Alla inlägg under mars 2022

Av Sofia - 20 mars 2022 20:09

En tuff, spännande, grön och solig helg. Så kan man sammanfatta dagarna som passerat och som gick snabbare än vanligt.

Igår klockan nio - på morgonen - blev jag avlämnad på Sandsjö Wärdshus. Valkickoff med Centerpartiet och det var trevliga timmar med bra diskussioner som varvades med fika, god mat och fotografering. Foto skulle tas utomhus och det var svårt att lägga ifrån sig vinterjackan då vi befann oss i skuggan. Solen ger fel ljus påtalade fotograf Ahlsén. Det gällde att bita ihop och se glad ut. När vi blivit förevigade åkte jackan på, tyvärr var temperaturen i vår lokal typ 15 grader. Man höll sig vaken med andra ord. Positivt.

Kl 15.30 traskade jag till Sandrydet i underbar eftermiddagssol. Vi var bjudna till Sandrydet och vi skulle ta en titt på Susanne och PAs fina skog. Mysigt att vandra omkring bland stora granar. En underbar middag följde och det var mysiga timmar ihop med goa vänner.

I morse var det dax för kandidatutbildning via zoom. Vi var över 100 glada filurer från absolut hela landet. Det var spännande och intressant och framför allt mycket information. Otroligt kul att möta likasinnade under dagen i olika break-out-rooms och utbyta erfarenheter och tankar. Från norra Sverige till södra delen av landet. Jag har lärt mig otroligt mycket och dagen har satt igång många tankar. Lite jobbigt att tillbringa hela dagen fram till nitton - ja ni läste rätt - framför datorn men vi fick två timmars lunch och Jonas servade med sill- och äggmacka och sen blev det promenad i solen.

Så summa summarum- jag har njutit av en grön och solig helg!

Ps. Å så fick jag ett glädjebesked under dagen. David Storme har kritat på för Nässjö IF ytterligare ett år. Så glad för hans skull. Å jag hoppas av hela mitt hjärta att han nästa säsong får får stå mer än EN match i målet. Mammahjärtat skrev det där sista?.

Valkickoff

Trevliga timmar

Det var varmare i solen ute än i lokalen inomhus

Go-fika

På tur i Sandrydet med goa vänner

Sus o PA

Jonas och en trött centerpartist : )

Så glad för din skull fine son! Heja dig!!!

Av Sofia - 18 mars 2022 19:19

En arbetsvecka är slut och vilken vecka! En massa utmaningar är nu goda erfarenheter och det känns naturligtvis härligt. Känner mig helt enkelt uppskattad och det händer inte överdrivet ofta.

Dagens lunch tillbringade jag i löparspåret. Mot Träslända och in i skogen och ut på Solbergavägen. Så skönt även om vissa bitar var direkt hinderbana. Blött, is, slask och nedfallna träd. Älska asfalt kände jag då. Å för er som undrar om jag inte borde äta på lunchen istället för att springa - adress mamma - klarade jag mig fint på den goda räkmackan på förmiddagsrasten från Café Vipan.

När jag hämtat Stella på Brinell skulle jag egentligen jobbat vidare hemma men jag läste ut den första boken av Kristin Fägerskjöld - Klar himmel. Ahhhh vilken pärla återigen. Så fenomenalt bra sammanflätat. Brasan brann och tårarna rann. Att kunna skriva på det sättet. Så otroligt bra. Att läsa om andra världskriget i dessa oroliga tider ger såklart en annan dimension åt upplevelsen. Någonstans i boken stod det. Vi lär oss aldrig. Varje generation startar ett nytt krig. Otäcka tanke.

I morgon är det valkickoff för Centerpartiet Nässjö. Jag ser fram emot dagen. Kloka gröna liberala tankar i mitten, där tron på varje unik människas kraft och vilja att forma sitt eget liv, kommer att hamna i fokus.

Godkväll!

Härlig lunchlöpning! I blask, på is, över stock och sten.

Av Sofia - 17 mars 2022 19:44

Jag är inte supernördig när det gäller horoskop. Oftast är orden ganska luddigt och allmänt skrivna - det ska typ passa många i respektive stjärntecken. Men!!! Jag läser av någon anledning alltid horoskopet i Smålands dagblad. Ibland stämmer det kusligt bra. Ibland ger det en liten boost för dagen. Särskilt i morse.

Jag - en typisk oroa-mig-för-allt-person och helst riktigt mycket och utifall eländet inträffar har jag med råge upplevt scenariot två gånger.

Denna veckan har inneburit utöver ett tufft arbetsschema såna där utanför comfort-zonen grejor. Utbildning och eller presentation av ekonomiska processer och idag nämnd där jag utöver uppföljningen skulle presentera investeringsprocessen och hur det hänger ihop från början till slut - vår till november då kommunfullmäktige klubbar den för nästkommande års budget.

Å med facit i hand gick allt strålande bra. I varje moment av ovan hängde publiken med och jag fick till och med beröm för tydliga presentationer. Å dessutom av människor i oppositionen. Men jag lär mig ändå inte. Det ska oroas för allt. Om jag nån gång kunde luta mig tillbaka och skjuta lite mer från höften. Hälften vore nog. Jag får ändå se det som positivt - att jag gör nästan allt till 110 procent.

Sitter framför brasan, hör regnet slå mot rutan. Funderar på om det är nåt mer jag kan oroa mig för. Jo, det var ju det där med övningskörningen då. Har inte kommit ut så mycket med Stella denna veckan som jag önskar. I morgon är en ny dag med raggsockor på.

Av Sofia - 16 mars 2022 18:40

Idag har jag genomfört en utbildning i ekonomi för samtliga enhetschefer på arbetsutvecklingsavdelningen. Det var på ansvarig Tommy Frimans uppdrag då intresset för att lära sig mer var påtagligt. Å det är så extra kul när folk i verksamheten är engagerade och vill veta mer. Jag hade fixat en powerpoint för att förklara lite grundläggande begrepp och i tron om att mötet skulle börja kl 10 skulle jag göra klart det sista i morse. Mötet startade kl 08.30 så det blev lite stressigt.

Men, det gick fint. Många kloka frågor och jag kände att vi kunde ha suttit ett bra tag ytterligare. De verkade ha fått några frågetecken uträtade hursomhelst och det kändes bra. Trevliga timmar med trevliga människor. Dessutom är de duktiga, tar hand om sina fakturor i tid och gör det rätt.

Sedan blev det lunchlöpning. I sol. Perfekt springväder. Västra vägen och Södra vägen. Det har jag sett fram emot - att kuta runt hela stan. Dock var det tufft att mot slutet av rundan ta Södra vägen uppför. Väl uppe är det nedför hela vägen från Handskeryd till cirka ICA Kvantum. Rundan blev längre än tänkt men det gick bra. Förutom att jag fick gå sista km pga krånglande mage. Det är alltid ett lotteri det där. Jag hade mängder med energi att sedan fortsätta jobba.

Nu är det bara en egengjord kvällspizza som väntar, sen kudden. Ny dag i morgon med bl a nämndsmöte uppföljning februari.

Ha en fortsatt fin kväll!!

Av Sofia - 15 mars 2022 20:59

15 mars. Mitten av mars. Redan. Tiden går så vansinnigt fort. Nu när solen skiner och vårens knoppar börjar explodera, då vill man stanna tiden. Vårvintern är i mitt tycke den bästa av alla tider. Innan allt riktigt händer.

Men saker händer hela tiden. Å för tillfället skuggas allt av den pågående konflikten Ryssland Ukraina. Känns som en blöt filt över allt man gör. Men allt man gör måste göras, på samma sätt.

Idag var vi ett jättegäng på Träcentrum. Nässjö kommun genomförde en omvärldsdag med bl a deltagare av politiker, tjänstemän från kommun och kommunala bolag samt intressanta föreläsningar. Kommunstyrelsens ordförande hälsade välkommen med orden. Om världen går under i morgon planterar jag ändå mitt äppelträd idag. Visa ord och så måste man på nåt sätt tänka. Å mina äppelträd blir mest budgetjusteringar men ändå. Det skjuts till mer pengar från den kommunala kassan vilket är oerhört positivt.

Frågor som diskuterades var även segregationen i vårt samhälle. Skillnader mellan olika delar i vår stad. Svåra frågor att hantera men även jätteintressant. Framförallt hur vi ska lösa problemen.

Insprierad av dagen vandrade jag tillbaka till Vipan via gatorna i Runneryd. Tallåsgatan som var mitt hem i många år. Jag trivdes där och det känns fortfarande lite som hemma på nåt märkligt sätt. Barnen gick på Snövits förskola och mångkulturen upplevde jag bara som positiv. Språket är nog det viktigaste - att förstå varandra.

Dagen är snart slut och jag laddar för en ny arbetsdag. Utbildning light ekonomi för arbetsutvecklingsavdelningens chefer. Spännande och framförallt kul att de vill lära sig mer.

Godnatt!!!

Vårvinter

Av Sofia - 13 mars 2022 18:48

Solen har lyst starkt hela helgen. Vilken energi man får. Man vill göra allt och lite till. Hinna så mycket som möjligt. Den välbekanta vårstressen anländer som årets första tranor.

Igår hann vi inget mer än vara sociala vilket är nog så viktigt. Vi samlades utomhus i Landsbro för att äntligen efter lite sjukdom fira Molly tre år. Även Jonas dotter Miccan hade kommit ned från Stenungsund så vi äntligen fick se lille Isak, snart två månader gammal. Två små nya kusiner och det skiljer bara 6 dagar på dessa gossar. Minstingen i Landsbro har nu även fått ett namn. Lillebror har blivit Oliver. Så fint!

Vi fikade på tårta, spelade boll och gungade. Sedan besökte hela sällskapet Jonas syster Helena i Hökagården och hennes barn och barnbarn inklusive gammelmormor och gammelfarmor Birgit. Härliga timmar med mycket liv.

Hem och grilla med Stella, David och Matilda. Så mysigt att ha de nyutflugna tu hemma! Efter maten kollade vi Mello och kunde konstatera att rätt låt vann även om jag var väldigt förtjust i både Bagges bidrag och Medina.

Idag har vi fått mycket gjort. Löpning - så skönt - i sol och vårvärme. Plantera fröer, tomat, paprika och chili. Räfsa trädgården på pinnar, ekollon och vissna vinterrester- löv och annat. Fika utomhus som avbrott. Övningskörde med Stella och idag fick hon köra hem på vägen efter att ha harvat runt på området Jysk ett tag. Det är väl till slut dags att släppa taget och lämna trafiktomma grusvägar även om det känns såååå läskigt. Mina händer var svettiga när vi kom hem och jag döljer min ångest väl. Varför är jag så larvig. Stella gillar att köra och hon gör det bra. Det är bara mamman som ska skärpa till sig.

Snödroppar, krokus är fotade i trädgården idag. Ljuvligt vackert. Ny vecka. Full rulle. God kväll!!!

Isak och Oliver - två små nya människor

Stolt morfar och farfar

Treårs-kalas för Molly

Flera generationer

Trebarbarnsfar Pelle med den yngste

Ett rum fyllt av liv

Molly

Vår

Av Sofia - 11 mars 2022 17:03

Freden, friheten och demokratin är kränkt

Solen lyser starkt från himlen
Strålarnas värme träffar mark
Mars första dagar är här
Längtan efter ljuset har varit så stark

Hela våren vände om
allt ljus förvandlades till mörker och allt blev svart
Allt vi trodde på bara dog
Från en dag till en annan - över en natt

Blå som himlen, gul som vår sol
Vimpeln fladdrar i vinden som är kall
Mina tankar går till ett annat land
Som onda makter vill få på fall

I år möter detta landet krig
Hatet mot fienden är stort
Jag önskar våra gemensamma krafter
tillsammans kan avsluta detta ? fort

Människans förmåga att förstöra
och förgöra allt vår värld har skänkt
Det som var osannolikt är nu en sanning
Freden, friheten och demokratin är kränkt

Ofattbara och overkliga tankar
är vardag och verklighet när vi vaknar
Hotet mot hela vår tillvaro är ovisst
och svar om framtiden är något vi saknar

Mitt hjärta gråter
För människor i blågult land
Önskar att allt bara vore en mardröm
Att det skräckslott som har byggts upp blir till sand

Freden, friheten och demokratin
Vi kanske tog det för givet
Vi kanske inte var tillräckligt rädda om allt vi har
Inte tillräckligt ödmjuka inför livet

Varje människas fria åsikt
Är vår övertygelse och vår lag
Så självklart men självklarheten har spruckit
Demokratin måste erövras varje dag

Sofia 2022-03-09

Sol, sjö och himmel - gult och blått

Världen behöver kärlek. Även i form av tulpaner. Tack Nilssons blommor i Nässjö!

Av Sofia - 9 mars 2022 20:17

Ytterligare en solig dag har passerat. Ett magiskt skönt väder. Kall promenad till jobbet och det är en fantastisk stund att traska in till Nässjö stad och samtidigt se solen smyga upp ur horisonten.

En bra arbetsdag inklusive en god och trevlig lunch med kollegan Cissi på Akropolis. Att gå ut och äta på lunchen - det har jag verkligen saknat i pandemitider. Snart kanske dessutom värmen kommmer och man kan sitta utomhus.

Efter jobbet blev jag hämtad av Jonas och det blev två check. Fröer att så, tomat, gurka, squash, chili och dill och lite annat smått och gott. Ett par förpackningar dahliaknölar hängde med hem. Älskar desa blommor och längtar redan till att få sätta en blomma i vasen. Det kliade öven lite i pensé-tarmen men jag hiade mig. Det känns ännu lite tidigt. Den gångna veckans sol kan lätt bytas till ny snö och till påsk kan det nog vara lagom att förpassa höstens ljung till komposten och plantera om i utekrukorna.

Sedan begav vi oss till Nässjö bokhandel. För releaseparty av Kristin Fägerskjölds senaste bok. Där skulle hon vara och signera sin tredje bok. Grejen är att jag såfort den kom ut i januari, köpte den. Idag köpte jag hennes första vilken jag inte har läst. Nu längtar jag bara till att vara lite ledig och få sträckläsa båda. Hennes andra bok var en av de härligaste läsarupplevelser jag haft. Vilket jag också har förklarat för henne. Även mor och far har läst den boken och inte någon av dem kunde lägga ifrån sig boken.

Mingel och många man kände. Jättetrevligt!! Å min äkta hälft i jobbarkläder bland snittar och bubbel. Ja han hann inte hem emellan för att byta om.

Godkväll!!

Kristin Fägerskjöld pratar om sin senaste bok Svarta vingar

Den första boken köpte jag idag

Signerad

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16 17 18
19
20
21 22
23
24 25
26
27
28
29 30 31
<<< Mars 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards