Alla inlägg den 21 januari 2021

Av Sofia - 21 januari 2021 17:44

Det första Jonas gör innan han sätter sig i bilen kl. 06.00 och kör till jobbet är att tända lyset. I vinkällaren. Å glömmer han så går jag ut direkt och gör det. Än så länge har vi ingen strömbrytare inomhus där vi tänder och släcker utan det gör man utifrån med en stickkontakt. Lite meckigt nu när kylan biter i tårna men värt besväret. Det är så mysigt att gå över glaset och se vinstället och flaskorna upplyst med lamporna. En rolig inredningsdetalj helt enkelt.


En idé som slagit mig är att testa att göra eget vin. Gjorde det en gång för typ 100 år sedan... Eller i ett tidigare liv för 30 år sedan och jag minns att det smakade hyfsat gott. Lite jobb förvisso. Googlade häromkvällen på vinsatser - och sökordet vinsatser  ledde mig in på en hemsida där man just kunde köpa egna bryggsatser. När jag är klar med bokslutet för Tekniska Serviceförvaltningen och har lämnat bokslutsbubblan kanske man kan fundera på att tänka på något annat. Att få lite kraft och energi att sysselsätta sig med andra aktiviteter än jobbtankar på kvällarna. För det mest av det just nu. Det skulle vara häftigt att få brygga sin egen dryck, fylla fina flaskor och lagra i vår upplysta källare. Det fattas fortfarande några i vinstället.


På andra hemsidor som sålde liknande produkter fanns även andra roliga grejer. Gräddsifon - vad sägs om att ha en sån hemma? Att kunna vispa grädde i ett nafs måste man ju kunna eller hur? Faktum är att man även kan svänga ihop en snabb hollandaisesås med en sån apparat. Tänk ooh fånga en fin abborre när båten lagts i sjön, vandra upp och rensa (Jonas rensar och jag fångar), tillaga och göra en god sås lite kvickt. Tål att tänkas på. Om man sedan behöver en gräddsifon - det är en helt annan sak.


Ha en fortsatt fin kväll!


 

Det är en fröjd att gå på glaset och kika ned...

 

 

På önskelistan... Gräddsifon

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11 12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22
23 24
25 26
27
28 29 30
31
<<< Januari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards