Alla inlägg under augusti 2020

Av Sofia - 9 augusti 2020 18:04

Wow vilken helg vi fick. Vilket väder och vilket liv. Ett aktivt liv. Med en treåring att sköta om blir liksom livet sådant. Man har glömt lite hur det var att ha små kids o man får flash backs. T ex att packa fikakorgen med bullar och kex o gå till stranden. Skillnaden är väl att bullarna förr hade jag gjort, nu var det mamma som var bullkreatören och de tog slut alldeles för fört enligt William. Så goa stunder vid vår badplats här vid Solbacka - har vi fått.

Morgonen startade tidigt - jag sov i gästrummet (att dela en dubbelsäng på tre i denna värme utsatte jag mig inte för). Jag sov sämre i en annan säng och svalkan var för dålig genom springan i fönstret. Jag tog en tidig morgontur och det blev ändå 8 km löpning. Å det kändes okej - nästan lite flow. 17 grader när jag startade kl 07 och graderna steg rejält medan jag kämpade på. Jag avslutade med ett kläd och sko-dopp vid badplatsen (ofantligt skönt) för att sedan äta frukost med Jonas och William på altanen.

Sedan gick farfar och William o lånade en bok i trädet. En härlig granne har satt upp ett boklånarskåp vid sin tomt och det var väldigt spännande att hämta en bok där.

Å i eftermiddag så har vi simmat en rejäl sträcka i sjön. Nu gäller det att passa på när vattnet är uppvärmt.

Pajen står i ugnen och kräftorna väntar på oss. Mums filibabba för allt. Som jag har längtat efter dessa ?krypare? som William kallade kräftorna.

I morgon är det jobb, en ny arbetsvecka. Allt det vi fått denna helg kompenserar dåliga juli med sitt väder. Nu klara vi oss ett tag.

Ha en fin afton!!

Egen lek - en sten på varje vinkork!!!

Blöt o sval efter ett dopp i sjön

Första o kanske sista gången jag har på den tunna sidenmorgonrocken till frukost!

Av Sofia - 8 augusti 2020 19:43

Full rulle hela dagen. Upp med tuppen och vittja kräftburar. Underbar morgon och spegelblank sjö och dessutom rejält med fångst. Så kul. Gick en promenad för att hitta kantareller till pajen före kräftorna. Hittar man inga blir det Västerbottenpaj eller kanske t.o.m båda.

Barnvaktssyssla idag. Gick till badplatsen med William och fikakorg. Så otroligt skönt. Näst intill Corona-varning på antalet vid stranden men jag tror det klarade sig. Men vi var ju ute.... Det har varit en varm dag och det gäller att dricka när man håller igång för det gör man med en treåring.

Kokade kräftor och William fick vara med. Allt ifrån till att plocka dill från landet och hämta kräftorna från källaren. Det var spännande. Han tyckte det var häftigt när de blev röda. Å det doftade ljuvligt i hela huset.

Nu är det grilltime och kväll. Ytterligare en underbar kväll att lägga till minnesbanken.

Vittja!

Bad!!!!

Av Sofia - 7 augusti 2020 16:29

Vi har snöat in på norska serier och för ett tag sedan började vi titta på Exit. Efter första avsnittet var jag så illa till mods så jag ville sluta titta. Hade det varit uppdiktat hade jag inte orkat. Men (!) eftersom det är sanna historier så tittade vi vidare. Historier om fyra killar i finansbranschen som är stenrika. Jobbar stenhårt på dagarna och lever dubbelliv på kvällarna. Ett svineri utan dess like. Å så väldigt mycket fina bilar, hus, dyr alkohol och mängder med kokain. Fruarna är hemmafruar vilket oxå är önskvärt för männen - de har makten genom pengarna. Om något missnöje någon gång skulle yppas kontras detta med ?Men det är jag som försörjer oss så vi kan ha det så här bra?. Lagom roligt att aldrig se sina män hemma. Igår tittade vi klart och allt gick väl åt fanders för typ alla eller åtminstone för två av dem.

Häromdagen lyssnade jag på Simon J Bergers sommarprat utan att veta riktigt vem han var. Tyckte rösten var bekant och han inledde fängslande om hur han som barn uppfann böckernas värld. Kände igen mig i det där - hur uppslukad man blir och far iväg till en annan värld. Sedan berättade han att han blivit skådespelare o så nämnde han Exit. Det var ju han, en av huvudrollerna i Exit. Beundrar honom för hans skådespelari, att spela en hemsk roll så bra. Han berättade oxå om ofrivillig barnlöshet och att det hade tagit han och hans sambo tre år innan de äntlige fick sin skatt. I rollen som Adam hatar han barn och har steriliserat sig i hemlighet och hans barnlöngtande tjej vet inget om. Ödmjukt!

Man kanske har hittat fyra och förhoppningsvis de enda rötäggen att göra film om. Man hoppas men innerst inne är det väl inte så..... Det kommer en säsong två. Nu är det roligare, på nåt sätt, att kolla - när man vet lite om skådespelaren.

Har precis varit o badat. Att gå de 300 m upp till huset utan handduk i 27 gradig värme. Sagolikt skönt o vi behöver det här. Värmen!!

Frukost idag - ute med Stella innan hon tog moppen till sommarjobbet.

Ord för dagen och såååå sanna!!

Av Sofia - 6 augusti 2020 19:22

Nu är det ett år sedan jag bytte tjänst på Tekniska Serviceförvaltningen. Växlade upp ett snäpp. Mer ansvar och mer att lära. Jag minns hur jag kände då och hur jag känner nu. Jag var (o)lyckligt ovetande om vad som komma skulle. Med en stor bävan påbörjade jag ett nytt kaosartat kapitel men jag har tragglat mig igenom nästan allt som händer på ett år, allt utom budgetpresentationen som ska hållas inför styret i aug. Jag vet att jag tänkte förra året när jag var med och lyssnade - Ska JAG stå för bästa år och prata budgetsiffror för Tekniska? Det knöt sig i magen. Men nu känns det rätt ok även om jag inte direkt älskar just den sysslan. Men, på nåt underligt sätt - när du har koll på det du ska snacka om och intresset finns inom dig - då går allt!

När jag ser tillbaka på detta år har det gått otroligt fort. Men, det har varit kämpigt. Extra kämpigt med stora besparingar, neddragningar, organisationsförändringar och sjukdom på förvaltningen som i allra högsta grad har påverkat min arbetssituation. Plus Corona som ställde till det rejält.... Men man lägger på ett kol till och hjälps åt och känner man att kollegorna gör det också - då går allt. En nyanställd tjej har även hon fått mycket på sin lott och gör det kanonbra.

Jag är glad att jag tog steget. Visa personer som betyder mycket för mig trodde på mig och när det kommer till arbete ger jag mig aldrig. En slags envishet som är bra att ha som egenskap. Lite för mkt ibland, kanske. Att alltid ta ansvar kan ibland utnyttjas. Jag har gråtit och varit förbannad, jobbat ofantligt många mer timmar än jag borde men det har lönat sig och det känns bra. Jag brinner för Nässjö kommun och särskilt för Tekniska såklart! Vill att det ska gå bra. Nu förstår jag siffrorna - vad de står för och det kanske låter löjligt men jag nästan längtar till månadsuppföjningarna och delårsrapporterna - för att se hur vi ligger till i förhållande till budget.

Så idag har jag jobbat som ett djur för att kunna ta bussen hem vid tre och i morgon är jag ledig. Nästa vecka är alla på plats och det börjar på allvar. Hösten blir tuff.

Avslutade dagen med att meta mört eller försöka meta...fick en liten. Det är dags för kräftfiske. Tjo ho!

Tog bussen hem (för första gången) - gick till jobbet och orkade inte gå hem i 25-gradig värme.

Så smidigt!

En liten mört på drygt en timme...

Av Sofia - 5 augusti 2020 20:01

Tog en löparrunda idag. En mycket fin sådan. Via Holma, Spjärvlling, Torsa stenar. Såååå fin natur och vackra vägar. Vi går dessa rundor jätteofta och det är verkligen historisk mark. Idag tog jag lite kort då och då. En seriös löpare gör väl inte det men idag var det ändå mer fokus på löpning än på svamp, ha ha.

Det är lite häftigt att tänka att här har människor tagit sig fram i flera hundra år. Långt före Nässjö stad föddes. Torsa stenar - vårt Lallybroch - är en fantastisk plats. Mytomspunnen och ofta ofta ser vi folk som fikar och tittar på stenarna. En lite pärla i kommunen.

Jag har även ägnat dagen åt jobb - nu känner jag mig fullt redo för morgondagen - på plats på Vipan. Märkligt att jag måste jobba lite innan jag börjar jobba för att det ska kännas helt bra.... En nypa oroväckande.

Ugnspannkaka och mors goda lingonsylt till middag.
Mulet ute. I morgon skulle det bli högsommar - precis när kneget börjar. Tjoho!

Ha en go kväll!!

Av Sofia - 4 augusti 2020 19:44

Idag lyssnade jag på Sommar i P1 när jag gick morgonpromenaden. Valet föll i dag på grundaren av Spotify - Martin Lorentzon. En fantastisk berättelse i sig och redan innan jag hörde hans prat är jag honom evigt tacksam. Jag pratade om det häromdagen, med Stella och David. Hur priviligierade de är - att kunna lyssna på vad de vill, när som helst UTAN att behöva betala. Minns min egen ungdom. I stort alla pengar jag hade gick till LP-skivor och singlar (och detta är jag nog inte ensam om). Man hörde en låt och var bara tvungen att ha den. Å det var dyrt.

Sedan var det absolut en viss tjusning (eller väldigt stor sådan) att komma hem med idolens nya LP, sprätta upp plasten och titta på bilderna medan grammofonen ljöd. Jag hade ALLA skivor av t.ex Carola, Madonna. Sedan kom CD-skivan och jag tog ett EXTREMT dumt beslut att köra alla vinyl till tippen vid en flytt tidigare i mitt liv. Så otroligt korkat och jag ångrar det djupt och bittert ofta.

Spotify?s idé om att göra musik tillgänglig för alla istället för att äga den har blivit framgångsrik, till slut. Nu är det bara så självklart. Det var superintressant att höra hur Martin och hans kompanjon kämpade i flera år för att få skivbolag, artister och riskkapitalister att förstå. Men de lyckades. Ordentligt bra dessutom!

Nu har vi precis ätit middag. Har ätit min livs godaste hamburgare i Nässjö. På Bastard Burgers. Det var premiär för mig o Jonas och jag blev överväldigad. Tandtrollen hade party i gommen, som de dansade. Det blir fler gånger - absolut!

Ha de! (Hej då på norsk) Ser så många norska serier så jag börjar snart tänka på det språket....

Vansinnigt gott!

Fantastiskt att ha ett sånt matställe i Nässjö!!

Av Sofia - 3 augusti 2020 19:21

Som om vi kunde somna igår..... Nope. Vi kollade färdigt på en norsk serie vi följt hela sommaren. Två avsnitt. Ockupationen - en norsk serie. Otroligt bra och rekommenderas. Det är alltid lite vemodigt när en serie tar slut. Nu får vi hitta nåt annat. TV?n tror jag inte vi har haft på under hela semestern - möjligen en gång när vår kronprinsessa fyllde år. Konserten från Borgholms slottsruin.

Å sen blev det en film på det. Vi kunde ändå inte sova. Det gäller att komma ur tidszonen semester. Wibledon - en rätt gammal film, tror jag, men den var bra och den slutade lyckligt. Jag behöver verkligen lyckliga slut. Det är inte kul när människor inte får varandras eller om huvudpersonerna dör - jag vill bara inte.

Står o steker en hel panna full med sommarkantareller - måste ju valla Jonas lite när han kommer hem efter första jobbdagen och suttit i en truck hela dan. Förut idag har jag varit husmoderlig och gjort mängder med biffar.
David jobbar och tränar - det går åt mat!

Stämmer!!

Av Sofia - 2 augusti 2020 16:26

Fyra veckor går fort, särskilt när man är ledig. Söndagen innan man börjar jobba infinner sig en märklig känsla - slut-på-semestern-känslan och den har hängt över oss idag - likt en slöja. Inte våt filt om ni förstår skillnaden. När man väl börjar, brukar det gå fort att komma in i rutinerna och det är väl bra om man kommer ur dem då och då. Sovmorgon, långa frukostar, promenader i syfte att hitta svamp och även de utan syfte att plocka svamp (för man hittar ändå). Typ idag. Det var inte meningen att leta men det blir ett fint tillbehör till semesterns sista grill.

I morgon börjar Jonas och David att jobba, Stella gör sin andra feriepraktikvecka och jag.....ska faktiskt inte börja jobba förrän på torsdag. Vi får väl se hur det går i morgon. Med datorn hemma. Lär nog göra några timmar ändå, när jag sprungit, städat och grejat.

Ska jag vara riktigt ärlig så har jag haft svårt att koppla bort jobbtankarna. Det har fungerat ibland men långt ifrån alla fyra veckor. I går natt var en sådan natt. Det snurrar i skallen som en karusell och där är jag inte fastspänd... Allt som måste bli färdigt inom vissa tidsramar och jag är otroligt beroende av att andra gör sitt.

Vi har haft en mycket bra semester och hemester för vi har till största delen varit hemma. Sjö, skog och natur har varit ett stort fokus men även sociala bitar även om jag önskar att jag hade haft orken till mer sådant. Å andra sidan kommer det en höst där man kan träffas.

Det bästa med semesterslutet är hursomhelst att man har ett jobb att gå till!! Eller hur???

Å så lite tänkvärt :)

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10
11
12
13 14 15 16
17 18 19 20
21
22 23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards