Alla inlägg under juli 2020

Av Sofia - 20 juli 2020 19:45

Dagen inleddes med kantarelletarrunda. Den inleddes med cykel 1 mil och sedan promenad 7 km. Hittade nya skogsvägar allteftersom och även väldigt mycket kantareller. Förutom sommarkantareller som var vårt primära mål hittade vi även höstisar och det ?grönner? avsevärt mer i påsen. Efter en felgång hittade vi tillbaka till cyklarna. Över ett halvt kg i rensat skick - mums! Är lite ledsen för att jag inte lyckats lära varken Stella eller David att gilla svamp, eller inte. Det blir mer till oss.....

Tänkte vi skulle hemestra lite tillsammans med barnen. Vi skulle äta burgare på Bastard Burgers vilket jag inte har gjort ännu. Kom dit - stängt måndag. Då gick vi till den nya italienska pizzerian på Esplanaden - stängt måndag. Vi hamnade till slut på En Italienare o en grek och fick underbara pizzor. Mätta och goa skulle vi spela bangolf. Heter det verkligen så, sa Stella och tolkade bangolf som ?barngolf?. Nope - då skulle nog inte medlemmarna bli så glada...

När vi kom dit skulle det vara medlemsträning om ca en halvtimme så vi fick dela upp oss o snabba på. Vi hade verkligen ingen tur med dagen även om den blev väldigt mysig! Otroligt fina banor och det var riktigt kul. Jonas vann och blev så nöjd som han brukar när han vinner. Jag hade flest ettor i varje fall. Glad för det lilla.

Ett tips till alla som INTE vill trängas med mycket folk är att besöka Nässjö i julitider. Få människor på gator och torg.

Ha en go kväll!

Nöjd vinnare

Å lite glass på det!

Av Sofia - 19 juli 2020 16:03

Det är en härlig känsla och stämning med dop. Igår hade turen kommit till Elise. Jonas tredje barnbarn i ordningen. En ny liten människa som fick sitt namn. Denna lilla människa är inte så liten (10 mån) och hon traskade runt i kyrkan när hon inte var i famnen hos sina föräldrar eller gudfar och gudmor. Ett vackert litet kapell uppe på ett berg i Stenungsund och den lilla gudstjänsten var innerlig med barnen i centrum. Som det ska vara.

Efteråt var det pajkalas hemma hos Elise, Johan och Miccan. Gott, gott! Å de vackra tårtorna till kaffet var lika fina som de var goda. Made by Miccan. Vi kunde sitta ute hela dagen och kvällen viken avslutades med grill för de som stannade kvar. Vi somnade gott på luftmadrassen.
Tack fina Miccan o Johan för ett härligt dop!

På hemvägen idag stannade vi till i Borås och vilken tur att Johanna, Oliver bor där med din onödigt söta katt Venice. Gott kaffe o krans innan vi for vidare. Kul att se dem och titta på deras fina odlingar på den enorma altanen.

Hemma i Småland. Växthuset är uppvattnat och tvättmaskinen brummar. Söndag och semester!!

Fadder Pelle (morbror), Miccan, Johan, Elise och fadder Linnea (faster)

Prästen håller en nydöpt Elise

Jag o Jonas

Morfar o Elise

Solstråle

Lek pågår

Presentöppning

Mums

Ett stopp på vägen hem hos Johanna o Oliver

...å denna lilla goding - Venice

Av Sofia - 17 juli 2020 16:16

Det är väl lite nyttigt att åka bort ibland. Då uppskattar man hemma ännu mer. Det gör jag redan till 100 procent men visst - två veckor av minst sagt ostadigt väder - då är det kul att hitta på nåt annat. Å det gjorde vi precis när vädret slog om. Både på gott och ont - man ser inte så mycket utanför bilfönstret om det regnar.

Åkte en tur runt Vättern och hade tänkt göra stopp i Hjo, Karlsborg, Askersund för att sedan slå läger i Vadstena - fick efter mkt om och men tag på ett boende. Tiden går dock alldeles för fort och vi ville fort fram till slutmålet och njuta av vackert väder. Så enda stoppet blev sallad i Hjo. Hjo fullt av folk kan tilläggas. Var kommer alla människor ifrån?

Vi hade en supermysig eftermiddag och kväll. Gick bland fina gator och gränder, åt fisk på en uteservering och drack Aperol. Köpte en snygg sopkvast till växthuset om nu ngn undrar varför den är med på bilderna. Boendet var en fullträff. En helt nyrenoverad lägenhet där vi lätt kunde fått rum 5 pers. Två våningar med en jättefin uteplats.

I morse efter frukostbrickan som levererades till dörren tog vi en morgonpromenad och njöt av solen. Vi skulle avsluta med en titt i Landsarkivet (riksarkivet i Vadstena) som är beläget i en del av slottet. Vi ville hitta tidiga uppgifter på Solbacka. När vi tog i dörren var det dagen till ära stängt. Typiskt. Men Vadstena ligger kvar, Alvastra kloster oxå, även Gränna kommer att finnas kvar. Vi åkte direkt hem till vårt Solbacka med världens vackraste vy. Vida Vättern och slott från medeltiden- inget går upp emot Solbacka.

Nu sitter jag i solstolen och njuter av sjön som glittrar. Sol och go värme. Fattar inte varför man lämnar denna plats. Jag har blivit en riktig hemmakatt. Borta bra men hemma bäst - alltid.

Fina Vadstena

Nej han ska inte sopa gatorna. Designinköp till växthuset

Inget slår detta!!!

Av Sofia - 15 juli 2020 20:20

Nu kan jag titulera mig aktieägare. Det var väl typ 30 år sedan jag köpte HM-aktier och det var mest på kul. Jag var intresserad av mode och kläder. Med facit i hand skulle jag inte sålt dem.... men så är det med värdepapper. Risker. Nu är det frågan om mina aktier i Nässjö IF kommer stiga i värde för det är sådana jag köpt. De bildar aktiebolag och behöver sälja 445 st före 31 aug. Nu ska jag väl ärligt erkänna att jag inte köpt lika stort antal om inte David tillhört A-laget men en hade jag ändå köpt. Att som förälder på något sätt kunna ge tillbaka till klubben, det känns bra. David har delvis blivit uppfostrad av bandyn. Han har haft sysselsättning och haft kul, utvecklats och fått känna laganda. Att han sedan har velat fortsätta att spela är oerhört kul och en stor bonus.

Nu hoppas jag att alla de där aktierna blir sålda så det går vägen. Får jag tillbaka pengarna har det inte gått i lås. Å det vill jag inte. Någon stor sponsor behövs och att de köper lite fler... Good luck! Tänk att man är delägare i ett bandylag - känns stort!

Igår gick vi till Nässjö och åt god italiensk pizza på esplanaden. Tunn, tunn botten o fluffiga kanter. Så gott! Dessförinnan fiskade vi i tre timmar i 14 graders temperatur. Det är kallt trots underställ. Inte ett enda napp. Elmotorn gick bra och tyst hursomhelst.

Idag har jag tagit mer ansvar än jag borde, var o jobbade en stund. Alltså - jag har svårt för att släppa kontrollen. Å andra sidan - det regnade och det är trevligt att se lite kollegor (de få som är på plats).

Ha en fortsatt go kväll!!

God pizza

Liten...

...blir stor

Tidigare i år

Av Sofia - 13 juli 2020 16:33

Igår tog vi hemster till en ny nivå. Vi campade hemma. I växthuset. Sova under bar himmel (förutom glasrutan då) och se träden vaja ovanför. Mysigt och speciellt mysigt när solcellslamporna tändes kl 22. Sov faktiskt bra hela natten om än lite kyligt. Kanske skulle hyra ut till turister - sjöutsikt med grön inredning på småländska höglandet och självklart ingår frukost. Timjan, basilika och omogna gröna tomater.

Dagen blev en tur till Kvills nationalpark. Härlig promenad i trollsk natur och medhavd fika från Prinsess café. Det var mycket folk i parken men vi försökte hålla avstånd när vi mötte och gick om människor. Efter det åkte vi till Kvilleken. 900 år gammal. Det är imponerande. Tyvärr håller den på att dö och den var inte lika fin som sist. 1979 var jag där med mor o far och då var den helt grön.

Ha en fortsatt fin måndag!

Campa hemma

Blåbär får man väl inte plocka här men vi smakade några

Den gamla eken är inte så grön längre

Strax intill stod ett vackrare exemplar

900 år - imponerande

Av Sofia - 12 juli 2020 19:05

Man skulle ägnat sig åt forskning. Forska på hur sommarkantareller växer. De två senaste dagarna har vi spejat av 24 km grusväg för att hitta det gula guldet. Nästan så man är lite sned i nacken. I går gick vi till Huluberget - det är otroligt intelligent att besöka kommunens näst högsta punkt vid åska (men det började inte förrän vi var framme). Det regnade oavbrutet på promenaden hem men det blev ändå en smak av svamp.

Idag har vi hittat ännu mer, dock lite random. Helt plötsligt står det en familj sommarkantareller under en gran, därefter mitt på en skogsväg. I dag blir det nog ändå två fina mackor.

Helgen har förövrigt varit toppen. Henry kom hem och tillbringade ett dygn här i Solbacka. Vi drack Strawberry Daiquiri i växthuset, grillade o pratade. Idag fick vi 11-kaffe i Torset av mor och far.

Nu sitter vi i växthuset och känner värmen från solen. Den har inte varit flitig denna vecka. Hoppas på bättre semesterväder nästa vecka!

O jag fick inte skriva att vi skulle sova i växthuset inatt för Jonas. ?Folk kan tro att vi är galna?. Då nämner jag inte det....

Mysigt

Henry o morfar leker

Fick med oss lite tomater

Mors o fars fina trädgårdsland

Svampställe vid annan sjö, inte så långt härifrån

Av Sofia - 10 juli 2020 19:23

Har idag besökt vår fina tennisbana i Solbacka förvaltats gången sedan vi kom hit. Så kul. Det är typ sju år sedan jag spelade men slagen satt som de skulle. Det lät som om jag var duktig, det är jag inte. Men jag blir glad om jag får över bollen över nätet och även får bollen innanför linjen. Så många timmar som jag har stått och slagit emot ladugårdsväggen i Norra Sandsjö när jag bodde hemma. Tröttnade aldrig!! Å ibland hände det att min bror Anders tog med mig till banorna vid Nävelsjö bygdegård. Magiskt kul.

Sist jag spelade ordentligt var på Gotland (tror stället vi hyrde stugor på, hette Västergarn). Spelade med P-A som spelat en del i Bodafors vilket var ett litet tennismecka med Bragd-Birger och allt. Jag minns att han var superduktug och spelade på ett ställe och jag sprang som en hare fram och tillbaka.

Det blir hursomhelst fler besök på vår tennisbana. Riktigt kul.

Gårdagens kväll med mor o far - mycket mysigt och gott. Jonas fick plantor Rehum Rabarberum av mor och far. Vår gamla rabarberplanta dog. Nytt försök!

Idag var vi servat Stellas moppe i Eksjö. Ett besök på Bringners var naturligtvis givet samt en fika på Priness. Hemestra!

Nu strilar regnet ned och gasolen tog slut. Tur att man har ugn.

Ha en fortsatt fin semester!

Mor o far får komma ut o lufta sig lite

Den posen - liknar mest balett....

Av Sofia - 9 juli 2020 15:19

...för idag är det Jonas födelsedag. 1965 föddes han. Inte förrän kvart över sex på kvällen, på Vetlanda BB, så i skrivande stund är han ännu inte 55 år.

Dagen har varit lång. Det blir ju så när kaffe på sängen intas kl 06.00 Vet inte varför jag ställde klockan så tidigt - möjligen den där fisketuren (som lyst med sin frånvaro) som skulle bli av. Men 9 grader - det känns sådär att ge sig ut trots att man vill testa en ny elbåtmotor. Det blev frukost och en promenad i skogen. Sedan en tur till stan o inhandla den fönsterrutan till växthuset, som sprack. En glass på Gelato och det var ju kyligt...

Vi intog lunchen i ett varmt växthus bestående av grillad korv samt stuvning av rödbetsblast. Nej, inget får gå till spillo. Riktigt gott!!

Gick en runda i trädgården och upptäckte att vi har mängder med kaprifol som slingrar sig runt al och björk. Så häftigt. Man kanske kunde gräva upp en planta o sätta på ett synligare ställe. Doften är liksom outstanding.

Snart kommer mor o far på lite grill o grattar. En titt på växthuset ingår.

Ha en fortsatt fin dag!!!

Jonas favoritblomster alla kategorier - GRATTIS

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29 30 31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards