Alla inlägg under oktober 2022

Av Sofia - 18 oktober 2022 19:07

Denna ruskiga kväll har jag förutom en ganska blöt promenad deltagit i två undersökningar. En från SCB beträffande hälsa och välmående och en från Nässjö kommun gällande trygghet. Framför brasan inne i vårt hus mår jag både bra och känner mig trygg men frågorna handlade om andra saker oxå.

Nässjö kommun gör en stor undersökning till många och slumpvis valda kommuninvånare och jag hoppas ni som får ett SMS tar er de få minuterna att svara. Viktigt underlag för kommande arbete.

Vad är trygghet? Egentligen? I grunden är jag en person som behöver mycket trygghet och ständigt är orolig för att saker och ting ska sluta mindre bra. Dock kan jag ärligen säga att jag känner mig trygg för det mesta. I min bostad, i detta området, i Nässjö. Sedan väljer jag kanske inte att gå omkring själv på mörka gator sent på nätterna. När jag tänker tillbaka på åren som boende i stan sprang och gick jag ofta närmste var mörkt. Här ute utan gatlyse är jag löjligt rädd för vildsvin och älgar.

Jag hade ett samtal med en vän för ett tag sen och vi diskuterade just trygghetskänslan. Han frågade om jag känner mig trygg när jag ser poliser. Det gör jag. Ser man två patrullerande poliser på Nässjös gator inger det mig trygghet. Han sa tvärtom. Ser jag poliser i stan tror jag genast att det har hänt nåt. Det får mig att känna otrygghet. Det är olika för olika människor och det ska respekteras.

Minns ett föräldramöte för några år sen då just en polis sa att det är den upplevda tryggheten som är viktig. Killar i 20-årsåldern känner sig minst otrygga och statistiken visar att de utsätts för flest brott. Kvinnor i övre medelåldern känner sig mest otrygga och statistiken visar att de utsätts minst för brott. Värt att komma ihåg.

Å mitt mående då. Jag svarade ärligt och jag har haft svårt för att sova och har extremt mycket funderingar för tillfället. Jag har klivit ur min comfortzon så många gånger, både frivilligt och ofrivilligt och har rett ut allt. Dessutom med både plus i kanten och ett gott betyg. Ändå ska det vara så oerhört svårt att tro på sig själv.

God kväll!!

Gruppmöte igår

En dubbel espresso till, tack!!

Av Sofia - 16 oktober 2022 18:32

En skön lördag och söndag sammanfattningsvis. Otroligt tråkigt att Jonas är sjuk, mer eller mindre sängliggandes hela helgen. Jag har fått två underbara och välbehövliga sovmornar. Igår sprang jag en härlig runda - det var längesen jag sprang just till Sjömilsås. Härligt väder. Älskar höst när det är uppehåll.

Uppehåll har det inte varit idag, ha ha. Men jag ändå haft tur. Gick till Stinsen Arena på förmiddagen för att jobba ideelt. Stå i kiosken med Hea under en av landskampsmatcherna som ägt rum i helgen. Inte jättemycket folk idag men vi sålde ändå lite korv o kaffe o andra onyttigheter.

Kom hem och skulle städa av huset. Då började det åska helt plötsligt. Himlen öppnade sig och det öste ned regn och näst intill full storm. Vindarna tog hårt på vår eks löv. Rätt mysigt ändå att mysa omkring inomhus.

Sedan tände vi brasan och gjorde en äppelpaj av egenodlade äpplen. Speciell känsla och så gott. Jobbade en bra stund. Nya budgetdirektiv och en hel del att fundera över och pilla med.

Ha en fortsatt fin söndag!

En vacker med betoning på EN bjöd vårt land på. Så fin!

Gott!!!

Av Sofia - 14 oktober 2022 22:28

Vaknade kl 03 och kunde aldrig somna om. Stella som var chaufför till nåt studentjippo i Jönköping hade inte kommit hem. Alltså den oron är obeskrivligt jobbig. När hon sedan kom är den känslan obeskrivligt skön men John Blund fattade inte det, tyvärr. Gick upp och gick till jobbet. Idag struntade jag i både älgar och vildsvin, jag brydde mig inte om att jag var rädd för mörkret utan behövde bara gå och känna frisk luft.

Arbetsdag med nämnden hela dagen. Synnerligen en fullträff, en fredag och dessutom inte utsövd. En bra dag förövrigt och det var bra diskussioner gällande internkontroll, verksamhetsmål och grunduppdrag.

Ikväll spelade Nässjö IF träningsmatch mot Frillesås och David hade den äran att vakta buren. Bjöd vännen Tina på AW före och Stella fick skjutsa oss till Stinsen Arena. Mysigt framför brasan och det var nog tur att det gick i ett, annars hade jag somnat.

Å David fick verkligen jobba idag. Motståndarna befinner sig i elitserien och de var snabbare, skickligare och bättre. Siffrorna slutade 3-8 och man får se det för vad det var - träning. Heja NIF och David!

Jonas sjuk - mer eller mindre sängliggandes i två dagar. Jag är frisk men väldigt trött så sängen är nu det absolut enda alternativet! Om John Blund nu begriper det.

Natti!

Träningsmatch hemma mot Frillesås

David i målburen

Av Sofia - 13 oktober 2022 22:47

En mycket mycket trevlig kväll har passerat. Så synd bara att timmarna går för fort. Ett gäng tjejer från gamla RH-Form eller RH-Stolen träffas med jämna mellanrum. Mina första jobbarkompisar och det var roliga år. Numera jobbar fyra kvar på Flokk som det heter och två har andra jobb. Vi har inte haft nån träff på ett par år på grund av pandemin så vi hade mycket att prata om. Karin i Bodafors bjöd på gooood skaldjurssoppa och äppelkaka efter det. Så mycket mums! Tusen tack Karin för härliga timmar. Så kul att träffa er alla!

Det har varit en lång arbetsdag före det och den avslutades med nämndsmöte. Ekonomin är rolig att presentera när det är plus på samtliga avdelningar.

Till nästa år byts med all säkerhet vissa ledamöter ut, efter valet. Ordförandeposter etc är ännu inte klara. Med en extremt stor lättnad forsätter samverkan Nässjö med stöd av flera partier. Vi ska ta ansvar och fortsätta att göra Nässjö bra. Bibehålla det som är gott och vidareutveckla det som är mindre bra. Det är vår förhoppning. Att Nässjö skulle vara i så dåligt skick som blivande opposition basunera ut är bara oförsvarligt sorgligt.
Att sprida positiva vibbar kan verkligen vara på sin plats i en övrigt osäker omvärld.

Godnatt!!!

Karin, Malin, Kicki och Susanne (Kristina saknades tyvärr pga förkylning)

Av Sofia - 12 oktober 2022 21:22

Idag är det pappas födelsedag. 87 år låter onekligen gammalt men han ÄR ju inte gammal så jag förstår inte hur det hänger ihop. Pigg i kroppen, ung i sinnet och varm i själen. Det är en fantastisk kombination och jag är så tacksam att just han är min pappa. Att fortfarande få ha honom kvar.

Istället för att åka till Torset och gratta bjöd vi hit dem på hemmagjord pizza. Hemmagjord i den bemärkelsen att man skivar lök och höstens snart sista tomater. Degen var fabriksgjord men väldigt god. Ansjovis på en och bacon och köttfärs på två. Till kvällen kom även David och Matilda och det var en mycket mysig stund. Mamma hade med sig morotskaka till kaffet. Så gott! Sådär extra saftig som bara mamma kan.

Gott att vara hemma igen. Flyget och tåget gick i tid och det var en obeskrivligt skön syn att se Stella på stationen för att hämta oss.

Vardag och full rulle igen. Resan till Prag är go att tänka på och ger energi MEN hemma är alltid bäst. Just den känslan är oxå väldigt skön.

Godnatt!!

Far och jag 1974

Unga och pigga

Av Sofia - 11 oktober 2022 09:14

Igår skulle vi promenera upp till Pragborgen och titta lite närmare på den. Hela området var avspärrat under helgen på grund av EU-toppmöte så det var verkligen välplanerat, eller ren slump att vi stannade några dagar längre här.

Men jag hade ett skav. Har försökt att tänka bort den operation som Henry skulle genomgå igår morgon. Nu skulle struman bort och i några år har den där knölen förvisso kontrollerats av läkare, men vuxit. Som mamma är man orolig för att nåt ska gå fel, skador på stämbanden kan ske. Att sövas är alltid en risk. Å då känns Prag väldigt långt från Linköping. Har intalat mig hela tiden att det kommer att gå bra, läkarna är så duktiga.

Å när vi gick där på slottets innegård ringde han. En nyvaken och trött Henry och sa att allt hade gått bra. Alltså - vilken känsla. Pragborgen blev om möjligt ännu vackrare, solen blev ännu varmare och himlen mer blå. Till tonerna av Starwars som någon orkester spelade hörde jag inte riktigt allt Henry sa men de hade inte kommit åt nån nerv vid stämbanden och han lät som han brukar. Helt underbart! Underbart! Knölen var i storlek av en tennisboll.

Pragborgen var helt fantastisk. Började byggas på tusentalet, ombyggt till gotisk stil, sedan romersk för att åter bli i gotisk stil. Skrev till Johanna som nu utbildar sig till konservator. Här finns det jobb i all oändlighet, otaliga målningar att underhålla och restaurera.

Sedan gick vi upp till Petrintornet. Ett Eiffeltorn i miniatyr men trapporna upp räckte då till för min svindel. Magisk utsikt över staden och i höstsolen blev allt ännu vackrare.

Sista kvällen i Prag och efter en god middag gick vi upp till det astronomiska uret en sista gång. Vackert upplyst torg i mörkret.

En oförglömlig resa, från början till slut! Vi lär återvända hit. Så mycket mer att se och se om.

Klappade på munken på Karlsbron vilket betyder lycka.

Mäktiga Pragborgen

Mot Petrintornet

Svindel och ett krampaktigt tag i stängslet

Fantastiska vyer

Sista kvällen! Nationalmuseumet

Torget med klockan, upplyst i mörkret

Hej då Prag! Vi lär återvända!

Av Sofia - 10 oktober 2022 09:19

Igår morgon eller rättare sagt förmiddag startade vi med frukost på vårt favoritställe. Det finns tusen restauranger som serverar frukost och brunch men vänlig och snabb service och dessutom goda saker på tallriken - då återvänder man. Vi beställde dessutom in dessert vilket aldrig händer. Men här är de suveränt duktiga på choklad så det är kul att testa. Gott och lite roligt!

Ännu roligare var att min kusin Eva-Lena ringde och vi bestämde att vi skulle träffas o ta en kaffe. I strålande sol gick vi till Hilton Hotell där hon i helgen representerade Ulricehamn när världscupsarrangörer skulle ha möte. Vad är oddsen på att få träffa henne här. Overkligt kul! Vi pratade om allt så länge vi hann, sedan skulle hon vidare hem mot Sverige.

Gårdagskvällen spenderade vi på vattnet. Bokade in oss på en båttripp på floden och det var var magiskt vackert att se skymningen sänka sig över stadens vackra siluetter. Så häftigt att sedan åka under alla upplysta broar i mörkret. Maten på båten var väl kanske inte den godaste men vi blev mätta.

Vi tog adjö av Tommy o hans son Viktor som tidigt idag åkte hem. Vi har haft hur kul som helst ihop och det är berikande med nya vänner.

Idag ska mycket hända, upp till Pragborgen, utsiktstornet på kullen, skelettkyrkan. Nu frukost och sen iväg!!

Ha en forsatt fin måndag!!!

Så kul att träffa kusin Eva-Lena här i Prag.

Båttripp på floden Vltava

In i slussen

En upplyst Karlsbro

Månen lyser i kapp med alla andra lampor

Av Sofia - 9 oktober 2022 01:47

Godmorgon Prag! Denna underbara stad. Det är lite som att gå omkring i en sagovärld. Det är bara här och nu och nästa steg som gäller. Glömmer nästan lite bort förhandlingarna vem som ska styra Nässjö, även om det är väldigt spännande. Funderingarna på jobbet är som bortblåsta vilket verkligen är ett tecken på att man slappnar av och har semester.

Man blir dock påmind om den vanliga underbara verkligheten som när Stella messar och frågar hur man tankar bilen, hon har aldrig gjort det själv. Eller frågan om hur jag gör min guacamole då hon skulle ha några tjejer hemma på tacos. Så kul. David messsde bilder på hur de renoverar sin lägenhet så den blir om möjligt ännu finare. Å att de kollade på matchen vi var på tidigare i kväll. De nästan såg oss, så nära satt vi rinken. Vi hamnade dock aldrig på jumbotronen så vi kunde vinka. Å det hamnade för få mål i kassen till hajarnas fördel i kväll. Förlust 2-3 men det var en mycket mer spännande match än igår och riktigt kul.

En toppendag där vi till lunch valde bort de typiska turisthaken och valde tjeckisk meny. Jonas åt grisknä och för mig blev det kroppkakor. Att det var kroppkakor visste jag dock inte förrän jag började sköra i dem. Gott var det. Jonas blev mätt och det förstår ni när ni ser bilden. Jösses vilket lass.

Godnatt!

Mysig marknad på ett av alla torg

Grisknä för Jonas till lunch

Goda kroppkakor för mig

Mätta blev vi

På väg till match i O2 arena

Förlust vid returmötet men en riktigt bra och spännande match

Lilla jag i sagovärlden

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4 5 6
7
8 9
10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28 29 30
31
<<< Oktober 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards