Alla inlägg under november 2020

Av Sofia - 19 november 2020 18:54

Dagens väder har INTE varit roligt. Kan säga att det var rätt gemytligt att starta dagen vid datorn och höra och sedan när det ljusnade titta ut på eländet. Inte behöva ta ett steg utanför dörren. Nog för att jag kan trotsa de mesta av dåligt väder men idag kändes det inte lockande att bryta av med en löparrunda. Ett tag var jag lite orolig för att träd på granntomten skulle falla på huset men det gjorde de inte.

Idag var det sammanträde tekniska servicenämnden. Allt skulle ske på länk, både tjänstemän och politiker var alla uppkopplade förutom ordförande och förvaltningschefen som befann sig på plats. Allt gick enligt plan. Nätet fungerade trots häftiga vindar och molnet trillade inte ned, ha ha. Citerar Jonas ?hur mycket får det egentligen plats i molnet?....
Jag presenterade mitt ärende, ekonomi uppföljning oktober iförd finblus o mysbrallor. Det är bara ovandelen som syns i kameran.

När jag tittade ut efter mötet såg jag vitt i luften. Så var första snön här. 19 november. Promenaden runt kvarteret när Jonas kommit från jobbet var kylig och stjärnklar. Grannarna har satt upp både julstjärnor och slingor. Får ta tag i det till helgen.

Nu är jag helt slut. En lång arbetsdag är till ända. Nu väntar bara lite kvällsmat o sedan det mycket intressanta programmet drottningarna på TV.

God kväll!

Finblus o mysbrallor. Märkligt sammanträffande att de har exakt samma mönster. HM : )

Första snön

Av Sofia - 17 november 2020 19:16

Dagens utmaning var ett stormöte på Teams. Antalet slog väl kanske inte rekord men att ha utbildning eller genomgång med ca 12 st samtidigt och varje person ska egenhändigt pilla in personalförändringarna i sina uppgifter - det kändes som en utmaning. Dessutom är det inget man pysslar med dagligen utan en gång om året. Å det är mycket att tänka på. Låna ut och låna in personal, rätt kontering, ta hänsyn till folk som ska sluta eller börja, sysselsättningsgrader etc. Det är mycket att hålla koll på och det blir en del gissa. Precis som budget handlar om. Man ska tro så likt verkligheten blir. Jag kan i sammanhanget tillägga att vi gissade inte förra året att vi skulle leva i den pandemi vi gör nu.

Förra året gjorde vi det tillsammans i ett konferensrum och vi kunde går runt till var och en. Visa och förklara. Men hur gick det då idag? BRA! Han som höll i det, han som är experten visade och gick igenom pedagogiskt och lugnt och det blev inte en massa prat i munnen på varann vilket är lite nackdelen med teamsmöte (med många deltagare).

Men jag var helt slut efteråt. Skulle oxå hinna med att hämta mitt SIM-kort till jobbmobilen. Idag vid 17 byter ALLA telefoner i Nässjö kommun telefonoperatör - mitt i detta jobba-hemma-kaos. Mitt kort hade kommit på avvägar och hade landat på medborgarkontoret som stänger kl 17. I mitt kuvert låg en kollegas kort oxå..... Så om hans telefon ska funka finns det här.

Ja, allt är inte jättesmidigt men på nåt sätt går allt ändå, till slut. På radion hörde jag om ett kommande vaccin som snart kanske blir godkänt och räcker till alla. Bara det var en otrolig höjdpunkt.

God kväll!

Av Sofia - 15 november 2020 18:48

Det är en märklig rubrik - jag vet - men så har dagen sett ut. En väldigt lång sovmorgon med tillhörande gofrukost inledde denna disiga dag och nu är vi redan i mitten av november. Det går så fort och jag får lite smått panik över jobbet. Har jobbat åtskilliga timmar denna helgen vilket har burit frukt i mitt inre. Rett ut små problem som blir enormt stora på natten men tar man man tag i hornen på tjuren så känns det bättre. Jonas sitter vid elden och kollar jaktfilmer på Youtube. Jag hör både spraket från brasan och brölet från älgarna medan jag jobbar.

Å löparrundan gick strålande. Fick inte gårdagens vackra väder men 9 grader och nada regn - mer kan man inte begära av månaden november. Nu har jag kommit till läget att till och med backarna här i Spexhult känns ok att kuta uppför. En riktigt go känsla.

Å så gårdagens fisksoppa. Den skulle jag gärna tävla med i Mästerkocken. Faktiskt. Minns när barnen var små - de ville så att jag skulle vara med o tävla men jag var alldeles för feg. Dessutom kan jag inte varken stycka gris eller filea en firre. Nä den matlagningskärlek jag har inom mig får stanna här.

Härligt till kvällen - ny säsong av The Crown - serien om Englands drottning Elisabeth. Denna säsong kommer Lady Diana att göra entré - häftigt!

Ha en fin kväll!

Helgjobba!!

Fisksoppa a la mej

Av Sofia - 13 november 2020 18:23

Efter en lång och mycket märklig arbetsvecka är jag äntligen hemma, alltså jag har förflyttat mig 5 meter från hörnan av matsalsbordet till fåtöljen vid kaminen. Gränsen mellan jobb och fritid flyter ihop som en oformlig massa där det blir lite svårt att urskilja formerna. Jag börjar dock vänja mig vid just detta fenomen. Människan är mycket flexibel.

Det finns fördelar med detta hemmavarande. Jag har fått förmånen att äta frukost ihop med Stella innan hon tar moppen till skolan. Jag är hemma när hon kommer hem. Jag kan ta en löparrunda i dagsljus om kalenderns alla teamsmöte tillåter. Jag har nära till kylskåpet (det ska ju bli av att gå dit o öppna det dock....)

Den stora stora nackdelen är den sociala avsaknaden. Att se och träffa sina kollegor. Teams är en stor fördel och man ser fram emot all kontakt man kan få. Till o med ett knöligt möte om att lägga budget med en avdelningschef med delade dokument och allt vad det innebär kan kännas upplyftande. Just det det momentet tar ofantligt mycket längre tid. Har ont i magen för att bli färdig med allt.

Dagens höjdpunkt var quiz o fredagsfika med korridoren Samällsbyggnad o Arbetsutvecklingsavdelningen. Jag blev inbjuden och låg bra till ett tag. Hamnade dock utanför prispallen. Riktigt kul. Tack Johan för initiativet!

Brasa! Räkor! Vin! Nu har jag stämplat ut och känner fredagskänslan HEMMA!!

Jobba!

Hemma

Av Sofia - 11 november 2020 20:07

Vi firar bomull. Jag förstår inte hur snabbt ett år kan passera. Det känns som igår när jag förberedde vigseln i all hemlighet. Bara vigselförrättaren o bästa vännen Susanne visste då de skulle vara vittne.

Ett bröllop i lite skala. Hemma här i Solbacka där vi helst vill vara. Bara barn o föräldrar var bjuda. Smörgåstårta och bubbel. En magisk kväll. Nu i efterhand när vi vet vad som hände med Corona skulle man ju haft världens fest för alla vi kände. Den festen vi planerade att ha till sommaren. För alla! Så blev det inte. Det lär dröja men den som väntar på nåt gott!

Elfte i elfte - det blev samma datum för bröllopet som vår förlovningsdag vilken vi oxå firar idag. Fem år sedan vi kryssade i Karibien o bytte ringar på Jamaica.

Fick rosor av Jonas idag med bomull. Mycket vackert o fyndigt, han fick ett eget whiskyglas. Since 1965, Jonas.

Hamburgare från Bastard Burgers i Nässjö. Firade med Stella o David. Mysigt!

Ett år som fru Karlsson. Bomull! Mjukt!

Bomull i buketten

Whisky i glaset

Champagne dagen till ära

Av Sofia - 10 november 2020 15:00


Ja, denna dagen var lite som att bestiga berg. Å det är härligt när man kommer några steg framåt. Sedan kan man på en sekund halka ned en bra bit.


Såg ett TV-program om några som besteg Kebnekaise. Vintertid. Det såg kallt ut men de fixade det. I samband med programmet spelades en sån underbar låt och i slutvinjetten fick jag veta vad den hette. Den är given i min Spotify-lista löpning Hösten 2020. Bifogar hela listan. Lyssna på första låten This Mountain av Faouzia! Då går det lätt uppför backarna i Spexhult vill jag lova. Grym sångerska och grymt bra låtar.


Dag nummer två är avklarade hemma på arbetsplatsen. Ledningsgrupp hela förmiddagen. Arbetsmöte beträffande städkostnaderna 2021 på eftermiddagen. Ja, det är mycket som måste bli klart så mycket som möjligt så snart som möjligt nu. Plus lite strul med systemen och några som är sjuka. Jag halkade efter en bra bit idag. I morgon är en ny dag. Nya tag. Se gryningen över Spexhultasjön komma och även skymningen....


Ha en fin kväll!!! 

Av Sofia - 9 november 2020 19:34

Första arbetsdagen med hela arbetsplatsen hemma. Avklarad och check och jag kan nu i brasans sken konstatera att det gick riktigt bra. Det finns både för- och nackdelar. Den största nackdelen är avsaknaden av kollegor och icke byte av miljö. Fördelarna är utsikten såklart!! Den går inte att jämföra med Kyrkogatans betongvägg om jag, när jag tittar höger. Å andra sidan har jag inte tittat så mycket höger i dag heller - jag jobbar ju! Men visst glider blicken iväg då man pratar i telefon och funderar, klurar, tänker.

En annan fördel är sovmorgon - behöver inte gå upp kl halv sex då ?bilen? går. Nu har jag ju återigen tillgång till min bil eftersom David har investerat i en egen så sovmorgon hade jag kunnat få ändå. Som om jag kunde somna om när Jonas gick upp i morse. KLARVAKEN! Tog en kaffe med mannen innan han for iväg o sedan startade jag upp datorn.

Såg gryningen komma smygande över sjön. Mysigt. Jag har haft en bra dag. Fått mycket gjort, haft teamsmöte och uträttar bra saker. Det tar ett tag att vänja sig. Att ha nära till kylskåpet betyder inte automatiskt att man tar pauser och äter tyvärr. Får skärpa mig o sätta mig och stänga med ett tag. Det blev en längre dag än jag hade planerat. I morgon är en ny dag. Nya möten o nya uppgifter.

Ny är det hemmajobb som gäller. Hålla i. Hålla ut och hålla avstånd!

Godkväll!

Nice place

Av Sofia - 8 november 2020 17:41

Fars dag. I 50 år har jag fått ha honom i mitt liv. Bara det är en stor gåva. Det är inte så många förunnat i min ålder att få ha sin kära föräldrar i livet o dessutom så härligt pigga. De cyklar en runda i stort sett varenda dag och pappa håller igång med löv, ved o gårdens övriga sysslor. Mamma är fortfarande en fena i köket och bullar upp. Kokar lingonsylt av alla lingon far plockar. Å så vidare...

I år blev firandet av fars dag lite annorlunda. Jonas och jag delade på oss - han är ju själv pappa och åkte till Landsbro o hälsade på sonen. Man känner sig lite som en brottsling när man smyger upp med bilen på ladugårdsplanen. Hämtar lådorna ved som pappa har förberett i banankartonger. Överlämnade några pappatrisslotter. BTW sprang jag 12 km med god ork i morse så nån Corona lär jag inte ha just nu.

När vi kom hem hade ett blomsterbud varit här med otroligt vackra blommor från Nilssons. De kom från Miccan i Göteborg. Så glad Jonas blev och jag med. Jag får ju oxå njuta av dem.

Nu har jag hela arbetsplatsen hemma och nätet funkar - allt funkar. Nu känns det ok att börja arbetsdagen hemifrån i morgon. Kommer sakna mina kollegor men nu är det detta som gäller.

God kväll!

1976

Mästerfotograf mamma som fotar pappa vid arbete med bl a ved - segergest när veahögen är inne

Inga storvinster med lite

Blommor till pappan i huset - från dottern

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5 6 7 8
9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22
23
24 25
26
27 28 29
30
<<< November 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards