Alla inlägg under december 2021

Av Sofia - 8 december 2021 16:17

Det är nåt speciellt med matchdagar. Allt man gör före kvällens match är lite känsla av förberedelser. Å vi förberedde oss.

Melinda körde in oss till San José och släppte av oss vid ett stort område av affärer och köpcenter. Vi har tillgång till bil men tack och nej tack och Jonas känner likaledes. Fyra-fem filer och det går fort. Folk är dock duktiga på att blinka när de hastigt byter fil.

Tanken slog mig nog aldrig att jag skulle till soliga Kalifornien och köpa mig en lång stickad kofta men så blev det. Å den från HM jag har hemma har passerat bäst före datum. Den nya köptes inte på HM. Å så det viktigaste. Fyra påsar M&M kulor - de röda med jordnötssmör inuti till mina älskade kidz.

Solen kom fram igår och då kände vi verkligen hur varmt det kan vara. Tog en god lunch och välbehövlig promenad innan det var dags för match.

Stod en bra stund i kön före insläpp. Allt gick fint, visa upp elektroniska biljetter och covidpass. De tittade en bra stund eftersom USA har ett annat system än Europa. Det enda som strulade var min väska, ny för dagen. Tänkte jag skulle passa på stt byta ut min gamla, även den från HM. Ni hör ju - det finns mycket här borta man villhöver. Väskan var någon cm för stor. Not allowed! Jag stod bara o gapade. Tänkte han kanske kunde kolla i väskan men det var storleken det hängde på. Jonas sa till slut We are from Sweden and we did not know. Det gick hem. Jösses.

Å matchen var sååå kul. Otroligt spännande match mot Calgary. Mäktig känsla att få vara med om detta. Får nypa mig i armen hela tiden. Å när Erik gör mål och ett assist och blir en av matchens stjärnor - det är mäktigt att sitta bredvid den stolta fadern då. Han blev iofs utvisad en gång (puck över plexiglaset) men det glöms ju bort. Å kvällen toppades med seger. Så skönt!! 5-3 blev siffrorna. Sista målet i tom kasse.

Go känsla att få åka med Erik hem i hans bil (och jag trodde faktiskt först att avgasröret gått sönder när vi drog iväg men det berodde på helt andra saker?.)

Heja hajarna!!!

Lite palmer och lite sol

Julpynt

Oj vad han shoppar Jonas? ;)

Det viktigaste

Så god lunch - pasta med lax o jag valde äggplanta med mozzarella och tomatsås

Å så dubbel espresso - ett måste i detta land där de inte kan göra kaffe.

Matchkväll

Ett foto vid denna pelare är ju liksom ett måste

Munskydd inhandlade i shopen

Nationalsångerna ljuder

Å den spännande matchen vinna av San José Sharks - som grädde på moset

Av Sofia - 7 december 2021 05:15

En av de roligaste sakerna som finns är att gå omkring på gatorna här och kolla på hus och hur det ser ut. Lättroade! Men det är verkligen inte vilka hus som helst. Här bor en del människor som har större kapital än många andra och då överdriver jag inte. Å husen är därefter, mer eller mindre vackra iofs men ändå. Häftigt att titta på. Vi gick bl.a förbi grundaren till Netflix hus. Det är väl dock en o annan marksten som Jonas och jag har bidragit med? Många serier har det blivit genom åren.

Annars har vi bara tagit det lugnt idag. Följde med och handlade i en mataffär, bara det är lite kul och se i ett annat land. Köpa bara kärnorna från granatäpple t ex? Det har vi inte i Nässjö.

Käkat god lunch och middag hemma och fått se hur Harlow radar upp babyshark, daddyshark, mamishark, grandpashark och grandmashark gång på gång. Ett nöje. Stort här i USA. Hade aldrig hört talas om babyshark förut.

Vädret har inte varit sol idag men 12 grader plus är så mycket bättre än 12 minus. Naturligtvis kollar man vädret hemma.

Andra kvällen John Blund kommer kl åtta på kvällen. Hur ska jag orka vara vaken på första hockeymatchen i morgon?som börjar halv åtta. Jag hoppas på en god natts sömn.

Bakverken är inte USA?s starka sida. Dessa köptes ibte med hem

Jonas testar sina baskettalanger

Promenad i närområdet

Inget bad idag, för kallt

Hela familjen sharks

Å igen?

Å igen..

Av Sofia - 6 december 2021 02:26

Det är gott om plats luften. Denna flygresa var det gott om plats i dubbel bemärkelse. Jonas och jag kunde blicka ut över 15 tomma rader, både till höger och vänster. Det har man ju inte direkt varit med om förut. När det första måltidspusslet var över, för det är ju ett pussel med alla förpackningar innan man kan få i sig något, då var det bara att inta ett tresäte, ta tre kuddar och en filt o försöka få lite sömn.

Man har ju vidgat sina referenser efter tågresan till Björkliden 24 h sittandes utan en millimeter över för benen. 11 h över Atlanten är ju ingenting i jämförelse och kan men dessutom veckla ut sina 179 cm känns det ännu bättre. Nästan som business class.

Men så kommer ju turbulensen o piloten ber oss inta våra platser och spänna fast oss. Jag är ju så redig och lyder och gör just det. Ingen annan dock.

Resan har gått som på räls även om vi bara åkte tåg de två första timmarna. Allt har flutit på. Alla kontroller, alla papper i ordning, och vi var negativa båda två i Covid-testet. Vaccinpasset har vi nu fått använda ett antal gånger. Inga problem att komma in i USA och det var gudomligt skönt att ta plats i den stora bilen som väntade på flygplatsen. 15 grader o sol, palmer hela vägen från San Francisco till Los Gatos, San José vilket tog 40 minuter.

Ännu mer gudomligt att få krama om Melinda och se lilla Harlow, en tvååring med mycket spring i benen o söt som socker. Hon skulle visa alla sina hajleksaker på en gång. Vi fick se två perioder av hockeymatchen på TV som Sharks spelar borta mot Columbus.

Tröttheten är enorm - vi har upplevt två 5 december vilket är häftigt i sig.

Dax för avfärd

Gott om plats. Ser lite ut som vi chartrat planet själva:)

Munskydd är inget kul att ha på

Äntligen framme!!!

Little sharks

Av Sofia - 4 december 2021 18:32

Oj oj oj, vilken dag och vad mycket som skulle hända på samma gång. Frida Karlsson vinner med tre tiondelar över Johaug i Lillehammer. Det gäller att ha marginalerna på sin sida. Å det hade verkligen Frida idag. Hon åkte stort och fint hela vägen. Fantastiskt härlig vinst. Grattis!!!

Sedan iväg på invigningen av Södra vägen. Den etapp som man nu sett pågå länge länge. Från Kvarntorpsrondellen till Isåsavögen kan man nu åka vilket vi oxå gjorde efter vi hört prat från kollegan Joel Spångby tillika chef för Samhällsbyggnadsavdelningen samt kommunstyrelsens ordförande Anci Magnusson. Sedan klippte Centerns Ann-Catharin Gunnar det blågula bandet. Därefter åkte tekniska nämndens presidie med elbil premiärturen vägen över bron. Under tiden bjöds det på korv o kaffe. Trevligt arrangemang och mycket kul att träffa goa jobbarkompisar.

Två timmar efter detta event åkte vi under bron med tåg mot Köpenhamn och nu har vi cirka en halvtimme kvar till flygplatsen. Då ska vi bege oss till terminal två och göra Covidtest, vandra 1,5 km till hotellet och förhoppningsvis se lite av Så mycket bättre, sova gott och sedan i morgon lyfta mot San Francisco och bara ha semester!!

Fortsatt go lördagskväll!

Jonas packar. Svenskt godis är åtråvärt

Invigningstal

Bandklippning

Kollegan Anna o jag

Min Centervän Ann-Cathrin

Premiärturen på nya vägen

Av Sofia - 3 december 2021 17:10

Blev klar med allt jag skulle idag. Å dessutom fortare än jag trodde. Adrenalinnivån har varit konstant hög hela veckan och idag skulle alla dokument vara klara för utskick till nämndsmöte nästa vecka. Hade ställt in mig på att sitta hela fredagskvällen. Så extra skönt att kunna stämpla ut redan kl 14.00 och känna SEMESTER. Var så glad. Lovade chefen att jag faktiskt kan koppla upp mig nästa torsdag o dra ekonomin. Jag får ställa klockan på före 06.00 eftersom mötet börjar 15.00 svensk tid. Man är som bekant morgonpigg pga tidsomställningens så det ska nog gå fint.

Hockey, sol och koriander - åter den 14 december skrev jag på skylten utanför mitt kontor. Alla som känner mig vet att jag hatar koriander och av någon outgrundlig anledning ska de peta i det i (nästan) varenda rätt på restauranger dit vi ska, SAN José.

Men vi är inte där än. Vi ska åka tåg, vi ska hitta rätt till test-terminalen på flygplatsen, vi ska vara negativa. Sen kan vi lyfta.

Oroligt varje dag nu hur Covid utvecklar sig. Idag togs beslutet att vår julfest på jobbet ställdes in. Inte värt att ta den risken. Vi får träffas i mindre grupper och avdelningsvis. Det är prat om hemmajobb igen och vidare restriktioner. Inte kul alls!

Har packat och strukit. Strukit haj-tröjan som jag naturligtvis ska klä på de tre hemmamatcherna. Inte försent behöver vara rynkfri men ändå. Jag kan konstatera att jag inte har den extra plats kvar i väskan som jag hade tänkt. Vi åker i julklappstider och jag vill ju köpa en del grejer.

Ha en go kväll!!!

Redo

Av Sofia - 2 december 2021 19:52

Nu har jag gjort det. Paddlat. För första gången. I tisdags var jag medbjuden på en jobbaktivitet som vår driftavdelning anordnade vilket skulle bestå av bland annat paddelspel.

Trots ett arbetsberg utan dess like stämplade jag ut vid15.15 och stressade iväg för att skrapa av bilrutorna för att hinna upp till Sportkompaniet kl halv fyra. Först fick vi en rundvandring på Byggkompaniet och deras otroligt fina och relativt nya lokaler. Vidare mot byggnaden bredvid vilket då är Sportkompaniet som innehåller för tillfället paddelbanor, fräscha omklädningsrum och kommer att innehålla golfsimulator, löparbanor, kula och spjutvägg, gym, spinningsal, konferensrum med mera med mera. Invigning i januari 2022. Wow alltså - vilken tillgång för Nässjö, folk som vill röra på sig och föreningar som kan nyttja lokalerna vintertid.

Å så till paddeln. Anmälde mig i nybörjarskocken där jag hör hemma. Har aldrig hållit i ett paddeltag. Hur kul som helst. Ganska likt tennis men lite krångligare regler hur bollen får och inte får studsa. Men det kommer man väl in i, tänker jag. Jag kanske inte blev såååå biten så jag känner att jag måste paddla nästa vecka men det var absolut så kul så jag vill spela igen. Helt kass var jag inte.

Som grädde på moset bjöds det på smörgåstårta som smakade så gott! Härlig kväll med jobbarkompisarna.

Ha en go kväll!!

Å så kom den då. Listan från Spotify, sammanställningen över vilka låtar jag lyssnat på under 2021. Är inte förvånad. :)

Av Sofia - 1 december 2021 18:52

Lämnade tillbaka lånebilen idag. Eller lånebussen som inte var så rolig att köra ute på småvägarna här i Spexhult. Tack o lov fick jag inget möte på vägen ut till stora vägen.

Sedan gick jag till Vipan och tog höger vid Ingsbergssjön. Minus 12, krispigt kallt men otroligt vackert. På andra sidan sjön lyser alla lampor, vyn av Nässjös landsmärke. Kyrkan, vattentornet och stadshuset bland annat. Trots en intensiv kyla tog jag fram mobilen och jag ångrar inte det. Fina kort på stadens konturer. Ett positivt Instagram som spred sig och liksom smittade. För positivitet smittar.

Jag älskar Nässjö. Här bor jag, här lever jag mitt liv, här arbetar jag. Jag är stolt. Tänk om fler kunde sprida dessa vibbar. Ibland känns det tyvärr som precis tvärtom.

Idag - första december. Det betyder månadsuppföljning november och jag har minimalt med tid att bli klar med alla siffror, texter och dokument eftersom vi lämnar landet för drygt en vecka, på lördag. Naturligtvis inträffar sånt som aldrig har hänt. Det saknas till ex fakturor för livsmedel då det blivit strul med inläsningen av fakturor på grund av en uppdatering av ekonomisystemet. Då får man boka upp och efter bästa förmåga beräkna och gissa vad det skulle kunna varit.

Check på allt så långt jag kunde kl 17. Gå till Er-bil och hämta min pärla med lagad liten ruta. Den promenaden i kyla, vind och ymnigt snöfall - då var jag inte riktig lika positiv. Men det blir ju så ljust och vackert?är standard att höra när snön kommer. Men DET är ett vitt A4-papper oxå.

Go kväll!!!

Min stad. Mitt Nässjö.

Denna bild tog jag häromdagen - det såg ut som det brann nånstans.

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27 28 29 30
31
<<< December 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards