Alla inlägg under november 2021

Av Sofia - 19 november 2021 23:19

Klockan är 23 noll noll och jag är vaken. Extremt ovanligt för att vara mig, en fredagskväll. Har till och med sett Idols avslutning vilket inte hör till vanligheterna. Verkar ha varit en suverän omgång ikväll med tanke på snabbreprisen. Idolerna sjöng med andra artister i duett och det var bra nummer. Jag befann mig i Stinsen Arena och sålde korv i kiosken med bästa Hea. Å vad vi sålde!!! 6 paket gick åt. Bortasupportrarna hade dille på dubbelkorv i bröd redan när de anlände till Nässjö och då går det åt en del. Riktigt rolig kväll även om man ärligen inte är så pepp för den kvällsaktiviteten när arbetsdagen startade tio över sex (på morgonen).

När kön ringlar sig i halvtid, korven tar lite slut och folk får vänta på att den ska bli klar, första korven man säljer får klagomålet ?kall i mitten? - ja det finns förbättringspotential på alla plan.

Hur gick matchen då? Man hänger ju inte med super från kioskfönstet men målen höll vi koll på (nästan). NIF tog ledningen, Kungälv kvittrade och ledde därefter. Sedan trillade målen in för di blåe och kalaset slutade 5-2 till Nässjö iF. Helt underbart! Grattis till blått! Grattis till en grym match och seger. Å Hea och jag borde få kvällens medalj. 6 paket korv och mängder med kaffe.

Mozzarellamackor när jag kom hem till mig och Stella. Jonas umgås med barnbarn o familj i Stenungsund och David sover hos flickvännen. Nu ska jag umgås med kudden. En förhoppningsvis bra aktivitet och jag hoppas jag får sova trots den där vackra jä?.la fullmånen och delvis stormen utanför fönstret.

Godnatt!!!

Seger

Härligt att se David ombytt och med i matchen efter bortavaro pga bruten tumme

Av Sofia - 17 november 2021 19:47

Livet! Visst är det märkligt - livet. Vissa dagar bara flyter, man orkar och hinner huuuur mycket som helst och tycker liksom ingenting är jobbigt. Nu när man har gått in i budgetprocessen är adrenalinpåslaget ständigt över det normala och man jobbar på. Allt känns spännande och kul och även om vissa uppgifter är extremt kluriga känns de inte oöverkomliga att lösa. Idag var ytterligare en sådan dag. För de flesta dagar känns så.

Blev avsläppt kl 06.10 utanför Vipan - dock fem minuter senare eftersom Jonas glömde att svänga vänster i Lidl-rondellen och fick ta en svängom tillbaka. Han ville nog ha med mig till Ingarp.

Beredning inför nämnd halva förmiddagen och sedan tog jag itu med arbetsutvecklingsavdelningens budget. Förberedde siffror så gott det går innan jag sitter skarpt med avdelnings chef eftersom det egentligen är chefens ansvar och jobb att lägga sin egen budget. Det tog sina timmar. Hastade iväg till Princess och köpte en macka med till jobbet. Åt vid datorn och ringde mor för att tala om att jag lever.

Kallt, blåsigt och begynnande regn - med andra ord perfekt löparväder, ha ha. Hade bestämt mig för att springa hem. Dessutom skymning som lite jagar mig när jag når stigar utan gatlyse. Men mentalt, den känslan att byta om på jobbet och springa hem (även om jag utökar rundan en aning) är så skön.
Väl hemma hade brasan redan tänts och man fick pusta ut och varva ned i värme. Gott!

Man får vara glad och tacksam för dagar som dessa. När allt känns bra och flyter. Som bekant är det inte alltid så. Vissa moment kan kännas bara gråa ibland. Allt känns peck och energin tryter. Vad det beror på, vet inte. Månens kraft? Den kvinnliga cykeln? Ingen aning. Jag vet en sak hur som helst - det är livet!

Hemåt det bär, dock med viss omväg?

Av Sofia - 16 november 2021 19:24

Har vetat ett tag och tanken svindlar. Min bror är nominerad till Centerpartiets riksdagslista som nr två. Efter Annie Lööf. Häftigt! Idag stod det i den lokala tidningen. Är så glad för hans skull och otroligt stolt såklart. Beundrar honom som vill. Beundrar alla som vill. Att engagera sig som politiker är ett otroligt jobb. Att vara med på planen är så mycket svårare än att sitta på läktaren och tycka och oftast gnälla.

Personligen blir jag helt dränerad på energi när det gäller politik. Å då är jag som person både engagerad i samhällsfrågor och väldigt intresserad. Det går helt enkelt inte att kombinera den typ av jobb jag har ihop med politiskt arbete. Tidsmässigt fungerar det dåligt. Ändå har jag mycket till skänks eftersom jag är insatt i den politiska processen pga min roll som förvaltningsekonom för tekniska. Tiden räcker inte.

Nästa torsdag är det till exempel kommunfullmäktige hela dagen då budgeten för 2022 ska beslutas. Jag har lovat att ställa upp hela dagen men egentligen hinner jag inte för jobbets skull. Men jag känner ändå ett stort ansvar att faktiskt vara där och fylla upp våra platser. Alla handlingar har jag ändå rätt bra koll på då jag jobbar med ekonomin i kommunen. Det är en fördel.

Jag hoppas Centern gör ett kanonval nästa höst så att min bror Anders får en plats i riksdagen. Det vore så enormt kul och häftigt! Både för honom och för Centern. Klok, rolig och kunnig grabb! Lycka till bror!!

Av Sofia - 14 november 2021 19:09

Denna helg har vi verkligen varit aktiva, i varje fall socialt sett. Gårdagskvällen tillbringade vi i Frissebo (Prostorp) vid Södra Vixen. Nettan o Mats (Jonas kusin) har sitt paradis där. Bjudna var även Mats bror Klas med fru och det var en fantastiskt trevlig kväll. Underbar mat dessutom vilket det ALLTID bjuds på av dem. Råraka till förrätt med rödlök, löjrom, crème fraîche - mums. Torskrygg, potatisstomp o underbar sås till huvudrätt - mums igen. Falsk ostkaka till dessert vilket var jättegott och då kan tilläggas att hela gänget är bortskämda med äkta ostkaka hyfsat ofta.

Trevligt prat fram på småtimmarna och så bra då att de har en superfin gäststuga där vi kunde sova över. Sömnen var god. Hotellfrukost på det och ett stort tack till Frissebo för allt. Ni är suveräna!

Firade käre far och fick söndagsmiddag i Torset. Underbart att få komma hem till mor o far och mysa. Pappa fick strumpor och vi fick ved. Är så glad och tacksam att de finns.

Vidare till Landsbro o fira Lina som fyller 30 år i morgon. Gofika med god hemgjord tårta. Hon fick en julkalender från Rituals som hon verkligen uppskattade. Hade inte gjort ont att få en sådan?. Superfint adventspynt när den var ihopmonterad.

Nu är det brasa och värme som gäller och vadstället är fullt av fina och dyrbara klampar!!

Go kväll!!

Jonas, Nettan, Klas, Catrin o Mats i fina Frissebo

Vacker utsikt över Södra Vixen

Pappa o jag

För några år sen?.

Pappa o alla löven i Torset

En sån där adventskalender man bara ?villhöver? Lina blev glad!!!

Av Sofia - 13 november 2021 16:54

Gårdagen var hektisk, krävande och lång. Började jobba kl 04.40 Jag veeeet, alldeles för tidigt men jag låg klarvaken i sängen och kunde inte somna om. Då är det bättre att nyttja tiden och de där timmarna var guld värda. Kändes lite mitt på dan när jag kom till Vipan lite över kl 8 efter att ha skjutsat Stella till skolan.

Budgetarbete med alla kost-städ-chefer från 8 till 15. Varje områdeschef ska lägga sin egen budget i systemet eller rättare sagt göra ett bra försök. Jag har gjort mängder med underlag för att underlätta och göra det enkelt men det är ändå inte det lättaste. Uppgifter som bara görs en gång om året är ofta lite svårt att komma ihåg. Men det är de som har koll på sin personal, inte jag, och tillsammans hjälps vi åt att göra det så bra som möjligt. Varenda cell i min kropp vill att de ska förstå det jag pratar om, utfall och rimligheten i belopp med en viss försiktighetsprincip. Dagen var bra och rolig. Timmarna gick fort, lite för fort. Det blir ju jag som i slutändan får sy ihop säcken och man ska hamna på noll. Kostnaderna och intäkterna ska gå jämnt upp då avdelningen är en resultatenhet.

När jag kom hem igår vid femtiden - jag var helt slut och lite dimmig i huvudet. En alldeles för lång dag. Idol hörde vi på i bakgrunden när vi satt vid elden och vi orkade inte alla sångnummer. Sängen var lockande.

Idag blev det sovmorgon, knäckebrödsmackor, ägg och tidningen. En skön löparrunda Sjömilsås runt - gillar fem grader utan is på vägen och snö i luften? En tur till stan o handla gåbortblomma till våra kära vänner Nettan och Mats i Frissebo. Det var ett tag sen vi träffades och det ska bli sååå kul att få komma till deras paradis vid Södra Vixens kant. Vi kan kalla kommande kväll för social återhämtning!

Trevlig kväll!!

Denna fina Champagne drack vi av igår. En födelsedagspresent av Henry o Alexandra som vi har sparat till ett speciellt tillfälle och att fira tvåårig bröllopsdag är speciellt. God!!

Vår lilla tama ekorre som i morse satt utanför vårt sovrumsfönster.

Av Sofia - 11 november 2021 18:50

Elfte i elfte för två år sedan hade vi bröllop här i Solbacka. I all hemlighet förutom våra barn, föräldrar, två vittnen o vigselförrättaren. I hemmet, lugnt och stilla och i rosa! Nu har det redan gått två år vilket i sig är helg otroligt. Vädret var exakt som dagens - logiskt med tanke på att det brukar vara så just i november. Lite mulet, lite regn och 7 grader. Därför är det extra roligt med denna lilla höjdpunkt mitt i en grå tid.

Pappersbröllop måste man ju fira. Ett lätt datum att komma ihåg. 11/11. Jag köpte två rosor på Nilssons blomsteraffär på lunchen. Jonas var generösare men då kan tilläggas att jag adderade lite praliner i hjärtanform.

Vi får väl betrakta kommande resa till Kalifornien som vår bröllopsresa. Den som aldrig blev av då det begav sig. Biljetterna är nu bokade.

Sitter framför brasan och ska snart hämta Stella från dans. Sedan ska vi fira - med hemmagjord pizza. Hemgjord och hemgjord. Vi lägger på topping på köpt deg. Men gott blir det!

Leve kärleken!

Av Sofia - 10 november 2021 19:46

En lång dag är till ända och jag skulle kunna somna stående. Nu sitter jag dock ned, i en skön bil i baksätet med Stella. Fram sitter Jonas och David och vi har precis avverkat ett par timmar på A6. Ärende - julklappar. Vi skulle åkt i söndags men orkade inte ens tänka tanken. En vardagskväll kan vara lugnare o det var det. Mätt o go efter en hamburgare på Bada Bing. Evigheter sedan vi var på A6 och IKEA. Lite kul faktiskt. Några klappar inhandlade. Halvt check på den. Å en farsdagspresent. Helt check på den.

Före detta shoppingcenter har en lång arbetsdag avverkats. Budgetarbetet för 2022 är i full gång. I morgon som grädde på stressen stänger ekonomisystemet i tre dagar. Det är som att få ena handen bakbunden. Men uppdateringar måste göras.

Jag tog en löparrunda på lunchen. Gudomligt att få rensa skallen. 9 grader varmt och med tanke på att jag var alldeles för varmt klädd var det skönt med lite lite regn. Mycket syre. Det var längesen jag sprang i skogen åt Träslända. Storskogen var avverkad och landskapet har förändrats.

Hem till kudden och ladda för en ny arbetsdag. Full rulle. Fullt ös men inte medvetslös- bara lite stressflimmer i kanten på synfältet. Hoppas det försvinner efter en god natts sömn.

God natt!!!

Av Sofia - 8 november 2021 18:23

After dinner med en egengjord cappuccino. Till och med Henry skulle ge mig beröm för den, eller rättare sagt berömma maskinen. Själv gör jag ju inte så mycket mer än att trycka på knapparna. Till middag blev det pytt-i-panna och det gör sig inte själv direkt. Att steka den mängd potatis som går åt till fyra hungriga samt några matlådor, dubbla stekpannor, det tar tid. Gott blev det. Härligt när man kan fixa till en rätt av rester (kött från i lördags). Däremot saknade huset rödbetor - en miss - men det gick fint med grönpepparsås, som oxå var över.

Bevittnar just nu en husrivning i området. En granne vi ser dessutom. När jag kom hem från jobbet var halva huset borta och den enorma grävskopan bredvid. Får alltid en vemodskänsla när jag ser rivningar, kan inte riktigt förklara varför. Kan ha med den kända sången att göra. ?Nu ska hela rasket rivas, nu ska hela rasket bort, nu ska 34:an i himlen in?. Tilläggas kan att huset som rivs har nr 34. Till våren kommer ett nytt hus födas, en spännande tid framöver, att bevittna. Numera kör vi höger när vi ska mot stan. Ont om plats till vänster.

Å så en underbar kvällshimmel igen. Det ser ut som det brinner i skogen mittemot!

God kväll!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4
5
6 7
8
9
10 11
12
13 14
15
16 17
18
19 20 21
22
23 24
25
26 27 28
29
30
<<< November 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards