Alla inlägg under oktober 2020

Av Sofia - 19 oktober 2020 19:36

Jag har säkert skrivit det förr. Jag älskar dofter. Å då menar jag goda dofter. Som tilltalar mig. De berör nåt i hjärnan och kan ge ett lyckorus. Dofter kan till och med få mig att minnas saker bättre. Komma ihåg en känsla. Häftigt.

Förr samlade jag på parfym av Salvador Dali, den karaktäristiska flaskan med munnen som flaska och näsan som kork. Men åren gick och just det nörderiet upphörde.

Nuförtiden vill jag har många olika dofter och har också så. De favoriterna jag återkommer till är ofta unisex, kan bäras av både man och kvinna. Man kan känna doften av en riktigt härlig mansdoft och verkligen vilja ha den själv. Å det går väl inte...eller varför inte?

Har sedan hon började med sina dofter varit svag för Stella (och det är inte bara för namnet). Den senaste fina rosa flaskan med namnet Peony är så god. Sedan får man inte ta för mycket. Det ska vara lagom och jag är lite livrädd för att dofta för mycket. Det finns allergier, jag vet.

Ja, det var ett djupt inlägg såhär på en måndag. Ibland är det lite skönt att vara ytlig och fåfäng. Punkt. Nu är det TV-soffan som gäller och det nya doftljuset från Lagerhouse ska tändas. Kan inte dofta mig mätt på det. Nåt svagt av tallbarr, precis lagom ljuvligt.

Ha en fin kväll!

Stella står längst fram

Av Sofia - 18 oktober 2020 16:11

Rensa ut tomatplantorna från växthuset och städa det lilla glashuset. Check. De sista nu gröna tomaterna hämtade jag in igår och syltade. Under nattens sociala flöde har jag dock fått ett par bra tips hur jag kunde gjort istället (för att mogna dem) men de syltade inlagda gröna blev ofantligt goda. Nästa år ska det bara odlas små kvisttomater. Varenda en har varit en dröm att äta. De stora var ingen bra sort, lite mjöliga i smaken.

Nu ligger tomatplantorna i komposten och jag har sopat rent och snyggt i växthuset. Nu får det agera förråd till de mindre möblemangen av trädgårdsmöbler.

Det har varit en fantastisk helg med tanke på vädret. Å full rulle. Besök från Stenungsund. Lilla Elise växer då det knakar och hon förstår och är med. Tiden går fort!!!!!

En go löparrunda igår och en härlig promenad idag medi gula och röda löv mot klarblå himmel. Ljuvlig boost inför en ny arbetsvecka.

Ha en fortsatt fin söndag!

Gårdagens morgon - första frostnatten. Spegelblankt

Morfar och Elise

Det är roligt att traska

Mums - syltade gröna tomater

Underbara oktoberväder

Av Sofia - 16 oktober 2020 18:27

Fredag och arbetsveckan är slut för denna gång. Det har varit en bra vecka. När man känner att många av arbetsuppgifter ändå blir gjorda, att ha lite flow - det är en go känsla. Att ha gjort dragningen gällande ekonomin på månadens nämnd är alltid lite som att sticka hål på en ballong. Det tar på krafterna även om jag idag inte alls är lika obekväm med uppgiften som förra året - när jag var ny. Nu känns det mer som en adrenalinkick jag vill ha. Märkligt det där...

Nu är jag inte längre orolig för kluriga frågor från politikerna. Jag är trygg med mina siffror och vet vad som står bakom dem. Det är ändå en lättnad när man är färdigpratad. Att prata inför folk är helt klart något man kan lära sig. Spannet är stort - för en del är det helt naturligt och vissa älskar det. Andra vägrar och jag har skrivit det många gånger. Att sjunga inför en fullsatt kyrka eller sal är ingen big deal för mig, men att ställa mig upp i kommunfullmäktige och snacka på - det ÄR inte min grej. Även om jag tycker mycket och har åsikter. Man får bara acceptera att vi är olika. Jag vet inte heller om jag skulle bli lyckligare av att just predika i olika frågor i KF. Men jag kan helt klart beundra de som gör det.

Nu är det kväll. Har läst tidningen från Linden. Vårt kommunala bostadsbolag. Trevlig läsning och den andas verkligen framtidstro och goodwill Nässjö. Minns min första lägenhet som jag och min dåvarande sambo hyrde av just Lindén. En jättefin lägenhet i Tellus i Handskeryd. År 1990. Trivdes så bra där. Det har under åren blivit några hyreskontrakt just med Linden. Har bara positiva upplevelser av den hyresvärden. Trygghet. Idag när jag gick hem från jobbet till Solbacka gick jag förbi de nya lägenheterna i kvarteret Blombergs. Så fint det blev. Lyxigt! Förändrade stadsbilden till det bättre. Stolt att vara Nässjöbo helt enkelt.

Go kväll!

Av Sofia - 15 oktober 2020 20:52

Vet ni vad Sverige, Finland och Estland har gemensamt? Det är de enda länderna i världen som erbjuder gratis måltider i skolan. En otroligt fin förmån som vi ofta tar lite för givet. Tacksamheten för detta privilegium kan diskuteras - som föräldrarepresentant i brukarråd hörde man ofta gnäll på just skolmaten och mina barn var inte så milda i kritiken heller för den delen. Det var smaklöst och det var skinn på potatisen.... Under senare år har jag dock en känsla av att maten har fått en bättre status. Sägas kan att David aldrig gnällt på maten. Man ska komma ihåg att det är med små medel maten tillverkas - det finns liksom en begränsad pott pengar att handla för. Sedan jag fick rejält med insyn i detta i och med mitt arbete på Tekniska vet jag. Våra kök trollar! De gör ett fantastiskt jobb.

Idag åt jag lunch på Norråsaskolan. Vi hade en heldag med vår nämnds politiker och gjorde ett avbrott för lunch. Passade bra då det idag är ?den offentliga måltidens dag?. Alla kök i hela vår kommun serverade samma goda kycklingsoppa o våffla som dessert. Riktigt gott! Det var en trevlig lunch o både rektorer och några elever satt med.

Efter detta var det nämndsammanträde vilket höll på till kl 17.00 Jobba från 6-17 och en timmes löpning efter det. TRÖTT!!! Det sistnämnda gav verkligen energin tillbaka och nu vill jag knappt gå o lägga mig. Endorfinerna hoppar omkring i kroppen. Värmen från brasan är så go.

Men kudden väntar. Fredag och arbetsveckans sista dag är välkommen! Godnatt!

Av Sofia - 13 oktober 2020 19:48

Älgjaktsdag nr 2. Igår sköt Jonas lag en 12-taggare, typ den flesta timmen på morgonen. Idag fick han för ovanlighetens skull sovmorgon så min plan var att springa till jobbet trots mörker. Men när man vaknar, sätter sig upp i sängen och tittar ut - det är verkligen mörkt. Jag fick skjuts av David (i min bil, ha ha), blev avsläppt vid Vallgatan där gatlyse finns och började springa därifrån.

Alltså kroppen är inte riktigt vaken och speciellt när graderna är nära nollan. Men, efter några kilometer börjar blodet fara som det ska i kroppen och medan det ljusnade tog jag mig runt Träslända o mötte morgonen just där. En fantastisk morgon och vackra bilder när jag stannade till. Men jag undvek att stanna för kylans skull och numera orkar jag ju faktiskt länge utan att just pausa. En fantastisk känsla.

Ledningsgrupp på jobbet och jag var helt slut i skallen efter det förmiddagen. Vi skulle svara på ett frågebatteri från våra revisorer och lite som vanligt var vi ute i sista stund. Det blev dock ett bra dokument. Lunch på Parkgården nu när restauranen har öppnat för allmänheten. Så god fisk med spenathollandaise och det var verkligen en skön lunchpaus. I Coronatider blir det mest lunch vid datorn och jag saknar social samvaro.

La mig på sängen när jag kom hem och slocknade i drygt en halvtimme. Vaknade lagom till Stella kom hem från dans. Snart får hon sluta köra moppe. När det finns risk för halka o is - då är det färdigåkt för denna säsong.

God kväll!!

Ljuvligt vacker morgon

Av Sofia - 11 oktober 2020 18:04

Idag har vi firat Kenneth som fyller 85 år (i morgon). Min älskade pappa, morfar, farfar och svärfar. Såhär i Coronatider har det varit lite diskussioner om hur vi skulle göra men till slut blev det en middag med platser väl utspridda. Det är svårt och man får väga för- och nackdelar med besluten. Till slut satt vi alla 12 st i vardagsrummet även om det fanns planer att visss skulle sitta utomhus. Men om alla är friska och utan symptom är det nog ett bättre beslut att träffas än att inte göra det. För själen skull.

Godaste maten - lax i ugn på spenatbädd o potatis o morötter från egna landet. Underbart gott! Äppelkaka som smälte i munnen till efterrätt. Å tårtan hade mamma beställt - bra där! Hjortrontårta från Melins i Sävsjö. Det hade inte behövts men visst - när den kom fram smakade det bra!

Pappa ser ut som en pojk på korten jag tagit. Han är pigg. Han har säkert plockat 120 liter (om det räcker) lingon. Bara det! Bonus att få träffa min äldste kusin Magnus med frun Ingegerd. Saknade alla kusiner såklart. Just idag kändes Covid 19 så lessamt. Önskar att det bara kunde ta slut!

Sitter framför brasan. Sprang en härlig runda i morse till Rävsnäs o vände. Trött nu! Slappa och ladda inför ny vecka!

Go kväll!!

Kan inte tro att min far är 85 år i morgon

Stellas fina kort från oss

Fina far och mor

Bror Anders skulle ha laggårn så de fick med sig en bit tårta innan vi högg in...



Flaggan i topp för pigge pappa

Nu när lingonsäsongen är över startar arbetet med löven

Av Sofia - 10 oktober 2020 19:06

En lördag med projekt. Vårt projekt men Jonas får utföra. Jodå, jag har ringt till glasmästaren o vi har diskuterat mått och tillvägagångssätt men resten av förberedelserna har jag ingen kunskap om.

Vi har en lucka i golvet. En torr och fin källare där man kan ha många burkar med lingonsylt, potatis och framförallt VIN. Nu ska träluckan bli en glaslucka och utrymmet mer tillgängligt. Jag ser bilden framför mig - en snygg belysning som lyser upp några flaskor. Men att komma dit.... Det har varit trögt. Själva nedgången måste göras större. Själva källaren måste tätas till och stegen ned måste göras om till mer en trapp. Idag har Jonas hållit på hela dagen och nu är mycket gjort. De förra ägarna flytspacklade golvet och Jonas ställde frågan (eller pratade med sig själv) hur han löser det. Jag kliar mig lite i huvudet och svarar ?inget? för jag har absolut ingen kunskap om hur man sågar en rak kant i ett golv som är flytspacklat under parketten eller tarketten eller vad det nu är.

För att inte få fler obegripliga frågor roade jag mig med att gå till Willys och köpa ingredienser till kvällens kycklingwok, byta och tvätta sängkläder, fylla på vedstället med tre banankartonger ved (från pappa) och spela gitarr. Sedan hackade jag allt och stekte till middagen. I förhållande till vad det tar i tid att äta tar det lång tid att hacka, riva o steka. Men gott blev det!!

Smakade av de få äpplen vi har fått på träden vi planterade förra hösten. Trodde inte det skulle bli några att skörda. Goda!!!

Brasa på och solnedgången bevittnats. Snart mörkt och klockan är tjugo i sju. Höst!


https://youtu.be/CM0TD2iK9tI

Av Sofia - 8 oktober 2020 20:27

Så heter hon. Min äldsta. Förstår inte hur fort 24 år har gått och numera träffas vi allt för sällan då hon är bosatt i Borås.

Alltid lika kreativ och får hon en idé så fullföljer hon den. Sen om det är en pinne i skogen som hon vill göra om till lampa...det kan va lite var som helst. Tur BTW att hennes sambo är elektriker- känns tryggt...

På förskolan målade hon en vit kyckling när fröken sa att de skulle vara gula. Lite sån är hon och har alltid varit. Å får hon för sig skapa en klänning ā la 1800-tal - då bara gör hon det. Följer hennes Instakonto makeup och det är alltid lika spännsnde att se vad hon har hittat på. Fattar inte hur hon orkar. Min mor undrar dessutom hur hennes hud orkar. Har man levt drygt 80 år kanske man ställer sig den frågan.

Hur som helst har Johanna jobbat på och får numera produkter från lite varstans som sponsring. Bara det är ju häftigt i sig. Då och då blir det några burkar till Stella som blir mer än glad.

Det bästa med Jois är att hon inte är slav under sminket. Hon gör det för att det är kul. När vi träffas är hon oftast helt osminkad. Vackrare, såklart, än någonsin.

Å klänningen- snart är den klar. Jag längtar att få se den IRL och på!

Ha en go kväll!

Är det Halloween snart eller?

Hur fin som helst!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5
6 7 8
9
10 11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28 29
30
31
<<< Oktober 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards