Alla inlägg under oktober 2021

Av Sofia - 7 oktober 2021 20:18

Stimmmmig dag. Möte hela dagen och nånstans däremellan skulle de ekonomiska rapporterna skickas till nämnden. Ändå var jag lite sen då oktobernämnden infaller nästa torsdag. 7 arbetsdagar före ska ledamöterna ha sina papper. Å andra sidan är det inte hela världen om de får det nån dag sent.

Idag hade vi uppstart nätverk för ekonomer inom teknisk förvaltning. Som jag har sett fram emot detta. Har sökt efter nätverk och samarbete via SKR (Sveriges kommuner och regioner) och även KEF (Kommunalekonomernas förening) men utan framgång. Så före semestern nån gång tog Vetlanda tag i det och bjöd in till en träff. Idag var vi 15 st på Teams och presenterade våra kommuner och lite kort hur vi jobbar och är uppbyggda. Riktigt riktigt intressant att höra Jönköping, Gnosjö, Eksjö, Sävsjö prata hur de är organiserade. Jönköping och Mullsjö - lite skillnad i storlek typ? Dock var jag lite stressad men jag kom i form efter ett tag. Vi körde en presentationstunda och jag blev först ut efter Vetlanda som var sammankallande. Var lite dåligt förberedd. Brukar inte skjuta från höften på det sättet men det gick bra. Skrev ned lite ledord blixtsnabbt - som jag sen knappt kunde tyda?.

Vi diskuterade hur framtida sammankomster och samarbete skulle se ut och två träffar ska vi ha och oxå kontinuerligt kunna bolla frågor med varandra. Vi kan ju lära av varandra och inte alltid uppfinna hjulet själva.

Nästa träff blir i Nässjö och jag blir ordförande. Så i mars ska samtliga bjudas in till Nässjö, fysiskt. Spännande och trevligt. Då ska jag definitivt vara mer förberedd, ha ha.

Lunchtimmen idag ägde rum kl 16-17 - då blev det löparrunda Sjömilsås i underbart Brittsommar-väder. Den var go! Avslutade kvällen med mer jobb och blev klar med alla papper till nämnden.

God natt!!!

Stenografi?

Vacker höst!!!

Av Sofia - 6 oktober 2021 18:08

Så otroligt glad jag blev när jag öppnade dagens post. Fick ett så vackert smycke av mina kusinebarn som tack för sången på deras mors begravning förra veckan. Så fint och jag grät när jag läste kortet de skrivit. Jag älskar långa halsband och detta ska jag bära med stor glädje och tacksamhet. Ett fint minne.
Tack finaste Lill-Sofia, Hanna md familjer o Magnus.

Sitter framför brasan och känner en enorm trötthet efter dagens arbetstimmar. Möte hela dagen ekomisk uppföljning september. Hjärncellerna får verkligen inte vila när en så bra prognos för året som möjligt ska tas fram.

Snart ska Jonas åka på hockey i Landsbro och jag ska dyka ned i senaste numret av Damernas värld. Det tycker jag att jag är värd. Å ungefär det jag orkar med resten av min vakna tid ikväll.

Ha en fin kväll!!!

Så vackert smycke!

Av Sofia - 4 oktober 2021 18:23

Idag har jag varit på Vipan och jobbat. Började på hemmakontoret när Jonas åkte i ottan, sen tog jag mig till Vipan. Stressnivån höjdes till det dubbla, direkt. Hann inte få av mig jackan förrän de första frågorna kom som en hagelstorm. Det har varit positivt med att sitta hemma. Då har frågorna kommit mejlledes och man tar det i sin takt. Men otroligt kul och stimulerande att se alla igen. Då jag sitter mitt i en ekonomisk uppföljning för september och dessutom två halvdagar med ledningsgruppen som äter lite dyrbar tid - då blir det stress inombords. Men jag är lite vanare nu och jag blir inte lika skärrad hursomhelst.

Halv tolv parkerade jag bilen utanför Ormaryds bygdegård. Där bjöds vi på lunch som chefen o Ormaryds egen Tommy Friman fixat. Hur gott som helst. Det är inte varje dag man befinner sig i ?jordens själva mitt?. Precis som Alice Tegnér en gång i tiden beskrev det lilla samhället, där hon satt och tonsatte alla kända barnvisor i Villa Sola. Majas visa, Mors lille Olle, En sockerbagare, Gläns över sjö och strand?för att nämna några.

På lunchen gick vi en runda och betraktade/inspekterade de saker som en halv miljon idéer har inneburit för Ormaryd. Pengar till vår kommuns kransorter med stor hjälp av ideella krafter. Belysningsslinga, grillplats och bryggor vid sjön för att nämna några.

Sen hade vi möte och vi forsätter i morgon, på annan ort. Ja, naturligtvis fick vi en kanelbulle till fika dagen till ära.

Ha en fin kväll!!!

Dagens lunch

Motiv målat inne i bygdegården

Tjusig grillplats vid sjön

Vackert stationshus

Såklart blev det en sån här idag!!

Av Sofia - 3 oktober 2021 16:19

Sitter framför brasan och värmer till mig. Har precis avnjutit en seger. Bandyseger! Eller den sista minuten var njuta då Nässjö IF äntligen tog ledningen och därmed vann. I 92 minuten. Efter en mängd av domslut som direkt inte gick vår väg stod det 2-2 länge. David var grymt bra. Två straffar och två mål för Boltic - inte så mycket att säga om. Ren tur om en målvakt tar dem o det händer förvisso men det naturliga är att de är omöjliga och går in. Gladare miner från killarna idag. Så enormt härligt! Stort grattis till di blåe!

Gårdagen var intensiv, mysig och rolig. Startade dagen med att rensa bort alla plantor i växthuset och städa upp inför vintern och nästa säsong. Både vemodigt och lite skönt.

Sen gick vi in till stan och satte oss i de sköna biofåtöljerna på Sagabiografen. Bond 007. Härligt, overkligt som alltid med alla specialeffekter. Mycket känslor för att vara Bond. Det var ju siste filmen som min favorit-Bond gör och därmed kanske ni kan räkna ut hur det går?. Ja, jag grät lite mot slutet men jag är ju som jag är.

Efter en mellanpopcorn gick vi till O?Learys och beställde några kycklingvingar o en god dryck. Vi hade ju inte beställt bord men som tur var stod Challe vid entrén. Han löste situationen för Jonas och Challe känner varandra väl. Challes far startade pizzerian i Landsbro så där har många pizzor gjorts av Challe som tonåring, beställda och ätna av Jonas m familj. Men vi ska skärpa oss o beställa bord - det lär bli fler besök. Mysigt ställe, god mat! Härligt för Nässjö att ha fått ett sånt ställe. Kul att gå ut och se folk igen.

Gick hem i mörkret. Inget regn, bara väldigt skönt.

Ha en fortsatt go söndag!

Sista rullen med Daniel Craig?.tyvärr

SEGER

I 92 minuten kom det. Målet som innebar seger.

Grymt bra jobbat härlige målvakt. Love U

Av Sofia - 1 oktober 2021 19:08

Idag är jag lätt i hjärtat! Hade en svår uppgift igår att sjunga på en begravning där sorgehuset var ?nära?. Det är alltid jobbigt att sjunga på begravningar och när man är nära är det ännu tuffare. Jag var otroligt nervös igår, spänningshuvudvärk och jag var nästan säker på att jag skulle börja gråta. Har övat sångerna så många gånger och inte en enda gång har jag sjungit sångerna utan att det bryter. Men hade jag tackar nej hade jag inte heller mått bra.Det skulle bara utföras.

En otroligt vacker kyrka. Järstorps kyrka utanför Jönköping. Mitt på landet men ändå nära stan. Det blir så mycket mer när man kliver in i kyrkan. Den vita kistan med gula rosor (som skulle symbolisera Magnus och Ingegerds bröllopsbukett - så fint).

När jag började öva och hörde det fina pianokompet - jag bröt ihop direkt. Funderade på att stå på läktaren istället med orgelkomp men nej, jag ska fixa det här. Jag tänkte. Här har mina kusinedöttrar mist sin mamma. Min nervositet är inget. Dessutom hade jag hela min familj som stöd. Mamma, pappa, mina bröder med fruar.

Å begravningsentreprenören kom fram till mig o sa: Om du börjar gråta. Det gör inget. Alla förstår! Det på nåt vis hjälpte. Det gick. Jag klarar det. Jag fick kraft ifrån jag vet inte var men jag fixade det. Rösten var klar och tonerna satt. Försökte inte titta på den närmsta familjen utan lät blicken svepa över en fullsatt kyrka, säkert över hundra personer. När sångerna var slut kom tårarna. Som en våg.

Men jag gjorde det. Jag sjöng för Ingegerd och jag plockade ned månen igår och jag är övertygad om att hon, var hon nu är, både lyssnade och tog min hand och hjälpte till!

Tack alla för stödet!

Ingerd finns inte hos oss men minnet av henne lever kvar. I morgon äter vi yoghurt som alltid med de hjärtformade skedarna Jonas och jag fick i bröllopsgåva för snart två år sedan. Hon var sån. Tänkte alltid på mig och oss. Skickade små presenter vid otaliga tillfällen. En helt underbart omtänksam människa.



https://youtu.be/HNE8PcufM4c

Varje gång vi äter helgfrukost är du med mig Ingegerd!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6 7 8 9 10
11
12 13
14
15 16 17
18 19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards