Alla inlägg under augusti 2020

Av Sofia - 19 augusti 2020 19:33

Jaha, det är inte nog med ångest för vildsvin i skogen och snokar i vattnet. Nu ska jag vara rädd för vargar i trakten häromkring. En varg har synts till vid bl a Hjärtsöla, Almesåkra och Holma. En av mina löparturer går via Holma och Spjärvälling. En av mina kollegor sa att jag nog får lägga med löpningen.... Det känns som ett mindre roligt och troligt alternativ men jag kommer helt klart välja en annan rutt ett bra tag. Samme kollega sa att senast en varg angrep en människa var 1864 (eller nåt) men bara tanken på att jag skulle få se en best i skogen gör mig paralyserad.

Snoken i vattnet är jag väl inte särskilt rädd för men det är en obehaglig känsla. Dessutom var den inte rädd av sig. I söndags kväll kryssade den fint förbi ett gäng badande ungdomar.

En härlig kväll går mot sitt slut. Ett bad i ljummen sjö hann vi med innan åska och regn. Det doftar så härligt ute nu. Friskt och fräscht. Har suttit och övat inför budgetdialogen i morgon som Tekniska ska dra inför kommunledningen. Lite nervöst är det allt men att utmana sig själv sägs vara bra. Jag är förberedd och är säker på siffrorna. Liksom grundbult nr ett även om jag inte direkt älskar just denna uppgift som ingår i mitt jobb.

Go kväll!

Ps. I morgon ska jag springa till jobbet - å jobbet ligger motsatt håll Holma.

Varg i sikte i våra trakter

Av Sofia - 18 augusti 2020 19:05

Alltså, dagen kan inte bli så mycket bättre. Startade med motivation och ork och därmed löpning till jobbet. Sprang till runt Handskerydssjön och hann med både eftersvettning (nästan) och dusch innan kl 08. Så skönt. Vardagslycka!

Ledningsgrupp hela dagen. Bra möte och vi gick igenom budgetpresentationen inför torsdag. Budgetdialog inför kommunledningen är viktig. Budget 2021. Underbart god hämtspätta från Parkgården till lunch. Vi intog den vid bryggan vid Ingsberjgssjön. Så mysigt men väl varmt i solen. Vardagslyx!

Tog bussen hem kl kvart i fem. Å sedan fick jag äntligen komma i vattnet efter att ha vattnat alla törstiga tomater och växter. 24 grader i Spexhultasjön och 27 grader i luften. Trevligt snack med grannar.
Vardaxlyx!

Snart mozzarellamackor till kvällsmat!
Vardaxlyx!

Ps. Lycka till i morgon Tommy med familj som ska bestiga Kebnekajse!!

God spätta från Parkgården

Lunch i solen

Av Sofia - 17 augusti 2020 22:29

Varmt att promenera till jobbet i morse. Koftan jag alltid har i reserv fick jag lägga undan snabbt. Var ute på lunchen och handlade födelsedagspresenter till Stella snart 16 år och lilla Elise snart ett år. Check! Ännu varmare att traska omkring då.

Idag var första skoldagen för Stella på samhällsprogrammet SA20. Har tänkt på henne då då under hela dagen. Det är ett stort steg att gå från nian till gymnasiet. Mer ansvar och helt nya lokaler, lärare och klasskamrater. Messet jag fick efter skoldagens slut var skönt att läsa. Det hade varit bra och den nya klassen var skön. Jag tolkar det som positivt.

Efter jobbet var det dax för Centerns första gruppmöte. Då lokalen vi har i stan är ganska trång såhär i Coronatider bjöd jag hem dem till oss. En helt fantastiskt skön kväll. Vi satt ute på vår altan med avstånd och det var mycket erfarenhet som satt vid borden. Alltså många personer över 70 plus. Bra och intressanta diskussioner som vanligt. Ett härligt gäng en härlig kväll. Ett grönt skönt möte!!

Godnatt!

En ljummen grön kväll

Av Sofia - 16 augusti 2020 17:12

Gick upp kl 07 för att ta en löparrunda. Medan graderna fortfarande är hyfsat låga. Det var inte svårt att gå upp. Sängen var tom då Jonas gick upp kl 04 (!). Ja ni läste rätt. Den 16 augusti är tydligen ett speciellt datum för jägare. Bockjaktspremiär. Jag vet hur ofantligt mycket han uppskattar en sovmorgon nu när arbetet har dragit igång så detta drar verkligen.

Löparturen var fantastiskt. 17 grader när jag sprang iväg och 22 när jag kom tillbaks...å då var jag bara ute en timme. Men det var skugga nästan överallt och luften är full av syre såhär i augusti. Efteråt badade jag. Ofantligt skönt. Nej, å det blir ingen rådjursfilé till helgen om ni undrar. Han såg några djur men inte mer.

Gårdagskvällen var kräfttime igen. Med David. Så mysigt även om de vi åt för en vecka sedan var så mycket godare.

Idag blev det kycklingsallad till lunch och mor och far kom hit och gästade oss. Mamma hade gjort en såååå god blåbärspaj. Satt bakom huset där det var som svalast. Underbar stund med Torsetborna.

En het helg är till ända och den har varit underbar!!

Kräftor med mina favoritkillar

Ytterligare en ljuvlig kväll

Finaste!!! Far och mor

Av Sofia - 15 augusti 2020 18:00

Vilken morgon!! Vackrare än någonsin! Det är overkligt vackert när solen slösar och sjön ligger blank som en spegel. Frukost utomhus naturligtvis. Det gäller att passa på när detta väder är med oss, tids nog kommer stormar, regn och ruskväder.

Gårdagskvällen var oxå helt gudomlig. Efter grillen tog vi båten till Vallbohaga. Ett lokalt mycket bra band skulle spela där utomhus. Vi bor ju inte där och jag vet inte vilka regler som gäller men om vi sitter i båten på sjön kan vi ju få tjuvlyssna... Det tog ett tag med vår elmotor trots full effekt så när vi kom fram hade de slutat spela. Träligt. Bättre lycka nästa gång. Dock var det UNDERBAR tur på sjön med magisk himmel. Vi avslutade kvällen med ett dopp i ljummet vatten. Härligt!

Idag har det varit härligt men väldigt varmt. Vi tog med oss fika till badplatsen och det enda jag hittade när jag letade i frysen var något gamla lussebullar. Men vet ni, de smakade jättegott utan fryssmak. Höngemattehäng efter det. Å sen öppnade jag datorn och grejade lite, kunde inte vara i solen.

Till kvällen blir det kräftor. David gillar så jag köpte ett spann från Smålandskräftan. Det ska bli GOTT!

Ha en go kväll!

Lyx

Av Sofia - 14 augusti 2020 19:10

Det är lyx att hämta några tomater i växthuset. Lycka! Smaken! Känslan! Så otroligt gott. De börjar mogna nu och man kan inte låta bli att plocka dem som godis. Vackra är de oxå. En fröjd för ögat.

Fredagkväll och rätt mör efter denna veckan. Startade dagen med att promenera till tandläkaren, en trutkoll som jag alltid fasar för. Tycker det är så obehagligt att gå dit. Allt var dock bra och nu slipper jag gå dit på två år. Jobbet blev en rivstart och mycket har hänt och mycket har blivit gjort. Kvällarna har varit fantastiska. Löparturer och bad efter det. Det är en sån härlig känsla att doppa sig med löparkläderna på efter ett pass. Så lyxigt.

Bjöd två 70 plussare på grill i onsdags. Vår granne härute som låter oss fiska kräftor på sitt vatten samt en f.d granne på Ulriksdalsgatan. De känner dessutom varandra så det var kul att det blev av. Härlig kväll när Solbacka visade sig från sin bästa sida.

Snart kommer Stella o vi ska käka. David skulle på annat med kompisar.

Ha en fin fredag!

LYX!!!

Av Sofia - 13 augusti 2020 19:41

Igår var en tung dag och oerhört sorglig. Begravning för vår kollega Susanne. I skogskapellet i Handskeryd. Pga Corona fick bara de allra närmsta vara med på själva begravningsceremonin men kapellet var öppet några timmar innan så möjligheten fanns att ta ett sista farväl och avsked för de som ville. Å det var många som ville. Det var en lång lång kö och människor kom i strid ström. Det var så vackert i kyrkan. Så oerhört vackra blommor som prydde den vita kistan. De fina bilderna på Susanne på kistan och på programbladet. Hennes leende. I all sorg fanns det ändå ett ljus. Det var ju så hon var. Alltid nära till skratt och just med ett leende på läpparna.

Det kändes väldigt skönt att få dela denna stund med sina kollegor - vi var många som åkte dit för att minnas och hedra. När vi kom åter tittade vi på begravningen på livesändning och faktum är att det var jättefint att sitta i ett konferensrum med jobbarkompisarna och lyssna och se detta. Musiken när Adeles ?Set fire to the rain? och Ed Sherans ?Perfect? hördes, ja då grät jag igen. Så fruktansvärt orättvist livet är - mot vissa.

Efteråt åt vi gemensam lunch på Träcentrum. Kände väl att jag egentligen inte hann med men var är viktigt i livet? Att göra sådant här är viktigt! Detta var andra begravningen för kollegor under min tid på Tekniska. Min fd kollega Alf Karlsson försvann alldeles för tidigt 2012. Båda dessa personer - så onödigt, overkligt och så obeskrivligt sorgligt.

Av Sofia - 11 augusti 2020 19:19

Två intensiva dagar är gjorda på jobbet och det känns lite som att slängas in i en torktumlare. Mentalt sett... Uppföljning juni ska vara klar när man kommer tillbaka inför nämnden i augusti och det känns onekligen väldigt längesen man satt och pillade och förberedde detta. En väldig tur att jag just förberedde allt jag kunde innan jag gick på semester. Det tar ett tag att fräscha upp minnet samt läsa in sig på alla dokument - det är lite som att börja om men ändå inte. Å så budget 2021 som oxå ska vara klart och presenteras. Det fina vädret utanför fönstret får man lite ignorera och jag har det hyfsat lätt. Tittar jag upp och tittar ut ser jag rätt in i betongfasaden på motsatta sida. Ser ingen himmel.

Då är det härligt och tur att jag har förmånen att kunna och vilja promenera till jobbet. Ljuvliga sensommar. Syret och morgonluft! Efter jobbet blev det dessutom en löpartur - både ville och kunde. Syret var väl inte lika på topp men det det var ändå skönt. Å så få avsluta med ett dopp vid badplatsen. Det är njuta.

En grillad korv till kvällen. Kräftorna är slut, ha ha. Har ätit dem två dagar på raken. De var så attans goda så det får nog bli ett inköp på Smålandskräftan till helgen. David gillar kräftor så det kan vi verkligen unna oss.

Go kväll!!

Gårdagens kvällstimmarna i kvarteret - det är smärtsamt vackert!

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10
11
12
13 14 15 16
17 18 19 20
21
22 23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Augusti 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards