Alla inlägg under oktober 2022

Av Sofia - 8 oktober 2022 10:34

Igår morse blev det sovmorgon. Välbehövligt. Strax utanför där vi bor beställde vi frukost på ett av alla tusen hak. Jonas tog tjeckisk frukost, jag tog amerikansk. I vanlig ordning orkade jag inte allt så Jonas fick eliminera matsvinnet.

Mätta och goa utforskade vi andra sidan av staden, passerade Karlsbron och om möjligt finns det ännu fler fina byggnader och smala gränder där. Här är det mer kuperat och det var många trappor och uppförsbackar för att ta sig till högsta punkten. Vi gick så nära Pragborgen vi kunde komma. Här är det i helgen EU-toppmöte och borgen är stängd till och med söndag. Vilken tur att vi stannar till tisdag så vi kan gå tillbaka o titta närmare på denna gigantiska byggnad. Några toppolitiker såg vi inte, mest poliser.

På eftermiddagen åt vi lunch - grabbarna drack väl lunch iofs. Jonas chef och hans grabb är oxå här och vi hade mycket att prata om. Uppladdning inför matchen.

Sedan tog vi tunnelbanan ut till O2-arena. Häftigt och mäktigt med NHL-premiär. San José Sharks mot Nashville i fullsatt arena. Stämningen var verkligen på topp. Tyvärr var Nashville för bra för hajarna. Erik är alltid suverän på isen men det hjälpte inte. 4-1 slutade matchen. I morgon returmöte och då är San Jose hemmalag. Heja hajarna! Tunnelbana hem kl midnatt. Staden bubblade av liv och hur mycket folk ute som helst. Vi avslutade dock dagen och somnade på kudden omgående.

Ha en forsatt fin dag!!!

Tjeckisk frukost

Amerikansk frukost

Mot Karlsbron

Några mynt till en fin orkester

I bakgrunden Pragborgen där EU-toppmöte pågår

Fantastiskt utsikt

Många trappor

En paus

Tommy Halldin, kollega och eller chef till Jonas, hans son Viktor och Jonas

Klockan slog tre och DET var en uppståndelse! Fullt med folk.

Å så en sån vacker bild på torget i eftermiddagssol.

NHL-premiär

Av Sofia - 6 oktober 2022 23:35

Ligger äntligen i sängen efter en lång och intensiv första dag i Prag. Många intryck och upplevelser och jag summerar denna stad som helt fantastisk och vi har bara börjat smaka på den. Prag påminner om gamla stan i Stockholm och Visby i en underbar blandning. Kullerstensgator, smala gränder, otaliga vackra fina och gamla byggnader. Det hela kryddas med en mängd vackra broar över floden Vltava som ringlar sig igenom staden. Oslagbart och mäktigt.

Landade kl 08, bara en timmes flygresa från Köpenhamn. Eftersom min förkylning inte är helt bra höll mina trumhinnor på att sprängas vid landning och jag har haft ont i öronen hela dagen. Tänk bort!

Vår lägenhet ligger tre minuter från rådhuset med det astronomiska uret som skapades på 1400-talet. Vi snubblade mer eller mindre på dessa turistattraktioner då vi inte direkt kan kartan ännu. Magisk utsikt ut över Prag från tornet.

Sedan tig vi oss till Karlsbron, en av alla vackra broar och kanske den mest kända. Sedan gick vi ut till hockeyarenan för att kolla Sharks träning. Det var 7 km. Skulle ta en taxi tillbaka men HITTADE ingen. Vi gick tillbaka och försökte oss inte på varken spårvagn eller tunnelbana.

Trötta och hungriga tog Erik hand om oss och vi gick ut och käkade. Gudomlig gott och restaurangen var belägen så vi såg en upplyst Karlsbro. Så mysigt! Semestern kunde inte börjat bättre!

Godnatt!!

Flygplansvy över Prag

Sol och värme

Astronomiska uret på stadens rådhus

Vi tog trapporna upp i tornet

Vilken utsikt

Öl är de bra på här i Tjeckien

Fina hus

Detta var dock inte gott. Min glass åkte i papperskorgen

Karlsbron

Karl

San José Sharks tränar

God middag

Av Sofia - 5 oktober 2022 17:43

Sitter o väntar framför brasan. På Stella som ska skjutsa oss till tåget. Tåget till Kastrup för vidare färd mot Prag. Fem nätter i Tjeckiens huvudstad för att dels se två hockeymatcher och naturligtvis oxå undersöka staden och dess sevärdheter.

Jonas son Erik som spelar i laget San José Sharks som spelar de två första seriematcherna där och vi tänkte redan i juni, perfekt att åka och förena hockey med lite semester.

NHL tar i vanlig ordning inte hänsyn till Nässjö kommuns uppföljningsperioder så jag har haft det lite svettigt sedan i måndags. Allt var tvunget att flyta på och det gjorde det. Alla siffror för september på plats, alla dokument skickade till vår nämnd och jag är så glad. Dessutom ett bra resultat - happy!

Tåget går om drygt en timme. En natt på hotell i Kastrup o i morgon går flyget kl 07.00 Bara 1,20 h resväg. Vi bor fem minuters gångväg från Karlsbron, en av de mest kända broarna i stan. Har sett kort från när mor och far var där på 90-talet och det ÄR så vacker! Fullt med broar har jag förstått. Över bron Vltava. Många bilder kommer det att bli.

Gott att resa iväg några dagar. 19 grader o sol visade väder-appen!

Go kväll!

Av Sofia - 4 oktober 2022 19:31

Startade dagen med löpning kl 06:30. Eftersom jag är lite mörkrädd och tror att vildsvin ska anfalla mig på vägen genom skogen från Solbacka till Vallbohaga åkte jag med Jonas och sprang en runda i stan. Eller rättare sagt - jag sprang från stan. Till Räfsnäs och vände. En otroligt underbar morgon att möta gryningen. Solen genom träden, de gula och röda löven mot blå himmel. Magiskt!

Glad hela dagen. Jätteglad faktiskt. Gladare än vanligt. Kl 14:00 fick jag SMS?et. STELLA har tagit sitt körkort idag!!! Så underbart! Knappt 10 lektioner och du bokade för länge sedan en uppkörningstid ? då det var så ont om tider. Började köra på körskola den 1 augusti. Detta körkort är lika mycket mitt - nästan. Som vi har tragglat på grusvägarna intill Gullbrohult. Jag ville öva där det var absolut minst trafik. Vi har kört fram och tillbaka på industriområdet vid Draka. Helst på söndagar då det är lugnt. Å vi har sedan i februari gått igenom tre bilar. Min f d Honda YAZZ hade vi tills leasingen upphörde. Sedan blev det Jonas mammas bil vilken inte var den enklaste då dragläget var näst intill noll eller fullt ös samt att backen var extremt svår att få i. Sedan blev det min nuvarande lånebil ? en bra Opel som jag verkligen trivs med ? förutom lukten då. Det var den enda bil Holmgrens kunde avvara i väntan på min nya MG elbil som har dröjt, och dröjt, och dröjt? Visserligen bra att öva på många olika bilar.

Min ångest för att övningsköra har sakteliga minskat i takt med Stellas körda mil och ökad kunskap. För när Stella började bli uttråkad på grusvägarna gled vi ut i trafiken. Med facit i hand ser jag tillbaka på denna tiden med stor glädje. Jag har utmanat mig själv och klarade det riktigt bra. Men att vara helt ensam med ansvaret har stundom varit lite tungt. Det har dock varit härliga stunder i bilen. Hon och jag tillsammans. Osams har vi inte varit en enda gång vilket också är mycket skönt. Det är med både stor stolthet och glädje hon klipptecövningskörningsskylten i två delar i eftermiddags. Samtidigt som hon ville låna bilen, ha ha!

Grattis Stella till friheten. Nu startar en ny period av ångest och ni kan nog räkna ut vad. Nu ska hon ut SJÄLV på vägarna och jag har absolut ingen kontroll. Jag möter många som inte borde fått kortet och jag hoppas nu att varje resa slutar lyckligt.

Ha en forsatt fin kväll!!

Solen i Räfsnäs. Magiskt!

Grattis älskade unge!!! Grattis till frihet och ansvar!

Av Sofia - 2 oktober 2022 13:09

Musikalen Bodyguard var helt underbar. Jag hade höga förväntningar och de infriades med råge. Handlingen har moderniserats en aning och den är toppad med lite humor här och där.

Å sånginsatserna. Oj, oj, oj. Nadja Holm som Rachel var enastående. Höjdpunkten var förstås superhiten I will always love you och det gjorde hon med magi. Så otroligt mäktigt när hon sjöng den för Frank - livvakten, spelad av Anastasios Soulis. Håret reste sig på armarna och jag grät. Varför vet jag inte riktigt men det var väl stämningen också, att sitta där tillsammans med mina. Föreställningen bjöd på fler hits av Whitney än vad filmen gör vilket var så härligt. Alla mycket proffsigt framförda. Stella sa efteråt att hon hade kunnat se den igen och det är ett gott betyg. Hon är den i skaran som är yngst och kanske har svagast kännedom om Withneys storhet som artist.

Extra krydda åt eftermiddagen var att David höll nollan i supercupen och NIF vann mot Surte med 6-0. Härligt! David och Matilda fattades oss hela tiden.

Efteråt tog vi lite förfriskningar på Vau-du-ville. Mysigt ställe! Sedan blev det god middag på Emils restaurang och gastro. Suveränt god mat. Vi traskade hemåt mot hotellet, vissa med skoskav.

Nu rullar vi hemåt mot Nässjö, Henry och Alexandra stiger av i Linköping. Jag tar med mig så fina minnen av helgen och placerar dem i hjärtat. Det där mammahjärtat som är större än evigheten. Lite vemodigt att dessa dagar är slut, att timmarna går så fort!

Ha en fortsatt fin söndag!

Nä, såhär fick man inte göra. Fota under tiden men det var inte jag?.

Var-du-ville

En morgonpromenad till gamla stan och dessa respektingivande byggnader

Av Sofia - 1 oktober 2022 13:43

När vi väl kommit till Stockholm igår hade vi en fantastiskt mysig afton. Allt blev bara lite senare. Installerade oss på hotellet en halvtimme o sedan blev det middag på Belgobaren. En restaurang som jag besökt några gånger då den ligger i anslutning till det hotell som Nässjö kommun har avtal med. Ett säkert kort helt enkelt eftersom en lantis som jag inte direkt har koll på restauranglivet.

Restaurangen har specialitet musslor vilket är sååå gott men det finns såklart annat vilket är tur då mina barn inte direkt är fisk- och skaldjursälskare. Alla var nöjda och blev mätta. Det är en otroligt go känsla att sitta ned med dem som man älskar mest i världen, få äta och dricka gott och prata. Tågförsening gjorde att vi alla var rätt trötta så vi gick aldrig vidare ut i nattlivet. Vi gick till hotellet och kröp in i våra små rum, ha ha. God mat får kompensera hotellet denna helgen. Budgetvariant men vi ska ju bara sova och sängarna var sköna.

Morgonen började bra. Cashade in 1500 kr från SJ i ersättning för förseningen igår. Som mamma messar. Tänk att tjäna pengar på att bara vänta. Ligger nåt i det.

Efter en go frukost blev det affärer. Till och med Jonas handlade en jättesnygg skjorta. Eller rättare sagt - jag mer eller mindre tvingade honom. Jag fick tag i det jag ville, frid och fröjd.

Nu väntar Bodyguard om en dryg timme! Barnen har sett filmen för handlingens skull. Ska bli så kul!

Ha en fortsatt bra lördag!!! Å grattis till mig!! Igen!

Belgobar

Snart dax!!!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6
7
8 9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28 29 30
31
<<< Oktober 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards