Alla inlägg under mars 2022

Av Sofia - 8 mars 2022 20:11

Idag är en viktig dag. 8 mars. Internationella kvinnodagen. En dag som är värd att fira. Mitt mål och högsta dröm är väl i och för sig att denna dagen bleknar bort som ett visset rosenblad. Den dagen då flickor, tjejer, kvinnor har samma förutsättningar och fördelar som pojkar, killar, män och gubbar. Lika lön för lika arbete, lika bemötande och behandling i vården, lika stor möjlighet att forma sitt liv, välja partner, utbildning och jobb. Lika många kvinnor som män i styrelser och i chefspositioner etc etc.

Men jag vill poängtera att jag inte vill bli kvoterad in i något bara för att jag är kvinna. Det ska vara kunskap, kvalifikationer och egenskaper. Å naturligtvis och helt självklart borde det vara fifti fifti överallt. Alltid! Så ser ju inte verkligheten ut direkt. I Sverige har vi kommit långt och längre än i många andra länder. Att ha lika lön för lika arbete skulle med automatik dela föräldrardagarna lika. Tror jag i varje fall.

Idag skulle jag varit med och uppmärksammat en kvinnlig företagare i vår kommun med diplom, tårta och blomma. Vi var fyra kvinnor från Centerpartiet som enligt traditio skulle åka. Men ett tråkigt inbrott i vårt förråd på stan satte stopp för detta event. Fixa en nyckel till ett nyinsatt lås innan Lindens kontor stängde. Åka dit med Jonas och kolla över eländet. Inte så mycket stulet och förstört men utrivna grejor och en och annan ovärderlig klenod hade försvunnit. Extremt olustigt att främmande människor utan hjärnceller har rotat runt bland mina dagböcker, gamla dikter och Johannas stundentgrattiskort. Polisanmälan tog en stund. Idioter som inte kan skilja på sitt och vårt. Så oerhört tråkigt!

Å så grattis min fina svägerska Lotta och Johannas sambo Oliver som har den äran just idag på internationella kvinnodagen. GRATTIS!!!

Av Sofia - 6 mars 2022 17:39

Lite fest och lite glädje. Eller rättare sagt mycket av båda. I allt som pågår i vår värld var det otroligt befriande att ha folk i huset. Igen! Efter en lång tid av omikroner som sabbade det sociala livet. Glödje och fest! Gästerna var min kollega Cecilia och Claes samt Lina och Fredrik som vi har träffat ett par gånger. Otroligt härliga människor hela bunten.

Vi hade italienskt tema och på menyn fanns både pasta, parmesan och parmaskinka. Å tillhörande drycker från Italien. Till efterrätt hade vi gjort Tiramisu - något jag bara smakat men aldrig tillverkat på egen hand. Jag lovade Stella, att blir det bra ska jag göra det framöver när alla kidz kommer hem. Det blev bra! Jättegott! Å inte särskilt svårt!

Killarna tog ett bad i tunnan framåt kvällen och jag fick inte riktigt med mig tjejerna. Vi pratade istället. Om allt. Trevligt och mysigt! Fick en sån fin blomma! Blommor och växter har vi gemensamt med gästerna!!
Tack fina Cissi, Claes, Lina och Fredde!

Tidigare på dagen igår kom Henke förbi med Havanna på fika. De hade med sig nybakade chokladmuffins. Så goda! Mysig stund!!

Idag har vi njutit av ytterligare en sooooolig dag. Rekord för våra solpaneler! Gott! En underbar löpartur till Grimstorp och Sjömilsås UTAN vantar och mössa. Ljuvligt! Å sedan blev det tunnebad för mig. Tog igen det som inte blev igår.

Godkväll!!!

Vår i luften

Ny vimpel inköpt.

Dukat för fest

Ett glatt gäng en mycket mysig kväll

Tjusig blomma fick vi

Av Sofia - 4 mars 2022 19:02

Vaknade några minuter innan klockan ringde i morse. Det första jag kollar i mobilen är nyheterna. Orosmagen manar till det. Å man vaknade idag till nyheten av att det brann i ett kärnkraftverk i Ukraina. Efter attack av Ryssland. Alltså - hur intelligensbefriad får man vara? Det finns tydligen ingen borte gräns för all dumhet. Inte nog med att bomba städer, hus och människor. Ett läckande kärnkraftverk vore ju katastrof. Nu lyckades de till slut släcka den här branden. Denna gången. Ingen vet vad som väntar och jag lyssnar intensivt på varje ord som sägs, lyssnar på varenda stavelse för att vara ännu mer tydlig.

Allt känns som en mardröm och jag vill bara vakna och känna att det just bara var en dröm. Men icke. Det är full verklighet. Om det nu är så att Putin vill in historieböckerna så behöver han inte oroa sig. Han kan upphöra med sina illdåd i detta nu för i historieböckerna lär han hamna ändå. Som en av världens mest farlige man och därmed oxå en av de mest korkade. Det känns som livet blev uppdelat. Före och efter den här attacken mot Ukraina. I drygt 51 år fick man vara glad, fri och ta fred och frihet för givet. För vi gjorde väl det. Som någon klok människa sa: Demokrati är ibte för evigt. Den måste erövras varje dag.

Fredag, sol, kommande vår. Det kunde vara så bra. Men skavet finns där i skallen. Hela tiden. Sitter framför brasan och har just genomfört en arbetsdag på mitt kontor på Vipan. Kändes bra. Att träffa kollegorna. Vissa. Långt ifrån alla var på plats. Efter pandemin har arbetsplatskartan ritats om. Vissa är på plats, vissa jobbar hemma. Allt funkar. Om vi bara har ström och Wi-Fi.

Ta hand om er!

Så oändligt vackert! Jag tittar ut och undrar hur länge?

Av Sofia - 2 mars 2022 18:53

Ekologisk i all ära men köp svensk mat! Det där debatteras och diskuteras i omgångar, ibland mer ibland mindre. Aldrig har det väl varit så aktuellt som nu. När folk köper överlevnadskit som aldrig förr, hemsidan för MSB myndigheten för samhällsskydd och beredskap blir övergooglad beträffande skyddsrum. Människor är oroliga. För vad som händer och för vad som kommer att hända.

Förr hade fler, sina kor och fick mjölk och kött till huset. Nu är det onekligen annorlunda. Att köpa svenskt bidrar ändå till att någon bonde överlever och kan leva vidare och producera vidare.

Igår testade vi vår braskamin ur ett matlagningsperspektiv. Vi grillade korv. Gick alldeles utmärkt på den fina glöden. I krisläge så fungerar det fint. Å vi har eget vatten. Dock spelar det mindre roll om vi får en kärvapenmissil i skallen. Usch å fy vad det snurrar i skallen.

Lunchpromenad i SOL. Underbart är bara förnamnet. Nu är vi inne i mars månad. Enligt kalendern är det VÅR då. Punkt. Kalla nätter och sol på dagen. Perfekt vårväder. Hoppas kung Bore har gått i ide?.för denna gången.

Ha en fin kväll!!

Mars är lika med vår. Punkt!

Korvgrillning i kaminen

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards