Alla inlägg under maj 2022

Av Sofia - 9 maj 2022 22:08

Det bästa alternativet. Helt enkelt. Nyss hemkommen från Flisby. Inte var dag man är här men vi samlades, ett gäng glada centerpartister för att gå igenom valkampanj 2022. Eller rättare sagt kavla upp ärmarna och i mitt fall frigöra så mycket tid jag kan för kommande event. Så mycket jobbet tillåter. Ett fåtal stunder önskar jag att jag vore pensionär, just nu är en sån stund. Vad tid man kunde lägga på politiken och kampanjandet då, ha, ha.

En representant från regionen, Hans Synnestvedt Jensen kom med den fina bussen. Han jobbar heltid nu med att hjälpa distrikten runt om i länet med kampanjer och evenemang. Så klart blev det bilder vid bussen.

Vi kollade datum, gick igenom material, diskuterade budskap och andra nyttiga ting. Mycket trevlig kväll och en riktigt god fika blev vi bjudna på. Å vi satt i en underbart fin lokal. Elim-kyrkan som är Flisbys samlingslokal. Har aldrig varit där och jag hoppas det inte var den sista.

Åkte hem genom ett sagolikt vackert landskap. Åkrar som brukas av bönder. Ett landskap som hålls öppet av människor som valt att bo på landsbygden. Allt skönt är grönt. Inte konstigt att Centerpartiets logga har grön kulör. Fyra hjärtan bildar en klöver som nu dessutom är stilren och mycket snygg. En klöver för Sveriges bästa.

Den snygga bussen och kvällens gäng

Gofika

Tjusig lokal i Flisby

Av Sofia - 8 maj 2022 19:54

När veckorna är fulla blir helgerna ett andningshål men inte för den skull sysslolösa. Man har delmål eller tänkta uppgifter och även denna dag kom jag i mål. Nästan alla punkter - check.

Vi startade med frukost i växthuset. Premiär för året. Så otroligt mysigt. När växterna är utflyttade är det extra mycket njuta, förstås. Efter frukost kom jag på att akustiken var toppen inne i växthuset. Därav öva, öva, öva rösten inför torsdagens begravning. Jag hoppas innerligt att det går bra och att jag kan tänka lite bort sorgen och förlusten över morbror Gösta, i sångstunden.

Hade tänkt att springa men helt plötsligt öppnade sig himlen. Välbehövligt förvisso men eftersom vädret skulle klarna till eftermiddagen blev det istället städa hus. Kan behövas ibland. Medan Jonas snickrade på altanen för snart kommande fönster åt skogen till, gjorde jag fint inomhus.

Löparturen var underbar. Sol och lagom med värme. Övningskörde med Stella. Det gick bra. Hon är duktig och jag kan lämna mer och mer av ångesten hemma. Tänk om man kunde slänga den i sopsäcken helt och hållet. Jag litar inte på medtrafikanter helt enkelt. Jag ser så många idioter i trafiken så det är väl inte så konstigt.

Under hela dagen har jag njutit. Av all grönska. Det är så sagolikt vackert och det går så fort. Alldeles för fort.

Ha en härlig söndagskväll! Vi ska kolla partiledardebatt till rester av gårdagen taco. Det blir en höjdare.

Frukost i det gröna

Paparazzi-kort taget av Jonas medan jag övar

En ljuvlig egenodlad tulpan

Kvällens sol över sjön och runtomkring skir grönska

Av Sofia - 7 maj 2022 18:12

.....idag är det Johannas födelsedag. Grattis till dig och grattis till mig. Min första tös som idag den sjunde maj fyller 26 år. I år är jag dubbelt så gammal som henne. I år och ingen mer gång. Tiden flyger. Känns inte så längesen du kom till världen och förändrade hela mitt liv. Eller rättare sagt hela världen. Min världsbild i alla fall. Älskar dig till månen och tillbaka. Ett uttjatat uttryck som inte heller stämmer. Älskar dig in i evigheten och oändligt och vad jag vet så är månen inom hyfsat räckhåll. Jag vet att du har blivit uppvaktad ordentligt idag och ikväll skulle du fira med vänner. Vi ses förhoppningsvis snart snart.

Förmiddagen bestod av finbesök. Henry och Alexandra var på väg mot Jönköping och tog sig tid med en fika här. Så otroligt kul att ha dem hemma en stund. Vi ringde Johanna och tillsammans med Stella och Jonas var vi en rejäl kör som sjöng för födelsedagsbarnet.

Planterade om alla tomatplantor, chili och paprika. Många stora krukor gick det åt. Nu väntar vattning, gödning och omsorg. Vi får hoppas att skörden blir god. Satt och tog en välbehövlig paus i växthuset. Underbart skönt i solen. Sådde lite basilika och timjan, så gott att ha framöver. En bra dag som har gått alldeles för fort.

Ha en forsatt skön lördag!



Grattis älskade Johanna

Finbesök

Växter på plats

Hallonsaft förstås en solig lördag

Gott att få bort plantorna från hörnet

Av Sofia - 6 maj 2022 18:23

På två dagar har allt gråbrunt blivit grönt. Det går fort. Knopparna brister och bladen kryper fram. Vitsipporna består och det är magiskt vackert. Överallt. Var man än tittar.

Idag fick jag starta morgonpromenaden lite tidigare och gå lite snabbare. Hade första avstämningsmöte kl 07.30 uppföljning ekonomi efter april. Jag hann dock ta några fina kort på väg till jobbet. Mitt favoritställe av vitsippor bland annat. Sen har mötena avlöst varandra. Mitt i hann jag ut och sätta mig på den fina bryggan vid Ingsbergssjön och äta lunch. En jordgubbssmoothie, en lyxbulle o en kaffe från Pricess. Smoothien för magen. Bullen för själen. Njöt en liten stund.

Tillbaka till möten och siffror. Efter denna vecka och långa dagar är jag glad att hjärnan fungerade. Å vi fick ihop det, tillsammans. Nu ska alla siffror bara in på rätt ställe och i rätt dokument. Ytterligare lite pill och lite trix. Å lite kommentarer om varför det eventuellt avviker.

Handling efter jobbet på ICA. Det blir en grillad bit till kvällen. Stella kommer snart. Har precis beställt en cirkulär stekpanna à la Tareq Taylor. Nåt gott för miljön och jag ser fram emot att få den.

Ha en fin kväll!

Vitsippshav

Detta såg väl på kort inte så vackert ut. Finare i verkligheten.

Vår stad har oxå fina blommor

Lunchutsikt

Av Sofia - 5 maj 2022 19:50

Tillbaka till kontoret efter några dagar på vift. Jag kan meddela att jag sov skönt inatt. Sov som en stock - vad nu det uttrycket kommer ifrån? Jag vaknade utvilad och var onekligen glad i morse att jag satt och pillade med alla siffror fram till kl 20 igår framför elden. Kunde börja sammanfatta uppföljning april redan under förmiddagen och det stämde. Så otroligt härligt! När det är ordning på grejorna.

Utvecklingssamtal med Stella på lunchen och hennes mentor. På Teams. Stolt mamma!! Såklart. Några inlämningar som dock inte var inskickade. Det är mycket i årskurs två på gymnasiet. Jag minns det så väl. Tvåan var värst.

Sprang hem från jobbet vid fyra. Hade med råge kunnat sitta några timmar till. Men vem tjänar på det. Att jag stänger av och stänger ned och får springa är det bästa valet för både mig och kommunen. Helt klart! Å att springa nu. Så vackert. Vitsippor som snödrivor överallt. Hur jag nu kan få tankarna till snödrivor när våren är här på riktigt. Märkligt. För snö vill jag inte se.

Vi har stängt av värmepumparna nu och därför behövdes en brasa även ikväll. Snåla smålänningar.

Ha en forsatt go kväll!!

Snart kommer löven även på eken.

Av Sofia - 4 maj 2022 14:49

På väg hem från Sveriges bästsida eller framsida och tillbaka till Höglandets mittpunkt. Full av inspiration, intryck och klokskap. Eller rättare sagt så full av föreläsningar så jag hade mentalt sett inte fått plats med en till.

Tre dagar på Kvalitetsmässan i Göteborg. Å det var verkligen kvalitet på hela arrangemanget. Tre föreläsningar satte sig lite djupare. ÖB Micael Bydén samtalade med Per Starke om Dag Hammarskjölds ledarskap och vad vi kan lära av honom. Otroligt spännande hur Dag skapade relationer i FN. Just nu är det poppis med tillitsbaserad styrmodell inom kommuner och regioner och många seminarier handlade om för och emot, risker och fördelar. Micael Bydén berättade om sitt ledarskap. ?Man ger mycket tydliga ramar med fullt ansvar och som chef ska du sedan backa, inte peta i detaljer men samtidigt vara engagerad och fråga hur det går?. Så enkelt. Hur svårt kan det vara?

Lyssnade på ett seminarium om hemmasittare och vad skolan gör och inte gör. Många minnen och många tårar under den timmen. Å jag älskar dig Henry!! Så innerligt!

I morse var det en höjdpunkt att få lyssna till Tareq Taylor. Han är ett energiknippe och verkar vara världens snällaste. Härlig stund! Förundrad över hur bra allt kan bli till slut.

Det har varit superhärligt att åka iväg tillsammans med kollegor och få göra nåt ihop. Pandemin har satt stopp för allt. Gårdagen avslutades på bästa sätt. Vår från början restaurangbokning blev knas så jag rekommenderade Nonna. Ett italiensk ställe där Jonas och jag varit många gånger med Jonas dotter. Fantastisk mat och underbar miljö. Alla var lyriska, över både mat och plats. Å mätta blev vi!

Nu är det ekonomisk uppföljning april som gäller och jag önskade att veckan hade haft några fler dagar. Nackdelen när man åker bort.

Härlig kväll på Nonna

Å härlig mat

Gårdagsbild framåt kvällen. Allt är förlåtet Hypergene! Vi fick bubbel! Fotnot: Hypergene - ett informationssystem som kopplar ihop andra system, t ex ekonomi och personal.

Idag vid ett tillfälle testade jag en massagestol. Sååååå skönt!

Av Sofia - 2 maj 2022 21:49

Kvalitetsmässa i Göteborg. Massor med folk och mängder med bra föreläsningar. Sorlet i mässhallen är påtagligt. Lika tröttande som glädjande - att pandemin är ett minne blott. Förhoppningsvis. Nu kan vi träffas och umgås igen.

Vi skulle åkt i mars men då blev eventet flyttat på grund av Omikron. Nu blev det de tre första arbetsdagarna som inleder maj. Det innebär samtidigt uppföljning tertial 1 efter april. Jag hann och checka in mellan två föreläsningar och tog mig tid att kolla datorn så att alla budgetjusteringar var på plats. Jag vill ju vara helt förberedd när vi kommer till kontoret på onsdag eftermiddag. Då blir det race.

Efter en god persisk middag med goa kollegor ligger jag nu och ska göra mitt bästa för att sova. Full av intryck och kloka ord och tankar som dagen har gett. I morgon är en ny lång dag.

Natti natti!

Bilderna får tala. Intressanta timmar.

18 våningen - vilken utsikt från hotellet

På vift i Göteborg

Av Sofia - 1 maj 2022 15:56

En härlig söndag pågår. Första maj. Vindstilla och näst intill spegelblank sjö. Den var helt stilla i morse men sen började vattnet krusa sig. En härlig sovmorgon och efter några vakna stunder mitt i natten kunde jag somna om. Ungefär när fåglarna börja ljuda utanför. Då försvinner eventuella spöken och jag kan slappna av. Är inte van att sova helt själv och minsta lilla ljud ska analyseras och ha en hyfsat logiskt förklaring.

Efter frukosten sprang jag en mycket skön runda åt Sjömilsås - alltså dagens väder var så härligt. Ett par rejäla stånd av backsippor precis intill Holmavägen fick mig att pausa och fota. De är så söta.

När jag kom hem bara bestämde jag mig. Det ska badas. Första maj. Å jag doppade mig men absolut inte mer. Efteråt var jag pånyttfödd och det var otroligt skönt att sätta sig i badtunnan och återfå värmen. Detta var verkligen utanför min comfort zon, med råge. Det finns andra i området som har badat redan - utan att bryggorna var ilagda. Det är modigt och friskt!

Nu är det bara att börja packa. Tre dagar i Göteborg. Känner redan att resväskan kunde varit större. Nästan tre arbetsdagar går nu bort i värsta arbetsracet, uppföljning tertial 1 efter april. Ja, det måste ju gå. På nåt vis. Vi skulle åkt i mars men pga Omikron blev det flyttat.

Ha en fortsatt fin första maj!

Så fina

Vår fina badplats

Bildbevis av premiärdoppet - vad det nu är som ska bevisas?

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7 8
9 10
11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards