Alla inlägg under juli 2021

Av Sofia - 22 juli 2021 18:50

Startade dagen tidigt i Eksjö, på kvinnokliniken. Inte kul alls men ibland nödvändigt o särskilt i min ålder?. När jag lämnade bygget var det med tacksamhet och glädje. Tacksamhet för bra och noggranna läkare och glädje över att det inte var något galet med mig. Gammal, erfaren och inlånad läkare och dessutom trevlig.

En mycket god frukostmacka på Princess konditori följde och sedan strosade vi runt i Eksjö - den vackra trästaden. Ganska meningslöst faktiskt eftersom inte affärerna var öppna. Jonas hittade en frisör med dropin vilket var behövligt. Att kolla på fina gamla hus är oxå lite kul.

Vi hade bestämt oss för att paddla kajak i dag - lite mer rejält.m och längre. Men det var lite för blåsigt så för hälften av oss gick det inte så bra. Alltså det är inte Jonas grej helt enkelt. Men vi är bra på olikasaker. Jag kan t.ex inte åka skridskor på hockeyrör.

Vi badade (Jonas med bara badbyxor denna gång) och vi fikade vid sjön. Gudomligt härligt väder. Lagom varmt och 25 grader i vattnet.

På dagens promenad lyssnade jag på Pippi, förlåt Inger Nillson och tyvärr orkade jag inte lyssna färdigt. Vissa sommarpratare hugger inte tag i mig. Tog Svennis istället vilket var mycket intressant även om hans röst kanske inte är så entusiasmerande.

Å så blommar äntligen hibiskusen. Har väntat i veckor på att knopparna ska slå ut och idag hände det. Vacker, ståtlig likt en kung i växtriket. Den blomman har jag många kort på från utlandsresor - tycker de är fantastiskt fina. De blir då inte sämre i sooooolbacka!

Godkväll!

Av Sofia - 21 juli 2021 20:16

Två underbara semesterdagar har passerat. Hämtade Henry på stationen i går förmiddag och han och jag åkte till Torset. I pandemitider var det längesen han var där. Jättegod middag och mycket prat. Kan det bli bättre? Nej. Inspektion av morfars arbete med veden och det måste tillstås att han gör det med perfektion. Dessutom väl dokumenterat- på ladugårdsväggen. Varje år finns nedtecknat och antal kärror.

När vi kom hem grillade vi halloumiburgare och satt ute - ytterligare en underbar sommarkväll att lägga i minnesburken.

Denna dag startade med en tidig morgonpromenad som följdes av en utefrukost. Satt på altanen och jag fick många goa timmar med Henry vilket var helt underbart. Barn på annan ort och dessutom pandemi - det har gått smärtsamt långt mellan gångerna. Senare kom Jonas dotter Miccan med familj och käkade lunch. Fika vid stranden och bad, kajakåkning och bara vara. Otroligt mysigt!

Senare firade vi Jonas födelsedag (igen). Elise, snart två år, hade önskat Princess-tårta och naturligtvis ska så spisas. Vi grillade en god middag innan Stenungsundsborna åkte hem.

Härlig dag! Härlig samvaro! Semester!

Ha en fortsatt fin kväll!

Mormor och Henry

Momo o mofa

Ett kakfat och Henry o jag

Pappa fixar in veden

Väldokumenterat

Henry i kajaken

Strandfika

Av Sofia - 19 juli 2021 20:34

Så äntligen skulle vi fira. Min vän Susanne o jag - att vi fyllde 50 år förra året. Har blivit uppskjutet några gånger. Å jag skulle bruka min present från barnen. Valet blev en vin- och spa-upplevelse på Ästad vingård i Halland.

Å med facit i hand kunde det inte varit ett bättre val. Helt fantastiskt härliga dagar på ett underbart ställe. Hade höga förväntningar då en del vi känner har lovordat detta ställe men ALLT infriades med råge. Fina, lyxiga rum, mycket fint inredda. Tom bastu (hur man nu skulle hinna med det, ha, ha). Spaet var stort och utemiljöerna var så lummiga med fina byggnader med sedumtak. Att bada i 13-gradigt vatten och sedan basta sig varm där man kunde se lax simma förbi utanför fönstret - häftigt.

Vingårdsvandringen var mycket intressant. Odlingarna anlades 2011 och de satsade på den tåliga druvan Solaris. Bra år kunde de få 12 ton druvor, sämre år 750 kg. Hon som pratade brann verkligen för vinproduktion och det märktes. Sedan var det vinprovning vilket alltid är lite fascinerande. Glad om man hittar ett uns av det som de pratar om, toner av gröna äpple, ekfat, tjära, vanilj? Gårdens egna mousserande var mycket gott hursomhelst.

Vi avslutade dagen med fyra rätters middag och allt utom skaldjurssoppan till förrätt var kanon. Påminde om ?varma koppen? vilket oxå P-A påtalade högt och jag skrattade så jag grät.

I morse gick vi en promenad på Hallandsleden- så fin natur. Helt sagolikt i morgonens solstrålar. Efter den turen smakade frukosten väldigt bra. Nog den godaste hotellfrukost jag ätit.

Vi åkte hemåt mot Småland på småvägar genom bokskogar och hittade av en slump fyndplatsen där Bockstensmannen blev pålad. Ett man som levde på 1300-talet och vi har sett de välbevarade kvarlevorna några gånger på museet i Varberg. Väldigt kul att se var han faktiskt hittades.

Tack finaste Sus och P-A för härliga dagar. Så mysigt och roligt. Å TUSEN tack till mina fina barn för den FINA presenten! Love U! Lever på detta länge och jag vill gärna återvända.

Ästad vingård - here we come

Bastu på rummet

Fina rum att bo i

Vinrankor

Vinprovning

Bastu under jorden

Jubilarer i efterskott

Dax för middag

Morgontur

Av Sofia - 18 juli 2021 11:01

Igår åkte vi till Borås för att spendera dagen med Johanna och Oliver samt hela Olivers familj. Hans syster som bott i USA var oxå med, så kul att träffa henne. Bara David fattades i syskonskarorna.

Vi åkte till Limmared, ett mecka för alla som älskar loppis och antikviteter. Butik efter butik med träpryttlar, porslin och fina glas. Mycket jättefint men en del skit såklart. Köpte två gamla fina linnehanddukar. Praktiskt och vackert!

Sedan blev det lunch på värdshuset som har specialiserat sig på schnitzel. Jag tog gös - en sån underbar firre. Var inte sugen på tyngre grejer när tempen var över 30 grader.

Fika hos Olivers mor och far i deras helt underbara helt renoverade torp. Ett paradis på jorden och det var så skönt att sitta i skuggan och avsluta en helt underbar dag. Så gott med syskon- och föräldrarhäng!

Ha en fortsatt fin söndag!

Syskon

Så vackert!!

En riktigt god firre!

Av Sofia - 17 juli 2021 10:04

Igår hämtade vi Henry och Alexandra på stationen som kom med tåget från Linköping. En fantastisk kväll (igen) upplevde vi. Varma fönvindar och altanhäng. Addera grillad kyckling, halloumi och spetskål, pesto och tzatziki där basilika och gurka var närodlat och tomater som smakat ljuvligt. En go kväll! I försenad födelsedagspresent fick jag en flaska Champagne och som dessutom var rosa!

Vi gick ned till badplatsen och det var ljummet i luften och 25 grader i vattnet. Vi var lite för sena för att se solen gå ned. Skymningen anländer tidigare nu. Underbar kväll!

Innan på dagen gjorde Jonas och jag stan. Fikade på Princess café och besökte Stadium Outlet. Härlig affär. Mycket mycket och billigt billigt. Bra affär att ha i Nässjö.

Nu är vi på väg till Borås och bilen är full. Hälsa på Johanna och Oliver. En härlig lördag väntar!

Finbesök

Present

Av Sofia - 15 juli 2021 19:11

Jag har sagt det många gånger. Jag har skrivit det ett antal gånger. Efter denna vinter som varade långt in i maj skulle jag ALDRIG klaga på värmen. Men, det sägs att en positiv egenskap är att kunna ändra sig. Så idag gnäller jag lite. Kan ha att göra med att man ska hinna med att vara nyttig. Det är en sak att ligga på stranden växelvis som man doppar sig. Att till exempel tvätta altanens räcke tar på krafterna i solen. Fick ordning på fyra sektioner vilket tog tre timmar?. Dock blir resultatet så enormt bra så man blir ju sporrad att fortsätta vilket jag gjorde och blev helt slut.

Drack vatten, hade keps och sprutade då och då vatten på mig med vattenslangen, när jag ändå skulle spola bort den uppborstade smutsen. Kanske därför jag orkade hålla på så länge. Bikarbonat, såpa och varmt vatten - bästa tralltvätten. När räcket torkar ser det nästan ut som det nya virket vi köpt in till utbyggnaden av altanen. Fantastiskt. Det värsta är att det finns 12 sektioner till plus golvet då. Men till golvet har vi köpt en maskin som gör just den sysslan - oxå med ett fantastiskt resultat.

Sedan har vi badat, badat och badat. Jag har jobbat en stund, fixat fakturor och kollat mejl. Somnade en stund i soffan i skuggan. Behövligt.

Nu är det svampmacka som gäller och ytterligare ett bad. Såklart.

Gårdagskvällen var ljuvlig. Tog cyklarna till stan och kollade in Musik i Hembygdsparken. Nässjös egen duktige unge trubadur Daniel Undfors underhöll med skön sång och gitarr. Fantastiskt bra röst och ett mycket fint program. Härliga låtar och man kan ju inte låta bli att sjunga med. Åskans muller kom inte närmare och det fina regnet upphörde.

Vi avslutade kvällen med att dela på en pizza i ett ganska folktomt Nässjö innan vi cyklade hemåt.

Tvättad sektion

Otvättad sektion

Av Sofia - 14 juli 2021 17:55

Gårdagskvällen var ytterligare en kväll att minnas. Helt underbar! Grillkväll hos min bror Pelle o Monica i Norra Sandsjö. Bror Anders o Lotta, deras Anton o Simon, mor och far samt en bonus, kusin Eva-Lena o hennes Maja var där. De två sistnämnda var söderöver för att bl.a fika hos mina föräldrar tidigare på dagen och vilken tur att de valde just denna dag. Naturligtvis blev de inbjudna till kvällen.

Det är alltid en speciell känsla att komma hem till barndomshemmet. Mycket har förändrats men det mesta är sig likt. Andra buskar, träd och odlingar men vyerna är desamma. Oskars kulle och ängarna för att nämna exempel. Jag har faktiskt bott längre i Nässjö än åren i Sandsjö men uppväxten och ungdomsåren känns konstigt nog längre än de senaste drygt 30 åren.

Underbar mat som alltid bjöds det på. Monica och Pelle hade gjort egen halloumi som de grillade. Godaste någonsin. Det var ofantligt skönt att träffas i verkligheten på riktigt. Förutom att vi åt och drack gott, vi pratade, lekte och sjöng. En sån go kväll! Oförglömlig och den läggs till sommarens allra finaste minnen.

Idag har vi cykelpromenerat. I den heta värmen fläktar det ändå lite med en cykeltur. Å så ville vi hitta mer svamp och det gjorde vi. Bad i sjön har vi hunnit med och skrubb och skurning av altanen. Eller en del av den för att vara mer exakt.

Vi sitter och funderar på att ta cyklarna till musik i hembygdsparken men åskan mullrar oroväckande och just nu regnar det. Vi får väl se om vi kommer iväg.

Av Sofia - 13 juli 2021 15:23

Igår hade vi en kusinträff - en mini. Min yngsta kusin Elisabeth och hennes man Micke från Vaggeryd kom till Solbacka. Det var längesen. Alltför längesen pandemin inkluderad. Ett strålande väder var med oss hela eftermiddagen, kvällen o natten. Det var så kul att få visa dem vårt ställe på jorden. Vi fick en sån vacker oljelampa i inflyttnings- bröllops- och 50-årspresent.

Vi hade mycket att prata om. När vi var små hängde vi typ ofta ofta då våra mammor är syskon och träffades mycket. Hon bodde i Sävsjö och det var alltid kul att åka till den stora staden (man tyckte det då - när man var liten). Många minnen har jag ihop med Bettan. Alla somrar i deras sommarstuga i Bergssnärle, kanothajken i Värmland nånstans när vi var typ 8-9 år. Tänker tillbaka på det. Att hennes äldre syster Maria som var hajk- och kanotledare vågade ta med oss. Vilket ansvar!

Både jag och Elisabeth är yngst i syskonskaran med äldre syskon så vi hade alltid varandra när de äldre hade sitt.

Otroligt kul att träffas och nu ska det inte gå så lång tid till nästa gång. Det lovade vi varandra!

Tack för en superhärlig kväll!

Kusiner Tullan och Bettan

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12
13 14 15
16
17 18
19
20
21 22
23
24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards