Alla inlägg under februari 2022

Av Sofia - 18 februari 2022 19:26

Senaste två veckorna har varit fulla med OS. Medaljerna har ramlat in, både av det förväntade och förvånande slaget. Vi är ju otroligt duktiga på många vintersporter eller rättare sagt de som utövar den, ha ha. Men det är ju för Sverige de tävlar så det känns ju som vi. Å jag är ju stolt att just mitt kusinebarn är med och deltar. Frida Karlsson. Dessutom en av de som hade höga förväntningar på sig beträffande på medaljer. Ett brons i damernas stafett blev det. Annars var formen inte den bästa. Jag vill ju bara krama om henne när det går sämre för dåligt eller fiasko kan man inte säga. Femma i OS är verkligen inte dåligt.

Idag är det på dagen fyra år sedan vi såg hennes överlägsna vinst i Junior-SM i Hallby utanför Jönköping. Så härligt att se henne in real life. Dessutom fick jag träffa hennes mor, min kusin Mia, som varit med i OS två gånger. Var enormt stolt även på den tiden, mina två kusiner, syskonen Karlsson, från Sävsjö som var med i landslaget.

Under dagen kom nyheten på Aftonbladet och Expressen - att Frida avslutar OS och åker hem. Hon är ung och har många år kvar att kämpa om medaljer. All lycka till dig Frida och många styrkekramar. Det är så roligt att få följa din väg i spåret! Heja dig!!

Å denna veckan blev lite skit. Skulle varit ledig några dagar men det rann ut i sanden. Mycket strul och krångel som har gjort att dagarna istället blev längre än normalt och vad som är bra. Dåligt samvete för att jag inte umgåtts mer med Stella som var tanken, på sportlovet. Men hon har grejat i sin stuga och har haft det bra, sa hon. Idag har vi i varje fall tagit en lunchfika på Thimons och haft eftermiddagsbesök av min mor och far. Till spänningen av hockeystraffar. Nej. Sverige gick inte till final. Tyvärr!

Det sista Stella sa när vi tog adjö i kväll var: Jobba inte för mycket nästa vecka, mamma. Lova det. Barn känner, barn ser, barn förstår.

Godkväll

Fyra år sedan!

Av Sofia - 16 februari 2022 17:29

Mitt sinne och hjärna börjar bli allt sämre på att tolerera snöflingorna. Det ljusa och vackra kan jag helt avvara, vill bara ha vår. Dock är det träligt att det ska komma ny snö och smälta, komma ny snö och smälta. För tillfället är det ett vitt lager överallt! Vi får väl se hur det ser ut i morgon. Det enda vita jag gillar för tillfället är snödroppar och nu äntligen kikar de upp.

Solpanelerna ger sina kilowatt och det är ändå härligt att trots mulna dagar ger de mer och mer. Dagarna blir ju längre. Älskar det!

Annars har jag inte älskat dagen. Har inte varit kry i magen och bara suttit och rättat felaktigheter. Dödens tråkigt som inte är värdehöjande ett dugg. Men det måste bli rätt. Förhoppningsvis blir det mindre fel framöver.

Tog med mig Stella på en sen lunchpromenad. Jag hade verkligen inte nån ork men det var otroligt skönt med frisk luft.

Nu har halva februari passerat. Alltså bara två veckor kvar av vintern, ha ha. I varje fall kalendermässigt för månaden mars - det är en vårmånad!

God kväll!!

Nu kokar de upp, snödropparna.

Av Sofia - 14 februari 2022 18:43

Idag är det Alla Hjärtans dag. Eller är det alla handlarnas dag, ha ha. I så fall, inte mig emot när jag får blommor. Världens vackraste tulpanbukett. Älskar färska blommor i allmänhet och tulpaner i synnerhet! Blir så glad för en fräsch bukett!

Annars har jag varit rätt kass på att vara ledig idag. Jobbade hela eftermiddagen mer eller mindre. Rätta felaktigheter. Såna där poster med konteringssträngar helt uppåt väggarna eller vid närmare eftertanke fick jag plocka med dem från taket. Budgeten har lästs in i ekonomisystemet, antagligen sen fredag så idag kunde man se den i rapporterna. Blev sittande en lång stund.

Förmiddagen ägnade jag mig åt Disney on Ice för så såg det nog ut när jag sprang iväg på förmiddagen. Ren isgata i hela Solbacka och jag sprang i diket ända till jag mötte fast svart asfalt. Älskar detta underlag och det tog mig till Grimstorp å tillbaka.

Nu är det brasa och värme i detta ruggiga väder! Gott att sitta inomhus. Njuter av min bukett!

Ha en fortsatt fin kväll!

Fådda fina blommor!

Av Sofia - 13 februari 2022 18:59

Man ska vila på sjunde dagen! Men just denna veckans sjunde dag blev det ingen vila. Inte på en fläck. Upp o kolla OS, herrarnas stafett. Efter Poromas briljanta lopp fanns det hopp om medalj. Så blev det inte men en fjärdeplats var ändå en otroligt bra prestation. Sedan forsatte vi med skidskytte och en av systrarna Öberg skjöt och åkte hem ett silver till Sverige. Härligt!

Vi tog en lång promenad till stan tur och retur. Semla på Thimons som mellanmål. Nyttigt för själen och det var bra fart i benen på väg hem.

Hämtade ett beställt skrivbord på Jysk och började montera en miljard delar. Bästa arbetsplatsen och bästa arbetsställningarna. Ja, jisses men vi fick ihop det. Jonas monterade spegel o lampor ute i stugan och Stella är så nöjd och glad. Mysigt värre därute. Damma, rensa och fixa iordning hennes gamla rum. Tiden drog iväg och det blev varken övningskörning eller bandymatch. Men NIF leder i skrivande stund. Heja di blåe. Kvalplats inom räckhåll.

Man hinner inte riktigt allt man vill men nästan.

God kvälll!!

Fina arbetsställningar

Så bra det blev

Av Sofia - 12 februari 2022 19:13

Det har varit mycket prat om norrsken senaste tiden. Att det så åtråvärda skenet, som jag trodde bara finns norröver, har krupit söderut. Klara nätter kan man få bingo och ha tur att fenomenet.

Igår efter På Spåret och därefter ett avsnitt av den fenomenalt bra norska serien Lykkeland gick vi till kudden. Väl där scrollade jag flödet i mobilen o någon hade för en timme sen sett norrsken över himlen vid Nässjö golfbana. Klart och kallt väder. Vi gick upp och klädde på oss och gick till Solbackas berg strax ovanför vårt hus kl 23. Månskenet var som en stark lampa. Väl uppe såg vi bara mörker, Nässjö stad och mängder med vindkraftverkslampor runt om. Inte en endaste liten grön strimma även om jag verkligen försökte inbilla mig det. Men det var vackert där uppe. Å kallt.

Idag blev det OS-medalj till frukost. Idag kändes det verkligen som vi vann ett brons. Härliga längdskidstjejer i stafetten. Så synd att Frida inte har den rätta formen. Vill gå fram o krama om henne.

Vi har varit och grattat en för dagen 30-åring. Jonas son Pelle i Landsbro fyller just idag och vi bjöds på hemmagjorda helt underbara kroppkakor. Första gången Stella åt denna rätt och hon gillade det mycket. Å så fick vi se det lilla underverket - den nye familjemedlemmen, två veckor gammal. Så fin. Den lille pojken har ännu inget namn men än finns det tid att fundera.

Vi laddar för mello! God kväll!!

Mörker och inget norrsken

Pelle - 30 år idag och tredje barnet i famnen. Grattis till allt!

Storebror och storasyster dukar bordet

Hungriga gäster

Av Sofia - 11 februari 2022 17:45

Som jag har längtat efter denna dagen. Det var längesen jag bokade ledigt i kalendern. Klipptid - hurra! Senaste jag kapade håret var i september. Alldeles för sällan om man har lägre längder.

Problemet med en semesterdag - om det finns några problem vill säga - är att man vill göra så mycket. Dagen går ju med blixtens hastighet. Min dag började med OS och längdskidor herrar. Jag gjorde havregrynsgröt under tiden. Preccis när den var klar gick en propp och vissa delar av huset la av. TV förstås. Har aldrig bytt en propp i hela mitt liv. Så det var väl dags, ha ha. Det klurigaste var att öppna elskåpet och väl där bytte jag propp med Jonas hjälp via mobilen.

Sedan blev det kall gröt o skidor. Poroma blev pååkt o tappade staven. Hoppades så på en medalj från honom idag. Synd!!!

En go stund i frisörstolen med massage och bort med allt slitet. Kände mig så fin när jag gick därifrån. En kall men mycket skön löpartur efter det. Ingen mössa - kunde ju inte dra på en mössa idag när håret var så fint.

Sedan en bra stund med gitarren. Det var längesen jag tog mig tid och det är alltid lika härligt. All stress bara försvinner. Musik är livet!!

Nu sitter vi vid elden och njuter. Av fredag. Sjön har gått upp. En underbar himmel inviger kvällen. Stella kommer strax. Inflyttning i stugan. Jag monterade ihop en snygg klädhängare på 25 minuter efter frukosten. Har fått mycket gjort idag. Nytta o nöje.

https://www.instagram.com/reel/CZ16QOIDGUI/?utm_medium=copy_link

Sjön har spruckit upp

Nyfrissad

Tjusig!!!

Av Sofia - 9 februari 2022 19:11

Förutom min underbara familj med fyra egna helt underbara barn med respektive och Jonas och hans fina barn med respektive och nu dessutom SJU barnbarn, har jag en annan familj. Puh, det blev en lång mening.

Min andra familj, för det känns så, är ledningsgruppen på tekniska serviceförvaltningen. Jag ser alltid fram emot våra möte varannan vecka och däremellan har vi mycket samarbete. Helt underbart att ha såna fina kollegor. Cissi, Jessica, Joel, Tommy ansvarar för var sin avdelning och så har vi Ulrika - IT-ansvarig och Kenneth - the boss. Man tillbringar mycket tid med dessa personer.

Idag hade vi bokslutspresentation och knöt ihop säcken för 2021 inför kommunledningen. Jag är alltid lite nervös men det gick riktigt bra. Trots att Joel ringde upp på Teams idag klockan nio och hade ändrat bildspelet. Till det mycket bättre i och för sig - han hade bl a bytt ut mina spargrisar - som skulle symbolisera vårt sparbeting - till nya för han tyckte mina andades clipart ā la 90-tal. Helt ok för mig men jag kan ju konstatera att valmöjligheterna för spargrisar i bildarkivet på webben inte var så stora.

När jag hade dragit mina siffror och alla varför och därför lutade jag mig tillbaka och njöt av de andras dragningar. Så stolt jag är att jobba på tekniska. Så attans mycket vi gör och har gjort med pandemin som en blöt filt även år 2021. Vägar, trottoarer, nya industriområde, nya skolor och förskolor, underhåll och service av dito, städ av fastigheter och mat till barn, elever och äldre, skötsel av skog och sortimentsträdgård i Stadsparken, fordonshantering och mycket mycket mer!!! Nässjö kommun - I like!!

Är så taggad för ett nytt år, att få kämpa på, ihop med dessa kollegor. Min andra familj!

Av Sofia - 8 februari 2022 18:11

Det är forfarande vinter med snö, is och hårda vindar. Men det börja hända grejer. Inte bara att solen gör allt mer uthärdligt. Fåglarna har börjat kvittra och takdroppet har startat. Dessutom såg jag de första små snödropparna idag. Eller rättare sagt - jag anar dem. Man ser knappt att det är snödroppar men jag vet för jag har koll på var vi satte dem. Fick ett par lökbestånd av mor och far förra året. Så glad för detta. Otroligt gott att se de små gröna skotten titta upp. Dessa kommer säkerligen täckas av snö ett antal gånger men det är ändå en befrielse att bara se dem. Det går åt rätt håll. Ljuset har återkommit och dagarna är redan längre. Obeskrivligt skönt!

En bra jobbdag kan läggas till handlingarna och nu när Jonas kom hem, har jag övat bokslutspresentation inför honom. Stackaren. Hans kommentar när jag var klar - de måste vara rätt insatta för att förstå, va? Ha ha! Ja man får ju hoppas det!

I morgon är det skarpt läge och siffrorna ska presenteras för kommunledningen med flera. Jag ska förklara avvikelserna och så pedagogiskt som möjligt redogöra för anledningarna. Pandemin är en stor faktor - för alla. Det kommer att ske på Teams för andra året i rad. Lite tråkigt - mycket roligare att vara fysiska.

I dag är det restriktioner - i morgon inte. Idag är Corona farligt - i morgon inte. Eller? Lite märkligt ändå att all försiktighet bara skippas. Men det är sunt förnuft som ska råda. Såklart vi måste vara försiktiga och stanna hemma om man känner sig krasslig.

God kväll!

Ett vårtecken

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7
8 9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20
21 22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards