Alla inlägg under november 2022

Av Sofia - 7 november 2022 18:04

Tittar man i väderappen framåt är det typ regn varje dag. Men det är som bekant inte farligt, bara blött. Jag hade dock tur när jag sprang hem från jobbet. Bara nån liten skur plus rätt hårda vindar. Å det är ett optimalt väder för vår energiförsörjning och vattennivåerna. Blåst och regn, helst mer regn för att fylla på alla diken och sjöar. Fick elräkning för oktober idag BTW. Nu märker man att vi har nytt avtal och att inte solen skiner. Hua! Det blir en kostsam vinter, för oss som för så många andra.

Hade på mig sidenkorven inatt. Alltså man snurrar upp hela håret på en sidenklädd skumgummikorv och på morgon är man lockig, eller vågig beroende på hur man borstar ut det. Smidigt men något sämre sömn, ha ha! Tog ett kort o skickade till mor där jag visade tännera för det älskar ju mamma. Jag visar knappt aldrig tänderna på kort, känns bara tillgjort om man inte skrattar på riktigt.

Å så fick jag äntligen några riktigt fina kort på Johannas egenhändigt sydda klänning. Kan inte se mig mätt. En riktig prinsessa eller Marie Antoinette som är lite hennes idol. Nu har klänningen överlevt två Halloweenfester så lite valuta för tiden det tog att sy den.

Go kväll!!!

Ett kort till mor där jag visar tännera

Makalös kreation

Av Sofia - 6 november 2022 13:05

Vi hade en härlig dag igår. Delvis på var sitt håll. Jonas åkte till skogen för att jaga och hans klocka ringde i mitt tycke alldeles för tidigt för att vara helg. Jag lyckades aldrig somna om, åt frukost och gick till stan. Tog en cappuccino på Espresso house, sen gick jag hem. Lugn musik i öronen och mig själv som enda sällskap. Funderar mycket och det är många tankar som snurrar runt.

När jag kom hem började jag fixa i köket inför kvällen. Grönpepparsås, potatisgratäng och brynte kött för att läggas i Sousviden. Lämnade salladen som uppdrag åt Jonas när han kom från skogen.

Det blev en härlig kväll. Innan gästerna kommer är det så otroligt mysigt att tända ljus och lyktor, duka med bra musik i huset. Vi tände brasan vilket gjorde huset nästan för varmt. Med Susanne o PA, Jonas syster Helena samt Cecilia och Claes gick timmarna fort. Gamla skolkataloger från Brinell kom fram vilket alltid är riktigt roligt.

Maten blev hyfsat god. Köttet kunde varit på längre men allt fyllde sin funktion - vi blev mätta. Sov dåligt inatt! Vaknade för tidigt och det lär väl kännas ikväll. Vi har precis gått en regnig höstrunda och jag känner mig redan nu sovtrött. En social runda väntar för att besöka våra föräldrar och de minnesplatser som finns kvar av de som har lämnat oss.

Ha en forsatt fin söndag!

Igår var det mulet men när jag kom sken det upp i Solbacka!

Gårdagskvällens härliga gäng

Av Sofia - 4 november 2022 20:38

Känner ni igen det? Fredagsmys med taco och Idol. Vi är nog inte direkt ensamma om den varianten. Tacos är sååå gott och Idol är sååå kul. Allt utom reklamen men den får man på köpet eftersom programmet går på fyran. Å det är lite bra vid närmare eftertanke eftersom jag hinner jobba lite - jobba i detta fallet är att skriva av mig. Mitt kall. När jag inte gör det eller av någon anledning inte hinner med är det nåt som fattas. Jag saknar det helt enkelt.

Å idolkandidaterna är himla bra i år. Albin är min absoluta favorit - vilken röst. Ska bli spännande att se vem som tar det i år.

Förövrigt har det varit upp och ned idag. Har jobbat hemma vilket är enormt skönt då och då. Trots den gråa inramningen av dagen älskar jag att vara i vårt hem. I ur och skur, i sol och regn, i mörker och i ljus. Har fått mycket gjort och känt mig effektiv. Sprang via Sjömilsås på lunchen. Perfekt löparväder. Stämplade ut halv fyra och städade av huset. Sen gick jag in i väggen. Inte bokstavligt men shit vad jag blev trött. All energi bara försvann. La mig i soffan och min tanke var att läsa igenom Tidöavtalet. Som allmänbildning helt enkelt. Det gick sådär. Fick inte nån vidare enegi av det. Blir mest bara irriterad och bekymrad när jag ser symbolen den fula blåsippan. Jag får tugga igenom det där nån annan dag.

Ha en fortsatt fin fredagskväll!

Inte kvällens bild men en vacker bild över Spexhultasjön.

Av Sofia - 3 november 2022 19:21

En härlig dag avslutas nu framför brasan. Gick till jobbet som alltid är enormt skönt. Milt och grått - helt i min smak o ännu ljusnar det lite tidigt så jag inte behöver vara skraj men bara nån vecka till. Uppföljning efter oktober med alla avdelningschefer och hela dagen har varit i högt tempo. Å bra har det gått dessutom, så jätteskönt.

På lunchen gick jag en runda på stan. Torsdag och mycket folk ute. Handlade dock inget där men trevligt att se liv och rörelse. Behövde ett par nya skor - om Jonas skulle se vad jag skrev nu skulle han radera just det. Behöver är kanske ett mycket töjbart begrepp. Jag skulle vilja ha ett par snygga loafers att ha på jobbet men alla supersnygga varianter på Bonvings var slut i min eftertraktade storlek. Har alla lika stora fötter som jag? 41! Men jag hittade ett par andra, typ sneakers från Rieker som för övrigt är mitt favoritfabrikat. Så fina och gudomligt sköna. Fötterna ville verkligen ha dem. Å min hjärna oxå. Köp check.

Sen såg jag en underbart vacker stjärnlampa i Textilhusets skyltfönster. Inte så julig men jag tror det var en adventsstjärna. När jag såg priset backade jag. Kan bara inte lägga två lusentappar på en stjärna som man bara har uppe två månader om året. Men ändå vill jag ha den. Skulle vara sååå fin i vårt stora fönster.

Jonas lyssnar på en pod och de verkligen öser beröm över sonen Erik efter förra nattens hatty och fina prestationer senaste tiden. Så underbart härligt! Tom lokala tidningen hade en artikel på sportsidorna. Leda NHL-backarnas poängliga - verkligen stort!!
Heja hajarna!!

Fötterna ville inte skiljas från dessa finingar

Av Sofia - 1 november 2022 19:49

Vi har världens bästa sushi-place i Nässjö. Nej, det var inte sant. Jag har verkligen ingen aning eftersom jag inte ätit sushi på särskilt många ställen i världen. Faktum kvarstår dock. Sushi Wakasaya vid stationen i Nässjö är super. Jonas och jag brukar dela på en sashimi och en Dargon så vi får lite av varje.

Rå fisk - att det kan vara så gott. Med alla tillbehör omsorgsfullt blandade är det verkligen en smakupplevelse utöver det vanliga. Jag vill inte äta alltid och inte ens ofta men då och då är det underbart gott. Behagligt mätt efteråt som jag alltid uppskattar. Idag, ikväll var en sådan kväll och nu har jag fått behovet mättat för ett tag framöver.

Å jag var verkligen värd den där portionen efter dagens vedermödor. Budget 2023 och uppföljning oktober samtidigt. Nu kommer den tid då jag kan jobba hur mycket som helst. Det gäller att pausa, refklektera, andas och ta det lugnt. En sak i taget. Ja, det är tur att man kan jobba vidare hemma framför brasan när skjutsen går hem vid en viss tid. Jag har ju tydligen blivit av med min bil, ha ha. Snäll mamma.

Nu är det riktigt mörkt dessutom när man kommer hem. Att i vardagen både lämna och återvända till Solbacka i mörker - den suger. Men i morse när jag gick till jobbet kvittrade fåglarna som i april. Blundade och låtsades för en stund i värmen - 11 grader 1 november- att det var vår. För den kommer - fortare än man tror!

Godnatt!

Så gott då och då

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19 20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30
<<< November 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards