Alla inlägg under juli 2021

Av Sofia - 11 juli 2021 19:21

Sommarkantareller - finns det nåt roligare? Roligt att se dem i grusen (för de växer ju där), roligt att plocka och väldigt roligt att äta. Å gott! Efter dagens frukost gick vi ut för att leta. Å vi hittade. Här och där. I grus o i mossa. 700 gram på 12 km och några timmar senare fick jag den äran att rensa gulingarna medan jag lyssnade på sommar i P1.

Medan Jonas rev bort vårt gamla altantak satt jag o läste bok. Å det finns ju inget värre än att sitta o LATA sig medan den andre jobbar. Så jag avslutade efter en stund läsningen och rensade ogräs på vår grusgång och parkering.

Nu sitter vi och njuter av vädret och sjön på vår taklösa altan och bara längtar till att få göra kantarellmackor. Såklart!!!

Gott!

Hjortron var inte riktigt mogna men vi vet och såg var de fanns! Mums!

Av Sofia - 10 juli 2021 19:27

Sovmorgon och frukost med papperstidning! Ingen dålig start på semesterns första helg. Bättre väder än utlovat - förmiddagens löparrunda blev kvalmigt varm, lite som att andas i en plastpåse. Men en runda är alltid en runda.

Hem o fixa såser och förbereda födelsedagsmiddag för Jonas. Grill med de närmsta. De som har tillfälle att komma.

Vi blev så glada för att vi kunde sitta ute. Många gånger såg det ut som att de mörka molnen skulle anfalla men varje gång gick de förbi och temperaturen var lagom. Tom solen tittade fram få och då.

Kyckling, ugnsbakad färskpotatis, zatsiki av växthusets gurka smaskade vi i oss. Därefter kaffe med tårta. Första gången jag har gjort en Pinocchiotårta och den blev god. Laddad med massor av jordgubbar. Så nu är mannen firad rejält.

Resten av kvällen blir lugn! Ha en fortsatt fin lördag!

Födelsedagsbarnet tillika grill master

Mamma spelar Mollys favoritlåt - Lille katt

Av Sofia - 9 juli 2021 16:58

?.idag är det Jonas födelsedag. Exakt en månad efter mig fyller Jonas - 9 juli. Har haft att stå i?oj, oj, oj. Skämt o sido - han undanbad sig morgongrattis på sängen så jag hoppade det. Det var första gången han har jobbat på sin stora dag, den brukar alltid infalla på semestern. Men sista dan att jobba gick det nog lätt.

Jag tog en morgonpromenad i den ljumna härliga kuften, lyssnade på Tareq Taylors sommarprat. Gillar hans positiva attityd - det liksom smittar av sig.

Åkte till Bodafors till Kulturgatan för att fika med en kär gammal vän. Camilla, från Kärrabo utanför Malmbäck eller Almesåkra, och jag gick i samma gymnasiumklass och har sedan dess hållit kontakten. Mer eller mindre. Vi sökte och kom in på samma lärarutbildning i Linköping efter gymnasiet men hon valde att gå den och har sedan dess varit Linköpingsbo och lärare.

För tillfället hälsar hon på sin far i Kärrabo och undrade om jag ville umgås. Trevligt! Härlig fika och energifyllda timmar. Det blev prat om allt mellan himmel och jord och jag känner varje gång att vi träffas för sällan. Nu har ju pandemin satt stopp för allt men det kan bara bli bättring.

Vi kollade in de fina utställningarna innan vi tog adjö. Alla fina möbler och pinnstolar och nu visades även hemslöjd. Ville ha mycket?

Hem o plocka blommor - Jonas favorit är en sommarbukett med rödklöver, prästkrage o blåklocka o då fick han såklart det. Ett grillförkläde i skinn med ingraverat namn blev presenten.

Gårdagskvällen blev mysig. Vi firade in att semestern börjar och jag bjöd på mat på Sandsjö värdshus. Minnen från barndom och ungdomstiden sköljer över mig när jag är där. God mat i bästa sällskap.

Ha en fortsatt fin fredagskväll!

Av Sofia - 8 juli 2021 15:44

Alltså - jag har lite svårt för rubriken, att göra ingenting men jag har tränat lite idag? Första semesterdagen och man får tänka bort att man borde börja gno i huset så fort man blir ledig. Faktum är att dagen inte kunnat vara bättre.

Sovmorgon längre än jag brukar, frukost o så en varm löparrunda. Men det gick bra i 22 grader, det fläktade o solen brände inte på. Dock var det gott med ett dopp efteråt med löparkläder på. Konstrasten är häftig. En mycket varm och trött kropp som på en sekund blir pigg och sval.

Idag fick jag dock vila lite när jag nådde Grimstorp efter Sjömilsås. Skulle stanna och dricka vatten o stretcha lite. Fick hjärtrus eller dubbelslag och fick sätta mig ned vid vägkanten och djupandas en stund. Det är bara att vänta ut. Man springer inte vidare med 190 i puls. Efter några minuter kom det i fas och jag kunde ta mig hem med vanlig takt och puls. Har man dubbelslagen för länge är det fördigsprunget, man blir väldigt trött och får gå i sakta mak. Å det är en bit hem från Grimstorp.

Lyssnade på Anna Kibdberg Batras sommarprat under turen. Mycket intressant. Väldigt välformulerat och roliga knorrar lite här och där. Vilket drev hon utsattes för, både internt från partiet och media. Folk fokuserade mer på hur hon klädde sig och hur ofta hon skrattade än det hon presterade och åstadkom inom politiken. Tråkigt! Hon är kvinna och det är ett fenomen. Varför? Jag tackade henne för ett fint sommarprat på hennes Insta och hon svarade mig. Det var riktigt kul.

Sedan tränade jag ännu mer på att göra ingenting och lyckades nästan. Satt i solstolen och njöt och började lyssna på Mikael Dolsten, Pfizers forskningschef som berättade om kampen att ta fram vaccinet för Covid 19. Född och uppvuxen i Halmstad som bytte läkaryrket mot forskning och han har varit delaktig i framställandet av mer än 30 andra läkemedel. Otroligt spännande att lyssna på. Kampen mot klockan när folk dör, omvärlden är lamslagen och bara väntar på ett vaccin. Å han lyckades rejält. Vill varmt rekommendera alla vaccinmotståndare att verkligen lyssna på programmet (och andra oxå förstås).

Ha en fortsatt fin dag!

Av Sofia - 7 juli 2021 19:42

Det där ordet? Semester! Innebär ledigt länge. I och för sig brukar länge kännas som vips över slut fort men den dagen man faktiskt går på sin semester - då är känslan länge.

I år dock infann sig inte riktigt den där euforiska känslan. Kan bero på att man har suttit hemma och jobbat sedan i november. Det kan bero på att jag har svårt för att släppa kontrollen. Det kan bero på att jag måste kolla några grejer inmorgon oxå vilket iofs har att göra med kontrollen i anledningen före. Semester har man varje år och historien upprepar sig varje år. Folk måste lägga ersättare om de inte själva tar hand om sina fakturor under sommaren. Å det kommer folk på i sista stund och i sämsta fall (som idag) när man redan gått på ledighet. Betalningspåminnelser är aldrig bra och i värsta fall kanske inte nåt kök får sin leverans av livsmedel när det gäller e-handel.

Men ikväll känns det ändå härligt att trots att jag ska kolla datorn nån gång per vecka ha en lång ledighet. Pratade med en kollega i eftermiddags som ska vara ledig och jobba växelvis och dessutom ska ta posten och ärendehanteringen när ordinarie personal har semester. Det beundrar jag rejält.

Ha en forsatta go kväll! Å HEJA Danmark!

Av Sofia - 6 juli 2021 18:14

Ikväll bänkar jag mig framför Allsång på Skansen. Precis som Sommar i P1 (sommarpratarna) är det verkligen sommar när Allsång pågår. Bra artister och härliga låtar och ja, naturligtvis sjunger jag med i allsångerna. Vissa artister ser man ju fram emot lite extra. Kvällens program bjuder på Uno Svenningsson vilket är en favorit. Ända sedan han tillsammans med Freda? slog igenom. Han har en mycket speciell röst och jag har alltid gillat soundet.

Det är med stor glädje jag inväntar augusti och en konsert på Ribbingsnäs med just honom och några andra (bl a Rigmor Gustavsson). Den skulle ägt rum dagen efter Davids student förra året i juni men så kom pandemin i vägen. Den blev flyttad till juni i år och sedan augusti. Nu får vi hoppas att inte delta-varianten av Covid 19 sätter stopp för eventet. Unos senaste låt ?Fickorna fulla av sand? har jag i min låtlista och den är awesome.

Dagen har oxå varit awesome. Är klar med junis uppföljning och det är extremt skönt att vara just det innan man går på ledighet. I morgon blir därmed en lugnare dag, kan ägna mig åt upprensning av diverse som lagts på hög och tänkt - det där tar jag när jag får tid?

Å stort grattis min bror Anders och Lotta som firar 30-årig bröllopsdag idag. Minns den där dan som igår. Hett som bara den, säkert över 30 grader. Ja tänk att få fira det. Få förunnat, hm?.

Ha en fortsatt fin kväll!


Grattis Anders o Lotta till pärlbröllop!

Av Sofia - 5 juli 2021 19:37

Det är lite förunderligt. De varnar för åskan o himlen är svartare än svart bort över sjön men den kommer inte riktigt hit. Det är som om Spexhultasjön motar bort den. Det mullrar i bakgrunden men kommer aldrig riktigt över oss. Det har hänt förvisso men jag är mycket nöjd och glad för muller långt borta. Då är det t.o.m lite mysigt. Å temperaturen föll några grader. Det var rätt hett förut och badet efter jobbet var otroligt skönt. 21-22 grader i vattnet och kroppen bara längtar efter att få bli sval och pigg. För pigg blir man. En sån lyx att ha 250 m till playan.

Nu är jag faktiskt sugen på köttfärssås och spagetti - när jag stod o gjorde den i värmen kände jag intensivt att det där är jag INTE sugen på. Tur för man måste ju äta även om det är varmt och man kan inte grilla varenda varenda kväll. Å en svalkande sallad går lite festbord med en snart 20-årig hårt byggarbetande som dessutom tränar nästan varenda dag. Har jag förresten berättat att David har bytt nummer. Från 34 till 35 till hösten bandysäsongen. Fint där. Morfars födelseår för det är jag ju mest van vid att man använder. Erik har 65 som är Jonas år.

Första dagen på denna arbetsvecka är avklarad och nu är det två kvar. Färre och förra mejl i inkorgen, det märks att folk börjar sina semestrar. Det ska bli enormt skönt att förflytta skärmar och jobbtillbehör till ett avsides rum några veckor och få ett fullt ut vardagsrum igen. Så vi kan sitta där fler än vi fyra som bor här. Till helgen fyller Jonas och då blir det kalas.

Ha en fortsatt fin kväll!

Good luck i nytt nummer

Av Sofia - 4 juli 2021 19:35

En härlig helg är inne på sluttampen. En händelserik helg och vi har hunnit med mycket och varit rejält sociala! Lördagen startade med en svamprunda och vi hittade inte så många gula godingar så rundan blev längre än vi hade tänkt. Hem o in till stan, köpte en blomma och åkte o grattade min jobbarkompis sambo Claes som i lördags fyllde 50 år. Klart gubben skulle ha en blomma på rätta dagen. Vi gick när deras festfolket kom och förberedde vår egen middag med de goda vännerna Lotta och Kenneth. Strålande väder viket vi var så glada för.

De cyklade till oss och precis när vil satt oss och tog välkomnemdrycken ÖPPNADE sig himlen och rejält dessutom. Vi klarade oss från vätan men allt annat typ blev dyblött. Timmarna gick alldeles för fort och vi hade så mycket att prata om. Så mysigt kväll.

Idag har vi hälsat på Landsbro och i Torset. Så härligt att träffa Pelle o Lina o de små plus Jonas mamma och sedan mina föräldrar. Även min bror och Monica kom förbi och det var så längesen vi såg dem.

I eftermiddags gjorde vi ett experiment. 24 grader varmt. Vi badade med löparkläderna på och sedan började vi springa. Behöll den svala känslan i kroppen hela rundan. Det gick!! En utmaning för mig att löpa i värmen men med ett bad före gick det galant!

Några dagar kvar att jobba innan semester! Go känsla!

Det blev mest smultron på svamprundan

Våra goa vänner Kenneth o Lotta.

En sån fin blomma fick vi!

Kaffet tog vi inomhus

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12
13 14 15
16
17 18
19
20
21 22
23
24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards