Alla inlägg den 12 mars 2024

Av Sofia - Tisdag 12 mars 17:45

Idag har vi haft omvärldsdag. Många var vi vilket är kul. Samtliga ledamöter i kommunfullmäktige, nämndledamöter, VD för kommunala bolag, förvaltningschefer och avdelningschefer etc var inbjudna och vi samlades i Pigalle.

Omvärldsdagen innebär mycket information, både om nuläge och framtid. Vad har vi åstadkommit och vad kan vi göra bättre. Under lunchen fick vi tankenötter och de är inte de enklaste att knäcka. Malena, vår kommundirektör pratade om omställning i offentlig sektor. Färre människor ska utföra fler sysslor och ta hand om fler människor. Det säger sig självt att det inte funkar im vi inte ställer om. Vad gör vi idag som vi inte behöver göra? Finns det några moment som vi kan skippa?

Rent administrativt vet jag av min kommunala erfarenhet att vi kan förändra. Interna debiteringar mellan förvaltningarna tex. Här kan vi göra massor eller rättare sagt. Vi bör eller borde göra mindre. God lunch på Högland gemensamt och vi pratade om mycket bra saker.

Eftermiddagen ägnade vi åt komplexa frågor och huruvida vi ska nyttja medborgardialog som ett verktyg. 1950 fick det fem medborgare på varje förtroendevald. Idag går det 280 medborgare per förtroendevald. Det säger lite om vart vår demokrati är på väg.

En bra dag. Engagemanget var på topp! Å hela dagen genomsyrades av samverkan för här har vår kommundirektör Malena gjort ett stort jobb. I temagrupper jobbas det på tvärsan mer än i våra stuprör och det såg man frukten av idag. Tillsammans kan nämnder med kommunala bolag och näringslivet komma hur långt som helst.

Återigen ! Stolt är jag som får representera Nässjö kommun som kommunalråd.

Saras fina avslutningstal innehöll vår vision såklart. Nu hjärnvägars! Med fiffighet och glädje vässar vi Smålands höjdpunkt. Nässjö 2030. Världens rum för människor och möten.

Sara, KSO inledde dagen

Utvecklingsstrategerna Dennis och Karolina redogjorde för hur Nässjö ligger til närmste gäller målen i Agenda 2030

Här är det plus men vissa saker var minus, tex arbetslösheten- det finns att jobba på

Malena framför sol-bilden som på ett pedagogiskt och visuellt bra sätt redogör för samverkan mellan många parter

Biträdande ekonomichef redogör för ekonomin, ur ett makroperspektiv och vad det innebär för Nässjö. Det finns ljus i tunneln 2025.

Vad kan vi göra mindre av?

Presentation

Fråga mig

14 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7 8
9
10
11
12 13
14
15 16 17
18
19 20
21
22 23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Text o bild


Ovido - Quiz & Flashcards