Alla inlägg under oktober 2020

Av Sofia - 7 oktober 2020 19:26

Nu är löpning från hem till jobb att avslutat kapitel. Mörkt, mörkt, mörkt.... Morgonträning har verkligen blivit min nya vän och jag kom på den geniala idén att jag kan åka till jobbet med Jonas o springa i gatlyse. Reflexväst på o jag hinner med en rätt rejäl runda innan jag ska vara på plats. I måndags sprang jag Västra vägen, Träslända o det är faktiskt lite kul att springa gamla rundor, de jag nött åtskilliga gånger. Har haft en sagolik tur med vädret både i måndags o i morse - inte något regn. Alla övriga stunder har liksom varit ganska blöta. Men det behövs. Just nu öser regnet ned o värmen från brasan är desto varmare. Så otroligt skönt!!!

Har suttit i uppföljningsmöte (ekonomi efter september) hela dagen och jag är precis slut i huvudet. Inga fikaraster, lunch vid datorn o bara siffror, siffror, siffror. Men siffrorna ser bra ut. Trots Covid - tekniska håller budget.

Efter jobbet planterade jag skott från palettblad. Har fått av min fina kollega och det blev så fint i fönstret. Hoppas att jag nu lyckas med dem. Tack Carina!!

Nu spelar NIF träningsmatch mot Skirö så jag måste titta David i målet! Nervöst!

Ha en go kväll!

Av Sofia - 6 oktober 2020 19:08

Jag skrev om det i lördags. Att Nässjö IF vann hemma mot Jönköping. Det var glädje i sig. Att det var Davids premiärmatch som målvakt i A-laget o att han dessutom gjorde en bra prestation är såklart ännu mer glädje. Nu var vi på resande fot och hade inte kunnat titta ändå men såhär i Coronatider är det så tråkigt att inte kunna gå och titta som vanligt.

Då fick jag (lite sent) reda på att man kan titta genom appen Bandyplay. Igår tittade jag på första halvlek och idag på resten - i mobilen. Fantastiskt skarp bild och dessutom med mycket bra kommentatorer. Perfekt för mig som inte är hundra insatt i alla regler. Man lär sig samtidigt. Jag borde verkligen kunna (som han bredvid mig sa...) då det blivit några matcher genom åren men det kan jag inte.

Perfekt att titta i efterhand - man behöver inte vara så nervös. För det ÄR nervöst att vara målvaktsförälder. Har sett många straffar i vantarna.
Å jag swishade inträdessumman om nån nu undrade. Att få in lite pengar är såklart jätteviktigt nu när inte all publik få komma in plus att intäkter för korv och kaffe går om intet.

Det blir fler matcher via appen. Det finns ytterligare en fördel. Man slipper frysa. Även om just det blivit bättre med åren är det kallt i ishallen.

Kan nog tänka mig att titta repris - just på straffen som David räddade. Grym känsla!!

Av Sofia - 4 oktober 2020 16:52

Gårdagens middag på Öjaby Gerrgård var sååå god. Fyra rätter helt i min smak. Halstrad lax med dragonsås o potatispuré var toppen till varmrätt. Lagom stora portioner oxå. Man vill inte bli övermätt.

Efter en riktigt god hotellfrukost gick vi en morgonpromenad. Roligt att gå omkring och titta på hus på en plats man aldrig besökt.

Mot alla odds fick jag med mig manen till Samarkand. Saknade ett ansiktsspray med C-vitamin från Bodyshop vilket jag är beroende av. Bara det är en anledning att åka dit även om Jonas inte riktigt kan förstå det. Men jag bjöd honom på bulle o kaffe på Espresso house dagen till ära. Klart man ska fira kanelbullen!

Å på hemvägen ligger Lammhult väldigt strategiskt med sina fina möbelbutiker. Har aldrig varit på Norrgavel så det blev ett besök. Prislappar som lite får en att tappa andan. Hela butiken andas design och genuint fint tillverkade möbler. Vi köpte en ny dörrmatta. Men vi ?tittade? även på ett soffbord för bara 17 000 kr.... Vi gick en runda på Svenssons i Lammhult oxå. Tjusig inredning och fina grejor.

På hemvägen köpte vi vitlök och ägg av Ronnie och Marie i Hattsjöhult. Vi ska testa att odla själva och fick bästa tipsen av proffsen. Äggen hemma var slut så vi fyllde på. Vill knappt äta upp dem. De har så många olika roliga hönor så äggen har diverse pastellfärger. Gröna, rosa... Köpte fyra vaktelägg - har aldrig ätit. Premiär ikväll!

Helgen är snart slut. Elden sprakar i kamin, regnet öser ned. Frid!!

Gott!

Ägg i pastellfärger

Man blir nog inte så mätt men vakteläggen är säkert goda!!

Av Sofia - 3 oktober 2020 17:56

Sovmorgon och lördagstidning, kokt ägg och starkt kaffe. Det är så lördag! Det är så helg. Efterföljdes av löparrunda på dryga milen i duggregn.

Sedan tog jag på mig nya kläder. Ett par nya fritidsbyxor och tillhörande jacka som kom för ett par veckor sedan. Jonas har frågat ett par ggr varför jag aldrig tar på mig dem när vi ska ut och gå! Ja, jag har det i mig. Jag vill spara... Korkat men jag har nog alltid varit sån - köper jag ett par nya jeans så använder jag de gamla ändå för ha de nya lite på lager. Löjligt!

Sedan åkte vi till Öjaby Herrgård. En av de platser vi kunde nyttja som fri övernattningen med middagspaket för att jag gick med i Miljonlotteriet i våras. När vi kom fram tog vi oss till Dragåsens naturreservat - en vacker ås som en smal udde ut i Helgasjön. Mulet väder men vi slapp regn. Det var ingen mastodontpromenad de nya kläderna fick testas på. C a två km men ack så sköna kläder. Det kommer bli fler vandringsäventyr med dessa plagg. Lite svårare, mycket längre.

Å just idag - när vi prickat in denna helg skulle David få stå sin första hela A-lagsmatch för NIF. Följde matchen från hotellrummet via webben. Å som han stod i målet. Han blev matchens stjärna och det blev VINST med 4-2 mot Jönköping. Stolt och glad mamma! Grattis NIF och grattis DAVID!!

Nu väntar en fyra-rätters-middag. Efter en fransk hotdog på macken i Vrigstad till lunch ska det bli såååå gott!!

Go kväll till er alla!!!

Stolt och glad mor!

Av Sofia - 2 oktober 2020 20:05

Har det inte varit (är det inte) en ovanligt vacker höst? Så många underbara dagar och kvällar har vi fått njuta av. Träden är vackra, blommorna (de som blommar nu) är vackra. Till och med Parksliden är vacker nu när den blommar. Inget jag vill ha i min trädgård men den är fin.

Veckorna går som blixten. Helgerna går ännu fortare. Nu är vi inne i oktober och det är ett kvartal kvar av detta året. Arbetsmässigt vill jag gärna bromsa tiden, såååå mycket ska hinnas med. Kalendermäddigt får gärna november och december gå fort. Tunga och gråa månader. Det är tur att man har en kamin som värmer både kropp och själ när det viner utanför knuten.

Vi har precis värmt oss en bra stund även om det inte direkt viner runt knuten just idag. En sån vacker solnedgång fick vi uppleva just ikväll. Magiskt! En skön promenad i kvarteret innan det var dax för fredagsmysen, räkor.

Lyssnar på nyheterna på TV. Trump Trump Trump. Dum dummare dummast. Hela USA känns som ?kejsaren nya kläder?. Hur kan han få hålla på? Ofattbart!

Parkslide i blom

Vacker solnedgång.....

...avslutades med brasa!

Av Sofia - 1 oktober 2020 18:41

Nej, vi firar inget så men visst är det kärlek. Kärlek till en plats, ett hus, ett hem. Idag firar vi att det var två år sedan vi satte nyckeln i dörren till Karpvägen 27. Det var en obeskrivlig och mycket overklig känsla. Förundrades och förstummades av utsikten och omgivningen och än idag, två år senare består den känslan. Jag vet inte hur många kort jag tagit på vår ek.

Vi levde växelvis i drygt ett år. Varannan vecka i radhuset i stan med barnen, varannan vecka här plus helgerna. Lite tufft rent ekonomiskt men vill man nåt så går det, som bekant. Sedan ordnade det till sig, David fick körkort o Stella moppe o moppekort och flytten gick slutligen i nov förra året. Vi sålde radhuset strax innan Covid 19 kom.

Det enda kruxet är att David har min bil mestadels men jag har en stort intresse för att röra på mig så det löser sig fint. Jag satsade ALLT på mitt nya jobb under förra året och jag löptränare bara sporadiskt - hade inte tiden o inte orken. Är innerligt glad för att jag är tillbaka och känner suget efter hög puls. Det blir inte samma sak när man bara går även om det är JÄTTEBRA det oxå.

Efter en lång arbetsdag möts man på hemvägen av sjön och backarna härute. Då rinner stressen av.

Ha en go kväll!

Två år sedan - exakt på dagen

Första kvällen - i solen

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8
9
10 11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards