Alla inlägg under februari 2022

Av Sofia - 6 februari 2022 19:26

Körde rodd i fredags. Inte speciellt länge men jösses vad mina ben har känt av detta i helgen. Trodde att samtliga muskler användes vid löpning men tydligen var det en liten muskelgrupp som inte berörs. När jag i helgen har knäskurat golv har jag verkligen fått bita ihop för att komma ned. Men nu är det rent, både i stugan och på Stellas rum, det hon lämnar. Gott!

Efter en promenad efter frukost åkte vi till ett ganska folktomt A6. Vi handlade bebiskläder gånger tre. Hur kul som helst! Åt god sushi och gick snabbt igenom IKEA. Köpte inte en enda grej. Wow! Däremot inhandlade jag ett nagellack. Ett grönt. Green I like. I många avseenden. Ett tecken månne?

Premiärfikade hos David och Matilda i deras nya lägenhet. Så otroligt mysig lägenhet. Så fräsch, ljus och fin. Ett bra område dessutom. Bra förening. Jag har ju bott i Vävaren så jag vet. Extra gott kaffe också. Tack för stunden och titten. De har slitit hårt under helgen och fått iordning så fint.

God kväll!!!

Ny lya och en mycket mysig sådan.

Gofika!

Green I like

Av Sofia - 5 februari 2022 19:37

Startade denna söndag med frukost vid TV och OS. Längdskidor och stora förhoppningar på medaljer. Jag är ju så nervös när Frida åker så tvätten från torktumlaren skulle lägligt tas om hand när ägget var uppätet. Men jag hör ju!!! Nu gick det inte så strålande bra just idag. Men att omnämna den svenska insatsen som fiasko är väl verkligen att ta i. Femma i ett lopp i OS, det är naturligtvis otroligt bra. Men, det är bara medaljer som räknas. Det kommer fler OS-dagar och fler lopp. Heja Sverige och heja Frida!!!

En tur på Åsen med medhavd fika. Gott i solen. Hem och storstäda stugan på tomten. Ny inflyttning till kommande helg. David flyttar ut och Stella flyttar in. Vi får helt plötsligt ett rum plus i vårt hus.

Vi åkte till Landsbro och tog en fika hos den nyblivna 90-åringen. Tog kort på blomsterhavet Birgit hade fått på din stora dag.

Sedan var vi på BIO i Landsbro. Vi var inbjudna på VIP-visning av filmen Vasaloppsmannen. Jonas farbror Börje Karlsson åkte sitt sextionde Vasalopp år 2020, 86 år gammal. En sån imponerande bedrift. Vilket pannben och envishet. Hans barnbarn Anton gav idén till filmen 2019 och projektet fullföljdes och har resulterat i denna film. Det var en film som berörde och visade människan bakom och motgångarna - för de har funnits. Från diskbråck, bruten fot till stroke och magsjuka. Helt otroligt!
Det värmde extra mycket att få se min kusin Eva-Lena i filmen som vid tillfället var VD för Vasaloppet.

Filmen visas på SVT den 3 mars. Missa inte det!!

Ha en fin kväll!!

En härlig runda

En pigg 90-åring med alla blommor

Son och mor

Vasaloppsmannen Börje Karlsson omgiven av Anton, sonson, som fick idén om filmen samt Jonas, brorson till Börje.

Bio i Landsbro

Min kusin Eva-Lena medverkade i filmen, f.d VD för Vasaloppet. Det värmde att få se och höra henne. Å hon är ju då moster till Frida Karlsson. Karlsson i skidspåret!

Av Sofia - 4 februari 2022 20:04

Han gav mig ett stort mammahjärta, han som skapade mig. Herren. Eller så var det mamma och pappa som gjorde det och de har ju i allra högsta grad skapat mig, uppfostrat och format mig. Bryr mig kanske för mycket, tänker och funderar för mycket. Har för mycket ångest och oro när det gäller typ allt. Jag kan hantera det - oftast - men stundom blir det tungt. Särskilt nattetid.

I natt var sista natten som David bodde hemma. Det känns märkligt. Både lite vemodigt och väldigt roligt på samma gång. Jag ser hans glädje och iver och gläds med den. Men jag kommer sakna hans behagliga sällskap, det är säkert. Nyss var han och hans fina flickvän förbi och hämtade det sista i stugan. Hela dagen har gått bra för dem. På söndag går vi se den fin-fina lägenheten. Ska bli så kul. Att bilda bo i ungdomen - så härligt!

Å så låg jag sömnlös i natt. Inte för Davids flytt men för ett annat vägskäl. Vågar jag? Orkar jag? Jag vill inte svika och jag vill göra mitt bästa, allt till hundra procent. Jag får helgen på mig att bestämma mig. Vill inte kasta bort det jag faktiskt har byggt upp. Önskar att någon däruppe kunde leda mig rätt!

Godkväll!

Av Sofia - 3 februari 2022 18:49

En tid fylld av glädje och viss oro. När nära är gravida och väntar smått. En sådan naturlig del av livet - att nya grenar på trädet skapas. I de allra flesta fall går det bra men i vissa enstaka fall gör det inte det.

Idag har varit en dag av glädje och lycka. När tre välskapta barnbarn och bonusbarnbarn har anlänt till världen. Jonas alla barn har fått en ny familjemedlem. Varsin kille. Inom loppet av elva dagar har det fötts tre kusiner. Så otroligt i sig men huvudsaken är allt gått bra på alla håll. Oavsett kön naturligtvis. Men det är häftigt att storasystrarna föddes alla under 2019. William, född 2017, det första barnbarnet får nog bli bossen över detta gäng.

Köpte tre rosor till bästefar idag. En för varje gosse. Morfar, farfar, farfar - igen - på 11 dagar. Svårt att slå det.

Grattis till livet!

Av Sofia - 1 februari 2022 20:12

Förste februari. Wow så snabbt det gick. Att komma hit. Inte längesen det var nyårsdafton och vi gick runt sjön. Februari är en kort månad. Men ändå seg. Fortfarande väldigt mycket vinter och det kan bli rejält kallt, rejält med snö. Men det kan oxå bli såna dagar som igår. Sol och vindstilla, tre grader minus och ett alldeles perfekt löparväder. Har hållit mig mest inomhus för att träna den senaste tiden - vilket går alldeles utmärkt - men jag märker att det ger en boost utan dess like att få flåsa i friska luften.

Efter jobbet idag när jag mer eller mindre hela dagen har sysslat med excelark och debitera fordonskostnader och städkostnader till kommunens övriga förvaltningar, övningskörde jag med Stella. Kom på en bra grusväg - i natt när jag låg och grunnade - en bit härifrån där det väldigt sällan kommer andra fordon. Det var kanske inte optimalt att köra i ymnigt snöfall men nu gäller det att passa på medan jag har min manuella växellådan kvar.

Dragläge, ettan, tvåan upp till trean, bromsa, växla ned och svänga in på en annan grusväg, backa och så göra om och om igen. Inombords är jag hysteriskt rädd att nåt annat fordon ska komma - inte så lätt att mötas på denns väg med mycket snö. Mot Stella är jag lugn. Men jag vet ju var den finns - handbromsen utifall. Frågan är bara var vi hamnar då om jag skulle dra i den i lite panik?. Det finns säkert gott om traktorer i närheten som kan hjälpa oss upp ur ett eventuellt dike.

Nu har jag ätit tre Rollo-kolor lakrits. Finns inget som är godare. Det var jag verkligen värd!

Godnatt!!

Alla papper är inte mina?om ni undrar?

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7
8 9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19 20
21 22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards