Alla inlägg under juli 2020

Av Sofia - 8 juli 2020 18:25

Eller? Man kanske får omvärdera rubriken. Nu ÄR det dåligt väder. 12 grader, regn o full storm. Den första regeln man ska lära sig i livet, dock, är att inga hänga läpp för dåligt väder. Det är som det är och det blir som det blir. Bara att gilla läget och göra det absolut bästa av det. Å det gör vi. Vi äter frukost i växthuset (ljuvlig lyx) och går promenaden på Åsen i skogen med regnkappa. Skönt!

Igår åkte Jonas, jag o Stella till Bankeryd. Skulle utnyttja mitt presentkort på Backamo och vilket härligt ställe. Så mycket fina växter och ALLT som man kunde tänka sig. Med oss hem hade vi ett fint olivträd och kruka, en ampel till växthuset och lite grönt. Sedan A6 en sväng. Säkert ett halvår sedan jag var där. Solcellslampor till ja, just det växthuset.

I går kväll var vi på grill hos min bror Pelle o Monica. På dagen 30 år sedan de gifte sig. Grymt bra jobbat. Ett härligt par som ingår i mitt liv - en förmån. Både deras barn Kristin och Lukas med respektive var hemma. Så mysigt och gott. Tyvärr tog jag inga bilder...

Onsdagkväll - tredje semesterdagen och grillen är tänd. Tårtan till Jonas kalas i morgon är på G. Det vankas 55-årshögtid. Det gäller att smyga med överraskningarna i semestertider.

Ha en fin kväll!!

Frukost i det gröna

Lampor och ampel på plats i det nya huset

Mellan regnskurarna finns det sol och blommor

Av Sofia - 6 juli 2020 19:04

Vad gör man när semestervädret är absolut sämsta tänkbara - jo, man tar en tur med bilen och handlar. Ett besök vi har tänkt att göra heja våren men tid och prioritering har varit på annat håll. Efter en promenad med regnkläder på åkte vi iväg.

Måste säga att det var en upplevelse att se detta ställe mitt ute i skogen. En butik som hade typ allt. Jakt, fiske, grill, cyklar, båtar och en elmotor till båten som blev vår. Känns så trevligt att skippa bensinen på Spexhultasjön. Dessutom kan man prata med varandra när man åker ut på böljan den blå.

När vi åkte hem tog vi vägen genom Bäckseda, en fika på Stjärnan o en titt på Växtkraft - en mycket roligare affär än Bengtssons om jag får skriva. En grön vattenkanna i plåt blir både praktiskt och snyggti växthuset. Å lite ny lavendel.

Grattis idag oxå till min kusin Tidde som fyller 50 år. Vi lekte mycket och ofta när vi var små. Jag har speciellt minnen från hans grävmaskin i sandlådan som jag gillade så. Önskade mig hett en sådan.

Ha en fin kväll o blås inte bort!!

Vattenkanna - så fin

Lavendel som nästan blåser bort

Å stort grattis Mattias ?Tidde? Holm som fyller 50 i dag. Detta kort togs när vi var 6 år. Tullan o Tidde

Av Sofia - 4 juli 2020 21:17

Vilken känsla. Att sätta sig i det färdigmonterade växthuset med ett glas bubbel o jordgubbar i det för två timmar sedan nyinköpta cafémöblemanget på Mio. Det har nog varit målbilden i flera veckor. Vecka 24 kom byggsatsen (pusslet) från Skånska byggvaror o det var torsdagen innan veckan då jag fyllde 50 o David tog studenten. Vi hade planer på att det skulle stå färdigt till studenten.... Ha, ha vilken tanke. Så här efteråt var det med råge en alltför positiv uppfattning.

Efter allt firande som tog sin lilla tid har vi lagt åtskilliga timmar på detta bygge. Två steg framåt och tre bakåt - så har det känts emellanåt. Många råd från kollegor på jobbet som byggt växthus har det blivit. Å peptalk och lycka till från andra kollegor oxå. Ett särskilt tack till er!!!

Idag när sista glaset lyftes på plats. Otroligt skönt och osannolikt. Den där helgen av stålgrejer och glas är nu ett nytt litet hus. Bar in alla, säkert 25 st tomatplantor, chili o annat vi har odlat i tvättstugan, vardagsrummet och på altan bakom huset. Så gott. En ruta gick i kras. På dörren. Annars inget värre förutom lite blod av Jonas på rutorna. Kanterna är vassa.

Bubblet smakade bra. Det var även skönt att få elda upp den kassa monteringsanvisningen. Nåt syfte skulle den ha... Inte ens det klarade den av. Det tog sig inte.

Skön kväll på er!!

Långa armar är för korta ibland...

Blodvite

Pang

Invigning

En liten tomat - hurra!!!

Ingen härlig syn. Jag hade handskar...

Av Sofia - 3 juli 2020 20:37

Vi har haft fint väder ett tag. Extremt varmt o vindstilla. Jag har inte något emot att det blir lite mer normal temperatur men det behöver inte heller vara 13 grader och full storm. Å andra sidan byter jag bort hela semesterns väder mot att vi fick fint på studenten.

Min första semesterdag ägde rum idag. Började dagen med att öppna dörren och jobba, ha ha. Jag som skulle koppla bort jobbet och kontrollen men jag kände mig manad att reda ut några grejer. Kanske skulle försöka med det som andra lyckas med. Släppa allt o bara gå. Hoppsan hoppsan. Visst kan man känna sig lite trött ibland, att man är sista person i kedjan som ska knyta ihop säcken. Pengapungen.

Nu sitter vi framför brasan o värmer oss. Efter 3 h av glasmontage växthus. Nu när vi visste hur clipsen som håller glasen skulle sitta, gick det super. Tack Youtube och fd kollegan Marcus för råden och hjälpen. Å vi har lyckats att få vår stomme rak - heja oss. Nu är vi nästan klara. Några rutor på taket saknas (och dörren). Det kan bli invigningschampagne och inflyttningsfest för tomaterna I MORGON. Idag nöjde jag mig med att meditera en stund och känna in rummet som Ernst säger. Därinne var det lä vilket det inte var utanför. Höll på att blåsa bort och det var kallt.

Ha en go fredagskväll!!

Av Sofia - 2 juli 2020 21:29

Kanske den bästa dagen på året. I varje fall förr om åren. I rollen förvaltningsekonom känns det inte riktigt så. Det är nåt. Jag har kämpat i snart ett år med årets alla rutiner och processer och det gäller att vara på tå hela tiden. Alltid nya grejer som kommer likt små bomber ned på skrivbordet. Till och med idag när jag kl 16 var klar med i princip hela junis uppföljning och tillhörande uppbokningar och rapporter samt stämt av den förba.... exploateringsredovisningen (och fick det dessutom att stämma).... Ett mejl som gjorde det nästan lite omöjligt att vara ledig i morgon. Jag har inte varit med någon juni förut och när ansvarig för underlagen har semester... Inte lätt... Å andra sidan kan det vänta till augusti om bara betalande förvaltning inte har något emot det. Det får jag reda ut i morgon.

Satte hursomhelst semesterlappen på dörren, tog med mig datorn och åkte hem med Jonas som fått vänta 20 min på mig... Hem till glasmontage växthus och det gick inget vidare. Dålig beskrivning hur man satte clipsen som ska hålla fast alla fönsterrutor.

I skrivande stund hittade Jonas en bra video på Youtube och i mon är vi på?et igen. Kan alla andra så ska väl vi kunna, även att vi just innan denna stund kände oss hyfsat intelligentbefriande.

Natti natti

Standardlappen jag använt i flera år. Ett kort ifrån Gränna för många år sedan. Såg nu att jag glömt ändra måndag till torsdag. Ja, ja - torsdagen den 6:e sug är tebax.

Fönster check

????

Det ser bra ut men känns inte helt ok.

Nästan så det for en mejsel i glaset

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards