Alla inlägg den 22 februari 2022

Av Sofia - 22 februari 2022 18:09

Diskussionerna om el är många och för tillfället heta (i dubbel bemärkelse). Elen har blivit nya "vädret". Det har blivit det nya samtalsämnet i stället för regn, sol och vind eller åtminstone i kombination med prat om vädret. För dessa två hör ju lite samman. Hur blev din elräkning för december och januari? Har du rörligt eller fast avtal? Det har gjort folk mer medvetna om sin förbrukning och vilka avtal man har. Å det finns en del bolag att välja på. Den senaste reklamen som jag såg var från Göta Energi. Om man vill byta elavtal och väljer dem erbjuder de bland annat ”en fri timme el om dagen”. Det låter som ett bra och spännande erbjudande. Frågan är om man kan välja timme? Passa på att köra diskmaskin, tvättmaskin, torktumlare och samtidigt passa på att sitta i den varma bastun. Jag får kolla upp det där.


Det var många som fick en rejäl kalldusch av de senaste elräkningarna. Skyhöga belopp jämfört med tidigare år. Duscha kallt är nog mångas tanke när de ser beloppet som ska att betalas in. Har man då tonårsbarn går det liksom helt naturligt bort. Man vill ha familjefrid och god stämning. 


Vi är dock hyfsat lyckligt lottade. Vi hade fast avtal vilket nog mer var en slump men jag är lite sådan till naturen. Kör med leasingbil, fasta avtal, vill ha koll. Gillar inte överraskningar - varken när det gäller slantar eller annat (undantag – presenter, blommor och choklad).


Å sen har vi ju våra solpaneler. Nu är vi i en period där de inte och ska inte generera särskilt mycket. Men dagarna blir längre och när solen tittar fram - då producerar de. Det är extremt kul att följa de där staplarna. Det som blir nu, kapar ändå toppen av elkostnaden. Gott!!


Det finns dock ett stort problem. Blir de täckta med snö blir det nada. Man blir väldigt sugen på att skotta av dem men det har vi blivit tillsagda att helt undvika. Jag ser ju hur sugen Jonas är att göra just det, när det lägger sig, men han har avstått tack och lov. Då kan de bli skadade. Därför blir man extra glad när täcket självmant glider av taket med en rejäl duns, vid kraftig dagsmeja en solig dag i februari.


Elen ska räcka till mycket. Snart, snart får jag min nya elbil. Då ska anläggningen föda den lilla pärlan också.


Godkväll!!!


 

Snön på väg att kana av...


 

En fri timme om dagen.....


Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7
8 9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20
21 22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards