Alla inlägg under mars 2020

Av Sofia - 18 mars 2020 19:01

Corona. En god öl en gång i tiden. I en värld före Corona. Idag tänker vi helt annat när vi hör Corona. Covid 19.

Vi satt framför brasan i går, Jonas och jag och vi konstaterade att vi var otroligt tacksamma för att vi bor som vi gör. Vi behöver bara vårt hem och vår plats för att må bäst. Vi behöver inte resa och fara. Vi har vår skog att gå i, vår brasa att sitta framför.
Lika mycket som man förlorat på fonderna de senaste veckorna, lika mycket kommer vi nog att spara då inget riktigt blev som det var tänkt detta året. Inget hockey- WM, inget ?hälsa-på? i San José, inget resande med barnen som var tanken då jag fyller tant. Men så länge jag är frisk eller rättare sagt mina äldre närmaste får vara fiska spelar det inte så stor roll. Jag är inte speciellt rädd för att bli sjuk (som är lika många andras inställning) men jag tänker på mina föräldrar, Jonas mamma - det får bara inte hända.

Var på lunch igår med en av mina bästa vänner. Det var längesedan vi träffades och vi hade mycket att gå igenom. Hennes dotter skulle till Australien vilket naturligtvis inte blir av. Planer och drömmar man haft länge, grusas. Jag berättade om David. Hans studentresa som definitivt ligger i farozonen och igår sa jag till honom att du ska nog vara glad om det blir student överhuvudtaget. Nu ska man inte gå händelserna i förväg men det skulle vara så oerhört ledsamt. Den dagen går inte att göra om! Studentdagen är liksom pokalen för alla år i skolan. Att inte jublande få springa ut från Binell ? ut till folkhavet. Det där minnet, lyckan ? jag glömmer det aldrig. Jag önskar så hett att David får uppleva just den stunden.

Det är tommare på jobbet nu. Vissa som har lätta förkylningssymtom är hemma, jobbar hemifrån. Vi har upprättat pandemiplan och är beredda att kasta om i verksamheten om fler skulle behöva vara hemma. Kost och städ-avdelningen har ett meck. Antalet som går i skolan och är på förskolan har drastiskt minskat, att minska kostymen på så här kort tid är inte så lätt. Plus all personal som då är borta. De sliter. Det slutar kanske med att jag får stå i disken på Parkgårdens kök. Det kan jag lätt tänka mig. I krisläge blir man tightare med varann på jobbet - det är bra. Å vi lär oss att skypa!

Man undrar hur detta ska sluta? Hur många caféer, restauranger, butiker, resebyråer, flygbolag, hotell och andra företag som ska försvinna. Hur hög kommer arbetslösheten att bli?

Ta hand om er! Å tvätta händerna! Å använd handsprit! De flesta ostmackor jag äter på jobbet har nu en light doft av sprit?.om man nu får skoja lite i allvarliga tider.

MEN - man kan gynna lokala företag. Jag gick efter jobbet o köpte blommor till mig själv (eller till oss). Det är njuta att få pryda hemmet! Tack Nilssons!

Av Sofia - 15 mars 2020 18:01

Mysigt att få hem Henry lördag till söndag denna helg. Det var väl lite tveksamt om han skulle komma hem (med tanke på Covid 19) men han åkte. För tillfället har han lite ledigt då Espressohouse-shopen där han jobbar ska renoveras. Han trivs med jobb och liv och detta värmer mitt modershjärta så enormt. Han skulle på en Barista-utbildning inom kort men den blir uppskjuten (på grund av Covid 19). Ja, detta virus ställer till det minst sagt.

Igår kväll käkade vi tacos och spelade spel. Tvärtom spelet. På alla mer eller mindre lätta frågor ska man svara tvärtom. Å trots att det är ja eller nej, alltså 50 procent chans till rätt, blir det kaos i min hjärna. Jag o Jonas var kassast. Jag tog mig mot slutet, dock. Är glad motsatsen till ledsen? Här är då svaret nej o så vidare...

Idag skjutsade jag Henry till tåget. Sedan kom nästa gäst. Lilleman från Landsbro. Mysige William. Jag fixade tortellini med tomatsås till middag. Det gick hem. Vansinnigt trött hela helgen. Skyller på fredagens sena event. Man är för gammal för att nattsudda!

Go kväll!!!

Henry att home

Vi undersökte källaren. Här planerar vi en glaslucka med belysning.

Mysig afton

Av Sofia - 14 mars 2020 14:18

I går eftermiddag gick jag hem från jobbet. Efter dagens mycket ymniga snöfall var det en rejäl utmaning. Vissa sträckor fick jag lufsa i två-tre dm snö men så vackert. Som att vandra i ett sagoland. Viss hatkärlek till snö den 13 mars MEN så vackert!!! När jag kom hem var jag genomsvettig. Fortsatt att skotta regnblöt tung snö.

Sedan var det fest med stort F. Min kollega Cissi o Claes hade generöst bjudit in många olika par och det var hur trevligt som helst. Fantastiskt god mat och dryck i ett vackert hus med många trevliga människor. Kan inte bli så mycket bättre. Det blev med andra ord mycket bra och mycket sent.

Vi hade förberett för promenad hem genom skogen om vi kände för det. Vi kände för det så kl halv tre traskade vi hemåt i månskenet och det var åtta minus. Vi krigade på i samma snömängder som jag gjort tidigare på eftermiddagen. Somnade som stockar.

Nu dricker vi kaffe ute i den första varma solen. I ett vinterlandskap.

Ha en fin lördag!

Eftermiddagen igår

Förmiddag idag

Under busken kommer de...tulpanerna

Solbacka

Gofika

Av Sofia - 11 mars 2020 19:21

Jag letar efter nya dagar

Det kom aldrig nån vinter
Bara regn och hård vind
Det kom aldrig nån kraft
Bara tårar på min kind

I alla diken är det fullt
vattendragen svämmar över till slut
Precis samma känsla
Det är fullt inombords - varje minut

Till och med vägen har tröttnat
Den har blivit trasig och skör
Som när vårflod kommer utan ett adjö av snö
Vårknoppar drunknar och dör

Doft av vår blåser bort i stormen
Når aldrig mina sinnen
Det blir bara tung och mörkt
Och jag hittar inte glädjen och alla minnen

Letar efter nya dagar
då det känns bra och man är ifatt
Längtar efter ljuset
Efter vinterns långa natt

Sigrid mars 2020

Av Sofia - 9 mars 2020 16:21

Startade med sovmorgon. Å när man är ledig är man ALDRIG så gosigt sovtrött som när man jobbar och ska gå upp.

Havregrynsgröt och så läste jag tidningen på datorn. Då är det väldigt lätt att även kolla jobbmejlen. Det ska man inte göra när man är ledig. Eller ofrivilligt ledig kanske man kan kalla det. Naturligtvis underbart att vara hemma men jag måste plocka ut timmar - jag måste ha en plan för det... Det hopar sig lätt grejer när man är hemma o inte på plats. Fixade lite.

Tog en långpromenad i det underbara vädret. Ringde mamma o pratade en bra stund. Härligt att ha henne. Sedan ringde min kusin Eva-Lena. Otroligt kul att prata med henne - det händer inte så ofta. Vi pratade Vasa-lopp och pratade skidprestationer - Jonas farbror Börje som åkte för 60:e gången och vi pratade såklart Frida (hennes syskonbarn) och hennes framfart i spåren. Ja, vi har mycket som förenar oss i livet. Å livet ja - det där livet! Som kan vara upp och det kan vara ned. Så kul att du ringde Eva-Lena. Kram!

Har för första gången på länge snörat på mig löparskorna. En kort runda på 7 km men det gick hur bra som helst. Nu vet jag precis vad jag ska göra framöver och plocka ut lite tid från jobbet. Springa!

Ett härligt vårregn mötte mig på returen och nu smattrar det kraftigt.

Go kväll och just det ja - GRATTIS alla underbara kvinnor i dag. Nej det är inte internationella kvinnodagen idag men vi finns idag oxå!!

Vååårlycka

Så gott med en vårtur

Artikel från i lördag! Grattis till kvinnorna - alla dagar!!

Av Sofia - 8 mars 2020 12:13

Vilken dag igår. Jonas o jag hade lite o styra med. Till kvällen skulle vi bjuda våra bröder och systrar på ?tack-för-bröllops-uppvaktning? och vi hade några saker att inhandla. Vi gick till ICA o handlade. Jag började följa tre-milen i Holmenkollen via mobilen och det var grymt spännande att se Frida Karlsson och de andra svenskornas placeringar. Johaug envist först. Vi hann hem till TV?n och fick se de sista kilometerna och upploppet. Å vilket upplopp.

Frida gör det!! Hon vinner en härlig seger, slår oövervinnerliga Johaug och guldet är hennes. Sveriges! Å vårt! Är man släkt så känns det i hjärtat på riktigt ska ni veta. Tårarna bara trillade. Hon är så grym och det är sååå välförtjänt. Efter en start på säsongen med tävlingsförbud och få denna seger! Så ung! Så stort! Tusen grattiskramar till dig inklusive mamma Mia övrig familj och vallateamet!! Fler härliga svenska insatser igår. Ebba trea och Kalla fyra.

Å mer släkt blev det framåt aftonen. Jonas syster och mina bröder med respektive njöt av kvällen med god mat från Sousviden och Jonas goda semmelkladdkaka. Vi fick finaste tulpanbuketten jag sett och vin o hembakt surdegsbröd. Gott till frukost idag, Monica!

Nu har vi vandrat i skogen (med stövlar) och hört fågelkvitter. Nu ska vi bege oss till bomässan på Elmia och se på lite fina grejer. Förhoppningsvis inget Coronavirus i närheten.

Å så funderar jag på att skriva en rad om Mello som vi hade på lite i bakgrunden i går. Men jag avstår nog det.....

Ha en fortsatt fin söndag!

Tjusigaste buketten

Härlig kväll

Jonas fixar efterrätten

Alltså detta upplopp!!!

Grymma Frida tar guld. Härliga svenska tjejer! Ebba trea och Kalla fyra

Av Sofia - 6 mars 2020 18:53

Man blir så tacksam. Helt plötsligt bara vänder det. Har varit krasslig hela veckan, tung i skallen, lite ont i halsen och känt mig allmänt ruggig. Stockholmsresan med kursdag tog på krafterna. Hem till uppföljning februari och jag kunde bara inte vara hemma. Hur skulle det se ut. Chefen skulle få säga till nämnden. ?Vår ekonom har varit sjuk så det blir ingen uppföljning?. Det kan ju dock hända - man kan bli sjuk så man inte står på benen. Men jag har stått på benen och Ipren är fantastiskt.

I morse kände jag att jag borde verkligen vara hemma. Dels för att skona mina kollegor o även att vila. Vid morgonens möte med ledningsgruppen sa min chef att han tyckte jag skulle gå hem. ?Jag var blank i ögonen?. Kämpade på och tog mig ut på lunchen. Efter lunch - helt plötsligt vände det. Kände mig pigg och nu ikväll känns det nästan som vanligt. Lite snorig bara. Så tacksam. I morgon har vi middag för våra syskon som tack för bröllopspresenten. Å bara umgås oxå förstås.

Nu är det bara brasa och vila o fredagsmys som gäller. Flyttfåglar kommer tillbaka och det är en go känsla. Den är snart här - våren!

God kväll!!

Av Sofia - 5 mars 2020 19:01

Har nog haft den rubriken i många år just denna dagen. Å den är ju speciell. Har blivit mer speciell med åren eller bara mer omskriven. Precis som Coronavirus. Väldigt omskrivet av media och man kan undra vart det kommer barka hän och hur farligt det är förhållandevis till andra influensor. Farligt såklart om man är nedsatt och har dålig hälsa i allmänhet. När jag åkte till Stockholm blev jag skärrad så fort jag hörde nån främling hosta. Å kollegan som skulle till norra Italien ska nu inte åka. Det kanske finns en liten möjlighet att åka på VM i hockey som äger rum i Schweiz. Ger mig den på att det blir inställt.

Men det var ju fössta tossdan i mass jag skulle skriva om. Chefen bjöd på massipantåta idag. Väldigt gott efter en lång dags uppföljningssamtal februari med avd.cheferna

Handling inför helgen på ICA. Det sägs att folk hamstrar i Corona-tider. Vi köpte en storpack toapapper och väl hemma hade vi visst en full ej påbörjad. Kan vara bra att ha om man blir isolerad.

Ikväll blir det fläskytterfilé i soya/lingon/grädde-sås. En favoriträtt. Firar lite - David har fått A-lagskontrakt med NIF. Så kul! Samtidigt lite plåster på såren efter gårdagens förlust i kvartsfinalen mot Edsbyn i Edsbyn. Sista matchen med juniorerna för honom o en del andra spelare. Men det är livet! Lång resa hem ned bussen...

Ha en fin kväll!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards