Alla inlägg under november 2022

Av Sofia - 20 november 2022 18:36

Det är jobbigt att titta på en bandymatch när David står i målet. Jag är konstant nervös och vågar inte alltid titta. Förutom kommentatorernas prat hörs ljudliga suckar i vårt vardagsrum. Å besvikelsen finner ingen gräns när resultatet blir förlust. 3-6 mot Tellus. Nu väntar en lång väg hem till Småland för grabbarna och övriga som reser med laget. Du blåe har gjort en lång resa i helgen. Buss till Stockholm och sedan flyg uppåt. Å igår blev det vinst i Kalix, så otroligt härligt. Två pinnar med hem i bagaget! Heja Nässjö IF!!

Vår gårdagskväll blev mycket trevlig och det var en rolig fest i Parken i Landsbro. En överraskningsfest som jubilarernas barn fixat i all hemlighet. Totalt fem styck 60-åringar firades och två av dem är Jonas kusiner. God mat, spex och allsång och mycket prat. Kvällen avrundades med dans. Vi hade lite missat att det var obligatorisk huvudbonad och det är lite pinsamt att komma utan. Jonas lånade ett stop av sin syrra och jag hittade ett par solglasögon i handväskan. Ja, vi vann då inget pris. Stort tack för en härlig fest och lite extra grattis till Susanne som just idag fyller 60 år!!

Vi har kämpat oss till stan idag på oplogade vägar i skogen och skottat här hemma. Vitt och vackert men så lessamt. Snö och vinter känns värre för varje år.

Nu har jag två starka önskemål. 1 - Vår. 2 - Att David ska komma säkert hem med bussen.

Mot festen

Jubilarer på scenen

Redo för match

Nässjö hämtade upp och kvitterade. Men det slutade tyvärr med förlust. 6-3

Av Sofia - 19 november 2022 17:10

Vintervitt ute och jag hämtade tidningen vid tio. En alldeles underbar sovmorgon som dessutom var välbehövlig. Fick läsa om mig själv i tidningen och jag måste ändå medge att det känns overkligt. Vad har jag gett mig in på? Artikel än blev jättebra och det var mina egna ord från min egen blogg som publicerades. Igår satt jag i möte hela dagen och tidningen ringde flera gånger under morgonen. De publicerade och jag var nöjd.

Grattisar i massor och mitt på dagen idag kom ett blomster bud. Så glad jag blev för blommor från fina vänner. Å rörd!! De grattade till nya kommande jobb som kommunalråd.

Vi har eldat hela dagen. Snöflingorna faller och vi bar in löparbandet som stått ute i förrådet i sommar. I nödfall använder jag det vid hård kyla och isigt underlag. Men ahhh så tråkigt jämfört med att springa utomhus. Efteråt är det ändå en go känsla!

Igår tittade vi på På Spåret - alltid kul och sedan slumrade vi till Idol. Å vi läste sen att Klara åkte ur. Kanske rättvist men alltså - den version hon gjorde av Fields of gold för nån vecka sen. Tror inget uppträdande har berört mig så. Må bäste Nike eller Albin vinna. Kan inte välja.

Idag blev det SEGER för Nässjö IF borta mot och i Kalix. Så fantastiskt härligt. Har inte hänt sen 1998 på bortaplan. Häftigt!! I morgon ska David stå i mål. Nervös redan nu.

Nu beger vi oss till Landsbro. Galej väntar. Spännande!!

Ha en fin kväll!

En fantastisk bukett från fina vänner

Av Sofia - 17 november 2022 17:49

I måndags kväll blev det klubbat. På Centerpartiets nomineringsstämma. Att jag efter min bror Anders får uppdraget som kommunalråd när han blir riksdagsman.

Det har gått några veckor sedan jag tackade ja efter en veckas sömnlösa nätter och beslutsångest. De jag pratade med hejade på och pushade, sa att jag inte kunde säga nej. Det här fixar du, du kan så mycket. Vissa nätter kände jag stort tvivel, nu när jag äntligen har fått en viss ordning på mitt arbetsliv och inte alltid känner mig superstressad, då ska jag ut och hoppa fallskärm, igen.

Att bli tillfrågad att bli kommunalråd är otroligt hedersamt och det är ett mycket fint förtroende. Min första reaktion var nog lite chock. Jag såg aldrig detta komma och det fanns andra namn på listan. Jag älskar mitt jobb och även om jag får tjänstledigt i fyra år är det en risk jag tar. Vad kommer man tillbaka till? Men, livet är för kort för att inte anta utmaningen. Å jag hör broder Lejonhjärta viska. Det finns saker man måste göra, annars är man bara en liten lort.

Idag skrev jag ett mejl till min ledningsgrupp som förvisso visste om det men för att sprida till mina kollegor på tekniska. Vill att de ska höra det före det kommer i tidningen.

Det känns spännande och kul att tillsammans med Samverkan Nässjö ha möjlighet att få göra Nässjö kommun ännu bättre.

Av Sofia - 16 november 2022 20:09

Dag två av vår ledningsgrupps planeringsdagar. Startade teoretiskt på Vipan inkl fika och planerade upp hela året med diverse möten. Härligt att boka i en tom kalender, ha ha. Med tiden blir det fullt.

Sedan promenerade vi upp till Norråsaskolan. Ett av de största investeringsprojekten som tekniska serviceförvaltningen har roddat. Under ca fyra års tid renoverar man hela skolan i många många etapper UNDER TIDEN som verksamhet pågår. Stor eloge till både de som leder och utför projektet samt verksamheten naturligtvis. Å det blir så fint. Nya fräscha material men en hel del av det gamla behåller man. Varsamt och vackert. En fantastisk skola. Då och nu och framåt! En gammal skola blir dom ny.

Studiebesök på byggarbetsplats Nyhemsskolan. Den byggs till och projektledaren Fredrik var uppe i varv - på måndag ska det gjutas i betong och det är så vackert, som han sa. Jag hade problem med svindel när jag skulle upp i den gingliga trappan och kolla. Beundrar snickarna - idag var det kyla på ett sätt som verkligen for in under jackan o vidare in i märgen.

En titt på vår nya skotare som används för avverkning av tätortsnära skog. Lätt och med breda däck gör den minimala skador i naturen och vi eliminerar kostnader för att hyra in större maskiner. Å vår skogsförvaltare Oskar rattar den med precision. Win win!

God lunch på Almenäs. Eller suveränt god lunch. Spätta! Eftermiddagen avslutades med teori och djupa frågor om framtidensutmaningar. Det finns att göra. Alltid.

Å nu! En lång dag är till ända. Eld o kvällsmat o kudde!

Norråsaskolan blir som ny

Gamla fina partier behålls

Projektet är indelat i många etapper

Före detta gympasal har blivit bildsal

Musiksal

Gillade färgvalet här, ha ha. Centergröna dörrar och stolsdynor

Tillbyggnad Nyhemsskolan

Det är så vackert!! Snart gjutning

Ny skotare och föraren Oskar samt chefen Tommy

Av Sofia - 15 november 2022 20:47

I dagarna två har vår ledningsgrupp på tekniska serviceförvaltningen planeringsdagar. Idag har vi varit ute i verksamheten eller rättare sagt i verkligheten. Det är alltid en otrolig boost och ett nyttigt inslag i den annars relativt teoretiska vardagen. Man ser projektnummer och dess siffror, otroligt intressant och givande att se vad som byggs och vad som görs.

En sväng till Sörängens idustriområde där det byggs för fullt, efter Biltema färdigställer man nu flera lokaler, Elon-butik och Djurkompassen och ytterligare en padelhall. Vi gick grusvägen bort som sedan jackar i Muggebospåret där ny belysning är på plats. Stormen i våras drog med sig så mycket som fanns, typ och nu har vi investerat i ny LED. Gott!

Lunchen intogs på Träcentrum som alltid har bra mat. Sen är jag ingen fan av ris och inte heller kassler men jag blev mätt. Det där lät både otacksamt och gnälligt men det var i varje fall ärligt.

Sedan besökte vi nya hotellet. Kallas ju så - det nya kvarteret med bostadsrätter intill stationen. Fick gå in i de fina lägenheterna som snart är klara för inflyttning. Så kul och intressant.

Sedan åkte vi hem till mig och forsatte den teoretiska delen på dagen och jag bjöd goa kollegor på gofika. Mammas ostkaka och det smakade såååå gott. Som alltid. Mina jobbarkompisar åt inte upp riktigt allt till Jonas stora glädje.

När det blev tomt i huset jobbade jag fram till halv sju - budgettider är en tid då man kan jobba dygnet runt. Sedan steg ett i Centerakademins utbildningspaket via Zoom. Tre kvällar med ledarskap, politik och kommunikation. Bra kunskaper att ha i ryggsäcken. Det var en mycket givande stund och alltid lika trevligt att lära känna andra medlemmar.

Å nu! SÄNGEN! Natti!!

Ut i verkligheten o fem snåla grader

Strängens industriområde

Nya hotellet vilket är nya bostadsrätter

Otroligt fin innergård

Fin utsikt mot sjö och tåg

Snygg fasad med återanvänt tegel

Här är inte heller utsikten så dum - Solbacka

Gofika! Mammas goda ostkakor

Av Sofia - 13 november 2022 19:46

Idag är det fars dag. Möjligen ett kommersiellt jippo, det har nog sålts mer choklad, blommor o trisslotter än vanligt idag. Men en extra gest, lite extra uppmärksamhet är ju aldrig fel. Men alla dagar borde vara både mors och fars dag. Egentligen.

Jag har världens bästa pappa. Alltid funnits där som stöd och försökt peka mig åt rätt håll när jag i livet har gjort lite tokiga beslut. När mamma började jobba var det du som kom in från ladugården och väckte mig och såg till att jag kom iväg till skolbussen.

Landade i Torset hos pappa och mamma vid eftermiddagsfika. Å ja, jag hade både choklad och triss med mig. En trisskalender så det blir lite spänning hela december. Hoppas det blir vinst. Jag har fått den största vinsten. Att du blev just min pappa. Är så otroligt tacksam att du ännu finns kvar i mitt liv. En sån ynnest. Dessutom pigg i kropp och själ och din humor i behåll. Ibland vet du inte ens om hur pricksäkra dina kommentarer är. Festligt kul!!

Älskar dig pappa! Nu och för evigt!

Fars dag 2022

Av Sofia - 12 november 2022 17:52

Igår var det 11 november. Elfte i elfte och för tre år sedan gifte vi oss här hemma i Solbacka. I all enkelhet. Det känns nära i tiden men ändå längesen. Just igår kväll var vi med goda vänner på ölkaféet i Nässjö och hade trevliga timmar. När vi kom hem stod det sju vackra rosor på bordet från Jonas och jag hade köpt en snygg skjorta på Jeansbolaget till honom. Att få färska blommor och särskilt rosor är så underbart kul!

Idag har vi vandrat runt sjön. Ostmackor och kaffe i ryggsäcken och vi njöt denna runda i novembersolen. Lika många kilometer som grader. 13. Kändes mer som en vårdag. Lika ljuvligt som det är bekymmersamt. Jag gillar ju varken kyla eller snö men nu är det onaturligt varmt för årstiden.

När vi kom förbi Räfsnäs blev jag akut kaffesugen. Tog oss ut till strandkanten och satte oss på stenar för att fika. Stenar som vi inte visste fanns. Alldeles för lite vatten i sjön och man ser vattenranden, var nivån borde vara.

Vi fikade en gång till, i vindskyddet mittemot och skrev i gästboken och swishade en slant till markägarna som byggt detta så fint. Ett riktigt härligt stopp på vägen.

Sedan blev det trädgårdssysslor. Klippa ned lavendel och rensa ogräs som verkligen växer trots november.

Nu är det brasa och kväll och kroppen känns härligt trött. Att knata i skogen i kuperad terräng, hoppa över diken får verkligen fler muskler att jobba och kännas.

Å så vann Nässjö IF idag, hemma mot Örebro. 7-4. Helt underbart skönt!

Ha en fortsatt god kväll!

Tre år sedan

Underbara rosor!

Fika på stenar på dagens tur. Alldeles för låg vattennivå

Underbara Spexhultasjön

Vid vindskyddet

Av Sofia - 9 november 2022 18:07

Lillelördag, mitt i veckan, även kallad onsdag!! En mycket bra arbetsdag, genomgång av budgetsiffror för alla områdeschefer på kost och städ. Eller rättare sagt ett förslag som de sedan får kolla och möjligen ändra utefter det vi vet nu. Ombyggnation på en skola gör att köket stängs ett halvår eller mer. Måltider från något annat kök får leverera och ska få ha lite mer budget för livsmedel. Typ så. Klurigt och dessutom en inflation som vi inte riktigt vet vart den tar vägen. Utmaningar hela tiden men jag gillar det.

Sprang hem och jag hade tur även idag. Någon regnskur i början, sen slutade det att skvätta.

Å nu är det brasan som gäller. Har precis satt tänderna i en färsk Damernas värld. Njuta lite, drömma lite, eller förfasas över plagg som kostar mer än vad mitt klädkonto landar på under en tio-årsperiod. Men det ska ju vara bra bilder och skapa känsla och inspiration. Lite härligt att alla modeller inte är unga och släta i hyn. Det finns smink- och modereportage som visar äldre kvinnor, i grått hår och med kråksparkar. En tidning för mig med andra ord, ha ha.

Å klockor?. Visste knappt att det fanns klockor för över 200 000 kr. En halv bil. Jösses. Tur att man har sin Apple Watch och inte vill ha någon annan. De som är snordyra räknar nog varken puls eller steg.

Ha en fortsatt fin kväll!!!

Mode med äldre modell men väldigt snygg. Det hon har på sig går loss på cirka 180 tusen. Vill inte ha nåt förutom möjligen väskan.

Dyra ur

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19 20
21
22
23 24 25 26 27
28
29
30
<<< November 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards