Alla inlägg under december 2021

Av Sofia - 21 december 2021 19:52

I år bara kom julveckan. Med blixtens hastighet. En trolig anledning kan vara jobb upp över öronen? Å kanske lite att vi var iväg långt borta i 8 dagar. Mitt i arbetet med att sy ihop den slutgiltiga budgeten för 2022 o mina ambitioner var att ta julfritt o sätta check på den. Men då hade de tydligen bestämt sig för att uppgradera budgetsystemet under idag och i morgon. Jisses vad olämpligt det kom. Blir helt inte klar och får pilla med det sista strax innan bokslutsarbetet drar igång. Å alla andra avstämningar som jag har på to-do-listan.

Å dagens frustration blev direkt inte mindre av att höra nya restriktioner. Jobba hemma om du har möjlighet. Mmmmm?.har precis kommit in i rutinerna att ta mig till jobbet igen. Orkar man dra skärmar, stol o annan bröte åter till hemmet. Inte nu i varje fall. Nu har vi placerat en julgran som tar plats. Skön känsla att klä den ihop med Stella. Jonas fixade allt före-jobb - sätta i granen i foten och fixa till så den blev rak. Fick en gran i lördags av min snälle bror Pelle med fru. Tusen tack! Den blev fin!

Jonas pyntade även vinkällaren. Där trivs tomten!

Go kväll alla!!!

Det finaste pyntet är etiketter på paket tidigare år

Även vinkällaren är pyntad.

Av Sofia - 19 december 2021 17:48

What a day! Efter en skön sovmorgon, har verkligen sovit ikapp veckans förlust av sömn, blev det svenskt starkt kaffe och knäckebröd med Stureost o kokt ägg. Gudomligt gott!!

Kalkade av kaffemaskinen och sedan slog jag in julklappar. Hur blev det såhär? Mängder med paket i vårt hörn där granen ska stå. Men det klart, vid närmare eftertanke - vi har sju gemensamma barn o fem barnbarn - det blir en del paket.

Jonas dammade och dammsög o svabbade golven och jag kände att det var en riktigt bra arbetsfördelning. :) En banan i magen o ut, ut i friska luften för en efterlängtad löpartur. Nu var det ett tag sen. Extra roligt att det går så bra. Bra fart och flow i benen. Bra musik i öronen - en del bra låtar efter Så mycket bättre. Några godingar blev det faktiskt efter en annars ganska sömnig omgång av säsongen. Gårdagen tolkning av Ser du månen där du är ikväll var fin. Även Melissas version av Älska mig.

Kl 15.00 kom vedleveransen från Torset. Fem lådor ved för det var helt slut i vedstället. Fjärde adventsfika medan solen försvann ned i skogen mitt över sjön. Hade även bjudit upp grannen som skjutsade oss till och från stationen på vår resa. Jag stod för lussebullar, mamma stod för resten vilket innebar mjuk pepparkaka, schackrutor, pepparkakor och struvor. Sååååå gott!!

Nu värmer brasan. Vi laddar för ny arbetsvecka. Tre långa och intensiva dagar. Om allt går som det ska var tanken att vara ledig dan före dopparedagen.

Frid åt alla!!

Vilken dag så fin!!!

Vi producerar el. Inte så mycket men många bäckar små.

Den rundan var bra. Så skön. Varmt i medvind, kallt på hemvägen i motvind.

Dessa goda fick vi smaka idag. Underbara!!!

Vad hände? Många klappar till snälla barn, barnbarn och föräldrar!

Av Sofia - 17 december 2021 19:27

En arbetsvecka är till ända och dagarna och nätterna har sett rätt lika ut. Lägger mig nio, vaknar klarvaken kl elva o tittar ut i Solbackanatten. Fullmånen vandrar runt huset och när den kommit över sjön och speglar sig i vattnet/isen är det smärtsamt vackert.

Dagarna har varit späckade. Budget 2022 och en massa annat som absolut ska göras helst igår. Det är alltid mycket i december men det känns oxå som allas skrivbord rensas från surdegar och de där blafforna hamnar hos mig. Inga problem - bara utmaningar. Lös! Lös! Lös!

På nätterna har jag sysselsatt mig med att läsa. Att fly verkligheten in i en underbar bok är bästa sättet att glömma stressen o alla jobbtankar. Har läst ut boken Nattens färger. En fantastisk blandning av 2:a världskrig, relationer, öden, sorg o lycka. Gott till skillnad från alla mordgåtor man kan ramla över. När jag kom till slutet visade det sig att det var en Nässjö-författare. Så dråpligt kul. Innan hade jag redan bestämt att jag skulle lösa allt av henne och turligt nog kommer en ny bok ut i jan nästa år. Då ses vi Kristin Fägerskjöld på bokhandeln i Nässjö. Härligt flyt med ord och handling. Go on!

Idag har Stella varit på begravning av sin farfar. Sorgligt men livets gång. Otaliga gånger som jag lyssnat till hans trumpetspel på julottan i Norra Sandsjö kyrka när jag var liten. Han var så duktig. Å ögonfärgen fick du av honom, Stella. Ljust blå.

Gokväll!!

Nattens färger övergår i gryning - avstressande syn på väg till jobbet!

Av Sofia - 15 december 2021 19:15

Sitter framför brasan och har jobbat klart. Efter skolskjutsning så är det bara att starta upp del två av arbetsdagen hemmavid och särskilt när dagen har varit helt sönderhackad av möten inklusive ett Covid-test. Känner absolut inga symtom men rekommendationerna är tydligen att man ska testa sig om man varit utomlands mer än sju dagar och det har vi j är varit.

På två nätter har ja sovit typ fyra timmar. Det ÄR för lite för en medelålders tant. Somnar utslagen kl 21 och vaknar kl 23 och är klarvaken. Läser, försöker sova, spelar 1010, försöker somna, lusläser vår lokala tidning, försöker sova utan resultat. Att jag står upp är ett under. Än mindre att hjärnan fungerar när man är mitt uppe i ett budgetrace. Dessa dagar har dock gått bra konstigt nog. Hur kan kroppen fullständigt komma ur rytm på detta sätt?

Veden börjar tryta i vedstället. Jonas hade med sig lite avfall från jobbet, lite sura klampar men det brinner fint ändå. På söndag kommer mor o far hit med påfyllning och det får ju helt klart bli ett fjärde adventsfika. Om jag nu då får negativt testresultat såklart.

Följde aldrig upp det här med hashtaggen #hockeysolokoriander. Döpte ju faktiskt vår resa till det. Hockeyn var ju fantastisk, den sol som bjöds var strålande go och skön. Faktum är att vi klarade oss från den hemska gröna kryddan till sista dan. På buffén i VIP-loungen råkade jag ta en av buffébordets sallader. Där fanns det koriander. Jisses vad otäckt. Det liksom vänder sig i magen. Tur att man kunde ta en ny tallrik och undvika.

Natti natti!

Värme!!!

Av Sofia - 13 december 2021 19:53

Hemma, uppackat, tvättat och tumlat! Goooo känsla! Efter en lång resa som började struligt gick färden hem till Sverige ändå bra!

Konstig känsla att sitta här framför brasan och tänka tillbaka på att i morse ?Kaliforniatid? åt vi frukost med lilla Harlow och familjen. Så långt borta, så många timmar hem.

Vi fick sitta i planet i nästan tre timmar innan vi blev utknuffade som piloten sa. Olika besked varje gång. Om en halvtimme lyfter vi. Den halvtimmen blev till en timme etc etc. Det fattades tydligen folk att lasta i bagaget i planet. Till slut så kom vi iväg, inte samma tur hem med nästan tomt plan. Detta var knök fullt. Men av någon outgrundlig anledning kunde vi somna och sov bra. 5 timmar av 10 möjliga. Kunde boka om de tågbiljetter som skulle ta oss från Köpenhamn till Nässjö som tur var. Var hemma kl 13 (istället för kl 12) så summa summarum gick det mycket bra.

Den känslan när planens hjul når mark och dessutom rakt och fint. Obeskrivligt skön! Ännu skönare när en snäll granne hämtar oss vid tåget. Ännu skönare när man återser sitt hem. Väldigt skönt att få träffa David med Matilda o Stella. Tredje ljuset tände vi ikväll och det blev till en pasta Carbonara. Svenska smaker i all det italienska.

Nu är vi mer än trötta. Jobba i morgon. Nu blir det ett riktigt race fram till jul.

Morgonen möter oss när vi närmar oss Sverige på 10 000 m höjd.

Av Sofia - 12 december 2021 09:22

Sista matchen, game day och sista dagen har passerat. Hemkomna efter en härlig och spännande match som slutade med vinst och ett mål av Erik o han fick ytterligare en matchens stjärna. En helt underbar känsla såklart!

Före detta passerade många sköna timmar och mycket bus med lilla Harlow. Nu har hon vant sig vid oss och till och med jag fick en kram. Hjärtat smälter. Å så ska man åka hem.

Hade gärna tagit med mig vädret hem. När det är molnigt känns det som en ljummen vårdag i april. När solen skiner känns det som en krispig höstdag i oktober men varmare i solen.

Å solen fick vi njuta av idag på eftermiddagen när både Erik och Harlow tog tuppluren på eftermiddagen. Vi provade vin från området på ett mysigt ställe. Overkligt skönt i solen och blicka upp mot bergen. Får ta med just den känslan hem och plocka fram när vinden viner och snön yr omkring bland alla minusgrader.

Veckan har gått så fort så fort men ändå känns det som vi hunnit med hur mycket som helst!

Tacksamma för allt! Underbara Kalifornien och San José och Los Gatos. Man har smakat lite på Amerikat än en gång och det ger onekligen mersmak!!!

Lek i trädgården

En härlig trädgård och underbart väder

Tasting som wine

Köpte två flaskor från distriktet - frågan är hur de ska få plats i resväskan

Namn på drinken innan match - Sharkolada:)

Final game - Sharks win

Av Sofia - 10 december 2021 23:50

Kall morgon. Sol o sikt. En perfekt dag för att vandra upp på höjderna. Erik skjutsade oss till området där vandringslederna började och det var väl tur, annars hade vi nog inte hittat dit.

Otroligt fina stigar och vägar och många många steg inkl 430 höjdmeter. Vyerna är fantastiska. Blev lite ängslig när en skylt varnade för alligatorer men vi mötte ju en hel del människor så faran var väl inte så stor, kanske?

Å så gick vi lite fel oxå, som vanligt utan att överdriva. Det var många leder som korsade varandra så helt enkelt var det inte. Det klart - går man förbi en skylt med texten avstängd med får man väl skylla sig själv. Det blev två extra km och inte så farligt.

Vi avslutade med en brunch på Los Gatos Café och käkade Egg Benedict. Gudomligt gott!! Särskilt efter den promenaden.

Vi gick hem från stan och nu är vi trötta. Solen är underbart varm och det är så skönt, som jag har längtat efter några goa strålar.

Å grattis Birkir till Idolvinsten! Jag trodde på dig!

Å så förlorade jag NIFs tröjauktion i natt. Inte helt enkelt att hänga med när det skiljer 9 timmar. Budade på Davids tröja men det gick till någon annan lycklig. Fina pengar till barnhjärtefonden. Tröjorna inbringade nästan 40 000 kr.

Go runda!

Gudomligt gott! Egg Benedict

Inte svårt att njuta

Av Sofia - 10 december 2021 01:02

Dagen startade med jobb, decembers nämndsmöte för tekniska serviceförvaltningen. Jag hade ställt klockan på halv sex vilket var onödigt då jag var klarvaken en timme innan. Kollade med en kollega strax före så det funkade att dela bildspel etc och det gjorde det. När jag väl skulle dra ekonomin för november fungerade det inte. De såg bara vitt hemma i Sverige. Jag fick dra siffrorna muntligt (de har ju ändå fått ut all dokumentation i sina plattor). Fantastiskt ändå att vara så långt borta o vara med på nämnden. Å tack Joel för hjälpen!

Sedan blev det en dag inne i stan. Återse Santana Row där vi låg på hotell april på slutspelsresa 2019. Så härlig gata som har både Fjällräven och HM att kolla in. Å idag handlade faktiskt även Jonas. Ett par friluftsbrallor på ovan butik o det var då inte HM.
Vad jag köpte kan jag inte skriva för det är julklappar.

Tog en lunch och promenad i Los Gatos efter detta och till vår stora glädje har både sol och sikt kommit åter. Underbara berg som ramar in denna fina plats. Julgranar, julpynt, apelsinträd och kaktusar i en salig blandning. Å lite god mat o dryck till detta.

Ikväll är det match. Hajarna mot Minnesota. Spännande som vanligt. Ikväll ska jag INTE ha nån väska alls med mig då detta tydligen inte är tillåtet. Köpt en ny väska å så får jag ibte ens använda den.

Good day!!

Solen värmer gott

Julstjärnor och julgran

Varför inte? Eller inte? även om vi har solpaneler :)

Bergen bakom

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25
26
27 28 29 30
31
<<< December 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards