Alla inlägg under januari 2021

Av Sofia - 20 januari 2021 19:05

Sitter framför brasan och ögonen svider. Eller rättare sagt - ögonen blöder.

En sån där dag, igen... 12 h framför skärmen och ytterligare en dag i bokslutsbubblan. Teamsmötema har avlöst varandra - gått igenom vårt resultat för 2020. Märk ordet ?vårt? resultat för jag ÄR tekniska serviceförvaltningen. Är så himla stolt över att få jobba på Nässjö kommun och det är så ytterst roligt och spännande att få ge service åt alla.

Vi ansvarar för vägar för bilar, cyklister och gångare, vi säljer och förädlar industri- och bostadsmark, säljer tomter, sköter parker och offentliga toaletter, äger kommunens fastigheter och underhåller samt driftar dem efter bästa förmåga och givna resurser och medel. Vi skapar måltider för barn, elever och äldre, vi städar mängder med kvadratmeter, vi hanterar fordonsparken och mycket mycket mer. Att sno ihop alla siffror som kommer därav är ett pussel - både utmanade och väldigt roligt. Andra gången för mig och snart är jag i hamn.

Det har varit ett utmanade år med stora besparingar och Corona på det men vi trollar och gör vårt bästa. Alltid! Å resultatet då. Det blir bra!!

Mitt på dagen gjorde jag en skottningspaus med tung, blöt snö samt åkte till vårdcentralen och fick mitt vaccin. Nej, tyvärr inte för Covid men för TBE. Den tredje. Nu fattas en, sedan kan jag rulla mig i gräset och behöver inte bara rädd.

Pasta på menyn. Med bacon o gröna ärtor. Smaklig spis.

God kväll!!

Av Sofia - 18 januari 2021 20:27

Idrottsgala på TV. Alltid lika roligt. Lite annorlunda i år i Coronatider. Inga idrottsstjärnor på röda mattan och inga bord är dukade. Inte så många i varje fall... Artisterna är på plats o förgyller. Kristin Kaspersen leder och gör som alltid ett otroligt bra jobb.

Minns förra året. Frida Karlsson var nominerad till tre kategorier och vann både ?årets lag? och ?årets nykomling?. Sanslöst kul!

I år är Frida etablerad stjärna i skidspåren och ikväll nominerad till årets prsrsation. Hon slog Johaug förra året (hon gjorde många andra fina prestationer oxå iofs). Men att slå norskan Therese - den oövervinnerliga - det är en bragd, en grej utöver det vanliga. Minns den där lördagen förra året som igår. Jag hade ståpäls hela dagen och den la sig liksom aldrig.

Så ikväll hejar jag på Frida. Såklart!!! För mig är hennes prestation större än Duplantis ÄVEN om jag beundrar honom stort. Ja, jag är stor part i målet - Frida o jag har samma gener. Jag o hennes mamma Mia är kusiner så självklart brinner mitt hjärta för henne. Frida är en sån supergo tjej, ödmjuk och alldeles underbar.

Hoppas du vinner i kväll! Å all lycka till i loppen framöver, från Nässjö i Småland.

Ps. Mina Icebugs kom idag - jag är fattigare men nu hindrar inget underlag mig på löparrundan.

Från idrottsgalan förra året

Jag ser fram emot nästa pass!! Icebugs!!

Av Sofia - 17 januari 2021 19:28

Att gå en kvällspromenad i Solbacka på ca 6-7 km utan en enda backe - det är orimligt men det har vi gjort ikväll. På isen. Från vår badplats bort till Vallbohaga o tillbaka. Helt underbart och det var inte alls meningen att det skulle bli så långt. Eftersom vi båda sprungit på förmiddagen ville vi bara få lite frisk luft. Men när vi väl var ute var det extremt skönt och det kändes häftigt att gå i mörkret och se alla husen intill strandkanten. Vi gick hela tiden nära kanten för det är ändå lite läskigt... När vi kollade tjockleken i ett pimpelhål blev jag trygg. Isen är tjock. Inte heller hal eftersom det ligger ett lagom täcke av snö ovanpå. Läge för skidor på sjön.

En god pyttipanna har vi avnjutit till middag och vi har fått en vedleverans av mor o far. Det blev en snabb kopp kaffe och de sista lussebullarna är nu uppätna. Tulpaner på bordet och med andra ord - vårkänning även om det är avlägset. Idag har jag verkligen varit sams med Kung Bore. När fyra minus känns som fyra minus - då är det fine. När 12 minus känns som 16 - då är han dum.

Ha en fortsatt fin söndagskväll!

Vinterlöpning

Kvällspromenad på isen

Bra med reflexmössa ute på sjön...

Av Sofia - 16 januari 2021 18:39

Äntligen en bandyseger för Nässjö IF. Så härligt! Mot Västanfors i Stinsen arena och matchresultatet slutade 5-2. David stod inte så jag var inte alls nervös.

Dagen har varit kall! Klädde på mig omsorgsfullt för dagens promenad och insåg ganska snabbt att jag hade tagit i lite för mycket. Hade hög fart så jag blev rejält varm. Vantarna fick jag till och med ta av. Det är precis som när jag springer - min ventil. Det känns som att jag andas genom händerna på nåt märkligt vis.

Tre timmars arbete har jag oxå hunnit med. Ett bokslut är miljarder uppgifter med ständigt ont om tid och nånstans mellan allt ska man författa texter och det är nog det värsta. Inte för jag upplever mig själv som dålig på att uttrycka mig men när antalet tecken är begränsat - då är det klurigare. Mitt första förslag är typ dubbelt så långt som det får vara. Jag får banta orden men samtidigt inte tappa viktiga detaljer.....

Ryggbiffen från Sousviden är klar och potatisen står i ugnen. I kväll firar vi seger di blåe och halvvägs mot ett bokslut.

Ha en fin kväll!!!

Kalla vackra tallar

Hejjjjjja NIF! Å grattis!

Av Sofia - 14 januari 2021 20:07

En av årets mest hektiska dagar har passerat. Den dagen kommunens fakturasystem ska tömmas på fakturor. Flödet ska vara tomt innan allt börjar om på ny kula. Vi förvaltningsekonomer har ett stort ansvar att jaga folk så de tar hand om uppgifterna.

Nu, såhär på kvällen är jag helt slut. Jag har påmint de senare veckorna och under dagen har jag skickat ut statusen ett antal gånger om hur många fakturor som ligger kvar. Undertecknad ?fakturahäxan? för vi kallas så, vi fyrkantiga ekonomer. Idag har inte känt mig fyrkantig - mer som barbapappa. Ni som minns den otroligt roliga tecknade serien - figurer i olika färger som kunde förvandla sina kropp till olika former. Jaga fakturor, boka upp kostnader på gamla året som inte kommit oss tillhanda o så lite nämndmöte på det - presentera budget 2021.

Klockan fem var flödet tomt och det känns som julafton igen. En sån seger. Å jag tackade alla mina medarbetare för gott samarbete. Grymt bra jobbat.

Å så levererade Post Nord ett paket från Lykos. Fint schampo från Olaplex och jag är så glad. De flesta gnäller och skyller på Posten men jag är extremt nöjd. Alla de leveranser jag beställer hem kommer exakt när de ska. Toppen! Å schampot o balsamet var super. Fick en silkessnodd på köpet. Det sägs att dessa sliter mindre på håret. Jag är så lättlurad.

Kväll! Mer än trött! Ny dag i morgon! Vila väntar!

Av Sofia - 12 januari 2021 18:32

Vi har inte den bästa relationen. Kung Bore o jag. Jodå, idag kändes det mycket bättre när solen lyser o snön ligger vit. Visst är det vackert. Men allt det andra... Å det har ju verkligen varit det andra ett bra tag nu. Slask o snö om vartannat, grått o blåsigt.

Igår skottade jag en bra stund. Vädret slog om och det började REGNA för att senare på natten slå om till kallare temperatur och mer snö. Det är inte bara ångesten att mina nära o kära är ute på hala vägar. Jag gillar inte vintern. Enkelt uttryckt. Men man längtar ju ännu mer till våren och det är väl kontrasterna som gör det.

Men igår googlade jag löparskor med Icedub så jag ger mig inte. Å idag blev det en underbar lunchlöpartur. Jag hittade ett par XL dra-på-dubbar i vinterlådan vilket funkade bra. De klämde åtminstone inte på tårna. Å när jag sprang där på vägen mot Rävsnäs och solen stack mig i ögonen (man är ju inte van) - det var behagligt. Fäste under fossingarna och kylan var inte jobbig trots 3-4 minus. Det lär ju bli värre kanske MEN jag ska nog greja det igen. Kung Bore o jag! Det funkar!

Ha en fin kväll!

Morgon-vy från arbetsplatsen

Hjälpmedel

Av Sofia - 11 januari 2021 17:34

....idag är det HENRYS födelsedag!!! 11/1. 21 år 2021. Tiden flyger. Nu är du stor på riktigt och har ett eget liv. Men du lämnar aldrig någonsin mitt hjärta eller mina tankar. Ständigt finns du där och särskilt en sån här dag. Din födelsedag. Stort och varmt grattis älskade Henry!

Medan jag skottade mig trött på lunchen fick jag åtminstone prata med dig en stund. Vi kommer om några veckor och hälsar på och grattar. Kommande helg jobbade du och det går såklart före. Min favoritbarista.

Dagen då du föddes minns jag kristallklart. Hade gått över tiden två veckor, du ville vänta till millennieskiftet och dessutom tills din mamma hade återhämtat sig från en influensa som däckade mig totalt (minns den nyårsafton som en dimma av feber och smällare i flera timmar).

Som jag har skrivit förr - alla mina orostårar under en jobbig tid under några år har blivit till diamanter i mitt hjärta. Där gnistrar de för evigt för dig, du starka, modiga och unika person!!!

Kraaaaaaaaaamar

Av Sofia - 10 januari 2021 18:36

Har nog haft David i tankarna typ hela dagen. Idag skulle han få stå målvakt mot Tillberga i Västerås. När jag trotsade kung Bore och sprang en rejäl runda såg jag framför mig hur David tar straffar i målet. Det hjälpte mot både isvindar och snön i ögonen.

Men det blev stor förlust i Västerås för du blåe. Tillberga vann med fem mål och Nässjö fick inte in ett enda. Så ledsamt. Tillberga var bättre och bollarna som David släppte in - inte enkelt när man är ensam framför den där kassen. Han får se det som bra träning och hoppas att han får nytt förtroende.

Jag hämtade ut min kolossala travvinst på 1140 kr - så kul och köpte årets första semlor. Lakritsemla var jag ju tvungen att testa. Köper aldrig mer igen för att sammanfatta betyget.

Sedan har det varit bandy framför brasan. Å nu är det lax med spenat och parmesan.

Å sen blir det nog sängen. Är så trött. Tror det är mer ansträngande att titta på sin son i action i 90 minuter än att springa dryga milen... Helt svettig i händerna absolut hela tiden.

Godkväll!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11 12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22
23 24
25 26
27
28 29 30
31
<<< Januari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards