Alla inlägg den 3 februari 2024

Av Sofia - Lördag 3 feb 19:01

Idag har vi åkt med många olika transportmedel. Buss till Umeås flygplats, flyg från Umeå till Bromma, tvärbanan till Alvik, tunnelbana till T-Centralen och nu äntligen sitter vi på X2000 till Nässjö. Åtta timmars restid när vi landar på höglandet, trots att vi flög. Ett litet propellerplan som hade en något guppig inflygning och jag ogillar det verkligen. Fy vilken ångest. Men det var biobränsle i tanken så det dämpade åtminstone flygskammen något. Ja vårt land är långt, knappt så man förstår hur enormt stort Sverige är och vilka otroliga avstånd.

Idag efter en god frukost har vi fått lyssna på ett seminarium om jämställdhet. Så intressant att höra hur ingrodda föreställningar vi har, utan att egentligen tänka på det. Sedan pratade våra toppkandidater om EU-valet. Det kommer att bli en spännande valrörelse fram till 9 juni och vi ska göra allt för att folk ska gå och rösta, å förstås helst på Centerpartiet. Våra kandidater brinner för sina uppdrag.

Intensiva dagar är över. Kommundagarna 2024. Mycket bra har jag med mig hem i bagaget.

Lördag och första deltävling Mello. Missar det mesta ikväll men låtarna kommer nog spelas flitigt framöver.

Ha en fortsatt fin lördagskväll!

Centerpartiets EU-kandidater. Emma, Kinus och Abir

Reducerade flygskammen något

Av Sofia - Lördag 3 feb 00:03

Om man ska jämföra så är det lite lyxigare att bo på på Clarion Hotel Umeå jämfört med sovkupé SJ. Det var första gången jag åkte på detta sätt via SJ. Mycket behändigt- lägga sig i en överslaf och vaggas till sömns medan man far många många mil norröver. Dock lite trångt, ha ha. Att duscha kändes som ett alldeles för stort företag t ex.

Frukostpaket kl 07 och den var god. Landade i björkarnas stad kl 08 och sedan var det dax för invigning av kommundagarna. Över 500 centerpartister hade samlats på Folkets hus i Umeå, häftigt i sig.

Mycket bra inledningstal av vår partiledare Muharrem. Därefter två riktigt bra seminarium som jag hade valt. Klimatarbete på kommunal nivå, cirkulär ekonomi och därefter Hela Sverige ska leva. Frågor som ligger mig så varmt om hjärtat. Miljö och hållbarhet och dess utmaningar samt landsbygdsfrågor och dito dess utmaningar. Vi kan göra så mycket med små medel. Så många verktyg och idéer med mig hem i mitt politiska arbete.

Efter mingel med gamla och nya centervänner plus en otroligt god middag ska jag nu sova. Det blir en lätt match. Har varit extremt trött sedan i morse.

Godnatt!!

Det ÄR verkligen björkarnas stad. Överallt finns det björkar.

Stationen i Umeå

Vi sammanstrålade med bror. På plats i Umeå.

Invigningstal av Murre

Bror och jag

En extremt god tallrik- oxkind, kantareller och mos

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6
7
8
9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20
21
22
23
24 25
26
27 28
29
<<< Februari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards