Alla inlägg den 7 april 2022

Av Sofia - 7 april 2022 18:07

Idag har jag varit på begravning. Ett sista farväl av en gammal man som gjort oerhört mycket för Nässjö. En stark man och han var en av Nässjös starke män. Centerpartist. Polis. Han hade många uppdrag under sin aktiva tid. Kommunalråd, kommunstyrelsens ordförande bland annat. Han var delaktig in i det sista. Under pandemin var han med oss på centerpartiets gruppmöten via Teams och han hade kloka inlägg och var väldigt med i debatten. Har suttit och kuverterat valsedlar både med honom och hans fru i valtider. Dessutom var jag granne med honom i mitt tidigare liv i Ryd, Stensjön. Men det var först när jag blev politiskt engagerad som jag träffade honom mer.

Det var en fin ceremoni. Vi var några stycken från partiet som deltog. Jag gick i duggregn upp till skogskappellet i Handskeryd och det var skönt att få sjunga lite psalmer och bara vara stilla. Det är livets gång att en gammal människa lämnar oss men jag sitter hela tiden och tänker på när det är dags att ta farväl av dem som jag har riktigt riktigt nära. Kan inte tänka tanken klart. Orkar inte. Hoppas det dröjer länge länge.

Underbar solosång av Pär Fürst Nilsén. Man bara ryser. Det är en sådan upplevelse att höra honom. En bro över mörka vatten, Stad i ljus och Där rosor aldrig dör. Rösten är så vacker, ljudet kommer så enkelt och naturligt. De höga tonerna får håret att resa sig på huden. Svårt och förklara känslan. Måste upplevas.

Ett fint och vackert avsked! Vila i frid Perolof Holst! Du kommer att hålla ordning på änglarna!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4 5
6
7
8
9 10
11
12 13 14 15
16
17
18
19 20
21
22 23 24
25
26
27
28
29 30
<<< April 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards