Alla inlägg under april 2021

Av Sofia - 18 april 2021 17:52

Nä, jag trallade inte direkt när vi städade altanen idag. Det är mycket trall att gå över. På vissa ställen är det grönt av alger men lyckligtvis inte på så stora områden. Jag kämpade med tralltvätt o diskborste och efter det vatten med YES o diskborste. Vet inte vad som var bäst. Det blev hursomhelst bättre än det var innan. Enormt skönt att städa bort vinterdammet och välkomna våren på riktigt. Idag har det varit overkligt varmt och det var premiär att efter allt jobb lägga sig ned med nästan inga kläder alls o njuta av lite sol. Frös inte ett dugg. Konstig känsla, faktiskt.

Skurade alla utemöbler - det är ett gäng o så gott när det är gjort. Bilen fick sig en vårstädning inuti oxå - mycket behövligt.

Sitter i kvällssolen med noll vind. Fantastiskt skönt. Så vackert att blicka ut över sjön. Nu är allt som bäst. Sippor på marken och allt annat ligger i startgroparna för att explodera. För det är väl det det gör nu om värmen kommer. Å andra sidan skymtade jag snösymbolen på vöderappen framåt torsdag. Hoppas det ändrar dig. Ställde in snöskyffeln idag och den ska inte fram igen, på många månader.

Ha en fortsatt go söndag!

Utefix

Utefika

Sol från klarblå

Härligt!!!!

Av Sofia - 17 april 2021 17:41

Härlig morgon. Lördag med tidning och gofrukost. Sen blev det gångmarch i snabb takt till Willys. Köpte till några grillskivor till dagens besök o sylt till ostkakan jag tagit ur frysen.

Klockan ett kom Johanna o Oliver, Olivers lillebror o pappan på motorcyklar. Johanna körde. Övningskörde. Vet inte om jag helgillar att hon ska ta MC-kort men vill man nåt så gör man det. Å särskilt hon. Modigt! Å jag VET att du är försiktig- har mer ångest för alla runt omkring dig i trafiken. Bästa lärarna har hon hur som helst. Olivers mamma kom med bil och vi fick en sån fin godispåse. I form av plantor - riktiga proffs är de och har hur fina odlingar som helst. På ett gammalt nyrenoverat torp i Dannike utanför Borås. Godiskassen bestod av orientalisk melon, pärontomat, röda solrosor, spetspaprika och cayennepeppar chili. Det ska nu bli intressant att se om vi lyckas driva upp dessa så de bär frukt och blommor. Fick oxå lite goda råd till våra egna plantor. Tacksam för allt! Följ gärna Instakontot @mellangardenstorp för härlig inspiration!!

Vi grillade karré och det var ljuvligt skönt att plocka ned arbetsplatsen för en stund, frigöra matbordet från skärmar och dator. Mammas goda ostkaka till kaffet. Härliga timmar med trevligt folk. David kom förbi oxå och käkade. Trevligt!

Tack snälla Dannike-gänget för besöket! Å för plantorna! En riktigt härlig dag. Att utan ytterplagg faktiskt kunna vara på altanen utan att frysa. Vår kanske det kallas?

Ha en fortsatt fin lördag!

En godiskasse full med plantor

Ljuvlig dag

Av Sofia - 16 april 2021 17:32

Äntligen! Sol från klarblå och tvåsiffrig värme. Hurra. Något som kan liknas vid vår. 16 april. Hmmm. Kall natt och penséerna ser mer än ledsna ut. I skrivande stund och efter jobbslut har det nu mulat på så nån chans för en utestund på altanen i solen blev det inte även om jag hoppades. Har suttit i teamsmöte hela dan. Pratat nya mål och utvecklingsmöjligheter med ledningsgruppen och vår nämd i tekniska serviceförvaltningen. En riktigt riktigt bra dag och det otroligt stimulerande att ha fritidspolitiker som är så engagerade. Härligt!

Å på lunchen fick jag hämta Stella då skoldagen slutade kl 10 och inga bussar går förrän kl halv tre. Sååååå dåligt! Egentligen skulle hon ha prov i samhällskunskap med ämnet ekonomi men läraren var sjuk o provet inställt. Vi pluggade ihop igår och inte helt otippat är ju detta mitt favoritområde. Både under min skoltid och nu. Jag läser läroboken med samma entusiasm som Damernas Värld, jag riktigt suger åt mig det som står, som ett svultet odjur och friskar upp minnet med sånt jag har glömt. Å att förklara för Stella när hon frågar vad vissa saker betyder - hur kul som helst. Monopolistisk konkurrens - att med skicklig marknadsföring sälja produkter och få konsumenten att känna som om hen inte kan klara sig utan det. Hennes Jordan-skor t.ex då blir det enkelt. När man har nåt att relatera till. BNP, BNI o KPI - smaskigt kul.

Nu är det fredag och efter en jobbig och arbetstung vecka går jag helgen till mötes. Har bytt dator under veckan och denna dag avslutades med strul med ekonomisystemet. Det är snudd på panik. Hoppas det rättar sig till inför måndag.

Ha en fortsatt fin fredagskväll!

Av Sofia - 14 april 2021 19:20

Kung Bore håller i. Som en envis liten jäv... Nog för att du håller på att knäcka mig men det är en bit kvar. Det kan inte hålla på och vara vintertemperatur och snö hur länge som helst. Eller?

Förvarnade David om hala vägar i morse. Hela morgon-TV varnade. Å jag vill nog påstå att det var blankis på vägen i skuggade område mellan Solbacka o Nässjö. Jag skulle ha möte från 8-9.30 så Stella skulle ta moppen till skolan. Solen skulle säkert tina upp vägen, trodde vi. Hon åkte iväg men ringde efter 10 min. Det var så halt vid vägkanten där hon befann sig så hon ville vända o bad mig skjutsa henne. Såklart jag gjorde. Extremt moget av henne att göra den manövern.

Å visst var det halt. Jag bytte till sommardäck igår och bilen for i sidled trots låg fart. Urk!!!

På morgonen hade vi förvaltningsinformation och DET var ett tag sedan. Nu var vi drygt 40 st som via Teams tog del av informationen. Jag drog ekonomi, bokslut 2020 och budget 2021 o 2022 samt nuläge. Alltid lika sablans nervös och jag tycker det är lite knepigt att lägga sig på rätt nivå. Hur detaljerad ska man vara och så ÄR det mycket siffror. Fick så fin kred från kollegor efteråt så jag blir alldeles alldeles varm i hjärtat. Å jag älskar mitt jobb - till o med att hålla presentationer. Börjar lite småälska det i varje fall... Det sägs att man växer med utmaningar och idag blev jag nog nån cm längre.

God kväll!!

Av Sofia - 12 april 2021 20:02

Alltså. Det skrivs mycket om vår isolering i pandemitider, om hur det påverkar oss som jobbar hemma, om ungdomar som inte får träffa andra ungdomar i skolan. Främst högskola och universitet då. I den lokala tidningen i lördags (tror jag att det var) handlade en artikel om att studenter inte fick supa ihop typ... Ja, det var väl inte korrekt sammanfattning av hela innebörden men ändå. Den biten kanske man kan skippa när vi ska hålla svstånd o vara rädda om varandra. Men, ja jag fattar poängen. Jag kan onekligen längta efter en hederlig gammal AW med en kall öl efter fredagens arbetsslut.

Jag börjar bli less på att bära med mig jobbet när dagens pass är slut. Som i fredags. Jag satt djupt försjunken i siffror för budget 2022, klockan blev fem och jag avslutade jobbet, alltså stängde ned datorn. Men min egen dator - hjärnan stängde inte ned. Jag förflyttade mig fem meter åt vänster, till fåtöjen vid brasan men det snurrade ett bra tag i boetten innan det verkligen blev fredag.

Å nästa vecka har vi ett inbokat möte mellan 16.30-18.30??? Tiden mellan arbete och fritid flyter liksom ihop. Å jag som inte skulle ha mer flextimmar. Jag har ändå tur - som älskar mitt jobb. Det hade varit fruktansvärt om jag inte gillar det jag gör.

Vaccinet - snart är det VÅR tur!!!

Ha en fin kväll!

Av Sofia - 11 april 2021 14:30

Det kallas väl aprilväder av en anledning men årets uppvisning har varit utöver det vanliga. 11 april och det känns som en januaridag. Allt är vitt och luften grå, ser inte ens sjön idag. Deprimerande. Vi får se hur länge det varar. Nyss hemkomna som två snögubbar från en promenad till stan t/r inklusive en fika på Espresso house. Det piggade upp i varje fall.

Annat var det igår. Vår i luften om än lite blåsigt men solen värmde gott. Min jobbarkompis Cecilia kom med ett mycket trevligt initiativ att vi skulle ut och gå tillsammans med våra respektive. Startade från Solbacka kl 10 med varsin fika i ryggsäcken. Vi stövlade iväg mot Torsa stenar. Lite historia och kultur är alltid trevligt. Vi fortsatte på åsen i skogen och tog oss till det fina vindskyddet på andra sidan sjön. Där blev det fika. Vår tanke var att gå tillbaka samma väg men Claes undrade om vi inte kunde gå runt sjön åt andra hållet istället. Så blev det och rundan blev mycket längre. Över stock och sten och många hopp över diken. Bra träning och riktgt härligt.

Efteråt grillade vi korv på vår altan och det smakade riktigt bra. Vi uppmärksammade oxå Gin o Tonicdagen, en dag för sent men det gick alldeles utmärkt även det. Sedan gick timmarna fort och vi blev liksom sittandes och bara pratade - om allt. En riktigt trevlig lördag då inga andra projekt i kalender pockade på uppmärksamheten. Cissi pratade iofs om både städ o tvätt där hemma men vi var tre som övertalade henne att det gick precis lika bra en söndag!

Tack Cissi och Claes för en superskön lördag tillsammans!!

Ha en fortsatt fin söndag i snön!

11 april - ytterligare kommentarer överflödiga

Gårdagens härliga runda

Gofika

Lite klurigt här och var

Fåren i Räfsnäs

Av Sofia - 9 april 2021 18:03

Igår morgon var sjön spegelblank. Solen var generös och jag fotade utsikten vid min arbetsplats. Så vackert att vila ögonen på. Men vackerheten höll inte i sig så länge. Dagens morgonvy var tvärtom, grå, ruskig och regnig. Fotade och kontrasterna är stora. Det kallas aprilväder. Våra nyplanterade penséer fryser nog mest hela tiden men av erfarenhet kommer de växa till sig, med tiden.

Plantorna inomhus växer desto mer. Gurka, tomat och chili. Så häftigt att se dem. Om en månad är det nog dax att flytta ut dem i växthuset. Den känslan är go.

Idag var det min tur att leda Kahoot! på fredagsfikat. Riktigt kul att göra frågor om än lite knepigt. Det ska inte vara för lätt och inte för svårt och lite blandat. Jag kanske var lite väl lokal i mina frågor. Vad heter sjön vid Runstenen i Norra Sandsjö? Hur många km är det runt Spexhultasjön om man går den runt? Kul var det i varje fall.

Fredagkväll. Snart pizza. Stella ska preniärlufta moppen. David ska iväg till kompisar. Det blir masked singer på TV för oss.

Ha en fortsatt go kväll!

Vacker morgon

Ruskig morgon

Plantor på tillväxt

Av Sofia - 7 april 2021 19:03

En idiotresa nyss genomförd. När vi köpte grillen på Elgiganten förra veckan köpte vi i vår snålheten inte originalskyddet till vår Webergrill. Det var lite saftigt med 1300 kr för det så vi blev rekommenderade ett annat som skulle passa för 500 kr.

När vi hade monterat ihop pjäsen var skyddet alldeles för litet. Antingen hade säljaren inte tänkt på att sidoborden var fasta eller så läste han fel på måtten. Men efter några SMS fram o tillbaka fick vi erbjudandet att köpa originalöverdraget för halva priset - för besväret. Vi nappade och då blev det en resa till. Å den resan är gjord. Det nya skyddet - passar så fint och är så billigt, ha ha, bortsett från den extra resan då.

Är trött så jag kan likt en häst säkert somna ståendes. Efter en lång och intensiv arbetsdag och jag har nog inte fyllt på riktigt med energi som jag borde. När man har möten som avlöser varandra är det svårt att serva dig själv på ett bra sätt. Därför ska det nu bli extra gott med mat. Lax som är kvar sedan påsken o nåt ägg till det.

Om vi orkar blir det ett avsnitt av Jägarna, säsong två - om inte John Blund hinner före.

Ha en fortsatt fin kväll!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< April 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards