söndagskväll!

Av Sofia - 7 januari 2023 17:54

Ja!!! Jag vann auktion av tröja nr 35 som jag budade på. Nässjö IF spelade förra fredagen en match i Ukraina-tröjor - en välgörenhetsmatch i samarbete med Svenska kyrkan. Fritt inträde och företag sponsrade - allt för Ukrainas skull.
Jag önskade så hett att NIF skulle vinna, som ett tecken för seger i detta avskyvärda krig men tyvärr blev det inte så. De förlorade. Tröjorna har i veckan auktionerats ut och naturligtvis skulle jag bara HA Davids tröja nr 35. Å den blev min. Yes!! Minns förra årets auktion - för hjärtebarn. Den genomfördes när vi var i San José i början av dec och med nio timmmars tidsskillnad var det inte så lätt att hänga med i buden. Den fighten förlorade jag.

Idag fick jag min tröja personligen överlämnad av målvakten nr 35. David och Matilda kom ut på fika. 600 kr swishade till NIF för vidare till stöd till Ukraina. Så viktigt.

Jonas har skottat två timmar på förmiddagen. Under tiden plockade jag ned Julen. Alla tomtar och barr är borta och hemmet är laddat för VÅR och ljusare tider. Ett besök på MIO har vi oxå hunnit med. Å nu har vi en lampa med TVÅ ljuskällor. Det slutade med att vi fick ta utställningsexet. Ja jisses. Vi får hoppas att de lamporna håller länge. Det är stört omöjligt att byta nämligen.

God kväll!!

Den tröjan är MIN och är värdefull och kan bli ännu mer värdefull!!

Av Sofia - 6 januari 2023 18:18

Så har vi ytterligare en helgdag i vår kalender. En röd dag som ger de flesta av oss ledigt från jobbet. De tre vise männen vägleddes av stjärnan och hittade stallet med Jesusbarnet och gav gåvorna guld, rökelse och myrra. Sovmorgon förutom att Jonas glömt att stänga av vardagslarmet men det har även hänt mig. Jag försökte somna om och gjorde så.

God frukost och vi tog oss an en promenad i detta snöiga vita landskap. Snålblåst från vänster och snö i luften. Driviga vindar som flyttade det vi skottat igår en bra bit. När vi kom till sträckan mittemellan Spexhult och Vallbohaga hade det farit några träd över gång- och cykelvägen. Traktorn som plogar hade gett upp där så det blev att pulsa ända fram till Vallbohagavägen. Varm och svettig med vindpinade kinder kom vi hem.

Gav oss på nästa projekt. Att ta oss ut med bilen. Maten vsr slut i kylskåpet så vi åkte till ICA. Inte särskilt välplogat på stora vägen heller. Man ska väl helst inte ge sig ut alls.

Åkte upp till MIO med uppdrag omöjligt och bad personalen montera lamporna i vår nya golvlampa. Jo, de visste om att det var meckigt och till slut fick de lämna uppdraget till nån expert. Han var dock själv på laget för dagen så vi får hämta den i morgon. Under tiden satt vi åter i våra favoritfåtöljer. Vill verkligen ha! Jag märker av paddnacke i våra befintliga. Sitter böjd över skrifter, dokument och mobil så ofta så jag får ont i nacken. Men de är dyra. Vi sover på saken.

Nu blir det räkor och På Spåret om en stund - om jag inte somnar innan dess.

Trevlig Trettondag!

En icke så framkomlig GC-väg

Men vi kom fram

Vill ha!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Januari 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards